Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εργασιακή εφεδρεία χωρίς σχέδιο και κατεύθυνση - 6550 νέες προσλήψεις, ενώ η χώρα χρεοκοπεί



Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η κυβέρνηση και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας προχωρεί χωρίς σχέδιο και κατεύθυνση. Με ισοπεδωτικό τρόπο παίρνει μια λάθος απόφαση, με κριτήριο το πολιτικό κόστος αντί να προχωρήσει σε πραγματική αξιολόγηση.
Είναι παράλογο την ώρα που διακηρύσσεις την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου να αντιμετωπίζεις το ΙΓΜΕ με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεις το σπάταλο και αναποτελεσματικό Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών».

Στο μεταξύ η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, ενόψει της επίσκεψής της στη ΔΕΘ την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. 
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Χάρης Κυριαζής, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των επιχειρήσεων εστίασης. Αμέσως μετά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε:


Ντόρα Μπακογιάννη: Να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των φορέων με τους οποίους είχα μια μακρά και παραγωγική κουβέντα. Σήμερα, την ύστατη ώρα, την ώρα που οι εταίροι μας συζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανασφάλεια και ανησυχία γονατίζουν την αγορά. Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο, η αντιπολίτευση προτείνει ανέφικτες λύσεις. Είναι η ώρα να παρθούν πολιτικές πρωτοβουλίες τέτοιες που θα ξαναδώσουν αξιοπιστία στη χώρα.

Δημοσιογράφος: Εκτός από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Ντόρα Μπακογιάννη:Η Δημοκρατική Συμμαχία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από το Μάιο γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Είχαμε αίσθηση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και φοβόμασταν ότι η συζήτηση αυτή θα αρχίσει. Σήμερα δεν είναι η ώρα μοιρολατρικά να περιμένουμε τις όποιες ευρωπαϊκές αποφάσεις. Σήμερα είναι η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε στην Ελλάδα το πιστοποιητικό αξιοπιστίας που της λείπει. Να εμφανιστούν οι πολιτικές δυνάμεις αποφασισμένες να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και να πείσουμε ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου πρέπει τώρα να περάσουν από όλα τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Αυτό και μόνο θα δώσει μια ουσιαστική ανάσα και οξυγόνο στην ψυχολογία, η οποία αναμφισβήτητα σήμερα είναι ιδιαίτερα πεσμένη.

6550 νέες προσλήψεις, ενώ η χώρα χρεοκοπεί

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που επικαλείται η ηλεκτρονική σελίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ, η κυβέρνηση έκανε στο δημόσιο στο πρώτο επτάμηνο φέτος, 6550 νέες προσλήψεις (δεν περιλαμβάνονται δηλαδή σ' αυτές οι προσλήψεις λόγω μετατάξεων από άλλους δημόσιους φορείς).   
Την ώρα που η χώρα οδηγείται στη χρεοκοπία και ο ιδιωτικός τομέας στραγγαλίζεται φορολογικά, γίνονται νέες προσλήψεις για να καλύψουν τα "κενά" που δημιουργούν οι συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων από τα 50, οι οποίες συνεχίζονται κατά δεκάδες χιλιάδες με πρόσθετα πλασματικά έτη υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν πριν μόλις ένα μήνα.
Το πολιτικό σύστημα, που έχει την ευθύνη για την επερχόμενη καταστροφή, παραμένει αδιόρθωτο και αμετανόητο».

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τη στιγμή που το ΚΚΕ, προχωρά σε μαζικές απολύσεις προσωπικού στον σταθμό 902, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εξαντλούν την επαναστατικότητα τους στον αποκλεισμό ιδιωτικών μονάδων, χωρίς τη θέληση των εργαζομένων τους.
Το ΚΚΕ, θα πρέπει να κατανοήσει πως όσο επιτίθεται σε υγιείς και παραγωγικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, το μόνο που πετυχαίνει είναι να τις σπρώχνει εκτός χώρας, οδηγώντας έτσι, το σύνολο των εργαζομένων τους στην ανεργία».