Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Καθαρή διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του Exit poll.

Ευρωεκλογές 2019: Κόμματα, ψηφοδέλτια και υποψήφιοι – Πόσους σταυρούς βάζωΣε εξέλιξη είναι από τις 07.00 η εκλογική διαδικασία, και παράλληλα με αυτήν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν οργανώσει ένα μεγάλο exit poll, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στις 19.00. Σύμφωνα, λοιπόν, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, από την επεξεργασία των δεδομένων του πρώτου κύματος του exit poll, φαίνεται το πρώτο κόμμα να έχει καθαρό προβάδισμα από το δεύτερο, ενώ το τρίτο κόμμα έχει επίσης καθαρή διαφορά από τα υπόλοιπα που ακολουθούν.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αφορούν στο πρώτο κύμα των ψηφοφόρων. Άρα κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.
Καλύτερη εικόνα για την τάση του εκλογικού σώματος αναμένεται να υπάρξει νωρίς το απόγευμα, μετά την επεξεργασία των δεδομένων από το δεύτερο κύμα στοιχείων του exit poll. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας αυτών των στοιχείων δείχνει παραδοσιακά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό νικητή και τη διαφορά ανάμεσα στα κόμματα.

Ευρωεκλογές 2014: Τσίπρας σε Παπούλια: Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό



"Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, που δημιουργούν νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε μία ιστορική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δυνάμεων. Όχι μόνο, επειδή η διαφορά είναι 4%, αλλά και για το γεγονός, ότι τα κόμματα του κυβερνητικού σχηματισμού έχουν απώλεια 11 μονάδες. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές, θα είχαν αθροιστικά και τον εκλογικό νόμο που ισχύει 94 βουλευτές, από 162 που έχουν σήμερα. Αυτό συνιστά μία μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς στη σημερινή Βουλή".
"Κι όταν καταγράφεται μία τόσο έντονη δυσαρμονία, είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται κι ιδίως αυτή η Βουλή, να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον λαό και τη χώρα για χρόνια. Και σε κάθε

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΨΗΦΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Εν ώρα εξέλιξης της εκλογικής διαδικασίας δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως ήδη νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς τους αναποφάσιστους προς χαλαρή ψήφο σε άλλα κόμματα και κλείσιμο της

Προσοχή: Τι να προσέξετε για να μη βγει άκυρο το ψηφοδέλτιο – Αριστερά ή δεξιά ο σταυρός;


  Οι εκλογές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις 7:00 το πρωί και στις κάλπες αναμένεται να σπεύσουν εκατομμύρια πολιτών.
Ανάμεσα στα ψηφοδέλτια, ωστόσο, που θα «πέσουν» στις κάλπες θα υπάρξει -όπως κάθε φορά- ένα ποσοστό που θα κριθεί άκυρο.
Προς αποφυγή λαθών που θα οδηγήσουν στην ακύρωση του ψηφοδελτίου ο σχετικός εκλογικός νόμος περιλαμβάνει συγκεκριμένες οδηγίες.
Βάσει αυτών για να κριθεί άκυρο ένα ψηφοδέλτιο πρέπει να ισχύουν τα εξής:

Σαμαράς: Τα ψέματα του Τσίπρα τελείωσαν – Τώρα μιλάει ο λαός


Τελείωσαν τα ψέματα, τώρα μιλάει ο λαός, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
«Τέσσερα χρόνια μετά, τα ψέματα του κ. Τσίπρα τελειώσανε. Τώρα μιλάει ο λαός», δήλωσε χαρακτηριστικά έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, ο τέως πρωθυπουργός.

Κόρινθος: Ηλικιωμένος πέθανε την ώρα που ψήφιζε


Όπως  μεταδίδεται από την Κόρινθο ηλικιωμένος άνδρας στο 93β εκλογικό κέντρο Κορίνθου, που στεγάζεται στο 1ο  Γυμνάσιο της πόλεως, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει την στιγμή

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Της Λέττας Καλαμαρά

Αύριο 26 Μαϊου 2019 έρχεται η ώρα να μετρηθούμε ως Έλληνες. Πόσοι θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν πάλι έναν Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που εξευτέλισε την Ελλάδα και την ιστορία της και αγνόησε πλήρως τον ελληνικό λαό επί τέσσερα χρόνια.

Οι πλατείες του Αλέξη Τσίπρα ήταν

H ΩΡΑ ΤΗΣ SINGULAR LOGIC


Γουρλής ο Αλέξης Τσίπρας στη διακυβέρνηση της χώρας για τη Singular Logic, εταιρεία διεξαγωγής των εκλογών. Τα  αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA)  της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 4,7 εκατ. ευρώ το 2017, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσε η εταιρεία πριν από λίγες μέρες (23/5/2019).

Αύριο με τις πολλαπλές εκλογές και με τη βοήθεια των tablet με το ειδικό λογισμικό της Singular Logic αναμένονται τα αποτελέσματα της ψήφου των Ελλήνων.

Η σημασία των ευρωεκλογών.

Της Κατερίνας Γκέκη  - Φαρμάκη *.

Οι ευρωεκλογές είναι από τις μεγαλύτερες πολιτικές αναμετρήσεις, στις χώρες της ΕΕ ,και πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ψήφος μας δεν πρέπει να είναι χαλαρή!!! Διότι ό,τι γίνεται στο εσωτερικό μιας χώρας, είναι απότοκο των εξελίξεων και των τάσεων που διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθούνται και ορίζονται από τις Βρυξέλλες , και όπως διαπιστώνουμε, υπάρχουν ίδια και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.