Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Χτύπησαν τον Μπάγεβιτς!



Τραγικές καταστάσεις μετά το τέλος του φιλικού ανάμεσα στην Καλλιθέα και την ΑΕΚ στο «Ελ Πάσο». Πολλοί φίλαθλοι είχαν μπει στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου πρoτού το παιχνίδι ολοκληρωθεί, ωστόσο κανείς δεν περιέμενε αυτό το οποίο θα ακολουθούσε.
Κι αυτό γιατί φαινόταν ότι ο συγκεντρωμένος κόσμος θα «ορμούσε» στους παίκτες της ομάδας προκειμένου να πάρει φανέλες και αυτόγραφα όπως γίνεται συνήθως μετά από τέτοια φιλικά τεστ.
Βεβαίως ο διαιτητής βλεποντας όλο αυτόν τον κόσμο μαζεμένο, αναγκάστηκε να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης στο 87'(!), ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, μερίδα ανεγκέφαλων (8-10 άτομα), βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Σερβοέλλη να τεχνικό και να τον γρονθοκοπήσει!

Αρχικά και όπως ήταν φυσικό ο Μπάγεβιτς ξαφνιάστηκε, ωστόσο στη συνέχεια και όντας φανέρα εκτός εαυτού, προσπάθησε να αμυνθεί απωθώντας τους οπαδούς που συνέχιζαν να προσπαθούν να τον χτυπήσουν, βρίζοντάς τον ταυτόχρονα.

Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη, με τον Μπαγεβιτς να πέφτει κάτω μετά το νέο «ντου» που δέχθηκε από τους εξαγριωμένους οπαδούς και τους τελευταίους να τον χτυπούν ακόμη και την ώρα που βρισκόταν στο έδαφος, όντας σε θέση άμυνας! Οι υπόλοιποι οπαδοί προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους ταραξίες και η ένταση διήρκεσε για αρκετά λεπτά.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή ήταν μικρές και άργησαν χαρακτηριστικά να επέμβουν. Τελικά, με την επέμβαση τους, αλλά και αυτή των παικτών (σ.σ. είχαν παει στα αποδυτήρια και ξαναγύρισαν) και του Λύσσανδρου Γεωργαμλή(!), τα πνεύματα ηρέμησαν και το σοβαρό επεισόδιο έληξε...
Όλες αυτές οι τρικοσμικές σκηνές έγιναν υπό το βλέμμα του βοηθού προπονητή της προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, Νταντί Γιουνάιτεντ, Πολ Χέγκαρτι, ο οποίος πήρε και αυτός...μια γεύση από το ελληνικό ποδόσφαιρο το 2010! Σοκαρισμένος και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Πέτρος Παππάς που επίσης βρέθηκε στο γήπεδο για να δει την ομάδα του, ωστόσο αντί για μπάλα παρακολούθησε... πυγμαχία!
Χειροκροτήθηκε ο Ντούσαν, που δεν παραιτείται

Η αποστολή της ΑΕΚ αναχώρησε από το «Ελ Πάσο» γύρω στις 22:30. Εξώ από τα αποδυτήρια ανέμεναν αρκετοί οπαδοί της Ενωσης, οι οποίοι και χειροκρότησαν τον Σερβοέλληνα τεχνικό, ο οποίος ήταν εμφανώς σκοαρισμένος από τα όσα δυσάρεστα είχαν προηγηθεί. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε στους ανθρώπους της Ενωσης, δεν έχει καμία διάθεση να παραιτηθει.
Να σημειωθεί ότι με την αποστολή δεν αναχώρησε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος μαζί με τον Βασίλη Δημητριάδη παρέμεινε στο γήπεδο προκειμένου να υπογράψει το φύλλο αγώνος. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε αν ήθελε να τοποθετηθεί σχετικά με τα τραγικά γεγονότα, απάντησε ξεκάθαρα: «Δεν θα μιλήσω εγώ για τρομοκράτες. Δεν θέλω να τους δώσω αξία».
Με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, φιλοξενήθηκε στον Sentra «103,3» και στην εκπομπή «Όνειρα θερινής νύχτας» με τους Θανάση Κελαντώνη και Δημοσθένη Ξαρχάκο. Ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Σερβοέλληνα τεχνικό, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητά αποχώρησής του από τον πάγκο της Ενωσης.
Επίσης, τόνισε ότι η διοίκησή του δέχεται πόλεμο εκ των έσω και ότι οι άνθρωποι της ομάδας θα κάνουν τα πάντα προκειμένου οι υπαίτιοι του επεισοδίου να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
«Όσα συνέβησαν σήμερα ήταν πολύ θλιβερά, καλούμε όλους τους Ενωσίτες να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία. Όποιος επιτίθεται στον προπονητή, ουσιαστικά επιτίθεται στην ομάδα. Βαλλόμαστε απο παντού και πλέον έχουμε πόλεμο εκ των έσω. Εμείς θα προχωρήσουμε μαζί, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποχωρήσει από τον σύλλογο ο κ. Μπάγεβιτς. Τα σημερινά επεισόδια τα προκάλεσαν πέντε οπαδοί της ΑΕΚ, βρισκόμαστε σε επαφή με την Πολιτεία και πρόθεση της είναι να πατάξει τέτοια φαινόμενα και σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, είπε αρχικά ο κ. Αδαμίδης.
Εν συνεχεία αναφερόμενος στον Μπάγεβιτς είπε: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αποχώρησης του κ. Μπάγεβιτς και θα κάνουμε ότι πρέπει για να τον προστατεύσουμε. Βρέθηκα κοντά του λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε, όπως καταλαβαίνετε ήταν σοκαρισμένο. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ανεπαρκείς, βέβαια η αναμέτρηση ήταν φιλική, όμως υπάρχει και μερίδιο ευθύνης και της Αστυνομίας».
Τέτοια γεγονότα με πεισμώνουν περισσότερο, θέλουμε την αγάπη και την στήριξη των οπαδών μας, όμως επαναλαμβάνω ότι αυτά τα στοιχεία που μας κάνουν πόλεμο πρέπει να απομονωθούν. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις υπόλοιπες ομάδες αλλά έχουμε και αυτά τα φαινόμενα. Η Ασφάλεια βρίσκεται σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ασφαλείας της ΑΕΚ και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Η Ασφάλεια έχει ζητήσει το βίντεο της μετάδοσης, θα κάνει την απαραίτητη επεξεργασία και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Σεφτέ στις... ήττες με κακή εμφάνιση!
Υπήρχε και... φιλικό. Πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της ήττα σε επίπεδο φιλικών προετοιμασίας με 2-1 από την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο, στο τελευταίο της τεστ πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της, με τον Τζιμπούρ να ξεκινά στο βασικό σχήμα.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με το σύνηθες 4-2-3-1, ωστόσο η ομάδα του παρουσίασε ένα πολύ κακό πρόσωπο και δεν αποτελεί ελαφρυντικό ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Η Ενωση είχε πολλά αμυντικά κενά, ενώ και επιθετικά δεν κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της. Ουσιαστικά οι «κίτρινοι» είχαν μόνο δύο πολύ καλές στιγμές, η πρώτη στο 12’ με ένα χαμένο τετ α τετ του Τζιμπούρ και η δεύτερη στο 45’ με ένα δοκάρι του Νίκου Λυμπερόπουλου, ύστερα από δυνατό σουτ.

Η Καλλιθέα, παρουσίασε ένα σαφώς καλύτερο και πιο μαχητικό πρόσωπο και στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλο γκολ εκτός από αυτό του Κατσαρού στο 6ο λεπτό.
Στην επανάληψη τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για την ΑΕΚ, Για την ακρίβεια έγιναν... ακόμη χειρότερα, λόγω και των πολλών αλλαγών στις οποίες προχώρησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η Ενωση παρέμεινε... άγευστη, χωρίς εμπνεύσεις και δημιουργία στο παιχνίδι κι έτσι στο 58’ η Καλλιθέα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Η άμυνα των φιλοξενούμενων παρέμεινε επιρρεπής στο λάθος κι έτσι, μετά από μια φάση διαρκείας ο Μαρουκάκης έκανε το σκορ 2-0 για την ομάδα του.
Πάντως οι «κίτρινοι» βελτίωσαν την εικόνα τους στο τελευταίο 20λεπτο, δηλαδή αμέσως μετά το γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο στο 70’ από εκτέλεση κόρνερ. Η ΑΕΚ ανέβασε το ρυθμό, πίεσε αρκετά την Καλλιθέα για την ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη της ήττα στα φετινά φιλικά προετοιμασίας. Αν και θα μπορούσε, καθώς στο 81’ ο Μπλάνκο έχασε σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 2-2.

ΣΚΟΡΕΡ: 6' Κατσαρός, 58' Μαρουκάκης-70' Μπλάνκο

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Αθανασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Τζωρμπατζάκης, Κουτρουμπής, Κισκαμπάνης, Καλτσάς, Κατσαρός, Τεγούσης, Τσάνα, Καραδήμος, Φαμπίνιο.
ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς (46’ Δέλλας), Καράμπελας (75’ Τσαμουρλίδης), Γεωργέας (60’Αργυρίου), Καφές (60’ Ιντζόγλου), Γκέντσογλου (46’ Μάκος), Σκόκο (60’ Παυλής), Λεονάρντο (60’ Έντερ), Τζιμπούρ (46’ Μπλάνκο). Λυμπερόπουλος (46’ Μπερνς).
*Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης η διοίκηση της Καλλιθέας, τίμησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ