Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Τα ονόματα των υποψηφίων για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ



Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνήλθε σήμερα στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψηφίους στις αρχαιρεσίες της 12ης και 13ης Ιουνίου 2019, για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, και των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν γραπτώς προς την Εφορευτική Επιτροπή στη Γραμματεία της Ενώσεως μέχρι αύριο Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 15:00.
Υποψήφιοι είναι οι εξής:


Δ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ:

Προσοχή : Καθίζηση οδοστρώματος στη Π¨.Ε.Ο. στη Λυκοποριά - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

http://kavosnews.gr/wp-content/uploads/2017/03/17308954_1831533143766678_6077542843734887114_n-270x300.jpgΑπό τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών, στη Λυκοποριά Κορινθίας.
Πιο συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις ισχύουν από το 48,1 έως το 48,4 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών, στη Λυκοποριά Κορινθίας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Η κίνηση των οχημάτων και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας διεξάγεται από το εναπομείναν τμήμα του οδοστρώματος.
Οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν την οδική σήμανση και να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», αναφέρεται από την αστυνομία.

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΝΙΑΡΧΟΥ

Τη σημερινή ντροπολογία μετατροπής της Ελλάδας σε offshore ξεπλύματος χρήματος καλύπτει επικοινωνιακά το κακούργημα του βιασμού της λογικής. Την αυριανή αγαθοεργία των 200 εκατομμυρίων ευρώ του κ.Νιάρχου καλύπει η μεγαλοψυχία του αφορολόγητου Τσίπρα. 

Γ. Ψυχογιός: Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη μάχη για «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων»

 
Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκαν οι νέοι Κώδικες: ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στην ομιλία του τη σημάσια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η ψήφιση των Κωδίκων εναρμονίζει τη χώρα με την πιο σύγχρονη και προοδευτική διεθνή και ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Αναφέρθηκε, επίσης, στα κύρια σημεία βελτιώσεων και αλλαγών στο

Μετα απο 26 χρονια Τέλος εποχής: Ο συγκινημένος Βενιζέλος στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή [βίντεο]

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/06/venizelos-500.jpg
Εμφανώς συγκινημένος ο Ευάγγελος Βενιζέλο έκανε σήμερα το πρωί την τελευταία του ομιλία στη Βουλή.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά όλους. Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής, αλλά θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης, το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει κάποιος στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα» κατέληξε στο τέλος της ομιλίας του και άκουσε το χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους.

Όπως σημείωσε, αποχωρεί μετά από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν. ΒΟΥΤΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

https://www.inotos.gr/wp-content/uploads/2018/11/voutsis.jpg
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019
Έρχομαι σε ένα ζήτημα σοβαρό που έχει ανακύψει περισσότερο για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά έχει σημασία κανείς να μπορεί ευθύτατα να απαντήσει και αφορά στο προσωπικό της Βουλής.
Επιτρέψτε μου να επαναλάβω μερικά πράγματα και μερικά

Πέτρος Τατούλης «Σημαντικές επιτυχίες τα δίκτυα της Τάκας και του Φιλιατρινού φράγματος»


Τατούλης | Παραμένει στο περιφερειακό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» θα μετατραπεί σε πολιτικό χώρο! 
Την επόμενη εβδομάδα υπογράφονται οι συμβάσεις υλοποίησης δύο πολύ σημαντικών αρδευτικών έργων, των δικτύων της Τάκας και του Φιλιατρινού φράγματος, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αγροτική οικονομία της Πελοποννήσου, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα Αλιείας το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης και σε σύντομο επίσης χρονικό διάστημα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το σημαντικό έργο της Κελεφίνας στη Λακωνία.
«Αποδεικνύουμε συνεχώς με τη σκληρή δουλειά μας πόσο συνεπείς είμαστε στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την Πελοπόννησο και την ενίσχυση της οικονομίας της» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «εξασφαλίσαμε δύσκολα έργα που ήταν αιτήματα πολλών χρόνων».   


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα με τίτλο «Ο δικός μου ο παππούς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάκης Τσίτας
Ο δικός μου ο παππούς
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα με τίτλο «Ο δικός μου ο παππούς», σε εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή.

«Ο δικός μου ο παππούς είναι ξεχωριστός. Και είναι βέβαια ο καλύτερος!
Το ξέρω κι εγώ, αλλά το ξέρουν και όλοι οι άλλοι.
Μαζί του όλα είναι ωραία και συναρπαστικά!
Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα καταλάβετε γιατί». 

Η “ακτινογραφία” των νέων Δημάρχων – Στατιστικά για τους νικητές των εκλογών

 
 Σε τι βαθμό ανανεώθηκε το σώμα των Δημάρχων; Πόσοι εκλέγονται για 1η φορά και πόσοι έχουν προηγούμενες θητείες;  Σε τι ποσοστό τη Β’ Κυριακή έγινε ανατροπή στη σειρά των δύο πρώτων Συνδυασμών του Α’ γύρου;  Ποια η γυναικεία παρουσία; Πως όλα αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας;
Όλες οι απαντήσεις στα στατιστικά δεδομένα που ακολουθούν.

ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

                                 
Κόρινθος 06.06.2019

                ΑΝΟΙΧΤΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς-προοδευτικούς πολίτες της Κορινθίας σε μία συζήτηση για το διακύβευμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών και την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης της χώρας από την προοδευτική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι μαζί να προστατέψουμε τις αξίες του δημοκρατικού χώρου και της αριστεράς.

                                                                                                          

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, ώρα 19:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

Εισηγητής: Λεύτερης Κρέτσος, Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.



Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στους βετεράνους της απόβασης στη Νορμανδία: Εκ μέρους του ελεύθερου κόσμου σας ευχαριστούμε


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Προφανώς και η εισαγωγική διαπίστωση του τίτλου διεκδικεί την ανοχή στην υπερβολή. Προσφέρει ωστόσο και το ερέθισμα… να το σκεφτούμε λιγάκι.
Στο Πόρτσμουθ συγκεντρώθηκε η σημερινή ηγεσία του πλανήτη, για να ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία.
Μια συγκλονιστική θυσία ηρώων, που δεν λογάριασαν τη ζωή τους, μπροστά στο

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα… έβαλε μουστάκι



Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Με την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο αξίωμα του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ολοκληρώθηκε η πλήρης μετακίνηση του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.
Ο έμπειρος πολιτικός, για τα μάτια του οποίου το ΕΛΚ… έβαλε μουστάκι, ανέφερε στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media:

Οι ήρωες της Νορμανδίας… θα το ξανασκέφτονταν, βλέποντας πώς κατάντησε η ανθρωπότητα


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Προφανώς και η εισαγωγική διαπίστωση του τίτλου διεκδικεί την ανοχή στην υπερβολή. Προσφέρει ωστόσο και το ερέθισμα… να το σκεφτούμε λιγάκι.
Στο Πόρτσμουθ συγκεντρώθηκε η σημερινή ηγεσία του πλανήτη, για να ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία.
Μια συγκλονιστική θυσία ηρώων, που δεν λογάριασαν τη ζωή τους, μπροστά στο