Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ο Δικηγόρος Μιχάλης Ζορμπας στο πλευρο του Πελοπίδα Καλλιρη




ΔΗΛΩΣΗ
ΜΙΧΑΛΗ ΖΟΡΜΠΑ
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα οι Δήμοι, πρέπει να λειτουργήσουν ως θεσμός πραγματικής Διακυβέρνησης, με στόχο την κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη. Η αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας πρέπει να αποτελεί την αυτονόητη συνθήκη που προηγείται ή/και συντρέχει με το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός στοχευμένου και ανταποδοτικού

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


«ΟΙ “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ” ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»
 
Σειρά επισκέψεων σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νέοι Δρόμοι», είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μεγάλο αριθμό κατοίκων των περιοχών αυτών, να ακούσει τα θέματα που οι ίδιοι του έθεσαν ως κυρίαρχα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, σε κάποιες περιπτώσεις να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και τα δεδομένα γύρω από εν εξελίξει έργα και

Για την εκδίωξη 40 παιδιών με βαρύ αυτισμό από στέγη αυτόνομης διαβίωσης στο Λουτράκι

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με την εκδίωξη 40 παιδιών με βαρύ αυτισμό από στέγη αυτόνομης διαβίωσης στο Λουτράκι.
Το κείμενο της Ερώτησης, αναφέρει: 

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το Στέλιο Νικόδημο


Σύλλογος Αστρινών
Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Στέλιου Νικόδημου, μιας εξέχουσας προσωπικότητας του Άστρους και της Κυνουρίας. Υπηρέτησε ενεργά με ήθος και ανιδιοτέλεια το κοινωνικό σύνολο και άφησε την προσωπική του σφραγίδα στο σύλλογο «Των Απανταχού Αστρινών & Λοιπών Θυρεατών η Θυρέα», του οποίου διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος.
Η επιστημονική του κατάρτιση σε συνδυασμό με το διαρκές ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής του Άστρους τον ανέδειξαν σε ένα διακριτό μέλος της κοινωνίας μας. Η προσφορά του είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει πρότυπο μίμησης από τις νεότερες γενιές.
Υπήρξε προσωπικός μου φίλος για πολλά χρόνια και νιώθω ευγνώμων για αυτό.
Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του.

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου 

Συγχαρητήριο μήνυμα του Πέτρου Τατούλη για τη βράβευση του Ανάργυρου Μαριόλη ως Γενικός Γιατρός της Χρονιάς στην Ευρώπη


Αποτέλεσμα εικόνας για Ανάργυρο Μαριόλη
«Με ιδιαίτερη τιμή συγχαίρω τον κ. Ανάργυρο Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, για τη βράβευσή του ως ο Γενικός Γιατρός της Χρονιάς για όλη την Ευρώπη από τον οργανισμό WONCA για το 2019.
Η παρουσία του και η πολύπλευρη δραστηριότητά του τόσο στην Αρεόπολη, όσο και στις υπόλοιπες θέσεις που έχει υπηρετήσει, αποτελεί πρότυπο ανιδιοτελούς

Δύο πανελλήνιες διοργανώσεις πινγκ πονγκ τον Απρίλιο στο Δερβένι...

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Δύο πανελλήνιες διοργανώσεις πινγκ πονγκ τον Απρίλιο στο Δερβένι...
Η πρώτη είναι οι Πανελλήνιοι Αγώνες Λυκείων 2018-2019 που θα γίνουν στις 10 & 11 Απριλίου. Πέρσι το αντίστοιχο πρωτάθλημα είχε φιλοξενηθεί στην Πάτρα και φέτος θα γίνει πάλι σε εδάφη της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο στο Δερβένι.
Η δεύτερη είναι το τελευταίο πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Διαβάζουμε από το σάιτ της ομοσπονδίας:
"Με το Δερβένι σχετίζεται και το επόμενο θέμα, καθώς στην παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Κορινθίας θα γίνει τον ερχόμενο μήνα το τελευταίο αναπτυξιακό τουρνουά της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Προκηρύχθηκε συγκεκριμένα το «1ο ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ξυλόκαστρο 2019», το οποίο διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου (Α.Ο.Ξ.) σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ,Α. και την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. 

Το όπεν θα διεξαχθεί στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στις 13 και 14 Απριλίου. 
Όπως όλα τα τουρνουά έτσι κι αυτό αφορά στις κατηγορίες Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων."
Εκατοντάδες παιδιά και συνοδοί θα επισκεφτούν τον δήμο μας τη μεθεπόμενη εβδομάδα και θα χαρίσουν υψηλής ποιότητας θέαμα στους θεατές. Σύντομα θα ανακοινωθεί και το λινκ που θα μεταδίδει ζωντανά τους αγώνες...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΡΡΟΣ

Ντέρμπι κορυφης στη Γ΄κατηγορία Κορινθίας,


http://www.loutraki365.gr/sites/default/files/styles/760x/public/arheio_lipsis_23.jpg?itok=xkQSOHxy Με το εναπομείναν ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Πρόοδο Αγίου Βασιλείου και στον δευτεροαθλητή  Κύψελο Κορίνθου στα πλαίσια της 18η ( τελευταίας αγωνιστικής )  πέφτει η αυλαία της Γ1 κατηγορίας Κορινθίας. Ως γνωστόν και οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει την άνοδό τους στην  Β΄ κατηγορία Κορινθίας.
Την Κυριακή επίσης διεξάγεται και ο εξ αναβολής αγώνας της 10ης αγωνιστικής της Γ2΄κατηγορίας Κορινθίας  ανάμεσα στον ΑΟ Λαύκας και τον Παμφενεατικό. Ως γνωστόν από τον δεύτερο όμιλο άνοδο στην  Β΄ κατηγορία έχουν κερδίσει ισόβαθμοί ο ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού και ο Αετός Κρυονερίου.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κατά την 23η αγωνιτική στο Πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Κορινθίας


http://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2018/10/9243c4e6c1fa1938e50087fb954581e0-700x467.jpg
Με την 23η αγωνιστική ημέρα συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας κατά το Σαββατοκύριακο  30-31/3/19.

Στην πρεμιέρα της αγωνιστικής στις 15/3/19, 15:00, ο Ηρακλής Λεχαίου αντιμετωπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ την ίδια ώρα ο Αγιάννης μάχεται με τον Ισθμιακό.

Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή 31/3 στις 16:00 (λόγω αλλαγής ώρας )  με

Κωλύματα εκλογιμότητας στις Δημοτικές-Κοινοτικές: Πως τελικά ισχύουν μετά το Πολυνομοσχέδιο

Κεντρικό κεφάλαιο κάθε εκλογικής αναμέτρησης αποτελούν οι περιορισμοί στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι, όπως τους διαμορφώνει η εκάστοτε Κυβέρνηση ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Την υποψηφιότητα της Άννας Νικολαΐδου στη Λακωνία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης

Την υποψηφιότητα της κας Άννας Νικολαΐδου στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Σε δήλωσή του ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι «με ικανοποίηση ανακοινώνω τη

Εγκρίθηκε με απόφαση Περιφερειάρχη η δημοπράτηση του σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου

 https://12iliousilogos.files.wordpress.com/2014/04/cebf-cebdceb1cf8ccf82-cf84cebfcf85-ceb1cf80cf8ccebbcebbcf89cebdceb1-cf83cf84ceb7cebd-ceb1cf81cf87ceb1ceafceb1-cebacf8ccf81ceb9cebdceb8.jpg?w=750
Εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος της Αρχαίας Κορίνθου προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ.
«Με το σχεδιασμό, την εμπειρία και τη σκληρή δουλειά μας εξασφαλίσαμε την υλοποίηση ενός ακόμα σπουδαίου έργου σχολικής στέγης» τόνισε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πέθανε ο πολιτικός και δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/03/vgontzas-500.jpg
Σε ηλικία 73 ετών πέθανε ο πολιτικός και δικηγόρος, Αντώνης Βγόντζας.
Ο Αντώνης Βγόντζας είχε διατελέσει διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία κυβέρνησή του (1993 – 1996), γενικός γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ και νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Βγόντζας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Καταγόταν από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το χωριό Καπίστρι (νυν οικισμός Σταυρού) Ιεράπετρας του δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου.
Σπούδασε νομικά, οικονομικά και οικονομικά μαθηματικά στην Αθήνα, στην τότε

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=40fc3ecc9e&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1629342351727637205&th=169c963c7c39b2d5&view=fimg&realattid=f_jtu195jn0&disp=thd&attbid=ANGjdJ_yTBAF4i1mGPchfYmX1gztK-mBTeJup0fMwLnato2LXmlnMcZfOjcXxQg2ApScwodFv6-u88OaUqHTxoWUXsIuUGs2Un-7f448O-UqaooyEPQwW5Dve8FYkOE&ats=2524608000000&sz=w1024-h654

Την υλοποίηση έργων στην Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμας

Τις συμβάσεις υλοποίησης σημαντικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τα έργα «Άρση επικινδυνότητας από καθιζήσεις στον επαρχιακό δρόμο Λεωνίδιο – Κοσμάς (περιοχή Κοσμά)», «Ολοκλήρωση του δρόμου από Λύκαιο προς Νέδα», «Βελτίωση – συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Τρίπολης – Δαβιάς και δρόμων που συμβάλλουν (περιοχή Συλίμνας)» και «Εργασίες για την ασφαλή υπεραστική συγκοινωνία της Ε.Ο. Τρίπολης – Μεγαλόπολης (περιοχή Κάτω Ασέας)».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πρεμιέρα της ΣΟΝΕ για το 2019

sone premiera2019
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πρεμιέρα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, όπου πραγματοποιήθηκε στις 23/03/2019 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, επιφύλαξε θερμή υποδοχή με παρατεταμένο το χειροκρότημα του, κατά την είσοδο των νέων μουσικών, που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα ώστε να παρευρεθούν στην πρεμιέρα της ΣΟΝΕ για το 2019.
Συμμετείχαν οι Χορωδίες:

Περί Βιο"λογικού καθαρισμού Ευρωστίνης συνέχεια: Γεώργιος Μετεβελής:" ...εμείς οι Ευρωστίνιοι έχουμε και γνώση και κρίση."

 http://www.korinthiaportal.gr/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/ap.jpg?itok=rvgElIFt
 Από τον κ. Γεώργιο Μετεβελή , πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης λάβαμε και δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή:

η εικόνα προφίλ του Γιώργος Μετεβελής, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο"Σχετικά με το δημοσίευμα του αρχηγού της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου μας κ Ανδρέα Ζάρρου με τίτλο 《Αναζητώντας το “λογικό”, για τον Βιο“λογικό” Καθαρισμό Ευρωστίνης》έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις.
Η πρόταση για εκπόνηση μιας μελέτης,για ένα σοβαρό χρόνιο ζήτημα από τον αρχηγό μιας Δημοτικής παράταξης δεν γίνεται στο τέλος της πενταετίας (Δημοτικής περιόδου) και αφού έκλεισε και τον κύκλο του όπως ο ίδιος έχει