Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Το απόλυτο μηδέν Τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ που έχασε με 2-0 από τον Άγιαξ για Champions League.πεμπτη ηττα σε ισαριθμα ματς

ΑΕΚ – Άγιαξ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ: Το απόλυτο μηδέν για την Ένωση! Αποκλείστηκε και τυπικά από το Champions League | Newsit.gr
 
Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, ο Άγιαξ νίκησε 2-0 την ΑΕΚ και την υποχρέωσε σε πέμπτη ήττα σε ισάριθμα ματς στο φετινό Champions League.
Η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ τερμάτισε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ. Η ήττα 2-0 ( 68′, 72′ Τάντιτς) από τον Άγιαξ απέκλεισε οριστικά την Ένωση από οποιαδήποτε συνέχεια, την ώρα που οι Ολλανδοί για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια περνούν στους «16» του Champions League.

Ντροπή: Νέα σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ στον αγώνα ΑΕΚ-Άγιαξ - Παγκόσμιο «θέαμα» και πάλι η Ελλάδα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/oaka-epeisodia-aek-agiax-1.jpg

 ΑΕΚ – Άγιαξ. Μια αναμέτρηση στα πλαίσια του Champions League, που από γιορτή του ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε… διεθνές φεστιβάλ ξύλου!
Σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο και βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν στο ΟΑΚΑ πριν από την αναμέτρηση του Champions League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άγιαξ.
Πιο συγκεκριμένα, μία ώρα περίπου πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, οπαδοί της «Ένωσης» ήρθαν στη σύγκρουση με οπαδούς του Αγιαξ, ενώ στα επεισόδια

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια «Αντικατάσταση παραλιακού δικτύου ηλεκτροφωτισμού»


http://www.korinthiaportal.gr/sites/default/files/field/gallery/dsc_0473.jpgΟ Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια «Αντικατάσταση παραλιακού δικτύου ηλεκτροφωτισμού», προϋπολογισμού 60.000,00€ χωρίς ΦΠΑ, από πιστώσεις ΚΑΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν την αριθ. 122/2018 μελέτη στα γραφεία του Δήμου (αρμόδιοι Π. Χαρτσιάς τηλ. 2743 360 231 και Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Επίσης συνημμένα μπορείτε να λάβετε γνώση της διακήρυξης εδώ
  Διακήρυξη (αρχείο .pdf)

Επίσκεψη εθελοντών του προγράμματος Erasmus + στο Α’ γυμνάσιο Ξυλοκάστρου

Επίσκεψη εθελοντών του προγράμματος Erasmus + στο Α’ γυμνάσιο Ξυλοκάστρουhttps://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/4676/pic-school-1.jpg

 
Την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Νοεμβρίου οι εθελοντές του προγράμματος Erasmus + που βρίσκονται στο Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης και ενισχύουν με τη δράση τους τις κοινωνικές υπηρεσίες βρέθηκαν έπειτα από πρόσκληση των διδασκόντων, στο Α’ Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου.

Κατολίσθηση βράχων από την "Πηνελόπη" στον δρόμο Κλειτορία-Τρίπολη

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/kleitoria3.jpg?itok=V7HgX_dG
Σαρώνει η Πηνελόπη τη χώρα, πλήττοντας κυρίως τη δυτική Ελλάδα και προκαλώντας δεκάδες προβλήματα. Στη γειτονική Αχαΐα, το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη, στην τοποθεσία Σελέκου, από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως αναφέρει το kalavrytapress.gr. Μάλιστα, υπάρχει άμεσος κίνδυνος εκδήλωσης και νέων βροχοπτώσεων.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως σεβαστούν της οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τοπικών αρχών διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού

Πρόσκληση σε εκδήλωση: Ομιλία-συζήτηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σικυωνίων Δημήτριο Παπαγεωργίου

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Δημήτριος Παπαγεωργίου, στέκεται, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητες


Εδώ και ένα χρόνο απολαμβάνω μία δημοκρατική διαδρομή στο Δήμο μας. Με σοβαρότητα, απλότητα και σταθερές θέσεις. Έφτασε η ώρα όμως αυτές οι απόψεις να ακουστούν δημόσια μαζί με τις αλήθειες για την κατάσταση στον τόπο μας.
Στις 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00 σας καλώ στο κέντρο "ΜΑΛΛΙΟΣ" να γνωριστούμε με όσους τυχόν δεν γνωριζόμαστε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες, να συνδιαμορφώσουμε τις προτεραιότητες μας. Πάνω απ' όλα σας καλώ να μας ακούσετε, να μας κρίνετε και να μας συγκρίνετε.
Άλλωστε μόνη μας δύναμη σε κάθε βήμα από την αρχή μέχρι το τέλος είναι ο απλός, καθημερινός και αξιοπρεπής δημότης μακριά από συναλλαγές και χωρίς εξαρτήσεις.
Μόνη μου δύναμη είσαι ΕΣΥ!!!


 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων

Σημαντικά έργα για την Π.Ε. Κορινθίας από την Περιφέρεια , η συντήριση του οδικού δικτύου στην Καστανιά και η προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού στο γήπεδο του Παγκορινθιακού (Συνοικισμού).


https://sfedona.gr/wp-content/uploads/2018/06/gipedo-768x432.jpg

Στην τελική ευθεία δύο σημαντικά έργα για την Κορινθία μας.

Μετά τη χθεσινή (26/11/2018) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, δύο σημαντικά έργα για την Κορινθία μας βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία υλοποίησης, ύστερα από το σχεδιασμό και την εισήγηση τους από την Π.Ε. Κορινθίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων για

Αν στις επόμενες φωτογραφίες από τον Άρη υπάρχουν… ανθρωπάκια, θα γίνει μοντάζ;


Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η στιγμή ήταν αυτονόητα ιστορική για την ανθρωπότητα. Οι πρώτες φωτογραφίες που έστειλε το διαστημόπλοιο “Insight” από την επιφάνεια του Άρη, καλωσόρισαν την ανθρωπότητα σε έναν καινούριο κόσμο… πολύ, πολύ μακριά.
Αν είμαστε τυχεροί και συνεπείς, και η ανθρωπότητα προοδεύσει επαρκώς, οι επόμενες γενιές… θα ζήσουν στον Άρη, όταν θα έχουμε καταστρέψει σε μη αναστρέψιμο σημείο τη Γη μας.
Το ερώτημα είναι… τι γίνεται μέχρι τότε. Και κυρίως, αν η NASA θα κάνει μοντάζ, εφόσον στις επόμενες φωτογραφίες που θα στείλει το “Insight”… υπάρχουν ανθρωπάκια.
ysterografa.gr

Προσοχή, ο καρκίνος του πνεύμονα συχνά ΔΕΝ παρουσιάζει συμπτώματα. Αποτελεί την τρίτη συχνότερη μορφή καρκίνου


 
Ο όρος «καρκίνος του πνεύμονα» (lung cancer) ή «βρογχογενής καρκίνος» αναφέρεται στη νοσηρή διαδικασία ανάπτυξης και σχηματισμού κακοήθους όγκου στην περιοχή των πνευμόνων, και αποτελεί την τρίτη – μετά τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη - συχνότερη μορφή καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο, πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων

«Αποδέχομαι το κοινωνικό μέρισμα» -Το σημαντικό κλικ & τα 6 βήματα για την καταβολή

Σε πλήρη δοκιμή έχει τεθεί πλέον η η ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2018, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η έναρξη της λειτουργίας της.
Μέρος του υπερπλεονάσματος των 885 εκατ. ευρώ θα δοθεί στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά, μέχρι τα τέλη του έτους, ως κοινωνικό μέρισμα. Το