Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτος, αήττητος και... ισχυρός ο EuroΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Ρούμπιν που έπαιζε με 10 παίκτες από το 13' και τερμάτισε πρώτος κι αήττητος στον όμιλο! οι Ρώσοι, έξω η Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήρθε ισόπαλος (1-1) με την Ρούμπιν Καζάν, κράτησε το αήττητο του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα μπει στην κλήρωση της Παρασκευής στον όμιλο των ισχυρών, αφού τερμάτισε στην πρώτη θέση. Στους “32” της διοργάνωσης πέρασαν δεύτεροι και οι Ρώσοι, που αγωνίστηκαν από το 13' με δέκα παίκτες, ενώ η Τότεναμ έμεινε εκτός διοργάνωσης.
Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησαν πιο δυνατά κι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα και να αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα σχεδόν με το… καλησπέρα. Ο Γεωργιάδης έκανε κούρσα 50 μέτρων, ξεπέρασε έναν αμυντικό, αλλά και τον τερματοφύλακα Ριζίκοφ που τον ανέτρεψε εντός περιοχής κι όντας σε προφανή θέση για γκολ ο άσος των Θεσσαλονικέων, ο κίπερ των Ρώσων αποβλήθηκε. Ο Βιεϊρίνια στο 16΄ νίκησε τον «κρύο» Καρλάουσκις, που στη συνέχεια είχε πολύ καλή απόδοση κι όλα μπήκαν σε μια σειρά...
Από εκείνο το σημείο και μετά, όλα απλουστεύτηκαν, καθώς υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στην επανάληψη, οι Ρώσοι βγήκαν με γκολ από τα… αποδυτήρια! Ο Καραντενίζ πήρε εξαιρετική κάθετη, βγήκε από δεξιά, ο Τσιρίλο δεν τον πρόλαβε, ο Τούρκος σέντραρε κι ο επερχόμενος Βαλντέζ με βολέ στην κίνηση ισοφάρισε για την ομάδα του στο 48'!
Ο «δικέφαλος» προσπάθησε να συνέλθει και να ανακτήσει τα ηνία του αγώνα και το κατάφερε. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για να πάρουν εκ νέου κεφάλι στο σκορ, όμως ο κίπερ των Ρώσων, ο Αρλάουσκις είπε «όχι» σε σουτ των Βιεϊρίνια (54'), Γεωργιάδη (57').
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει κατοχή, ωστόσο, δεν κυνήγησε στη συνέχεια με μεγάλη θέρμη το γκολ, καθώς τον βόλευε η ισοπαλία για να πάρει την πρωτιά, όπως και τους Ρώσους, που άφηναν μ' αυτό το σκορ εκτός συνέχειας την Τότεναμ. Κάπως έτσι πήγε το ματς ως το φινάλε...
 ΠΑΟΚ και Ρούμπιν στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή (14:00) κλήρωση στην οποία θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας (84' Λάζαρ), Γκαρσία, Γεωργιάδης (73' Σαλπιγγίδης), Βιεϊρίνια, Ιβιτς (80' Φωτάκης), Αθανασιάδης.
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Μάρτινς (61' Μπιστρόφ), Νέμοφ, Νομπόα, Βαλντέζ (90' Ντιαντιούν), Καλέσιν (14' Αρλάουσκις), Μπογκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι οι: Πόρτο, Αγιαξ, Τράμπζονσπορ, Βικτόρια Πλζεν, Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας, Λάτσιο, Στόουκ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα Βουκουρεστίου, Βίσλα Κρακοβίας και Λοκομοτίβ Μόσχας.