Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συναντήσεις με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ξεκίνησε σήμερα ο Λ. Παπαδήμος

Συναντήσεις με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ξεκινά από σήμερα ο Λ. Παπαδήμος

Ξεκίνησαν από σήμερα οι συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.Σκοπός των επαφών είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη ειδικότερα.
Σήμερα, Δευτέρα, στις 14.00 το μεσημέρι, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. 
 «Ο πρωθυπουργός μας έκανε μια αναλυτική ενημέρωση γύρω από την πορεία του ελληνικού χρέους και τις εξελίξεις γύρω από την ΕΕ» δήλωσε η κ. Παπαρήγα μετά τη συνάντησή τους.
«Η διαφωνία μας με την κυβερνητική πολιτική δεν είναι στα σημεία ή στις τακτικές, είναι εφ’ όλης της ύλης» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ.«Το ΚΚΕ έχει το εξής τρίπτυχο: αποδέσμευση, λαϊκή εξουσία, διαγραφή» πρόσθεσε
Αύριο, Τρίτη, την ίδια ώρα, σειρά θα πάρει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ την Τετάρτη ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη (στις 13.00 το μεσημέρι) και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη (στις 15.00).
Υπενθυμίζεται ότι η μη πρόσκληση στις συναντήσεις του επικεφαλής του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γ. Δημαρά, προκάλεσε χθες, Κυριακή, την έντονη αντίδραση του κόμματος, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου.
«Θεωρούμε άκρως τιμητική την αδιαφορία για το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών από έναν τεχνοκράτη-τραπεζίτη πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει τη λαϊκή εντολή, αλλά αναζητά άλλοθι για τη νομιμοποίηση της κυβέρνησής του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών σημειώνει ακόμη ότι «η όποια ενημέρωση για τα σοβαρά εθνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, θα πρέπει να γίνει δημόσια στη Βουλή των Ελλήνων».
«Οποιαδήποτε κατ' ιδίαν συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση που προήλθε από την καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματος αποτελεί πολιτικό δεκανίκι’ του διεθνούς συστήματος λεσχών και αγορών, εις βάρος του ελληνικού λαού», καταλήγει.

eklogika.gr - ΑΠΕ