Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας για τις πτήσεις επαναπατρισμού

κορονοϊός
Όσο ο κορονοϊός μετατρέπεται ολοένα και σε χειρότερο εφιάλτη, τόσο κορυφώνεται και η αγωνία για χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού.
Έτσι, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη ανακοινώνει προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει, ότι πρόκειται να οργανωθούν τρεις ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines.

Σοκ στο Μονακό: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Αλβέρτος

Σοκ στο Μονακό: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Αλβέρτος
 
Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρίγκιπας του Μονακό, Αλβέρτος, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Παλάτι η  κατάσταση της υγείας του, δεν εμπνέει ανησυχία,  ενώ ο ίδιος συνεχίζει να εργάζεται και ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών.
Ο πρίγκιπας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, την κυβέρνηση καθώς και με τους στενούς του συνεργάτες.
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος είναι ένας από τους πλουσιότερους μονάρχες στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Είναι γιος του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι. Είναι παντρεμένος με την νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια κολύμβησης, πριγκίπισα Σαρλέν.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Βελτιωμένος στο δεύτερο διάγγελμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός δείχνει να κατανοεί καλύτερα τον "πόλεμο", που πλέον δρομολογείται για μήνες αντί του διμήνου αρχικά. Ίσως σε αυτό να υπολογίζει και τα νέα από τη μόνη παγκόσμια δύναμη των ΗΠΑ για κλινική δοκιμή του εμβολίου κατά του ιού Coronavirus και ενδεχόμενη μαζική παραγωγή το Σεπτέμβριο.

Εποχική γρίπη: Στους 94 οι νεκροί στην Ελλάδα

Εποχική γρίπη: Στους 13 ανέβηκαν οι νεκροί - Κλειστά σχολεία σε Σαμοθράκη και Καλάβρυτα 
Ακόμη τέσσερις ασθενείς από τον ιό της εποχικής γρίπης έχασαν τη ζωή τους κατά το διάστημα από 9 έως 15 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιοας Υγείας, ο οποίος επισημαίνει, ότι η χώρα παραμένει σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης με πτωτική τάση.
Αναλυτικότερα, κατά την εβδομάδα 11/2020 (09–15 Μαρτίου 2020) στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο

Δείτε live το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

 
Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό με βάση τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση της φονικής πανδημίας.
 
 
To μήνυμα του πρωθυπουργού 


Συμπολίτες μου,
Επικοινωνούμε ξανά, όπως σας έχω υποσχεθεί, για τα νέα δεδομένα στα μέτωπα της υγείας μας και της οικονομίας. Για να ανακοινώσω τις νέες πρωτοβουλίες μας. Αλλά και για να σας στείλω και πάλι μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας και υπευθυνότητας.
Θα το επαναλάβω όσο πιο απλά γίνεται: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.

Κορωνοϊός: Στα 464 τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα – 16 διασωληνωμένοι, και 6ος νεκρός

Κορωνοϊός: Η «ακτινογραφία» των πέντε θυμάτων - Στα 387 ανέβηκαν τα κρούσματα 
 Στα  464 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Στα τα 46 νέα κρούσματα.
Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. ενώ 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο. “Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από τον ιό.
Τους έξι φτάνουν πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο του οποίου το τεστ βγήκε θετικό μετά τον

ΔΕΗ: Δεν ήρθαν λογαριασμοί -Τι κινήσεις πρέπει να κάνετε άμεσα

 
 Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μετά τις 14.02.2020 παρατηρήθηκαν, σε ορισμένες περιοχές της Επικράτειας, καθυστερήσεις στην επίδοση λογαριασμών.

Η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα και ότι προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος, αλλά και για να μην υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση από τη μη έγκαιρη παραλαβή των λογαριασμών.
Συγκεκριμένα, οι πελάτες που δεν έλαβαν εγκαίρως τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, δεν θα χάσουν την έκπτωση συνέπειας, ούτε θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας.

ΥΠΕΣ προς ΟΤΑ: Αυτές οι κρίσιμες Υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν (Εγκύκλιος)

Εξαιρετικώς επείγουσα Εγκύκλιο απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών στους Δήμους και στις Περιφέρειες της Χώρας, προσδιορίζοντας ποιες είναι οι Υπηρεσίες που απαραιτήτως πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Αναλυτικότερα, ο Π.Θεοδωρικάκος τονίζει τα κάτωθι:

“Στο πλαίσιο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (25.2.2020, 11.3.2020  και 14.3.2020) και σε συνέχεια των οδηγιών που σας έχουν παρασχεθεί με την αριθμ. ∆Ι∆Α∆/Φ.69/109/οικ.8000/16-3-2020 (Α∆Α: ΩΤΣΟ46ΜΤΛ6-6Ι1) Εγκύκλιο  του Υπουργείου μας, σχετικά με τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού – COVID 19, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί υπευθυνότητα από όλους


Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, στον Παύλο Τσίμα και την εκπομπή «Ημερολόγιο» στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ 100.3.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρουλακησΣύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, σίγουρα υπήρξε καθυστέρηση από την ΕΕ στην αντίδραση και προετοιμασία για την απειλή του κορωνοϊού, καθώς πληροφορίες υπήρχαν από τις αρχές Ιανουαρίου. «Έπρεπε να υπάρχουν σχέδια προετοιμασίας από τα κράτη - μέλη, αυτό το βλέπουμε ιδιαίτερα στην Ιταλία και σε αυτή την τραγωδία που ζει» εκτιμώντας ότι «έδρασε ουσιαστικά σαν καμπανάκι για να

: Παρέμβαση Στασινού προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του σε μηχανικούς, τεχνικές εταιρείες και τον τεχνικό κόσμο

 Αποτέλεσμα εικόνας για γιώργος στασινός
Με αφορμή την εν εξελίξει πανδημία του κορωνοϊού, τα μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία και διεθνείς φορείς και οργανισμούς, και την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
Ο τεχνικός κόσμος της χώρας βρίσκεται ήδη σε πολύ δυσχερή θέση. Αφενός, όπως όλοι, αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα μπροστά σε μια νέα απειλή.

COVID 19 ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ


Το συγκεκριμένο άρθρο δίνει μία κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική και ιστορική προσέγγιση που δημιουργεί η εμφάνιση της πανδημίας. Επίσης βάζει προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης της Επίσημης Πολιτείας και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας
 

Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα που καλύπτει όλη την ανθρωπότητα και αποδεικνύει - για μία φορά ακόμα - πως η μοίρα των ανθρώπων είναι κοινή και δεν περιορίζεται από σύνορα, από χώρες και θρησκείες ούτε ξεχωρίζει πολιτισμούς. Αυτό μας υποχρεώνει να πειθαρχούμε στα μέτρα πρόληψης μιας τεράστιας επιδημίας, που μπορεί να αποβεί μοιραία.
Τα παραπάνω αποτελούν μία πρώτη ανάγνωση όλων όσων συμβαίνουν στην παγκόσμια κοινότητα, αφού ο κορονοϊός εξαπλώνεται και οι

Η Βουλή πρωτοπορεί στην αξιοποίηση ψηφιοποιημένων εφαρμογών του Κέντρου Διαλειτουργικότητας για την απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασιών της


Η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί τον πρώτο Δημόσιο Φορέα που θα αξιοποιήσει το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) για την αυτοματοποιημένη αναζήτηση και λήψη φορολογικής ενημερότητας για τις πληρωμές των δαπανών της.
Συγκεκριμένα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας, διασυνδέεται το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της Βουλής των Ελλήνων με την Α.Α.Δ.Ε. προκειμένου να αντλείται αυτομάτως η αναγκαία φορολογική

Κορωνοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται τα 800 ευρώ


 
Μια πρώτη ανάσα σε μισθωτούς αλλά κι ελεύθερους επαγγελματίες, που ήδη νιώθουν τις βαριές επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομική δραστηριότητα, δίνει το οικονομικό επιτελείο.
Κατ’ αρχάς, όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους, λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή, θα

Blog Νέα μελέτη για τον κορωνοϊό: Συχνό σύμπτωμα η διάρροια και οι εμετοί σε ασθενείς -Αποκαλύπτει «κρυφά» κρούσματα


Πέρα από τον πυρετό, τον βήχα και τη δύσπνοια, που είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα, η διάρροια είναι επίσης ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα της νόσου Covid-19, η οποία προκαλείται από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα κινεζική επιστημονική μελέτη. Η διαπίστωση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην πιο έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου, αλλά και στην πιο αποτελεσματική απομόνωση κρουσμάτων που θα μπορούσαν να περάσουν κάτω από το «ραντάρ» λόγω της

ΤΑ 12 ΔΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Χαράς ευαγγέλια η απόφαση της Λαγκάρντ των 750 δισ. ευρώ για την νέα εποχή και ευχάριστη είδηση η συμμετοχή της Ελλάδας για λήψη 12 δισ. Παρόλο που πολλοί πασχίζουν για τον απόλυτο εγκλεισμό με επικοινωνιακά κατασκευασμένα τρικ, τουλάχιστον η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα έχει οφέλη από την ελεύθερη μετακίνηση του χρήματος.

Σημεία συνέντευξης του Γιώργου Ψυχογιού, βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”


Τα “νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια”, ορισμένα εκ των οποίων είναι και βουλευτές, μπορεί να είναι σίγουρος ο κύριος Κακλαμάνης - που ορθά υπερασπίστηκε το ΕΣΥ σε εκπομπή της ΕΡΤ στέλνοντας μήνυμα στο ίδιο του το κόμμα - ότι θα ξαναπιάσουν τις πένες τους και θα κατακεραυνώσουν και πάλι τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς που την Κυριακή χειροκροτούσαν. Θα ζητούν και πάλι απολύσεις και γκρέμισμα νοσοκομείων στη λογική της υγείας – εμπόρευμα.

24 security - Εταιρεία Security

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος

24 security
Αγαπητοί μας φίλοι,



Σας προτείνουμε και σας γνωρίζουμε την Εταιρεία: 24 SECURITY

Υπηρεσίες Φύλαξης Υψηλής Ποιότητας


Η 24SECURITY είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας και θωράκισης του χώρου σας, με έμφαση στη ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στο μικρότερο δυνατό κόστος.

Η 24 security εξειδικεύεται στην παροχή στατικής φύλαξης κατοικιών και επιχειρήσεων. Αναλαμβάνουμε τη φύλαξη συνεδριακών χώρων και εκθέσεων ανεξαρτήτου μεγέθους είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο.
Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας είναι άμεσα διαθέσιμο να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη σας.

Σελίδα στο Facebook

Τηλέφωνο Επικοινωνίας κα Μαυρίδου Τ.: 2310676167 | 6942017754

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΗΤΤΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Είναι καθήκον των Αρχηγών να πετυχαίνουν νίκες και να εξασφαλίζουν την ευημερία των λαών τους. Ο ιός Coronavirus ανέτρεψε έναν κόσμο ολόκληρο και απέδειξε την αδυναμία αρκετών κυβερνήσεων. Κίνα, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία αποτελούν τα

Αριστούχος του Χάρβαρντ, πατέρας 7 παιδιών & ψάλτης, ο σεμνός καθηγητής Σ. Τσιόδρας, που γνωρίσαμε στην μάχη, με τον κορωνοϊό


Φράγκος Φ.: Ναι υπάρχει ελπίδα..

Οι Έλληνες αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε από καρδιάς.

Είναι το πρόσωπο που καθημερινά περιμένουν να δουν και ακούσουν με αγωνία όλοι οι Έλληνες, είναι ο άνθρωπος που ενημερώνει για τους κινδύνους, αλλά και τα μέτρα πρόληψης για τον θανατηφόρο κορωνοϊό.
Ο λόγος για τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόρδα, που ενημερώνει τους δημοσιογράφους και μέσω αυτών την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και την εξάπλωσή του στην χώρα μας, αλλά και όλα όσα δείχνουν οι μελέτες, γύρω από την αντιμετώπιση του πρωτόγνωρου αυτού αόρατου εχθρού.