Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Βλάσης Τσιώτος: Επίσκεψη ομιλία στο Ρέθι και στη Μάννα Τρίτη 14 Μαΐου

 

Υποψήφια στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Ξυλοκάστρου η Ευφροσύνη (Φρόσω) Γκαϊνά Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της «Ανανεωτικής Συνεργασίας»


Η εικόνα ίσως περιέχει: την Φρόσω Γκαϊνά- ΓεωργοπούλουΑγαπητοί μου φίλοι, Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτήν την εκλογική περίοδο θα είμαι υποψήφια στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Ξυλοκάστρου όπου έχετε την δυνατότητα τριών(3) σταυρών. 
Επίσης οι δημότες Ευρωστίνης μπορούν να βάλουν έναν (1) σταυρό και στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Ξυλοκάστρου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ευφροσύνη (Φρόσω) Γκαϊνά
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της «Ανανεωτικής Συνεργασίας»

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος αυριο επισκέπτεται το Δερβένι και τα Ροζενά

Η εικόνα ίσως περιέχει: ÎºÎµÎ¯Î¼ÎµÎ½Î¿Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, εσωτερικός χώρος


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ομόνοια», θα επισκεφτεί την Τρίτη 14 Μαίου την τοπική κοινότητα Δερβενίου, ώρα 18:30, και την τοπική κοινότητα Ροζενών, ώρα 20:00.

Πάνος Βραχνός: Ο γιατρός από την Λυκοποριά, που δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Αμαρουσίου Θέλει και μπορεί να κλείσει τις «πληγές» στο Μαρούσι

Πάνος Βραχνός. Ο γιατρός. Ο επιστήμονας. Ο άνθρωπος της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο αγωνιστής. Ο μάχιμος. Ο ιδεαλιστής. Με πίστη ότι θα είναι ο νέος Δήμαρχος Αμαρουσίου.
«Στην τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλεις να είσαι πάνω από το «εγώ» και τις φιλοδοξίες. Δεν έχει να κάνει με τη διεκδίκηση του τιμονιού της Δημαρχίας μόνο. Εχει να κάνει κυρίως με το ποιος είναι ο καταλληλότερος καπετάνιος για να μπορέσει να οδηγήσει με ασφάλεια στο νέο ταξίδι της νέας απογειωτικής εποχής το Μαρούσι. Θέλει πρώτα από όλα άνθρωπο που έχει βγει μέσα από την τοπική

Σημείωσαν επιτυχία τα 31α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας

31α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου και τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, συνδιοργάνωσαν τα 31α Κυριακίδεια, στον Πύργο Κορινθίας υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.
Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου, προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, συγκέντρωσαν για άλλη μια φορά

ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Γαλάζιες σημαίες


Οι γαλάζιες σημαίες είναι ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους οι άλλους φορείς με βάση αυστηρά κριτήρια.
 Πρόκειται για μια περιβαλοντική δράση για ακτές με υψηλό αριθμό λουόμενων. Τα κριτήρια για την βράβευση μιας παραλίας η μιας μαρίνας χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες.
 1)Περιβαλοντική εκπαίδευση πληροφορίας
 2) Ποιότητα νερών κολύμβησης
 3)Περιβαλοντική διαχείριση.
 4)Ασφάλεια ναυαγοσωστίκα πρώτες βοήθειες κ.τ.λ.
 Η επόμενη δημοτική αρχή αλλα και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να δούν έντονα το θέμα αυτό για το Δερβένι και τις παραλίες του εάν θέλουμε να μιλάμε για τουρισμό και ανάπτυξη του τόπου μας!

οι υποψήφιοι σύμβουλοι:
 Βασίλειος ( Λάκης) Ζιοζώκος
Αναστάσιος (Τάσος) Προδρομίδης 
 Ιωάννης Ροδόπουλος 
 Σωτήριος Σιάπικας  
 Χρύσα Σπυρούλια
( Βάσια-) Ηλέκρα Τόλια.
Δερβένι για όλους - Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο κοινότητας Δερβενίου

Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - Φάνης Μπρακούλιας. Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Ξυλοκάστρου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει

Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ισχυρός σεισμός: 4,8R στα ανοιχτά του Αγ. Ηλία Πύργου

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19:57 το απόγευμα της Δευτέρας αισθητος στην Ηλεία. Το επίκεντρο της δόνησης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι σε κοντινή απόσταση από τον προηγούμενο σεισμό λίγη ώρα πριν, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Αγ. Ηλία Πύργου.
Η πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι 4,8R, με εστιακό βάθος 5 χλμ και επίκεντρο 15 χλμ νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας.

O Γιώργος Δέδες και οι «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» σε Σοφικό, Αθίκια, Χιλιομόδι, την Τρίτη 14 Μαΐου


Κόρινθος, 13 Μαΐου 2019


Συνεχίζει τις επαφές του με τους πολίτες σε όλη την Πελοπόννησο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Δέδες. Συνοδευόμενος από ομάδα υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Κορινθίας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», θα επισκεφθεί την Τρίτη 14 Μαΐου, το απόγευμα, χωριά της ανατολικής Κορινθίας.
Το πρόγραμμα επισκέψεων είναι το ακόλουθο:
·         Σοφικό (19:30) στο κατάστημα εστίασης, «ο Μαύρος»
·         Αθίκια (20:30) στο καφενείο Περαχωρίτη
·         Χιλιομόδι (21:30) στην ταβέρνα «Ρόκος»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ


Πρωθυπουργός της παράνοιας και του οίκτου έχει καταντήσει ο Αλέξης Τσίπρας ο καταληψίας της Αριστεράς και της Ελλάδας που δεν βλέπει κάτι μεμπτό στις προκλητικές για το μέσο Έλληνα και Ελληνίδα διακοπές του. Πολίτες μίας φτωχοποιημένης και ξεπουλημένης χώρας πλην της εκλεκτής και πολυάριθμης αυλής της εξουσίας.

Open Europe: Στις κάλπες η ΝΔ θα λάβει 10 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 6


Τον διπλασιασμό των εδρών της Νέας Δημοκρατίας από 5 σε 10 εκτιμά το Open Europe σε ανάλυσή του για τις ευρωεκλογές στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι αναμένεται ότι θα διατηρήσουν τον φιλοευρωπαϊκό τους χαρακτήρα.

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η ηθοποιός Βιβέτα Τσιούνη. Η Βιβέτα Τσιούνη γεννήθηκε το 1934. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου. Από το 1955 έως το 1993 έλαβε μέρος σε 35 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Εγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στην αστυνομική σειρά «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», που βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Ερρίκος Ανδρέου, ενώ πολυάριθμες ήταν οι συμμετοχές της σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσά τους το «Μικροί και Μεγάλοι εν δράσει», «Οργή», «Αμφιβολίες», «Θαυματοποιός».
«Την πολυαγαπημένη μας αδελφή και θεία Βιβέτα Τσιούνη εκηδεύσαμε σε στενό οικογενειακό τη Δευτέρα 6/5/2019 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η αδελφή της Πόπη Τσιούνη, τα ανίψια Ελιάννα και Βασίλης Ρεμεντζής. Οι λοιποί συγγενείς», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Γ. Μανιάτης: «Ο “Κουρασμένος Β΄ Πρωθυπουργός” Αλ. Τσίπρας που εγκαινιάζει τα έργα ΠΑΣΟΚ»

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια της Βουλής  στο νσχ  του ΥΠΟΜΕΔΙ για το νέο Διεθνή Αερολιμένα Καστελίου - Ηρακλείου Κρήτης
Α. Επί του νομοσχεδίου:
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με πολύ καθαρό τρόπο, τεκμηρίωσε γιατί θα υπερψηφίσουμε αυτή τη σύμβαση, η οποία αφορά στο νέο Αεροδρόμιο Καστελίου, που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη βελτίωση και ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης. Υπενθυμίζουμε, ότι όλα τα μεγάλα έργα, δεν ξεκινούν και δεν τελειώνουν ποτέ στη θητεία της ίδιας κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο έργο, ως προς τις βασικές του προδιαγραφές, ξεκίνησε ουσιαστικά το 2011 με το μεγάλο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τότε, πάνω στον οποίον βασίστηκε και ο διαγωνισμός, τη σύμβαση του οποίου σήμερα καλούμαστε να κυρώσουμε. Σημειώνω ιδιαίτερα, τις παρατηρήσεις του Β. Κεγκέρογλου, αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε να αποφύγουμε μια επανάληψη της τραγικής εξέλιξης επί ΣΥΡΙΖΑ, που έχει το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ταυτόχρονα, με το Ειδικό Χωροταξικό που πρέπει να αναπτυχθεί, να φροντίσουμε, ώστε να προλάβουμε πιθανές αρνητικές εξελίξεις και στο Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και στο νέο στο Καστέλι. Τέλος, να ολοκληρωθούν απολύτως οι πρόδρομες εργασίες, τόσο οι απαλλοτριώσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν, όσο και όλες οι υπόλοιπες.
Β. Καταστροφική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

1. Προεκλογικό επίδομα ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μιλήσω για τα 7.500€, που κλέβει η σημερινή κυβέρνηση από τους χαμηλοσυνταξιούχους, λόγω της μείωσης, έως εξαφάνισης, του ΕΚΑΣ τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί τώρα να υποκαταστήσει αυτές τις 7.500€ με το προεκλογικό επίδομα ύψους 500€, που δίνει στους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 7.000€.  
2. Ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο: Δεν θα μιλήσω για τα 55 δις € επιπλέον ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, που γεννήθηκαν, δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.
3. ΔΕΗ: Δεν θα μιλήσω για τα 900.000.000€, που έχει επισωρεύσει η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη εταιρεία των Βαλκανίων, ούτε για τη μείωση της Χρηματιστηριακής της Αξίας από 2,5 δις € το 2014 σε μόλις 300 εκατ. € σήμερα.
4. Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης: Δεν θα μιλήσω για τις τραγικές εξελίξεις και αδιανόητους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική χώρα.
5. Έρευνες Υδρογονανθράκων: Δεν θα μιλήσω για τη ανυπαρξία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για τις έρευνες Υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, που θα αναβαθμίσουν γεωστρατηγικά το νησί.
Γ. Γραφικός πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας:
Γραφικός ο κατά δήλωσή του «άθεος» κ. Τσίπρας, που χθες δήλωσε ότι μέσω της ιδεολογίας του είναι πολύ κοντά στο Χριστιανισμό. Μετά τα κεριά στους Επιτάφιους και τις Αναστάσεις, τώρα έχουν αρχίσει διάφοροι Συριζαίοι απανταχού της Ελλάδας, να σταυροκοπιούνται, μετά τη δήλωση του κ. Τσίπρα.
Δ. Επίσκεψη Φ. Γεννηματά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:
Πριν λίγες ώρες, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, κα Φώφη Γεννηματά, μαζί με στελέχη μας, επισκέφτηκε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να δει πού βρίσκεται η προετοιμασία της χώρας, δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκινήσει η νέα αντιπυρική περίοδος. Δέκα μήνες μετά την καταστροφή στο Μάτι, με τους 102 καμένους συνανθρώπους μας, συμβαίνει αυτό που φοβόμασταν όλοι, δηλ. όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι γράμμα κενό περιεχομένου. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μόνο η δημοσιοποίηση ενός νσχ περί μελλοντικής πιθανής τροποποίησης του οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,που προφανώς δεν πρόκειται να προλάβει ούτε το φετινό καλοκαίρι, ούτε τη σημερινή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει καθόλου τα ευρωπαϊκά κονδύλια, την Κοινοτική Πρωτοβουλία για το Μηχανισμό πολιτικής προστασίας, τον μηχανισμό Rescue, όπου κι εδώ ήταν σημαντική η συμβολή του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, μέσω του Ευρωβουλευτή και εισηγητή των Ευρωσοσιαλιστών, κ. Ν. Ανδρουλάκη. Στο τέλος, θα φτάσουμε γι’ άλλη μια φορά να βασιστούμε στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών και άλλων αρμόδιων φορέων.
Ε. Σκάνδαλο 600.000.000€ Αεροδρομίου Σπάτων:
Θυμίζω ότι τη σύμβαση για το Αεροδρόμιο των Σπάτων, την έφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, εμείς την καταψηφίσαμε γιατί πρόκειται για σύμβαση σκάνδαλο και τώρα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά τροποποίηση της σύμβασης στα ανταποδοτικά τέλη. Αναφέρομαι στο σκάνδαλο του Αεροδρομίου των Σπάτων, γιατί δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση για τα 600.000.000€ που είχε σκοπό να χαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ιδιώτεςμετόχους του Αεροδρομίου, κι ευτυχώς τον σταμάτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο κ. Σπίρτζης ήταν ένας εκ των 5 υπουργών της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που υπέγραψε να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο 480.000.000€ και στη συνέχεια ήρθε η απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είπε ότι κατ’ ελάχιστον όφειλε να εισπράξει 1.100.000.000€ και ασμένως και ο ιδιώτης μέτοχος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχτήκατε την κατά 600.000.000€ παραπάνω αξία της σύμβασης παραχώρησης των 20 ετών.
Ποια είναι η πολιτική απάντηση στο σκάνδαλο που διεπράχθη, κι απλά δεν ολοκληρώθηκε, γιατί δεν σας επέτρεψαν, οι κατά δηλώσεις του πρωθυπουργού, «τεχνοκράτες των Βρυξελλών», τους οποίους δεν παίρνει χαμπάρι ο «δίπλα στο λαό» πρωθυπουργός κ. Τσίπρας; Μακάρι, τέτοιοι τεχνοκράτες να μας προστατεύουν από πολιτικούς σαν τον κ. Τσίπρα.
ΣΤ. Σκάνδαλο Θριάσιου: Καταθέτω 3 εμπιστευτικά έγγραφα, για τα οποία έχω ήδη ζητήσει απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση, ελπίζω σήμερα να λάβω.
Στο από 27.12.20018 επείγον – εμπιστευτικό έγγραφο του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΣΕ, κ. Παναγ. Θεοχάρη προς τον πρωθυπουργό και άλλους υπουργούς, αναφέρεται «..η σύμβαση που υπέγραψε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη ΓΑΙΑΟΣΕ είναι παράνομη και αφαιρεί ιδιοκτησία και δικαιώματα από τον ΟΣΕ και σημειώνει … ότι πέραν της ακυρότητας με το νόμο αυτό προκαλέσατε αθέμιτο ανταγωνισμό και προχωρήσατε σε κατευθείαν παραβίαση των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων και των κανόνων του ανταγωνισμού… προκαλείται ζημία στη δημόσια περιουσία, περιορίζονται ουσιωδώς και παρεμποδίζονται οι δραστηριότητες του ΟΣΕ, κ.λπ…».
Στο από 28.12.2018 επείγον – εμπιστευτικό έγγραφο του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθ. Φίλιππο Τσαλίδη, σε απάντηση της προηγούμενης επιστολής και προς τους ίδιους αποδέκτες, τονίζεται ότι αυτά που αναφέρονται στην από 27.12.2018 επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΣΕ, είναι επικίνδυνα και κινδυνεύει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα κινδυνεύει όλη η διαδικασία για τη διαγραφή των χρεών του ΟΣΕ.
Στο τρίτο έγγραφο, αυτό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιλαμβάνονται 34 ερωτήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για το πώς προχώρησε σ’ αυτή τη σύμβαση για το Θριάσιο. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «… προχωρήσατε σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ήταν μόνο στην ελληνική γλώσσα. Γιατί όχι και σε κάποια άλλη ξένη γλώσσα; Αυτό σημαίνει περιορισμό της διαφάνειας και της διεθνικότητας του διαγωνισμού. … Νοικιάσατε υποδομές σε ανθρώπους που θα κάνουν Logistics – Εφοδιαστική Αλυσίδα, δίνοντάς τους το δικαίωμα να τα υπενοικιάσουν, δηλ. να κάνουν Real Estate, κάτι που δεν ήταν προφανές από το διαγωνισμό…. Γιατί 60 χρόνια η σύμβαση που υπογράψατε; Αυτή η διάρκεια φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη για τέτοιου είδους συμφωνίες… Προχωρήσατε σ’ έναν διαγωνισμό με μια εκτίμηση της αξίας του οικοπέδου του 2006, και ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2018-19. Πού ξέρουμε ότι οι αξίες αυτές είναι αληθείς;»
Ζ. Κατάθεση παντελώς άσχετου νσχ για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, με μορφή τροπολογίας:
Σε μια σύμβαση για το Αεροδρόμιο του Καστελίου, κατατέθηκε ένα παντελώς άσχετο νσχ για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα με μορφή τροπολογίας και το αποδεχόμαστε σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς καμία συζήτηση – διαβούλευση, χωρίς καμία γνώση των άμεσα ενδιαφερομένων.
Η. Εγκαίνια από τον «Κουρασμένο Β΄ Πρωθυπουργό» Αλ. Τσίπρα των έργων ΠΑΣΟΚ:
Ο «Κουρασμένος Β΄ Πρωθυπουργός» κ. Αλ. Τσίπρας, κουράστηκε να εγκαινιάζει έργα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ξέχασε όμως, να πει ότι αυτά είναι έργα του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για το νοσοκομείο της Λευκάδας, που εγκαινίασε χθες ο κ. Τσίπρας, οφείλω να του υπενθυμίσω ότι το έργο αυτό είναι έργο του Ανδρέα Λοβέρδου, που ως υπουργός Υγείας το ξεκίνησε, το έτρεξε, κι έρχεται σήμερα με σημαντική καθυστέρηση να το εγκαινιάσει ο κ. Τσίπρας. Πολύ περισσότερο, που σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, έγινε άρον – άρον η μεταφορά των ασθενών με πλήρη διαφωνία του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του παλιού Νοσοκομείου της Λευκάδας, γιατί πιθανά θα κινδύνευε η υγεία των ασθενών, αλλά όλα έπρεπε να υπακούσουν στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα.
Επειδή μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να εγκαινιάσει και το Νοσοκομείο της Χαλκίδας – Έργο ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνει για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας, όπως έκανε στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία, να καλέσει τους προηγούμενους υπουργούς που έτρεξαν το έργο. Αστική απρέπεια του κ. Τσίπρα, ο οποίος αντί να δώσει συγχαρητήρια στον Ανδρέα Λοβέρδο, έδωσε στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε ελαχιστότατα για το νοσοκομείο της Λευκάδας.
Από τη δική μας πλευρά, θα σεβαστούμε απόλυτα αυτό που θα αποφασίσει ο λαός στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, που θα είναι η μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη Νέα Δημοκρατία, αφού θα είναι πολύ ενισχυμένο το Κίνημα Αλλαγής.

Γιάννης Μανιάτης

NΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Έτοιμοι για μάχη των Ευρωεκλογών

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, άτομα κάθονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έτοιμοι για μάχη των Ευρωεκλογών!
Στη χθεσινή (12/05/2019) συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, κεντρικό θέμα αποτέλεσε ο συντονισμός των διαδικασιών και ενεργειών της Οργάνωσης για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Σε συνέχεια των πετυχημένων επισκέψεων υποψ. Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας, η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας είναι έτοιμη για την άρτια και αποτελεσματική ανταπόκριση των μελών και στελεχών μας στις υψηλές απαιτήσεις της μεγάλης μάχης των Ευρωεκλογών, που θα φέρει πρώτη τη μεγάλη, ιστορική, φιλελεύθερη παράταξή μας. Την παράταξη των μεγάλων, υπεύθυνων, εθνικών επιλογών.
Ύστερα από απόφαση της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, επικουρικά της Εκλογικής Επιτροπής -που αποτελείται από τα αιρετά μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. - το Συντονισμό των προεκλογικών ενεργειών και το Συντονισμό της Οργάνωσης την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, αναλαμβάνει το μέλος της Νομαρχιακής Συνέλευσης Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Σωτήρης Κουκουλάκης.
ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΧΙΟΝ TV ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ 2019.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται η Μαιρη Νικολοπουλου, , τα οποία χαμογελούν
Απόψε στις 22.00 μη χασετε απο το ΑΧΙΟΝ TV, την εκπομπή ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ 2019.
Καλεσμενος ο υπ. Δημ. Συμβουλος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΟΝΤΟΣ, για τον Δ Ξυλοκαστρου Ευρωστινης, με υποψήφιο Δημαρχο τον ΒΛΑΣΙΟ ΤΣΙΩΤΟ...
Η εκπομπη θα προβληθει και στον Τηλεοπτικό Σταθμό SUPER TV, το Σαββατο στις 2.00 το μεσημέρι.

Όλοι οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των 40 Συνδυασμών που ανακήρυξε ο Άρειος Πάγος


Ολοκληρώθηκε την 12η Μαΐου η ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των Συνδυασμών (κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων) και των Υποψήφιών τους για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Στο αρχείο ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το απόσπασμα από την επίσημη 65/2019 Απόφαση του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη, με όλους τους Υποψήφιους κάθε Συνδυασμού.

Ειδικότερα, οι Συνδυασμοί που τελικά ανακηρύχθηκαν είναι οι εξής (με την ονομασία και σειρά αναγραφής στην Απόφαση ανακήρυξης):

Πέτρος Τατούλης «Φτιάξαμε τη σπουδαιότερη δομή δια βίου μάθησης στην Πελοπόννησο»


Στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης δημιουργημάτων των εργαστηρίων του ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, όπου συνεχάρη όλους τους αρμόδιους για την επιτυχημένη εκδήλωση και την ποιότητα των αποτελεσμάτων που έχει να επιδείξει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «φτιάξαμε τη σπουδαιότερη δομή δια βίου μάθησης στην Πελοπόννησο».

Ντίνα Νικολάκου «Στην τελική ευθεία η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου»


Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και Ανταγωνιστικό Διάλογο, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019.
«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία δημιουργεί ένα νέο

Εκλογές 2019: Δείτε που ψηφίζετε με ένα κλικ (Εικόνα)



Βρισκόμαστε πλέον μία ανάσα πριν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου για τις Εκλογές 2019.
Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές Εκλογές και τις Περιφερειακές Εκλογές 2019, αλλά πολλοί δεν είναι βέβαιοι σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι.
Μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις 2019» οι ψηφοφόροι μπορούν εύκολα και γρήγορα να μάθουν που ψηφίζουν, ώστε να επιλέξουν ένα από τα 40 ελληνικά κόμματα που κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές 2019, αλλά και τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν σε Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019.


Ηχηρό μήνυμα νίκης στον Πέτρο Τατούλη από την Μεσσηνία


Το μήνυμα της νίκης εστάλη στον Πέτρο Τατούλη από τη Μεσσηνία, όπου έλαβε το έναυσμα για τη συνέχιση του έργου της Νέας Πελοποννήσου.
Στη Μεσσήνη, στην Ανδρούσα, στο Τρίκορφο, στον Άγιο Νικόλαο, στην Τραχήλα, στην Πλάτσα, στη Στούπα, στην Καρδαμύλη, στο Σταυροπήγιο, στον Κάμπο, στο Ρωμύρι, στη Χώρα στην τοπική εορτή του Αγ. Δημητρίου Χωραΐτη και στην Καλαμάτα, το μήνυμα ήταν ένα: «Συνεχίζουμε μπροστά και δεν επιστρέφουμε πίσω».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτιστικο βημα φενεου τευχοσ νο 73
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ
Μια συγκλονιστική παράσταση, με θέμα τις χαμένες πατρίδες, προστέθηκε στο ενεργητικό της μοναδικής εφημερίδας του Φενεού. Η αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου ασφυκτικά γεμάτη από συμπατριώτες Φενεάτες απόλαυσε και καταχειροκρότησε την προσπάθεια, του ερασιτεχνικού θεάτρου ( για μένα επαγγελματικού) . 
Δεν έλειπε η συγκίνηση και η υπερηφάνεια για το γένος μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις 7 κυρίες και στον μοναδικό εφημεριδοπώλη κ. Παναγιώτη για την προσπάθειά τους. 
Τα πιο ωραία και τα πιο σπουδαία έρχονται. Για το τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την ψυχή του θεατρικού, την Ραχήλ για την κατάθεση ψυχής που έβγαλε.
Ακόμα θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Φενεού Σπύρο Κουτρέτση για την καθοριστική του βοήθεια.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Email Image
Timer Image
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Αξιότιμοι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.,

Η Oργανωτική Eπιτροπή του 29ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χειροπάλης και του 22ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χειροπάλης ΑΜΕΑ, σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου τηνΤετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 17.00 στo Ramada Loutraki Poseidon Resort.

Διοργανώτρια αρχή του LOUTRAKI ARM & PARA ARMWRESTLING CHAMPIONSHIP 2019 είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροπάλης.
Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης θα διεξαχθεί από 14 έως 23 Μαΐου 2019 στο Κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος», το κλειστό γήπεδο των μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Οι συμμετέχοντες αθλητές του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χειροπάλης έχουν αγγίξει τον εντυπωσιακό αριθμό – ρεκόρ των 1.000, προερχόμενοι από 37 Ευρωπαϊκές χώρες.
Φορείς υλοποίησης, τα τουριστικά γραφεία του Λουτρακίου SPORT TRAVEL LOUTRAKI & SPORT VILLAGE TOUR.
Υποστηρικτές της διοργάνωσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου.
Η υλοποίηση μίας διοργάνωσης διεθνών προδιαγραφών στο Δήμο μας αποτελεί γεγονός ύψιστης σημασίας και η παρουσία σας στην συνέντευξη τύπου κρίνεται απαραίτητη, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά.

Με εκτίμηση,

Οργανωτική Επιτροπή
LOUTRAKI ARM & PARA ARMWRESTLING CHAMPIONSHIP 2019
Περισσότερες πληροφορίες
Διοργανωτής
Email Image
Φορείς υλοποίησης
Email Image
Email Image
Υποστηρικτές
Email Image
Email Image
Email Image
Euroarm

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Δέδε στην Καλαμάτα.


 
Σε κλίμα ενθουσιασμού και με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου, στην Καλαμάτα, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Δέδε.

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Π.Ε. Αργολίδας - Δευτέρα 13 Μαΐου.


Κόρινθος, 13 Μαΐου 2019

Γιώργος Δέδες - ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων  - Δευτέρα 13 Μαΐου

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Αργολίδας του συνδυασμού "ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ", του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε, θα επισκεφθούν τα χωριά :
·         Άγιος Δημήτριος (στις 19:00) και
·         Αραχναίο (στις 20:00)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Nόσος του Crohn (Κρον). Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε; Η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης

Παγκόσμια Ημέρα για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα) Η Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ “εορτάζεται” τη 19η Μαΐου κάθε έτους από οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΙΦΝΕ. Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ).
Η νόσος του Crohn είναι ένα χρόνιο φλεγμονώδες νόσημα που μπορεί να αφορά σε οποιοδήποτε τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα. Προσβάλλει συνήθως τις εντερικές έλικες, αν και μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε μοίρα του πεπτικού σωλήνα, από το στόμα μέχρι τον ορθό (πρωκτό). ...................


Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία: Τιμητική βράβευση για τους Πρώτους εκ των Πρώτων - H Γεωργία Μανιφάβα από την Κόρινθο πρώτη στην Πελοπόννησο σε αριθμό μορίων


cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0
Οι βραβευθέντες από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου είναι:

Στο νομό ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, διακρίθηκε ο Αναστάσιος Μαρτίνος από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.587 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 15 σχολεία της ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 9 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, η Γεωργία Τζιούμη, πρώτη μεταξύ συνολικά 8 αριστούχων από τα 18 σχολεία του νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.406 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο νομό ΑΧΑΪΑΣ, μεταξύ 32 μαθητών που βραβεύτηκαν από τα 57 σχολεία του νομού, αριστούχος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος από το 7ο Επαγγελματικό Λύκειο Πάτρας, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.475 στο τμήμα Διοικητικών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ, πρώτη των πρώτων αναδείχθηκε η Σοφία Πατσού από το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού, , η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.175 στη Σχολή Ικάρων. Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ διακρίθηκαν 13 μαθητές από τα 32 σχολεία του νομού.

Στο νομό ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, διακρίθηκε η Γεωργία Μανιφάβα από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.607 στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συνολικά βραβεύθηκαν 16 μαθητές από τα 29 σχολεία του νομού.

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ, μεταξύ 9 μαθητών που βραβεύτηκαν σε σύνολο 19 σχολείων του νομού, αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων ο Νικόλαος Μουστόγιαννης από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, ο οποίος, με αριθμό μορίων 19.221, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, διακρίθηκε η Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.374 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 31 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 10 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Eurobank Press Office