Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ευρωπαίοι εθελοντές στον Πευκιά Ξυλοκάστρου

ethelontes
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Κλαδούχος Αντώνης ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τους 2 εθελοντές, Jamie Cecil και John Purchase, από την Αγγλία που ήρθαν για ένα μήνα, με σκοπό να υποστηρίξουν την λειτουργία και την οργάνωση του τμήματος περιβάλλοντος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου μας.
Οι εθελοντές προσέφεραν την βοήθεια τους στην καθαριότητα του δάσους και της ακτής του Πευκιά Ξυλοκάστρου, ενώ παράλληλα ασχολήθηκαν με την αναδάσωση, την μετακίνηση των πεσμένων δέντρων σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου, την συντήρηση της περίφραξης αλλά και των ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων του δάσους.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου μας από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η κοινωφελής επιχείρησή του (ΔΗΚΕΞΕ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου.
Το “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.
european