Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η πρώτη δήλωση της υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/01/sakellaropoulou-1-768x527.jpg

Λίγα λεπτά μετά την γνωστοποίηση της πρότασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθε και η πρώτη αντίδραση από την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα.
Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.
Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ότι, από τη στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων».

Κύπελλο Ελλάδος: Παναθηναικός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ , Λαμία , Άρης , Ατρομητος πέρασαν στα προημιτελικά

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Πρόκριση-θρίλερ με πέναλτι και αποβολή (highlights)
Με ανατροπή στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πήρε σκορ (3-1) πρόκρισης απέναντι στον εξαιρετικό (ειδικά στο πρώτο μέρος) ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχίζει στο θεσμό του Κυπέλλου.
Οι Ηπειρώτες που είχαν πάρει τον πρώτο αγώνα με 1-0, μπήκαν στο ματς για να παίξουν τη μπάλα τους και η αλήθεια είναι πως έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Εμφατικά ο Ολυμπιακός 4 - 1 την Καλαμάτα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Επιστροφή Φορτούνη

Ολυμπιακός-Καλαμάτα 4-1: Σφραγίδα Λοβέρα και επιστροφή Φορτούνη

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/01/15/80242/main/fortounis-2.jpgΤην πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Καλαμάτας με 4-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ την είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με σκορ 2-0. Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στη ρεβάνς με τους Μεσσήνιους, αλλά δύο ήταν αυτοί που σημάδεψαν το ματς. Ο ένας είναι ο Λοβέρα που έκανε εξαιρετικό ματς και σκόραρε δύο φορές και ο άλλος ο Φορτούνης που επέστρεψε στη δράση μετά

Στον Άρειο Πάγο οι αστυνομικοί για το Κουκάκι ζητώντας την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των ΕΚΑΜ- «Αν έπεφτε βενζίνη στον τροχό θα μιλούσαμε για νεκρούς»

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/koukaki-muniseis.jpg
Υπόμνημα με το οποίο ζητούν την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι κατέθεσαν οι αστυνομικοί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Επιπλέον, ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις.

Στο μεταξύ σοκάρουν τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο από τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο σχετικά με τις καταθέσεις των αστυνομικών για τα όσα έγιναν στο Κουκάκι.

Μητσοτάκης: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/sakelaropoulou-500.jpg

Το τέλος της αγωνίας… Μερικές ώρες μετά την αιφνιδιαστική απόφασή του να προχωρήσει στη σύσταση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που παρέδωσε στον Νότη Μηταράκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τελεία και στην αγωνία για την επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Με διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προτείνει στη Βουλή για το Αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και μάλιστα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

Ο πρωθυπουργός έκανε τη σχετική ανακοίνωση σε διάγγελμα το απόγευμα της Τετάρτης.
Ανακοινώνοντας το όνομα της κας Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός είπε στο διάγγελμά του:

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 - Ραγδαίες εξελίξεις Ανακοινώνει υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 – Ανακοινώνει υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας | in.gr
Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στις 7μμ, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από την δημόσια τηλεόραση 
 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του θα ανακοινώσει το προτεινόμενο από την κυβέρνηση όνομα του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας. 

 Νωρίτερα σήμερα κατά την ορκωμοσία του Νότη Μηταράκη και Γιώργου Κουμουτσάκο, οι δυο άνδρες συναντήθηκαν και είναι πολύ πιθανό να συζήτησαν το “καυτό” θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει ο Παυλόπουλος το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή;

 Θα ακολουθήσει ο Παυλόπουλος το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή;
Του Νίκου Φυλάγγελου

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα γίνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο μόνος εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον Χρήστο Σαρτζετάκη, που δεν θα του επιτραπεί να διεκδικήσει μια δεύτερη, συνεχόμενη θητεία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Πότε πληρώνονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και οι συντάξεις

Πότε πληρώνονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και οι συντάξεις
Από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να καταβάλλονται μία σειρά από επιδόματα και παροχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων (ΟΠΕΚΑ).
Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, όπως ανακοίνωσε ο

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Μεντβέντεφ στην Ρωσία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/putin-mentientev-545-500.jpg 
Παραιτήθηκε πριν από λίγο η Ρώσικη Κυβέρνηση, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημα του το Ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων Russia Today.
Την ανακοίνωση της παραίτησης την έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η δήλωση της παραίτησης ήρθε λίγη μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από την παραιτηθείσα κυβέρνηση  οι υπουργοί να

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα.

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/IMG_2020_01_15_00358.jpgΜε τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Yossi Amrani, συναντήθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα σχετικά με την Διακοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, θέματα πολιτισμού καθώς και διμερή ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.
 
Ο κ. Τασούλας υποδεχόμενος τον Πρέσβη του Ισραήλ δήλωσε:

ήλωση του Γιώργου Ψυχογιού αναπληρωτή τομεαρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle_mob/public/2019-08/psyxogios-giorgos-vouli.jpg?itok=oGEY504L
«Αποτελεί δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ η επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και ομολογία πλήρους αποτυχίας της πολιτικής της Ν.Δ. στο προσφυγικό» δηλώνει στο avgi.gr, ο τομεάρχης μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός. 

«Μετά από περίπου 10 συσκέψεις για το προσφυγικό, 4 υπουργούς, έναν εθνικό συντονιστή που θα έλυναν όλα τα ζητήματα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και

Με απόφαση Μητσοτάκη ιδρύθηκε υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Μηταράκης, Κουμουτσάκος οι υπουργοί

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/mitarakis-mitsotakis-500.jpg 
Στην επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προχωράει η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης του προσφυγικού -μεταναστευτικού, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Την θέση του υπουργού αναλαμβάνει ο βουλευτής Χίου Παναγιώτης Μηταράκης. Όπως είπε ο κ Πέτσας η ίδρυση του νέου υπουργείου έγινε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναπληρωτής υπουργός στο νέο υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Τις αρμοδιότητες του κυρίου Μηταράκη στο υπουργείο εργασίας αναλαμβάνει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.
Η ορκωμοσία θα γίνει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΤΟ 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ -Πρόγραμμα Φεστιβάλ




Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης φιλοξενεί για πρώτη φορά φέτος  το 6ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Πρόκειται για Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ με έμφαση στο ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ με αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτική ζώνη, σεμινάρια και masterclasses.
Το κυρίως φεστιβάλ διεξάγεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στην Καλαμάτα και μέρος του προγράμματος προβάλλεται σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου. Μία από τις πόλεις αυτές, μοναδική στην Κορινθία είναι και το Ξυλόκαστρο, γεγονός το οποίο αποτελεί τιμή για το Δήμο μας και σηματοδοτεί μια νέα εποχή εξωστρέφειας και πρωτοπορίας για την περιοχή μας.
Προτεραιότητα αποτελεί το νεανικό κοινό να έρθει σε επαφή με το ντοκιμαντέρ και να ασχοληθεί  ενεργά και δημιουργικά με αυτό δίνοντας του το αρχικό κίνητρο ώστε να δημιουργήσει και δικές του παραγωγές.
Επίσης το φεστιβάλ έχει σαν στόχευση την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα σε μία μεγάλη ομάδα πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση ούτε σε κινηματογράφους ούτε σε άλλα μεγάλα φεστιβάλ να γνωρίσει την εγχώρια και διεθνή κινηματογραφική παραγωγή.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 25-27 Ιανουαρίου 2020, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός.


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Χάρη Βυτινιώτη και κα Αθηνά Κόρκα, παρευρέθηκαν στην ειδική και πλήρως εξοπλισμένη αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στην Κόρινθο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Κορινθίων έχοντας επιδείξει υψηλή κοινωνική ευαισθησία και με την πεποίθηση πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, εξασφάλισαν την ένταξή τους στο Πρόγραμμα που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου». Όλες οι γυναίκες του Δήμου Κορινθίων, εξετάζονται δωρεάν από το κλιμάκιο των Ιατρών της κινητής μονάδας στο Τεστ Παπανικολάου και της Ψηφιακής Μαστογραφίας.
Το πρόγραμμα δράσης θα υλοποιηθεί και στους έξι Δήμους του Νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του εκάστοτε Δήμου.
Ο κ. Γκιολής αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους και με την ιδιότητά του ως Ιατρός και ο ίδιος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου. Προλαμβάνει εκ των προτέρων με την έγκαιρη διάγνωση, τα πρώτα στάδια της ασθένειας, αποτρέποντας  αρνητικές καταστάσεις και συνέπειες και κάνοντας την οποιαδήποτε απαιτούμενη θεραπεία, αποτελεσματική. Η πρόληψη σώζει ζωές»
.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τι ψάχνει ο ΥΠΕΣ στις Αναρρωτικές Άδειες – Προθεσμία για στοιχεία 6 μηνών


Επείγουσα Εγκύκλιο με αντικείμενο τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία των αναρρωτικών αδειών, εξέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών την 14η Ιανουαρίου, θέτοντας προθεσμία στους Φορείς να του ...

Έρχονται έλεγχοι τήρησης του ωραρίου –Το ΥΠΕΣ συγκεντρώνει στοιχεία



Μνήμες από το παρελθόν, από όσα εκτυλίχθηκαν όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τα ηνία του τότε Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξύπνησε στη Δημόσια Διοίκηση επείγουσα Εγκύκλιος που ...

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (...Αθήνας και ενδοχώρας μέχρι και του Δερβενίου .)

Της Λέττας Καλαμαρά

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του νέου Προέδρου της δύσμοιρης Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και το Παρακράτος της Ελλάδας, το 30% της ελληνικής οικονομίας επίσημα, δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να ελέγξει τη μοίρα αυτής της φυλής. Συνηθισμένο επί δεκαετίες από την εποχή της Χούντας να ποδηγετεί και να εκμαυλίζει τη διεθνή αποικία του οργανωμένου εγκλήματος, την Ελλάδα, αρνείται να την παραδώσει στον 21ο αιώνα ελεύθερη, πλούσια και ισχυρή.

Δράση, Δωρεάν Μαστογραφία και Test ΠΑΠ στο Δήμο Κορινθίων ( βιντεο)



TV SUPER

"Συναγερμός" στη χώρα για την εποχική γρίπη και άλλες λοιμώξεις του Αναπνευστικού (Βίντεο)



Τι ανάφερε στην κάμερα του SUPER η γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κα Αθανασία Χρισταρά για την εποχική γρίπη και αλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού..

 
TV SUPER