Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου - Συνάντηση με Βασίλη Ορφανό

Την Τετάρτη 7/12/2011, επισκέφτηκε το Ξυλόκαστρο, έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, ο Έλληνας πρωταθλητής αγώνων μοτοσικλέτας σε εκτός δρόμου διαδρομές, Βασίλης Ορφανός , φημισμένος για τη συμμετοχή του στο  rally Dakar.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν πραγματικά σοβαρό αθλητή ,με επιμονή, στόχο και όραμα για ασφαλή οδήγηση και σωστή οδική συμπεριφορά.
Οι συμβουλές του προς τους νέους για χρήση του κράνους και της ζώνης, οι φόβοι που προσπάθησε να τους μεταφέρει ώστε να τους ευαισθητοποιήσει στο να τηρούν τα βασικά και να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την παιδεία τους ως αυριανοί σωστοί οδηγοί.
Το κυριότερο όμως  μήνυμα που πέρασε στα παιδιά ήταν «να κάνουν το όνειρο τους στόχο και τον στόχο πραγματικότητα», αναφερόμενος στον προσωπικό του όνειρο , δηλαδή την συμμετοχή αλλά και τη κατάκτηση του χρυσού  μεταλλίου στην κατηγορία του στο Dakar.
Τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγωνιστική μηχανή του Βασίλη Ορφανού –υπάρχει μόνο άλλη μία ίδια –όπως  και να του ευχηθούν «Καλή επιτυχία»  ,καθώς θα προσπαθήσει για μία ακόμη φορά να κάνει περήφανη την Ελλάδα με τη συμμετοχή του και φέτος στο Dakar.