Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές - Κόρινθος για… Football League 2 - Νίκησε και στη Μάνδρα

Το μεγάλο αφεντικό του έβδομου ομίλου της Δ’ Εθνικής είναι χωρίς καμία αμφιβολία η "Μπάρτσα" καθώς νίκησε σε ένα ακόμα ντέρμπι και 15 αγωνιστικές μετά την έναρξη της σεζόν είναι πρώτη έχοντας επτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, και με εννιά βαθμούς διαφορά από τον χθερινό αντίπαλο, ο οποίος έμεινε τρίτος με 29 βαθμούς.
Η Κόρινθος  ήταν αυτή που είχε την ουσία και  νίκησε με 2-1 μέσα στην Μάνδρα τον Μανδραϊκό, ίσως την πιο δύσκολη του φετινού πρωταθλήματος, και πλέον θεωρείται πολύ δύσκολο να μην καταφέρει να κόψει πρώτη το νήμα στο φετινό… μαραθώνιο και να επιστρέψει στη Football League 2.
Η Κόρινθος ευτύχησε να σκοράρει στις αρχές των δύο ημιχρόνων και ειδικά το 1-2 στο 47΄ ήταν αυτό που έκοψε τα φτερά του Μανδραϊκού καθώς είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και είχε κλείσει την Μπάρτσα στα μετόπισθεν.
 Οι Κορίνθιοι έδειξαν πάντως ότι διαθέτουν ομάδα με έμπειρους παίκτες που στα δύσκολα παιχνίδια ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα. Στην πρώτη επίθεσή της στο 16΄η Κόρινθος πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ  του Σεϊτάι, ο Λάμπρογιώργος από κοντά με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στο 26’ ο Αργυρίου είχε καλό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Σουμολίδη, ενώ στο 39’ ο Αλημπάς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά από σέντρα του Παπουτσή.
 Με γκολ από τα αποδυτήρια επανήλθε η Κόρινθος, καθώς στο 47΄ κέρδισε κόρνερ από αριστερά. Η άμυνα του Μανδραϊκού έδιωξε για να πάει και πάλι η μπάλα στο ύψος σχεδόν του κόρνερ και λίγο πιο πίσω, όπου ο Σεϊτάι με ψηλοκρεμαστό σουτ την έστειλε στην απέναντι γωνία του Τσουκαλά κάνοντας το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Στο 54΄ο Σεϊτάι δεν κατάφερε να τριπλασιάσει τα τέρματα της Μπάρτσα καθώς ο Τσουκαλάς είπε όχι στο σουτ του επιθετικού της Κορίνθου.
Στο 90΄ο Ραπτόπουλος έπιασε σουτ εξ επαφής αλλά ήταν η σειρά του Σουμουλίδη να πει όχι και να κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 90’ ο Κωνσταντινίδης άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες καθώς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Λαμπρογεώργος στο 91’ καθυστέρησε να βγει για αλλαγή κι αποβλήθηκε κι αυτός με τη σειρά του.
Το θετικό τόσο για τις δυο ομάδες όσο και για το ποδόσφαιρο γενικά, είναι πως παρά το φόβο για μεγάλη ένταση στο ντέρμπι της αγωνιστικής, δεν προκλήθηκαν επεισόδια και τα πάντα κινήθηκαν σε αθλητικά πλαίσια, με το πάθος που υπάρχει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις να υπάρχει μεν, χωρίς… επικίνδυνες καταστάσεις δε…
ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ: Τσουκαλάς, Παπουτσής, Γεωργιάδης Π (89΄Πλαβούκος), Παπαπαναγιώτου, Χέλης, Κοκλιώτης, Μεϊμαρίδης (64΄Κωνσταντινίδης), Τουρνάς, Αργυρίου, Αλημπάς, Ραπτόπουλος.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σουμουλίδης, Παπακωνσταντίνου, Τσούκης, Παπαευθυμίου, Βανγκελί (90΄Ζάρκος), Σπυρόπουλος, Σεϊτάι, Λουμπαρδέας, Σαγανάς (74΄Μπαλτζής), Δημητριάδης (57΄Σιώκος), Λαμπρογιώργος.


Σύνθημα… έπεσε μετά τη λήξη του αγώνα της Κορίνθου στη Μάνδρα και τη νίκη της με 2-1 στους οπαδούς για υποδοχή της αποστολής.
Ετσι γύρω στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, πάνω από 100 φίλοι της «Μπάρτσα» περίμεναν το πούλμαν της αποστολής έξω από το ξενοδοχείο, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, αποθεώθηκαν παίκτες και τεχνική ηγεσία ενώ το σύνθημα «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», δονούσε την ατμόσφαιρα. Την τιμητική του είχε ο Λαμπρογεώργος, ο οποίος σκόραρε κόντρα στον Μανδραϊκό, αλλά και στα τελευταία παιχνίδια.
Η Κόρινθος έχει πλέον 38 βαθμούς, έναντι 31 της δεύτερης Χαλκίδας, με την οποία συγκρούεται όμως στην έδρα της, το γήπεδο του Συνοικισμού, την επόμενη αγωνιστική.

Οι Ευβοιώτες από την πλευρά τους, συνέχισαν την ανοδική τους πορεία συντρίβοντας με 4-0 τη Δάφνη Ερυθρών, αποτέλεσμα που τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι των πρώτων θέσεων, έχοντας όμως δύσκολη αποστολή την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της Κορίνθου.
Τα γκολ για την ομάδα της Χαλκίδας πέτυχαν οι Νικολόπουλος (12'), Καρακατσάνης (34΄), Καλογερόπουλος (56' ) και ο Καφαντάρης (63') , που ήταν από τους κορυφαίους της Χαλκίδας και έχασε γκολ με το τσουβάλι σημείωσε το ωραιότερο γκολ του αγώνα όταν, ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έπιασε ένα φοβερό σε δύναμη σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο "παραθυράκι" του Σταματίου που έμεινε άναυδος...

Εύκολο τρίποντο για τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, απέναντι στον ουραγό Ασπρόπυργο και τον οποίο συνέτριψε με το ευρύ 5-1. Το μόνο θετικό στοιχείο για τον Ασπρόπυργο είναι πως άνοιξε το σκορ στο 21’ με το μακρινό σουτ του Σιδηρόπουλου, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στη φετινή σεζόν. Μετά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς με τον Παππά στο 25’ να ισοφαρίζει εντυπωσιακά με ανάποδο ψαλίδι.
Στη συνέχεια, μετά το δοκάρι του Κουσκουνά στο 30’, ανέλαβε δράση ο Μυργιώτης, σκοράροντας στο 36’ ενώ στο 54’ ο Μήτρου ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, πριν σκοράρει και πάλι ο Μυργιώτης στο 65’ και κλείσει το σκορ στο 80’ ο Γόγολας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Βασιλείου, Μπίγκος (55' Γόγολας), Ντοντάι (67' Κοντογιάννης), Παππάς, Κορδαλής, Παπαϊώαννου, Μήτρου, Ξύδης (55' Ιατρόπουλος), Κουσκουνάς, Τσουμάνης, Μυργιώτης
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Νίμπασης, Φραγκάς, Φραγκόπουλος, Μαυρίδης, Σημαιοφορίδης, Πεδης, Ζωγράφκος, Καμανίδης, Αντωνιάδης (46' Τσίγκος), Λάκκας (63' Βασιλειάδης)

Ο Παναργειακός ήταν καλύτερος και κέρδισε 4-0 την Κύμη. Τα γκολ για τον Παναργειακό πέτυχαν οι Κολλιάκος (41'), Κουτσοδήμος (81'), Λιάρος (88'), Πρίφτης (90').
Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε και ο Πανναυπλιακός μέσα στον Πόρο με 1- 0, με γκολ του Αγγελόπουλου στο 5' του αγώνα.
Η ΑΕ Ερμιονίδας με τα Άσπρα Σπίτια έμειναν στην ισοπαλία (1-1). Παρ' όλες τις δυσκολίες η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με πλασέ του Νικολάου στο 37'. Οι Φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 84' με φάουλ του Μπούρα ισοφάρισαν το σκορ.
Τέλος τα Λουκίσια πήραν τη νίκη χωρίς αγώνα από το παιχνίδι με τη Θήβα

Η 15η αγωνιστική

Θήβα-Λουκισίων Α.Ο.                                              0-3
Παναργειακός-ΑΟ Κύμης                                         4-0
Χαλκίδα-Δάφνη Ερυθρών                                         4-0
Πόρος-Πανναυπλιακός                                              0-1
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Ασπρόπυργος                    5-1
Ενωση Ερμιονίδας-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 1-1
Μανδραϊκός-Κόρινθος                                              1-2

Η βαθμολογία
(Επί 15 αγώνων)




Τίτλους τέλους για την Θήβα

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως κατακυρώνει τον αγώνα της Δ Εθνικής Κατηγορίας Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, περιόδου 2011 -2012, της 12-2-2012, μεταξύ των ομάδων ΘΗΒΑ ΑΟ - ΚΥΜΗΣ ΑΟ, υπέρ του δεύτερου αθλητικού σωματείου, με τέρματα 3-0 και βαθμούς τρεις (3) έναντι μηδενός (0), αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου 2012 - 2013 που θα συμμετάσχει δύο (2) βαθμούς από το σωματείο ΘΗΒΑ ΑΟ, σε βάρος του οποίου επιβάλλει χρηματική ποινή εκατό (100) ευρώ. Ακόμη κατακυρώνει τον αγώνα της Δ Εθνικής Κατηγορίας Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, περιόδου 2011 -2012, της 19-2-2012, μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΥ ΔΟΞΑ - ΘΗΒΑ ΑΟ, υπέρ του πρώτου αθλητικού σωματείου, με τέρματα 3-0 και βαθμούς τρεις (3) έναντι μηδενός (0), αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου 2012 - 2013 που θα συμμετάσχει δύο (2) βαθμούς από το σωματείο ΘΗΒΑ ΑΟ, σε βάρος του οποίου επιβάλλει χρηματική ποινή εκατό (100) ?. Θεωρεί ότι η εν λόγω ποδοσφαιρική ομάδα ΘΗΒΑ ΑΟ, αποχώρησε με τη θέλησή της από το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής Κατηγορίας Ερασιτεχνών, της ποδοσφαιρικής περιόδου 2011 - 2012 και ότι αυτή δε μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό.