Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Οι Φαίακες 1 - 0 τον Άρη / Η Ξάνθη νίκησε με Μαρκόβσκι τον Εργοτέλη στην Κρήτη



Το ιδανικότερο ξεκίνημα στο 2012 έκανε η Κέρκυρα που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον Άρη και πήρα το τρίποντο που είχε τόσο ανάγκη. Οι Φαίακες πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στη Σούπερ Λίγκα και πήραν τεράστια βαθμολογική ανάσα. Το 1-0 επί του Άρη ήρθε χάρη στο τέρμα του Χουάν Μαρτίν στο 48' που εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Αγρίτη και από κοντά νίκησε τον Βελλίδη. Ο Άρης αντίθετα απογοήτευσε αφού σε όλο το ματς είχε ουσιαστικά μόλις μία ευκαιρία με τον Ούμπιντες.
Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Βενζελ, Γραμμόζης, Μίχος (9' Σακελλαρίου), Αγρίτης, Γιάντσης, Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου (72' Ηλιάδης)
Άρης: Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Σολτάνι (84' Σανκαρέ), Τόχα, Τσέζαρεκ, Φατί (68' Καπετάνος), Ντίκο, Καζναφέρης (56' Γιαννιώτας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες.

Η Ξάνθη νίκησε με Μαρκόβσκι τον Εργοτέλη στην Κρήτη

Η Ξάνθη ξεκίνησε με το... δεξί τη χρονιά όπου πανηγύρισε την τρίτη της εκτός έδρας νίκη καθώς νίκησε με 2 - 1 τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. 
Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με τον Κατσικοκέρη στο 45' και πίστεψε ότι θα πάρει το τρίποντο. Στο δεύτερο μέρος όμως ο Μαρκόβσκι ντύθηκε... Άγιος Βασίλης σκόραρε δύο φορές στο 49' και στο 76' χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην Ξάνθη.
Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά μέχρι το τέλος ο Βιβιανί τους κράτησε μακριά από την εστία του.
Εργοτέλης: Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (63' Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης (82' Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης
Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόβσκι, Μαρσελίνιο (85' Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Νταρμπιον (61' Σουάνης), Στάσιακ, Βάλλας, Ντάνι (62' Σταθάκης)