Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Διαδοχικές συσκέψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ΕΣΠΑ

Διαδοχικές συσκέψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011  για την εξέλιξη του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Οι συσκέψεις αφορούσαν τους τομείς των υποδομών, υγείας και παιδείας. Παρευρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι διοικητές των νοσοκομείων, και εκπρόσωποι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Ο κ. Τατούλης έθεσε για άλλη μια φορά σε προτεραιότητα το ΕΣΠΑ, και ζήτησε απ’ όλους ενημέρωση για την εξέλιξη των ενταγμένων έργων, ωρίμανση των έργων που πρόκειται να ενταχθούν και ακόμα γρηγορότερη κινητικότητα για νέες εντάξεις έργων «προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, αλλά και να προετοιμαστούμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Σε ότι αφορά τα έργα οδοποιίας ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να ωριμάσουν όσες περισσότερες μελέτες μπορούν ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.  
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στους μεγάλους  οδικούς άξονες της Πελοποννήσου για μια ακόμη φορά κατέθεσε την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης των οδικών αξόνων της Ολυμπίας Οδού, του οδικού άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ αναφερόμενος στον Βορειοανατολικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου, Κόρινθος – Επίδαυρος – Κρανίδι – Ερμιόνη – Λυγουριό – Ναύπλιο – Άστρος – Λεωνίδιο – Κυπαρίσσι –Αρεόπολη – Στούπα – Καρδαμύλη, τον χαρακτήρισε έργο όραμα, οι διαδικασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει.   
Στον τομέα της Υγείας ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Περιφέρειας, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε τους τομείς που χρήζουν παρεμβάσεων και ενημέρωσε τους διοικητές ότι από το 2013 η ευθύνη της εποπτείας των νοσοκομείων θα περάσει στην Περιφέρεια.
Στον τομέα της Παιδείας συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ένταξη σχολείων και την ωρίμανση των μελετών για περαιτέρω εντάξεις, ενώ υπήρξε συνεννόηση και άριστη συνεργασία με τον ΟΣΚ για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.
Κατά τις συσκέψεις με τους Δημάρχους διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο συναίνεσης και συνεννόησης που έχει επιτευχθεί, ενώ ο Περιφερειάρχης τους κάλεσε να δοθεί τέλος στα μεγάλα και πολυέξοδα έργα με αμφίβολη αποδοτικότητα, ενώ αντίθετα να υπάρξουν ρεαλιστικές προσεγγίσεις που θα δώσουν λύσεις. 
«Ευθύνη μας να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας ούτως ώστε να καταστήσουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου τόπο φιλικό προς τους πολίτες της, αλλά και τους επισκέπτες, με υψηλό το επίπεδο ασφάλειας και παροχής υπηρεσιών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κλείνοντας τις συσκέψεις.