Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ευχαριστούμε, κ. καθηγητά… Το συγκινητικό “αντίο” του Σωτήρη Τσιόδρα

 Ευχαριστούμε, κ. καθηγητά… Το συγκινητικό “αντίο” του Σωτήρη Τσιόδρα
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Σε μια δύσκολη και φορτισμένη συναισθηματικά συγκυρία για τη χώρα, έγινε “ο δικός μας άνθρωπος”. Με έμφαση στο “άνθρωπος”.
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με εμφανή συγκίνηση αλλά και τη συστολή που τον διακρίνει, είπε το δικό του “αντίο” στις καθημερινές ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, που θα συνεχιστούν με διαφορετική μορφή και όχι με την ένταση στην οποία είχε κριθεί αναγκαία η δική του παρουσία.
Είπε πολλά. Συγκινήθηκε. Και έκλεισε με Ελύτη. Μόνο που, σε σχέση με τα λόγια του μεγάλου ποιητή, εσάς, κ. καθηγητά, δεν σας αγαπούν “μόνο τέσσερις”. Σας αγαπούν εκατομμύρια Έλληνες.
Και σας ευχαριστούμε.

ysterografa.gr

Αποκαλυπτική Τηλεφωνικη Συνέντευξη του Βλάση Τσιώτου Δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στο Super FM και στη Μαίρη Νικολοπούλου

 https://kavosnews.gr/wp-content/uploads/2020/03/87991048_2765239323542667_1203269941634007040_n-300x300.jpg
Για όλους και για όλα. Πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον Δήμο Ξυλοκαστρου - Ευρωστινης. Έργα που πρόκειται να δρομολογηθουν.Τι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον Περιφερειαρχη, ποσα χρήματα εγκρίθηκαν για τις ζημιές της διάβρωσης στις ακτές μας, η παλαιά γραμμή του ΟΣΕ, επιτέλους περνά στα χέρια της Περιφέρειας και στους Δήμους. Αυτά κι άλλα πολλά όπως τι γίνεται με τις εργασίες της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης  .
Ακούστε τη συνξη του Δημάρχου Βλάση Τσιωτου που παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή ΚΑΛΉΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, στο SUPER FM 104.1 και στη δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου

Προκήρυξη ΑΣΕΠ: Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι» ετοιμάζουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη


 
Την προσφυγή τους στην Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν πετύχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ προετοιμάζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι με την προκήρυξη στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι, παρότι οι ίδιοι εργάζονται επί σειρά ετών (σ.σ. έως και 15-16 χρόνια) είναι πολύ πιθανόν λόγω ελλιπούς μοριοδότησης τους, να μείνουν εκτός.

ΣτΕ: Νίκη 5 Δήμων – Άκυρη η μεταβίβαση 10.119 ακινήτων στην ΕΤΑΔ

 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις Αιτήσεις πέντε Δήμων ανά την επικράτεια, που ζητούσαν να ακυρωθούν οι Αποφάσεις με τις οποίες μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
Οι Σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτές τις Αιτήσεις Ακύρωσης των ΔήμωνΕλληνικού-Αργυρούπολης,Καλαμαριάς, Χαλανδρίου,Χανίων καιΩραιοκάστρου.
Αναλυτικότερα, η 7μελής σύνθεση του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ, με μια σειρά Αποφάσεών της (930-934/2020) ακύρωσε την μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ,

Τίμησαν τον Γρηγόρη Λαμπρακη στη Κερασίτσας Τεγέας


Το Σάββατο 23 Μαΐου αντιπροσωπεία μελών της επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας τίμησαν τον πατριώτη αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, με αφορμή τα 57 χρόνια από τη δολοφονία του στο μνημείο του στην Κερασίτσα Τεγέας στον τόπο που γεννήθηκε.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Ειρήνης κατέθεσε κόκκινα γαρύφαλλα και στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην πολύπλευρη δράση και προσφορά του ως επιστήμονας, βαλκανιονίκης, βουλευτής της Ε.Δ.Α και αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.

eedyearkadias

"Κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών",


 https://www.olivemagazine.gr/wp-content/uploads/2018/11/20181109184046_ampelia-575x323.jpg
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Κύριε Βορίδη, πάρτε άμεσα πίσω την φωτογραφική απόφαση για τις άδειες φύτευσης που  καταστρέφουν τους μικρομεσαίους αμπελουργούς.
Την ανάγκη άμεσης τροποποίησης του τρόπου κατανομής δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών φέρνουν με Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει το θέμα για την περιοχή της Νεμέας και συνολικά το Νομό.

Call for Entries in Cultural International Festivals in Greece and Cyprus - Press release in English and Greek

Call for Entries 
Responding to a changing world,
show that your work rises to the challenge!

Call for film entries in: 


CHALLENGE BONUSES
  • Selected films will be offered the option of  distribution to the new streaming platform INSPIRE TV that will be launched  in November 2020.
  • Selected films are announced and promoted to distributors prior to the Festivals.
  • Film Festivals are invited to stream their program on INSPIRE TV.

Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Συνολικά 2.892 – 173 τα θύματα


Ένας θάνατος ασθενούς με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 173.
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2,892 εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. μετά την επιβεβαίωση 10 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Ανάσταση και «Χριστός Ανέστη» απόψε τα μεσάνυχτα στις εκκλησίες!

Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, μιας κι αυτό δεν κατέστη δυνατό το Πάσχα, λόγω των μέτρων λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν τότε για τον κορονοϊό. και της απόφασης της κυβέρνησης οι Θείες Λειτουργίες να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς. Και αυτό διότι στους ναούς της χώρας σήμερα θα τελεστεί η πανηγυρική αναστάσιμη παννυχίδα, η οποία τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
“Τό βράδυ της Τρίτης 26ης Μαΐου 2020 καί ὥραν 11ην μ.μ. θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τοῦ Μεσονυκτικοῦ ὅπως γίνεται τό βράδυ τοῦ Μεγάλου Σαββάτου. Στίς 11:45 θά γίνει ἡ μετάδοσις τοῦ Ἁγίου Φωτός καί στίς 12:00 θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως μέ πανηγυρική κωδωνοκρουσία καί ἐν συνεχεία ὁ Ὄρθρος καί ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τοῦ Πάσχα”.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 5 Ιουνίου, είναι σε ισχύ τα μέτρα για τον κορονοϊό που αφορούν τις εκκλησίες.
Ειδικότερα, για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα. Για παράδειγμα, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 400 τ.μ. μπορεί να δεχτεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 800 ή 1000 ή 1.500 τ.μ., μπορεί να δεχτεί έως 50 άτομα, τα οποία οφείλουν να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι Τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και τα υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των

Νεκρή 50χρονη γυναίκα από κεραυνό στη Σκόπελο - Εντονα καιρκα φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Σοβαρά προβλήματα σε Άρτα και Κρήτη από την κακοκαιρία – Επιδείνωση δείχνει η πρόγνωση του καιρού για Δευτέρα

Ένα τραγικό και απίστευτο περιστατικό έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κεραυνός που έπεσε στη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης της περιοχής της Σκοπέλου χτύπησε μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε από τον κεραυνό την ώρα που έκανε αγροτικές εργασίες μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να ενημέρωσε πριν από λίγα λεπτά της ώρας και την Εισαγγελία Βόλου αναφέρει το magnesianews.gr.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας που χτυπά την χώρα.   

Διεκόπησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Τεχνικα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα

Χρηματιστήριο: Με πτώση 23,56% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών το 2018
Τεχνικά προβλήματα παρουσιάζονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές να έχουν διακοπεί. Αρχικά τα προβλήματα υπήρχαν στην μετάδοση των δεδομένων της συνεδρίασης, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην διοχέτευση εντολών στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών ΟΑΣΗΣ.
Πριν διακοπεί η συνεδρίαση ο γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραφε κέρδη 1,09% στις 631,14 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 35,24 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος ήταν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κερδίζει 7,71%. Η μετοχή της Eurobank κερδίζει 9,58%, της Πειραιώς 8,26% της Εθνικής ενισχύεται κατά 7,40% και της Alpha Bank κατά 5,64%.

Super League: Οι (μέχρι) 300 άνθρωποι που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στο γήπεδο

Super League: Οι (μέχρι) 300 άνθρωποι που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στο γήπεδο

Τα γήπεδα της Super League είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τα πλέι οφ. Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων, ανά πάσα στιγμή, σε μία εγκατάσταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τα τριακόσια (300) άτομα.

-Ο κάθε παρευρισκόμενος στην αθλητική εγκατάσταση οφείλει να παραμένει στους χώρους αρμοδιότητάς του και να μην μετακινείται σε άλλους χώρους.
Αναλυτικά, ο προτεινόμενος πίνακας με το

Ο Τσίπρας έχει… δρόμο μπροστά του (για να τον ακούσουν ξανά οι Έλληνες)

 Ο Τσίπρας έχει… δρόμο μπροστά του (για να τον ακούσουν ξανά οι Έλληνες)
Στο Ζάππειο που… δεν ήταν γούρικο σχεδόν για κανέναν πολιτικό που το επέλεξε για τη σημειολογία του στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Με την προφανή και ηχηρή εξαίρεση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έβαλε εκεί την υπογραφή του στην ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη.
Στο Ζάππειο λοιπόν. Εκεί επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε όρθιοι ΙΙ»

Ο Μητσοτάκης επέλεξε να μπει απέναντι από τους “ανεύθυνους” (που εισηγούνταν εκλογές) -Μητσοτάκης στο Star: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές – Τι είπε για lockdown, Έβρο, Τσιόδρα και οικονομία


«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα περιστατικά αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει οριστικά. Προχωράμε σε λελογισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει όμως όλοι να λάβουμε υπόψη ότι οι κεντρικές οδηγίες των ειδικών, τα μέτρα ατομικής υγιεινής, η μάσκα όπου χρειάζεται, οι κοινωνικές αποστάσεις ήρθαν για να μείνουν» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Ο καιρός τρελάθηκε: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική και την Τρίτη έρχονται νέες καταιγίδες

 καιρός
Άναψαν οι ουρανοί την Αττική καθώς η κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες όλη την Ελλάδα και χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να μετατραπούν σε ποτάμια οι δρόμοι.
Η μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Πτώση της θερμοκρασίας. Ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο και σε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων.
Πιο αναλυτικά, ο καιρός την Τρίτη 26 Μαΐου αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές