Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

O Αγγελόπουλος και οι άλλοι δωρητές του Ταμείου Πυρόπληκτων ζητούν πίσω τα λεφτά τους!


Οι δωρητές άρχισαν να ζητούν πίσω  από το Ελληνικό Κράτος τα χρήματα που είχαν δώσει στο Ταμείο Μολυβιάτη για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, λόγω του ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό τον οποίο τα είχαν δώσει.

Το γεγονός αυτό ανακοίνωσε χθες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ για την κάθοδο του κ Μιχελάκη στις 5 Νοέμβρη στην Ηλεία, τονίζοντας ότι ήδη ο κ Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής έθεσε αίτημα στο υπουργείο Oικονομικών να του επιστραφούν τα 37 εκ. ευρώ που είχε δώσει.  

«Καταγγέλλουμε ακόμη μια φορά την κυβέρνηση για το ζήτημα του ταμείου Μολυβιάτη. Συνέβη το εξής πρωτοφανές όπως το παραδέχτηκε ενώπιων μου ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Παντελής Οικονόμου την προηγούμενη βδομάδα, όταν για πολλοστή φορά τον συνάντησα προκειμένου να μου δώσει απαντήσεις, για το θέμα αυτό. Μου είπε ότι έχει δεχτεί αίτημα από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο της Χαλυβουργικής να του επιστρέψει τα 37 εκ. ευρώ που είχε δωρίσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα οποία το κράτος δεν χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτό. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης. Γι' αυτό τις επόμενες ημέρες, ο κ. Βλαγκούλης έχει κάνει μήνυση την οποία θα καταθέσουμε και θα υποστηρίξουμε γιατί είναι αδιανόητο να συμβαίνουν ατοπήματα που αγγίζουν τα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις να εξακολουθούν με την ανοχή των υπουργών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ  Τζαβάρας.  

Στην συνέχεια ο κ Τζαβάρας αναφέρθηκε στο θέμα του Τομεάρχη κ Μενέλαο Αβραμόπουλου που αποχωρεί από την θέση λόγω του ότι του ανατίθεται άλλο πόστο και εξήρε την προσωπικότητά και την προσφορά του.  

«Σε συνεργασία με τον Κώστα Τζαβάρα έχουμε ετοιμάσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που θα καταθέσουμε για το θέμα των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη για αλλοίωση της βούλησης των καταθετών προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες για απιστία στην κακοδιαχείριση», τόνισε ο κ Θεόδωρος Βλαγκούλης μεταξύ άλλων

newpost.gr