Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ξέ-Χ-ασε τι σημαίνει νίκη στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ

Σε ένα καλό ματς από άποψη διάθεσης και πάθους, η ΑΕΚ αναδείχτηκε ισόπαλη με την Ξάνθη, 1-1 και πέταξε ακόμα δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της.
Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν πολύ... χορταστικό με εξαιρετικό ρυθμό και φάσεις εκαττέρωθεν μπροστά στις δύο εστίες. Η Skoda Ξάνθη, τελικά ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 30', όταν μετά από σουτ του Εντιμάρ, ο Αραμπατζής δεν συγκράτησε τη μπάλα και ο Μαρκόφσκι που πήρε το... ριμπάουντ από κοντά πλάσαρε και έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του σκόρερ, ωστόσο δεν είχαν δίκιο...
Από εκείνο το σημείο, οι ακρίτες οπισθοχώρησαν κάπως, η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, αφού οι χώροι προς την εστία του Βιβιανί ήταν κλειστοί. Τελικά, στην εκπνοή του ημιχρόνου, οι... φωνές των κιτρινόμαυρων για προηγούμενες φάσεις (είχαν διαμαρτυρηθεί για πέναλτι του Βάλλα πάνω στον Κλωναρίδη στο 24' και για το γκολ του Λεονάρντο στο 43' όταν ο Κάρλος εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ πριν σφυρίξει ο Ζαχαριάδης) έπιασαν τόπο με τον διαιτητή να δείχνει την... άσπρη βούλα σε... εντυπωσιακό πέσιμο του Καφέ από μαρκάρισμα του Κομεσίδη. Ο Λεονάρντο ισοφάρισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Κωστένογλου έριξε στη μάχη τον Λυμπερόπουλου αντί του Κλωναρίδη, με την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να πιέζει για το γκολ της νίκης. Πάντως, λίγο έλειψε να κάνει τη... ζημιά η Ξάνθη στο 70', στην πρώτη της... επίσκεψη στο δεύτερο μέρος στα καρέ της Ενωσης, όταν από σέντρα του Μαρσελίνιο, ο Πόι μέσα από την περιοχή στόπαρε και σούταρε, όμως ο Αραμπατζής απέκρουσε σωτήρια. Στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε για το γκολ της νίκης, όμως δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων... Να σημειωθεί πως αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός που παίρνει η Ξάνθη από την ΑΕΚ μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες ανεξαρτήτου έδρας.
AEK (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (λ.τ. Αργυρίου), Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Καφές, Λεονάρντο, Κάρλος, Κλωναρίδης (46’ Λυμπερόπουλος), Μπέλεκ (79’ Μπερνς)

SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Φλίσκας, Ντάνι, Πόι, Μαρσελίνιο (83’ Σουάνης), Βλαχοδήμος (58’ Μάνταλος), Μαρκόφσκι (90’+2’ Σταθάκης)