Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου ζήτησαν Μπεγλίτης - Σταυρόπουλος


Παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου ζήτησαν Μπεγλίτης - Σταυρόπουλος. Αντίθετος ο Αντ. Σαμαράς. Από τη ΝΔ εξαρτάται το θέμα, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφίαΝέα συζήτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ανοίγει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έθεσε και πάλι το θέμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, εμμένοντας στη θέση του για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό.
Από την άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια προσπάθεια να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, κάτι το οποίο εκφράστηκε και από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Π. Μπεγλίτη, ο οποίος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», υποστήριξε ότι οι «εκλογές σε μια συγκυρία τόσο φορτισμένη συναισθηματικά, θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα».
Δηλώσεις υπέρ του να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης έκανε και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», είπε ότι «η κυβέρνηση πήρε την εμπιστοσύνη της Βουλής, η θητεία της οποίας τελειώνει το 2013. Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να επιλέξει πότε θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στις εκλογές». Οκ. Σταυρόπουλος προέταξε το PSI και το δανειακό πρόγραμμα ως εθνικό ζήτημα, αλλά εκτίμησε πως η έλλειψη αξιοπιστίας της Ελλάδας δεν βοήθησε στις διαπραγματεύσεις.
Οι ενδείξεις που θα υπάρξουν για το αν θα παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης ή όχι, αναμένεται να παίξουν μεγάλο ρόλο και στην απόφαση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει μέσα στην εβδομάδα, μετά τον αναπόφευκτο πλέον ανασχηματισμό. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να προσανατολίζεται στο να σχηματίσει μια ευέλικτη και ολιγομελή κυβέρνηση αποτελούμενη από τεχνοκράτες, ειδικά στην περίπτωση που δει ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία δεν θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης θα πρέπει, πλέον, να συναινέσει και η ΝΔ, καθώς μετά τις διαγραφές βουλευτών λόγω της άρνησής τους να υπερψηφίσουν στη Βουλή το νέο μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να προκαλέσει την προσφυγή στις κάλπες, αποσύροντας τη στήριξή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

eklogika.gr