Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΡΒΕΝΙ Καρναβαλικές εκδηλώσεις 2019

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/51440167_111345519995992_7840264440078401536_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=01444cf09160da0c4bb0f99865c5b711&oe=5CF99F4A

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης 13/2/2019

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQLduhEN5g1S2v5kJM2LIZl4dJ_HHRYldiDF_IcTX9uK7zYkTWvl54ZPnyiZR2ogVlAvrnP9jGdn1f_n_067R6tSxKoRrgXgrZewZ5vAqZnIuwwKADRdjGIZAp94ra2mOV2hlDguFnNeHQ/s400/dimos+xylokastro-evrostini+kor+orizontes.png
Προς: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΡΤΑΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 & ΩΡΑ 20,00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΡΙΠΗ

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης. Μπορεί να προκαλέσει ήπια ως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.
Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η

11 Φεβρουαρίου o εορτασμός του Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο.

11 Φεβρουαρίου o εορτασμός του Αγ. Βλασίου 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα εορτασμού του Αγ. Βλασίου, το Ξυλόκαστρο τιμά τον πολιούχο Άγιό του. Στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου δεσπόζει η επιβλητική εκκλησία του πολιούχου, θα πραγματοποιηθούν, από την προηγούμενη μέρα 10/2, εκδηλώσεις για τον εορτασμό, παραδοσιακή εμποροπανήγυρις και Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.
Το πρωί της 11ης, μετά τον Όρθρο, θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου, και έπειτα Λιτανεία της εικόνας του Αγίου συνοδεία της Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου. Οι εορτασμοί θα κλείσουν με την καθιερωμένη αρτοκλασία.

10 Φεβρουαρίου ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στην Καλλιθέα και στο Ρέθι.

10 Φεβρουαρίου ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

Με ευλάβεια θα τιμήσουν στις 10 Φεβρουαρίου τα χωριά Καλλιθεα και Ρέθι, τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο. Την παραμονή θα τελεστεί εσπερινός και ανήμερα της εορτής του Άγίου Θεία Λειτουργία.

Με 153 “ναι” ολοκληρώθηκε η… σεμνή τελετή στη Βουλή



Με 153 “ναι” ολοκληρώθηκε η… σεμνή τελετή στη Βουλή, για την Κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ   στο ΝΑΤΟ.
Υπέρ ψήφισαν: 153 
Κατά ψήφισαν: 140
Παρών: 1
Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ του Πρωτοκόλλου τάχθηκαν οι

Παραιτήθηκε από βουλευτήςο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από βουλευτής – Στον Τέρενς Κουίκ η έδρα

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/02/img_49621549634987-1-2-1024x683.jpg

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αφού ψήφισε «ναι» στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και αφού προηγουμένως είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ.  Την απόφαση του την έκανε γνωστή ο προεδρεύων της Βουλής προς το σώμα του κοινοβούλιου Γιώργος Βαρεμένος διαβάζοντάς την επιστολή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το πρωτοκολλώ ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Κατόπιν αυτού, η έδρα της Β’ Αθηνών των ΑΝΕΛ περνά στον Τέρενς Κουίκ.
Εφόσον, ο Τέρενς Κουίκ δεν παραιτηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι η έδρα δεν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ -δεδομένων των πολύ κακών σχέσεων που έχει με τον

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:ΠΡΟΣΦΟΡΑ 150.000 € ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ 150 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


ΑΦΙΣΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Την Τετάρτην, 13ην Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 8ην πρωϊνή, σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων, ξενιστών, συνεστίων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης και στην Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Συνολικώς εφέτος θα διανεμηθεί σε 150 νέους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το ποσόν των 150.000,00 € σε Βιβλιάρια των 1.000,00 €.

Καταπέλτης ο Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Φύγετε! Να πάρουν οι Έλληνες τις τύχες τους στα χέρια τους

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/mitsotakis-vouli-psifos-500.jpg
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην επιδημία της γρίπης και απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη είπε «λυπάμαι, είναι απαράδεκτο» και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε το κοινό, δεν εφόδιασε τα φαρμακεία και η Πρωτοβάθμια φροντίδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ελπίζουμε να πάρετε μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα».«Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ γιατί είναι η τελική πράξη μιας επιζήμιας συμφωνίας, που χρονολογείται μέσα από μια επιζήμια διαδικασία που ευτελίζει τα κοινοβουλευτική ήθη και αφήνει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ηθικά απαξιωμένους. Βασιστήκατε σε ευκαιριακές συμμαχίες για να ψηφίσετε τη

Τέλος η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ – Διεγράφη ο Παπαχριστόπουλος από τον Καμμένο


 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/02/papaxristopoulos-500-1.jpg
Την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ σηματοδοτεί η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από αυτήν. 
Η επιστολή διαγραφής του βουλευτή, την οποία είχε προαναγγείλει από το βήμα της ολομέλειας ο Πάνος Καμμένος, απεστάλη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και σύμφωνα με αυτήν, από σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Η διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, σηματοδοτεί και την διάλυση της ΚΟ των

Ο Καμμένος απέδωσε προσωπικά στον Τσίπρα την “πολιτική εκτέλεσή του” Τσίπρας σε Καμμένο: Δεν σε άφησα να γίνεις… Σαμαράς και να ανατρέψεις την κυβέρνηση


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέδωσε ο Πάνος Καμμένος την ευθύνη για την “πολιτική εκτέλεσή του”, με μια έντονα φορτισμένη ομιλία από βήματος Βουλής.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, θύμισε τους κοινούς αγώνες του με τον Αλέξη Τσίπρα την τελευταία τετραετία, για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια, και υπογράμμισε ότι, ο ίδιος βρέθηκε με συνέπεια απέναντι στη διαπλοκή, η οποία και τον στοχοποίησε.
Ο Πάνος Καμμένος “έδειξε” στην κατεύθυνση της απόσυρσής του από την πολιτική, μετά τις συγκεκριμένες δραματικές εξελίξεις.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τον λόγο και, για πρώτη φορά πέρασε στην αντεπίθεση, απέναντι στον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο του.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι, σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση, όπως είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς το 1993, με την Αποστασία και την ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά έντονη γλώσσα κατά του Πάνου Καμμένου, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ… αφιέρωσαν ο ένας στον άλλο ποιήματα με νόημα.


ysterografa.gr

ΚΚΕ: ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ <
Το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού
Με τη σημερινή παρουσίαση ενός μέρους του ψηφοδελτίου μας στην Κορινθία, θέλουμε να απευθύνουμε ένα ευρύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογικές μάχες του Μάη.

Χρ.Δήμας | Ο Α.Τσίπρας διχάζει την κοινωνία

 
Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Ανδρέα Ζαμπούκα για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» παραχώρησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της επόμενης Κυβέρνησης αλλά και τους τρόπους μέσα από τους οποίους μπορεί να αντιστραφεί η απαξίωση της πολιτικής.
Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ AO ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ - ΠΙΤΑ

Η Βουλή τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια ειδική εκδήλωση για την 9η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Βουλή των Ελλήνων και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, βράβευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν με τα παραμύθια τους και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισμού». Πρόκειται για μαθητές της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, οι οποίοι

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
http://www.youknow.gr/wp-content/uploads/2018/02/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%85-copy-360x240.jpg

Σε κλιμάκωση του αγώνα, προχωρά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα πλαίσια συντονισμού της δράσης με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.
Σε αυτά τα πλαίσια, η ΟΑΣΠΠ προχωρά σε αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο της Μεγαλόπολης την Παρασκευή 8 Φλεβάρη στις 3 μ.μ., καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους Αγροτικούς Συλλόγους, Εργατικά Σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής.
Αρχικά, θα γίνει προσυγκέντρωση στον περιφερειακό της Μεγαλόπολης, στον κόμβο Περιβολάκια στις 2 μ.μ. και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο σημείο του αποκλεισμού.

Δελτίο Τύπου

Σύλλογος Αγροτοκτηνοτροφικος





Συγχώνευση Eurobank και Grivalia


cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι η συγχώνευση μεταξύ της Eurobank και της Grivalia είναι σύμφωνη με τις δεσμεύσεις για κρατικές ενισχύσεις

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία (“Eurobank”) ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Competition) ενέκρινε στις 07.02.2019 την συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Grivalia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. από

"Μάχη" για τη πρώτη πεντάδα στο Κιάτο Η Θύελλα Κατω Διμηνιόυ κόντρα στον Πανευρωστινιακό


https://streetlife.gr/wp-content/uploads/2018/12/gkol.jpg 
Με την  17η αγωνιστική , συνεχίζεται , το Σαββατοκύριακο  ( 9/10-2-2019 ), στις 3:00 το απόγευμα , το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα  της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.   
Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει , το Σάββατο, στο γήπεδο  «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» , όπου ο διεκδικητής τίτλου και ανόδου Ισθμιακός  αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ  τον δεύτερο αγώνα της ημέρας που θα  γινόταν στο γήπεδο Λεχαίου  ανάμεσα στον τοπικό Α.Ο. Λεχαίου και τον ΑΟ Ασπροκάμπου κερδίζουν στα  "χαρτιά" οι φιλοξενούμενοι, μετά την αποχώρηση των γηπεδούχων από το πρωτάθλημα..
Η αγωνιστική συνεχίζεται το απόγευμα της Κυριακή με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Λουτρακίου να αγωνίζεται έκτος έδρας με τον Εθνικό Ξυλοκερίζης , και την Περαχώρα , στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» να υποδέχεται τον Άρη Βοχαϊκού. Και ενώ στο γήπεδο Λεχαίου ο Ολυμπιακός Άσσου , υποδέχεται τον ΑΟ Μαψού, η «μάχη»   για το πλασάρισμα  στη πρώτη πεντάδα δίνεται στην Τραγάνα του Κιάτου ανάμεσα στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού και τον Πανευρωστινιακό.. 
Τέλος στα Αθίκια ο ΑΠΣ Αγιάννης αγωνίζεται με τον Πανσολυγιακό. 


17η Αγωνιστική
Σάββατο 9-2-2019/ 15:00

Ισθμιακός
-
Ηρακλής Λεχαίου
ΑΟ Λεχαίου
-
ΑΟ Ασπροκάμπου           
Κυριακή 10-2-2019/15:00

ΑΠΣ Αγιάννης
-
Πανσολυγειακός
Θύελλα Κ. Διμηνιού
-
Πανευρωστινιακός
ΑΟ Περαχώρας
-
Άρης Βοχαϊκού
Εθνικός Ξυλοκερίζης
-
ΣΦΛ Ολυμπιακός
Ολυμπιακός Άσσου
-
ΑΟ Μαψού