Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Νίκη-πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Παναθηναϊκού

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/02/paok-pao-500.jpg
Με γκολ του Σφιντέρσκι (11΄) ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και πέρασε με δυο νίκες στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ήταν από την… Τούμπα δύσκολη η αποστολή του Παναθηναϊκού -εξαιτίας του 2-0 από το πρώτο ματς- κι έγινε ακόμη πιο δύσκολη μετά το γκολ που σημείωσε ο Κάρολ Σφιντέρσκι στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ένα δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το ΕΣΠΑ για σιδηροδρομικά έργα

 

Σε περίπου 1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι διαθέσιμοι πόροι για σιδηροδρομικά έργα από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, την περίοδο 2012 – 2014 υπεγράφησαν συμβάσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την υλοποίηση σιδηροδρομικών έργων που αφορούσαν τόσο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας όσο και στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Το αντίστοιχο ποσό για συμβάσεις σιδηροδρομικών έργων κατά τη διάρκεια της

Ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για τους μετανάστες στα νησιά του Β. Αιγαίου

 

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ για το θέμα της υπερσυσσώρευσης αλλοδαπών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα ελληνικά νησιά.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου οι μετανάστες ξεπερνούν τους 50.000 ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμούν 101.000 αιτήσεις ασύλου. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση με

Ο Τζιτζικώστας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

 

Διά βοής και με παρατεταμένα χειροκροτήματα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Με την εκλογή αυτή ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς.
Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες

Π.Τατούλης: «Να μην σκεφτούν να φτιάξουν γκέτο από τον Ισθμό και κάτω»


 https://nb.bbend.net/media/news/2019/05/05/978906/snapshot/tatoulis.jpg

Δήλωση Πέτρου Τατούλη για το προσφυγικό/μεταναστευτικό



Δεδομένης της εκπνοής του χρόνου του μέλιτος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και 
μεσούσης της επικοινωνιακής καμπάνιας που συνεχίζεται ανερυθρίαστα με ολέθριες συνέπειες για την καταπονεμένη χώρα και τους πολίτες της, συνιστώ στους αρμόδιους  να μην σκεφτούν καθόλου  την δημιουργία γκέτο εγκλεισμού μεταναστών / προσφύγων στην Πελοπόννησο. 
Χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς την συναίνεση των τοπικών

ΑΣΕΠ: Οι πέντε προκηρύξεις Μαρτίου & Απριλίου για 3.220 μόνιμες θέσεις (λίστα+ειδικότητες)


Σε συνέχεια του ρεπορτάζ για τις προκηρύξεις του Φεβρουαρίου η aftodioikisi.gr αποκαλύπτει τον υφιστάμενο προγραμματισμό της Ανεξάρτητης Αρχής τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Πρόκειται κατά σειρά για:
45 μόνιμες θέσεις στο ΕΚΑΒ (πληρώματα ασθενοφόρων)
79 μόνιμες θέσεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου

Η εικόνα ισόρροπος των έργων φανήναι


Του Απόστολου Παπαφωτίου

«Η εικόνα ισόρροπος των έργων φανήναι»
                                       Περικλέους Επιτάφιος

Η Ελλάδα μεταβάλλεται μέσω των πολιτικών των κυβερνήσεων σε μια χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα, των οποίων η εφαρμογή τους εξαρτάται από τη θέληση και τις αντιδράσεις τρίτων χωρών και κυρίως από την Τουρκία. Η στάση της έναντι της Τουρκίας γίνεται συνεχώς παθητική και αντιφατική.
Παθητική μέσω της πολιτικής "κατευνασμού" που ακολουθείται από τον "κόσμιο" Πρωθυπουργό, με συμπεριφορές καλής θελήσεως και συνεχείς υποχωρήσεις.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


 
   Κόρινθος 12-02-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας παρευρέθηκε χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κα Αθηνά Κόρκα και κ. Χάρη Βυτινιώτη.
Παρευρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Οικονόμου, κ. Χρήστος Καρσιώτης και κ. Δημήτρης Τζεμπετζής.

Ο κ. Νίκας ευχήθηκε προς τους υπαλλήλους καλώντας τους παράλληλα να είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους προκειμένου να παραχθεί έργο και «να επιτευχθούν οι στόχοι μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Γκιολής αντάλλαξε ευχές με τους υπαλλήλους της Ενότητάς του, ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την μέχρι τώρα καλή συνεργασία.  Μεταξύ άλλων τόνισε πως «τόσο ο ίδιος όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργαζόμαστε παράλληλα με τις υπηρεσίες, προκειμένου να καταφέρουμε όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας μέσα από τις γνωστές αντίξοες συνθήκες όπου αντιμετωπίζουμε, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών».


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

«Νέα Πελοπόννησος » : Αποχαιρετούμε τον Θανάση Φιλιππόπουλο


https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/02/thanasis-filippopoylos_252863_193659_type13262-1021x550.jpg"Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετούμε  τον  Θανάση Φιλιππόπουλο μια εξαιρετική προσωπικότητα που τίμησε τη Μεσσηνία με τη σημαντική προσφορά του, ειδικά με το νέο νοσοκομείο της Καλαμάτας για τη δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε.

Διέθετε διακριτό πολιτικό προφίλ με αγώνες για τη δημοκρατία και το δημόσιο βίο, και υπήρξε πολυδιάστατη προσωπικότητα με ήθος και ανιδιοτέλεια, εκπροσωπώντας μια γενιά πολιτικών με υψηλό κύρος και ποιότητα.

Εκφράζουμε  τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του."   



«Νέα Πελοπόννησος"

Επικεφαλής  της παράταξης 
Πέτρος Τατούλης


ΕΤΗΣΊΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΊΔΑ Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΏΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΌΜΙΛΟΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  
διοργανώνει και φέτος την ετήσια χοροεσπερίδα του και τις βραβεύσεις των αθλητών του  όλων των       τμημάτων, στην  αίθουσα ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ GRANDE RESTAURANT (2ο χλμ. Ισθμού - Επιδαύρου,  Ίσθμια)                                                    
       το Σαββάτο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:30

Ζωντανή μουσική  με την ορχήστρα  του  γνωστού  συγκροτήματος  ΑΡΜΑΝΙΑΚ με φαγητό και ποτό.
Σας περιμένουμε όλους για να τιμήσουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουμε μαζί για τις απόκριες.

voula pahatouridis

Πέθανε ο Νικήτας Βενιζέλος, εγγονός του Ελευθέριου Βενιζέλου Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατό του

Νικήτας Βενιζέλος
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Κόμματος των Φιλελευθέρων Νικήτας Βενιζέλος, εγγονός του Ελευθέριου Βενιζέλου.       
Ο Νικήτας Βενιζέλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1930 και ήταν γιος του Κυριάκου Βενιζέλου, πρωτότοκου γιου του Ελευθερίου Βενιζέλου, και της Μαρίκας Ρούσσου.  Σπούδασε οικονομικά και διοικητικές επιστήμες στην Γαλλία και τις ΗΠΑ και ασχολήθηκε με ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Βενιζέλου

Νικήτας Βενιζέλος 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην  βουλευτή και Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Βενιζέλου, δήλωσε: «Ο Νικήτας Βενιζέλος υπήρξε συνεπής εργάτης του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. 
Στη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε  σημαντική  αντιστασιακή δράση, ενώ με προσωπικά του έξοδα  βοήθησε  οικονομικά το πλήρωμα του  Αντιτορπιλικού Βέλος το οποίο κατά το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 στασίασε  και διέφευγε  στην Ιταλία. Για τον λόγο αυτόν, του απενεμήθη  παράσημο από το ελληνικό κράτος μετά την πτώση της δικτατορίας.
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του».
 

Κύπελλο Ολυμπιακός-Λαμία 3-2: Το μαγικό πόδι του Βαλμπουενά τον έστειλε στα ημιτελικά

Ολυμπιακός-Λαμία 3-2: Το μαγικό πόδι του Βαλμπουενά τον έστειλε στα ημιτελικά 
Η Λαμία ξύπνησε μνήμες από τον περσινό αποκλεισμό από το Κύπελλο, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος έχει τον Ματιέ Βαλμπουενά. Οι Πειραιώτες αν και έχαναν στο ημίχρονο 1-0 τελικά γύρισαν το παιχνίδι και επικράτησαν με σκορ 3-2 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αν και ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο της έλειπε η κίνηση και η φαντασία για να βρει το γκολ. Το έκανε αυτό η Λαμία στ φινάλε του ημιχρόνου, αλλά ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς στην επανάληψη με τον Ματιέ Βαλμπουενά να δημιουργεί τα τρία γκολ και τον Χασάν και τον Σισέ (2) να σκοράρουν.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓ. ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ ΜΕ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΔΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ.

DSC00429
Με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, στο Ξυλόκαστρο ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, πολιούχου Ξυλοκάστρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και με την παρουσία πλέον των τριάκοντα Ιερέων.

Κύπελλο Ελλάδος: Με Λαμία ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Κύπελλο Ελλάδος: Με Λαμία ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
Μετά τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, σήμερα Τετάρτη 12/2 πραγματοποιούνται και δύο αγώνες ρεβάνς.
Στο πρώτο χρονικό ματς της ημέρας (18:00), ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Λαμία στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε αναδειχθεί ισόπαλη (0-0) με τους Φθιώτες στο πρώτο μεταξύ τους ματς, με αποτέλεσμα να μην έχει καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση.
Το αποψινό (12/2, 18:00) παιχνίδι με τη Λαμία δεν είναι ένα απλό ματς, αλλά

Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται για τις σχολικές εκδρομές

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/01/mathitikes-ekdromes-500.jpg
Την ενίσχυση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας και τον περιορισμό των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων σηματοδοτούν οι σημαντικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις εκπαιδευτικές εκδρομές/μετακινήσεις στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η σημερινή απόφαση συνιστά ένα ακόμη

Το MEGA είναι στον αέρα


Το γνωστό σήμα του MEGA από χθες το βράδυ είναι και πάλι στον αέρα.
Ενόψει της πρεμιέρας του σταθμού την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου το κανάλι εντάχθηκε στη DIGEA. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μία αυτόματη αναζήτηση στους αποκωδικοποιητές ή στην τηλεόρασή σας και το MEGA θα είναι ξανά στο τηλεκοντρόλ σας.
Προς το παρόν στη συχνότητα προβάλλεται κάρτα ή promo video αλλά την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 το πρωί ξεκινά η κανονική ροή του προγράμματός του…!
Για την ιστορία το MEGA είχε σταματήσει να εκπέμπει τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2018.

Τετράμηνη παράταση συμβάσεων σε πρόγραμμα Κοινωφελούς του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τετράμηνη παράταση των συμβάσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και δομές προσωρινής φιλοξενίας μέσω Δήμων, Περιφερειών και της Υπηρεσίας Υποδοχής και ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – Γ΄ κύκλος. Η απόφαση αφορά 2.082 θέσεις.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση:

Νέο Ασφαλιστικό: Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή -Τι αλλάζει για το Δημόσιο (αναλυτικά)

 
Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συζήτησης και ψήφισής του.
Το ν/σ βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση, έχοντας

Ο ΥΠΕΣ ψάχνει τη νομοθεσία για διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ μέχρι την Παρασκευή

 
Εξ. επείγουσα Εγκύκλιο σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών την 11η Φεβρουαρίου.
Η Εγκύκλιος εκδόθηκε ενόψει της επικείμενης αλλαγής της νομοθεσίας του ΑΣΕΠ, δηλαδή του ν.2190/1994 ...

Το παραμύθι με τα «κομμένα καλώδια» και άλλα fake news..

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εικόνα «μακεδονομάχου» και «τουρκοφάγου» προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να φιλοτεχνήσει για τον Αλέξη Τσίπρα η συριζαϊκή προπαγάνδα. Και με αφορμή το περιστατικό με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» διάφοροι πολιτικοί και δημοσιογράφοι (λέμε τώρα) παρελαύνουν από τα κανάλια προσπαθώντας (δια της επαναλήψεως) να επιβάλουν τα ψέματά τους ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες και τα ανύπαρκτα περιστατικά ως γεγονότα.
«Σκεφθείτε τι θα παθαίναμε τώρα που η Τουρκία συμπεριφέρεται με τόσο επιθετικό τρόπο, αν δεν είχαμε υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών και είχαμε ανοιχτό μέτωπο και στα βόρεια σύνορά μας με την τουρκική αεροπορία να επιτηρεί τον εναέριο χώρο της

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή και με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Χάρη
Βυτινιώτη και κα Αθηνά Κόρκα,
παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις όπου έγιναν χθες Τρίτη 11
Φεβρουαρίου 2020 στο Ξυλόκαστρο, με αφορμή την εορτή του Πολιούχου της πόλης, Αγίου
Βλασίου.
Μετά την θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου και συνιερουργούντος του επισκόπου Κεγχρεών Αγαπίου, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας
του Αγίου στους δρόμους της πόλης.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη