Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΚΑΠΗ

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4/12 και ώρα 5.00μμ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην ΜΚΟ "Make A Wish" Ελλάδας που πραγματοποιεί ευχές σε παιδιά με ανίατες ασθένειες.
Καλές Γιορτές!

Ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των ΟΤΑ με Προγραμματική ΚΕΔΕ-ΥΠΕΣ-ΠΕΤΑ

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του αρ.100 του Καλλικράτη προχώρησαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ“Πληροφόρηση – ΕπιμόρφωσηΤοπική Ανάπτυξη” (ΠΕΤΑ) ...

28-11-2019 ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΔΡΑ - ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στην Ημερίδα Αφιερωμένη στον Άνδρα «movember – υγεία – τέχνη – πολιτισμός», προσκεκλημένος του Ροταριανού Ομίλου Κορινθίας.
Σε μία προσπάθεια συνένωσης δυνάμεων ανδρών και γυναικών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΕ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΙΑΠ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (29/11/2019)

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNA_IwK1wXgjG1Z-tkoD_th61995lxLMqfTkSIcFXwJqygC-86&sΣας ενημερώνουμε ότι ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειακή παράταξη ¨Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο" με επικεφαλής τον Γ. Δέδε, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην πληγείσα από τις βροχοπτώσεις περιοχή των Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, αύριο Παρασκευή 29/11/2019.


Θα υπάρξει καταρχήν ενημέρωση στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Αγίων Θεοδώρων και στις 11. 00 πμ θα γίνουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν.


Τέλος, στις 12.30 μμ, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κορίνθου, σε συνέχεια της κατατεθείσης Αναφοράς του Βουλευτή προς τον Υπουργό Υγείας για την παράταση του προγράμματος των εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ, και συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου.






Γραφείο Γιώργου Ψυχογιού

Γ. Ψυχογιός: Να δοθεί παράταση στην ενίσχυση για την κορινθιακή σταφίδα


  
Δήλωση του Βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού

Η παράταση του καθεστώτος συνδεδεμένης ενίσχυσης στην κορινθιακή σταφίδα για τους δικαιούχους παραγωγούς, με τους όρους που προβλέπονται, επιβάλλεται επειδή μέρος της παραγωγής κορινθιακής σταφίδας δεν έχει ακόμη διατεθεί και δεν είναι δυνατόν να διατεθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για την συνδεδεμένη ενίσχυση που είναι στις 30/11/2019.
Είναι αναγκαίο να δοθεί παράταση ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να διαθέσουν την παραγωγή τους και να λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί, η οποία είναι πολύ σημαντική για το εισόδημά τους και θα διευκολύνει τους παραγωγούς να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και τις λοιπές υποχρεώσεις τους.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χορήγησε την συνδεδεμένη ενίσχυση στους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας μετά από στοχευμένες ενέργειες στην ΕΕ υποστηρίζοντας σημαντικά το εισόδημα τους, αλλά και το ίδιο το προϊόν που είναι πολύ σημαντικό παγκοσμίως.

Κόρινθος, 27/11/2019
Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ     

Στη Σπάρτη οι μετανάστες-πρόσφυγες εν μέσω αντιδράσεων - Συνθήματα από διαμαρτυρόμενους πολίτες έξω από το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν - Στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί είναι οικογένειες με παιδιά



https://images.lakonikos.gr/media/k2/galleries/143869/DSC_1631.jpg

Στη Σπάρτη κατέφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/11) οι πρώτοι 200-250 μετανάστες-πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο «Sparta Inn», όπου και θα διαμείνουν το επόμενο διάστημα. Οι αλλοδαποί με καταγωγή κυρίως  από Συρία, αλλά και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ κ.α., αποβιβάστηκαν από τα

Νέος σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Αλβανία


albania_earthquake_63549jpg-d588aΣεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 13:00 (ώρα Ελλάδας) στην Αλβανία, δυσκολεύοντας τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των διασωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων.
Οι νεκροί έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους 40 μεταξύ των οποίων 5 παιδιά από 3 έως 15 ετών, ενώ 23 είναι οι νεκροί στην κωμόπολη της Θουμάνα, όπου θεωρείται ολοκληρωμένη η επιχείρηση Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 700 με μερικές δεκάδες να φέρουν σοβαρά τραύματα.

Το ντέρμπι θα κρίνει τις εξελίξεις

07s15karaiskaki1

Για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, το νόμισμα είχε δύο όψεις. Οι «ερυθρόλευκοι» για 45 λεπτά κατάφεραν να στριμώξουν στα σχοινιά την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο, στα υπόλοιπα 45΄ όμως γκρέμισαν από μόνοι τους αυτό που προσπάθησαν να χτίσουν.
Ακόμα και έτσι πάντως, η ευρωπαϊκή χρονιά τους δεν έχει χαθεί, καθώς μπροστά τους υπάρχει ο «τελικός» με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο, που θα κρίνει το ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ομως, μέχρι να φτάσουμε εκεί, μεσολαβεί το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ. Η

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια συνόρα στη Μεσόγειο

https://s.kathimerini.gr/resources/2019-11/27s1aig-thumb-large.jpg

Η Τουρκία και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης υπέγραψαν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, καθώς και ακόμη μια για την επέκταση της συνεργασίας τους στην ασφάλεια και τον στρατιωτικό τομέα, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική κυβέρνηση.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τη συμφωνία. Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τις διενέξεις σχετικά με

Νέο Διοικητικό συμβούλιο στον "ΑΥΛΟ" Ξυλοκάστρου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, περιλαμβάνεται ο Periklis Menounos, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα , γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νεου Δ. Σ. του Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ξυλοκαστρου *Ο ΑΥΛΟΣ*.
Ακούστηκαν απο την απερχόμενη πρόεδρο Αγγελική Τόλη τα πεπραγμένα της διετιας 2017-2019, οι δραστηριότητες του Συλλόγου και απο την ταμια Θαλεια Ροζου, ο οικονομικός απολογισμός 

Ακολούθησε η ψηφοφορία για .το νεο Δ. Σ. οπου εκλέγοναι αι: Χρηστος Κολοκυθας, Μαιρη Νικολοπουλου, Περικλής Μενούνος, Αννα Λαγα, Θαλεια Ροζου.
Σύντομα θα δοθούν οι αρμοδιότητες και θα ανακοινωθούν...


Μαίρη Νικολοπούλου

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Εκδήλωση Φιλοζωικού Χαρακτήρα

Εκδήλωση Φιλοζωικού Χαρακτήρα 

Φιλόζωοι Εθελοντές ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Σάββατο 30 Νοεμβρίου Ώρα 18:30
Αίθουσα εκδηλώσεων "Άγγελος Σικελιανός"
Στην εποχή της βαθιάς ύφεσης που βιώνουμε ίσως θεωρηθεί πολυτέλεια η ενασχόληση με τα δικαιώματα των ζώων. Πρόσφατα όμως θεσπίστηκε και στη χώρα μας αυστηρότερη νομοθεσία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, συνοδευόμενη από ενημερωτικές καμπάνιες για την «παρά φύση» ζωή τους, χωρίς ελευθερίες αλλά και για τις ακραίες ή προβληματικές συμπεριφορές μας που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας, ανθρωπιάς έως και την βαρβαρότητά μας.
Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλούν στην αίθουσα εκδηλώσεων "Άγγελος Σικελιανός" το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, για να ενημερωθούμε από ειδικούς, να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας με το αυτονόητο. Ότι εμείς και τα ζώα αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα του παγκόσμιου οικοσυστήματος, που η αρχή του είναι...η πόλη μας.
Ομιλητές:
Αγγελής Βαρκάρης
Εξειδικευμένος Νοσηλευτής Ζώων
Άννα Ζαχαρή
Κτηνίατρος
Νίκος Χαβέλης
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου
-Βίντεο-παρουσίαση

ΚΕΔΕ: Πέντε αντίπαλοι, με κυριαρχία ΝΔ -Ποιος προηγείται στο «γαλάζιο» στρατόπεδο

 
 Σε πέντε αναμένεται να ανέλθουν οι (βασικές) παρατάξεις που, στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σήμερα Πέμπτη 28/11, πρόκειται να διεκδικήσουν τις 30 (σ.σ. η 31η ανήκει exoficcio στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη) θέσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό σώμα αποτελείται από 528 εκλέκτορες (332 δημάρχους, 178 δημοτικοί σύμβουλοι και 18 πρώην μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ) με τον καθένα από αυτούς να έχει το δικαίωμα έως 30 σταυρών.
Ποιες όμως είναι οι πέντε παρατάξεις. Πρόκειται για:

Σήμερα η νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ: Πως θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία

 
Αλλαγή σελίδας σήμερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, καθώς συνέρχεται στην Αθήνα η ΙΣΤ΄ Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της, καθώς και του νέου  Εποπτικού Συμβουλίου, για τη δημοτική περίοδο 2019-2023. Μπορείτε να θυμηθείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα ΕΔΩ .

Υπενθυμίζεται ότι
I] Τα Μέλη της Γ.Σ. είναι 528 και συγκεκριμένα

Λουτράκι: “Ειρωνείες και μαγκίτσες από νιάνιαρα δε σηκώνω” – Παραλίγο να πέσει ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο – video

Λουτράκι: “Ειρωνείες και μαγκίτσες από νιάνιαρα δε σηκώνω” – Παραλίγο να πέσει ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο – video

‘Αναψαν τα αίματα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης (Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019) του δημοτικού συμβουλίου στο Λουτράκι. Αμέσως μετά την τοποθέτηση δημότη... για την πιθανολογούμενη έλευση μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής και αφού το λόγο πήρε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πρωτοπαππά να μιλήσει για το θέμα, ακούγεται ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου κ. Πέρρας Σωτήρης να λέει:

“Εγώ δεν έχω πρόβλημα, ας έρθουν (οι μετανάστες), με κούρασε το θέμα”.  Στη συνέχεια και ενώ το λόγο έχει η κ. Πρωτοπαππά, ακούγεται ο κ. Πέρρας να ρωτάει δημότη “εσύ έχεις πρόβλημα”;
Ο δημότης μάλλον απάντησε “ναι” και ο κ. Πέρρας ξανακούγεται να ρωτάει “τι πρόβλημα έχεις;” Σε εκείνο το σημείο, ο δημότης κάτι λέει στον κ. Πέρρα, που σηκώνεται από τη θέση του. Κατευθύνθηκε απειλητικά εναντίον του νεαρού, λέγοντας “ειρωνείες και μαγκίτσες εγώ δε σηκώνω, ειδικά από νιάνιαρα”.
Το δημοτικό συμβούλιο διεκόπη και όταν συνεχίστηκε ο κ. Πέρρας πήρε το λόγο και ζήτησε “συγνώμη” από όλους για τη συμπεριφορά του, αλλά όπως είπε “δεν ανέχομαι ειρωνείες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και προς τους δημοτικους συμβούλους. Ποτέ δε θα το ανεχτώ”

Πηγή: loutrakiblog

Σεισμός στην Αλβανία: Θρήνος χωρίς τέλος! Στους 40 οι νεκροί

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/11/alvania-seismos-re-54-500.jpg
Μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Αλβανία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα την Τρίτη και εν μέσω έντονης σεισμικής ακολουθίας.
Αυξάνεται ώρα με την ώρα η λίστα του θανάτου από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία. Με τη γη να τρέμει συνέχεια, καθώς νέοι μετασεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα, οι διασώστες στο Δυρράχιο συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 40 νεκρούς, ενώ στους 20 υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι και στους 658 υπολογίζονται οι τραυματίες, δέκα εκ των οποίων

Champions League ( 5η αγωνιστική): Αποτελέσματα και βαθμολογίες

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/11/g-11-1068x712-1024x683.jpg
Ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα να σφραγίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Ντόρτμουντ. 
Δείτε αποτελέσματα και τις βαθμολογίες των ομίλων.