Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αντι 5 - 0 ο Ολυμπιακός 1 – 1 με τον Παναθηναϊκό που σώθηκε από θαύμα !!!

Η μπάλα δεν ήθελε να μπει με τίποτα και ο ΠΑΟ τη γλίτωσε με το 1-1 από τον Oλυμπιακό στο «.Γ. Καραισκάκης»
Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του ματς, που ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, όμως λίγο η αστοχία και… πολύ ο Καπίνο, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κράτησαν το ματς στην ισοπαλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος στο τέλος χειροκρότησε τους παίκτες του Βαλβέρδε για την εικόνα που παρουσίασαν. Το ντέρμπι, όπως αναμενόταν είχε καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται στο μεγαλύτερο διάστημα σε παθητικό ρόλο, ενώ είχαν κι ένα δοκάρι με τον Λέτο στο 29'.
 Δοκάρι είχε και ο Ολυμπιακός με τον Φουστέρ στο 34'.
Ο Βαλβέρδε άφησε εκτός 11άδας τον Μόνχε κι έβαλε τρεις κόφτες (Ορμπάιθ, Μακούν, Μοντέστο) πίσω από την επιθετική τριπλέτα (Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ). Από την άλλη ο Φερέιρα πιστός στην επιτυχημένη συνταγή δεν άλλαξε το σχήμα του Παναθηναϊκού με τον Λέτο να παίζει και πάλι σε ελεύθερο ρόλο και να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς με τον Παναθηναϊκό να έχει αρκεστεί σε παθητικό ρόλο, στο μεγαλύτερο διάστημα του α' ημιχρόνου. Ο Βαλβέρδε, έβαλε τρία χαφ (Μοντέστο, Μακούν, Ορμπάιθ) ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά κι έκλεβε μπάλες, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που χτύπησε στην κόντρα. Δυο αντεπιθέσεις έκαναν οι «πράσινοι». Στην πρώτη ο Μέγερι πρόλαβε τον Κουίνσι που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως, στη δεύτερη ήρθε το γκολ.
Ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κουίνσι που βγήκε στην κόντρα από αριστερά, ξεπέρασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που πετάχτηκε ο Ζέκα προλαβαίνοντας τον Τοροσίδη και με προβολή έκανε το 0-1 στο 17'.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στη συνέχεια να απαντήσει και αύξησε την πίεση, χάνοντας ευκαιρίες, ωστόσο και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Λέτο να χτυπάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Μέγερι στο 29'.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του. Οι «πράσινοι» κατάφερναν να απομακρύνουν τον κίνδυνο στις περισσότερες των περιπτώσεων με τους γηπεδούχους να πολιορκούν την αντίπαλη περιοχή και με τη μπάλα κάτω και με στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ). Σε ένα κόρνερ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Φουστέρ πήρε «ριμπάουντ» από απομάκρυνση της μπάλας, σούταρε, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο στο 34'.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ως το φινάλε του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσα. Με την έναρξη του ημιχρόνου ωστόσο, τα κατάφερε.
Ο Μιραλάς έκανε κούρσα από αριστερά, σέντραρε παράλληλα την κατάλληλη στιγμή κι ο επερχόμενος Τζιμπούρ με πλασέ στην κίνηση από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 στο 47'.
Οι γηπεδούχοι είχαν καθολική υπεροχή, με τον Βαλβέρδε να έχει κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του, ρίχνοντας στο ματς τον Γέστε στη θέση του Ορμπάιθ, που ήταν μέτριος στο α' μέρος. Βλέποντας τον Ολυμπιακό να πιέζει αφόρητα, ο Φερέιρα έβγαλε τον Κλέιτον στο 64' κι έριξε στο ματς τον Βύντρα για να βοηθήσει στο μαρκάρισμα του Μιραλάς που δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους από αριστερά.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να πατήσει περιοχή μέχρι εκείνο το σημείο και το κατάφερε στο 69' με τον Κουίνσι να μπαίνει επικίνδυνα από δεξιά και τον Μέγερι να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει σε κόρνερ στο 69'.
Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, όμως ο Ολυμπιακός ενέτεινε και πάλι την πίεση κι έχασε σπουδαία ευκαιρία σε τετ α τετ του Μιραλάς, με τον Βέλγο να πλασάρει άουτ και τον Καπίνο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 85' και να κρατάει όρθιο τον Παναθηναϊκό.
Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει σίγουρα ικανοποιημένους τους «πράσινους» που διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ απογοήτευση επικράτησε στον Ολυμπιακό για το τελικό αποτέλεσμα, με τον κόσμο να χειροκροτεί παρά την πικρία του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (85' Αμπντούν), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Τοροσίδης, Μακούν (75' λ.τ. Πάντελιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος (85' Καραγκούνης, 90 λ.τ. Βιτόλο), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (64' Βύντρα).