Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

H Ντόρα έχει επαφές με διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ

Επαφές με βουλευτές που διαγράφηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο, αποκάλυψε μιλώντας στον Βήμα 99,5 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα, τόνισε πως «γίνεται μία ατελείωτη συζήτηση σε όλο το πολιτικό σκηνικό», καθώς «το πολιτικό σύστημα καταρρέει και πρέπει να ξαναφτιαχτεί με άλλες λογικές».
«Βεβαίως έχω έρθει σε επαφές»  δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του κόμματος. Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

«Στόχος μας είναι να μπούμε δυνατά στη Βουλή» υπογράμμισε.Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση  πληρώνει τις πολιτικές αντιφάσεις των τελευταίων 2,5 ετών.

Σχολιάζοντας την κομματική γραμμή κατά του πρώτου Μνημονίου -που οδήγησε και στη διαγραφή της- και την τωρινή υπέρ του νέου Μνημονίου, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «πολιτική σχιζοφρένεια».

*Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αντί να επιρρίπτουν το ένα τις ευθύνες στο άλλο πάνω από την κατεστραμμένη Αθήνα, καλά θα κάνουν έστω και τώρα να αντιληφθούν το κακό που έχουν προκαλέσει με την κάλυψη και την ανοχή τους σε ορισμένες πρυτανικές αρχές, που αρνούνται την εφαρμογή του νόμου για το άσυλο στα πανεπιστήμια.Η εγκληματική τους αδιαφορία στις συνεχείς εκκλήσεις μας, άφησε ελεύθερες τις ομάδες της αλητείας και του τραμπουκισμού να χρησιμοποιήσουν ως κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων τη Νομική σχολή, διαλύοντας το κέντρο της πόλης. Αν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο και οι πρυτανικές αρχές να ενημερώνουν την Αστυνομία για τους κατειλημμένους ακαδημαϊκούς χώρους και κτήρια, τα οποία και λειτουργούν ως αποθήκες πολεμοφοδίων, για να συλλάβουν τους υπεύθυνους».