Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο στις μεταφορές

Και νέος κύκλος κινητοποιήσεων ανοίγει από αύριο, Τρίτη, σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ). Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και τη μισθωτή εφεδρεία που αποτελεί ήδη νόμο του κράτους. 
Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε την Παρασκευή από τη Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων και σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να εγκριθεί και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του ηλεκτρικού, του τραμ και των τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό (Σωματείο Λειτουργίας) επικύρωσαν από την Κυριακή την απόφαση.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τονίζουν ότι «η εφαρμογή αυτού του νόμου, εκτός του ότι οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, θα οδηγήσει και σε λουκέτο τις αστικές συγκοινωνίες, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για την εκτέλεση των δρομολογίων».
Παράλληλα, την Τετάρτη, προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας. Η απεργία, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα κυρίως στις αστικές συγκοινωνίες των μεγάλων πόλεων, καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, Σοφοκλής Φάτσιος, στα υπεραστικά ΚΤΕΛ δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια, καθώς το 90% των λεωφορείων κινείται από τους ιδιοκτήτες.
Επί ποδός βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι προαναγγέλλουν απεργίες διαρκείας, εφόσον το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των δύο κλάδων κατατεθεί στη Βουλή χωρίς αλλαγές.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ, κάτι που σημαίνει ότι τα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθούν.

eklogika,gr