Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Λευτέρης Αυγενάκης: Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων το 2010

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων το 2010. Ένας στους τέσσερις πολίτες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με την αναλογία αυτή να αυξάνεται δραματικά, εξαιτίας της αδυναμίας διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σε συνδυασμό με το νέο ιστορικά υψηλό ποσοστό ανεργίας που φτάνει πλέον το 17,7%, οι προβλέψεις για το 2012 είναι δυσοίωνες, καθώς και η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν δείχνει την απαραίτητη αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία, ώστε να ανακουφιστούν τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Παρά ταύτα, συνεχίζει να εφαρμόζει λανθασμένες μεθόδους φοροεπιδρομών, αντί να συσταθεί ένας νέος φοροεισπρακτικός μηχανισμός και να βελτιωθούν τα μέτρα που έχουν σήμερα ψηφιστεί και εφαρμόζονται όπως εφαρμόζονται…
Είναι πλέον ανάγκη να γίνουν άμεσα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στη χώρα. Ταυτόχρονα, χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός για τη στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, των ενεργών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων που βάλλονται περισσότερο από την κρίση».

Επίσης ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας,   αναφερόμενος στις «διευκολύνσεις» νομιμοποίησης αυθαιρέτων, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ που σαν στόχο είχε αρχικά τη «διευκόλυνση» ηλεκτροδότησης των αυθαίρετων κτισμάτων χωρίς πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, καταργεί κάθε έννοια σεβασμού προς το περιβάλλον, εμπαίζοντας παράλληλα τους νομοταγείς πολίτες που εν τέλει πληρώνουν για τη συνέπειά τους, διαχρονικά, περισσότερους φόρους και στην ώρας τους. Η ανάγκη να «γεμίσουν» άμεσα τα κρατικά ταμεία, δεν νομιμοποιεί σε κανένα επίπεδο την άνιση κατανομή των φόρων, και εν τέλει προσβάλει το κοινωνικό κράτος.Επιπλέον, η τήρηση των στοιχειωδών πολεοδομικών και περιβαλλοντικών κανόνων πρέπει να είναι απαρέγκλιτη υποχρέωση για όλους τους πολίτες, ειδικά στις ρυθμίσεις αυθαίρετων κτισμάτων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα  είναι ανυπολόγιστες».