Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Νίκη... ανάσα του Αστέρα Τρίπολης με Πιπίνη !

Βαθμολογική «ανάσα» για τον Αστέρα Τρίπολης ήταν η νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0 για την 16η αγωνιστική της Super League. Και αυτό γιατί οι Αρκάδες με το πολύ όμορφο γκολ -σε σκέψη και εκτέλεση- του Πιπίνη στο 34ο λεπτό πήραν τους τρεις βαθμούς που τους απομάκρυναν από την ζώνη του υποβιβασμού.
Πλήγμα για τον Παναιτωλικό ο υποτροπιασμός του τραυματισμού στον τετρακέφαλο του Θεοδωρίδη που τον ανάγκασε ν' αποχωρήσει μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.
Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 22ο λεπτό, όταν ο Αργυρόπουλος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σέντραρε στον Μπρέσκα και ο Σλοβάκος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Μπλάζιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Το γκολ για τους Αρκάδες ήρθε στο 34' με μία πολύ έξυπνη σέντρα – σουτ του Πιπίνη. Ο αριστερός μπακ του Αστέρα έκανε μία κούρσα από και επιχείρησε σέντρα σουτ από τ' αριστερά της μεγάλη περιοχής του Παναιτωλικού. Ο Μπλάζιτς αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε προς την εστία του με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα είχε «ανοίξει» με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το δεύτερο γκολ που θα τους ηρεμούσε και οι φιλοξενούμενοι την ισοφάριση, αλλά χωρίς να κινδυνέψει ο Χακόμπο.
Στο 68' στον αγώνα πέρασε ο Γιώργος Θεοδωρίδης που ήταν αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Στο 69' στην πρώτη φάση που προσπάθησε να μπει ένιωσε το τράβηγμα στον τετρακέφαλο του να τον ενοχλεί και στο 72' αποχώρησε αφού δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει αφήνοντας τα καναρίνια με δέκα παίκτες καθώς ο Μπάμπης Τέννες είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του!
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 72' σε μία κόντρα επίθεση, όμως ο Μπρέσκα κόπηκε έξω από την περιοχή της ομάδα του Αγρινίου.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης (46' Ναβάρο), Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης (78' λ.τ. Φορμίκα), Μπρέσκα, Χουανίτο, Αργυρόπουλος, Ράγιος, Ούσερο (70' Λαδάκης), Περόνε
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Σιόντης (46' Μουμίν(, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Παλαιολόγος, Καμαρά, Μητρόπουλος, Ρότσα, Κούσας, Μπουμάλ (46' Καραμαλίκης), Πασάς (68' Θεοδωρίδης)