Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Επιχειρηματικότητα, ιδιωτικές επενδύσεις, έμφαση στην κοινωνική οικονομία της αγοράς


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας και Προέδρου του Προοδευτικού Κόμματος Σερβίας (SNS) κ. Aleksandar Vučić. Ο κ. Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Σέρβο Πρόεδρο, με τον οποίο συζήτησαν τη συνεργασία των δύο κρατών, αλλά και των κομμάτων των οποίων ηγούνται που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κ. Vučić ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας και την διαβεβαίωσή του ότι δεν σκοπεύει να μεταβάλει την πάγια θέση της Ελλάδας για το καθεστώς του Κοσόβου.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το “κορίτσι από το Σικάγο”, ως ιδεώδης αντίπαλος του Τραμπ το 2020


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Μπορεί να το αρνείται όσο θέλει. Και για όσο θέλει.
Κάθε δημόσια πρωτοβουλία της ωστόσο, θα λειτουργεί ωστόσο ως…

Υποψήφιοι με την ΝΔ οι Αντώνης Πανούτσος και Πέτρος Τσατσόπουλος

Υποψήφιοι με την ΝΔ οι Αντώνης Πανούτσος και Πέτρος Τσατσόπουλος [pics] | Newsit.gr

Τη σημασία της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας με πρόσωπα που δεν προέρχονται από το χώρο της σηματοδοτεί η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών τον καταξιωμένο συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και το γνωστό αρθρογράφο Αντώνη Πανούτσο.
Ο πρώτος θα είναι υποψήφιος στο Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών και ο Αντώνης Πανούτσος στο Δυτικό. Ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Αντώνης Πανούτσος με το

Η «MΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στην 1st China International Import Expo


Η 1η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (1st China International Import Expo – CIIE), πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη με τεράστια επιτυχία, από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου.

H Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην εν λόγω Έκθεση με περίπτερο 36 τ.μ., με δύο ξεχωριστά booths στον κλάδο των Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών στον οποίο συμμετείχαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους εξαγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας είτε ως φυσική παρουσία, είτε δια των αντιπροσώπων τους στην Κίνα.
Στόχος της συμμετοχής ήταν η προβολή των Πελοποννησιακών προϊόντων στους Κινέζους επιχειρηματίες και καταναλωτές, καθώς και η προώθηση των Πελοποννησιακών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να αυξήσουν τα κανάλια συνεργασίας και τους διαύλους επικοινωνίας με την Κινεζική και διεθνή αγορά. 

Μοναδικούς θησαυρούς αποκάλυψε αρχαιολογική έρευνα στην αρχαία Τενέα

Κόρινθος: Μοναδικούς θησαυρούς αποκάλυψε αρχαιολογική έρευνα στην αρχαία Τενέα [pics] | Newsit.gr

Αποδείξεις ότι η αρχαία Τενέα υπήρξε έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2018 έγινε συστηματική αρχαιολογική έρευνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Αρχαίας Τενέας, με φορέα τη  Γενική Διεύθυνση  Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής  Κληρονομιάς, υπό την διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, επίτιμης Γενικής Διευθύντριας.
Οι εργασίες επικεντρώθηκαν σε δύο κυρίως χώρους: στην περιοχή όπου

ΣΟΚ! Καρχαρίας δυο μέτρων “κόβει” βόλτες στο λιμάνι του Λουτρακίου! (video)

Καρχαρίας δυο μέτρων “κόβει” βόλτες στο λιμάνι του Λουτρακίου! video | Newsit.gr 
Κοίταξαν στο λιμάνι και δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι στο Λουτράκι. Αιτία ένας… καρχαρίας μήκους δυο μέτρων!
Ο καρχαρίας “έκοβε”… βόλτες αμέριμνος ανάμεσα στις βάρκες και φυσικά προκάλεσε το ενδιαφέρον όσων τον είδαν στο λιμάνι της πόλης!
Φυσικά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σήκωσαν τα κινητά τους για να καταγράψουν τον… «επισκέπτη» στο λιμάνι. 


Ένας από τους κατοίκους της πόλης τράβηξε video με τον καρχαρία να κινείται πολύ κοντά στην επιφάνεια, ανάμεσα στις βάρκες το βράδυ της περασμένης Κυριακής. 
Το ίδιο έγινε και το βράδυ της Δευτέρας όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του loutrakiblog.gr. 

φωτογραφίες, video από: loutraki365.gr και loutrakiblog.gr

Τιμητική εκδήλωση αύριο στο Κρυονέρι Κορινθίας

 http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/14231954.jpg
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου Κων/νος  Ραυτόπουλος , μίλησε στον ΗΛΕΚΤΡΑ FΜ  και στην δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου  για την αυριανή τιμητική εκδήλωση από Εβραϊκή καταγωγής οικογένεια .προς τους απόγονους δυο οικογενειών που στη περίοδο της κατοχής  τους έκρυψαν 14 μήνες στο σπίτι τους μακριά από τους Γερμανούς ...
Ακούστε το βίντεο...




Η Αθηνά Κόρκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το Δημαρχιακό αξίωμα στο Δήμο Βέλου - Βόχας.

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνεται ο Christos Kordosis, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
 Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία κα. Αθηνά Κόρκα - Κώνστα ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγη ώρα την υποψηφιότητά της για το Δημαρχιακό αξίωμα στο Δήμο Βέλου - Βόχας . 
Η Αθηνά Κόρκα είναι η πρώτη γυναίκα Βουλευτής στην πολιτική ιστορία του Νομού Κορινθίας που τον εκπροσώπησε στη Βουλή των Ελλήνων από το 2004 έως το 2009.
Η δήλωση της κ. Κόρκα :

Δημόσιο-2019: Η λίστα με τις 16.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

 
Στις 34.500 ανέβασε τις προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο την διετία 2019-2020 ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξη του.
Ειδικότερα σε ότι αφορά το 2019 θα γίνουν 8.500 προσλήψεις με βάση το 1 προς 1 συν 7.500 που έχει ήδη εξαγγείλει, 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και 3.000 για το «Βοήθεια στο Σπίτι», για τις οποίες, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τους συγκεκριμένους πόρους.
«Το 2019 αναμένεται να έχουμε 8 με 8.500 αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Θα έχουμε 8 με 8.500 προκηρύξεις θέσεων εργασίας στο Δημόσιο εκεί που έχουμε ανάγκη από τον ΑΣΕΠ συν 7.500 που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα, γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους: 4.500 στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικούς και 3.000 για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Οι προσλήψεις για το 2019, αφορούν:

Λύση για τους Αιρετούς συνταξιούχους του τ.ΤΑΔΚΥ: Δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν

Η επιμονή της ΚΕΔΕ εδώ και δύο χρόνια φαίνεται να απέδωσε καρπούς, καθώς το Υπουργείο Εργασίας, μετά από μακρά καθυστέρηση, σε Ν/Σ που κατέθεσε χθες βράδυ, συμπεριέλαβε διάταξη για το αδιέξοδο στο οποίο είχε εγκλωβίσει συνταξιούχους Αιρετούς εξαιτίας αιφνιδιαστικής απαίτησης να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ που ήδη είχαν λάβει.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν περίπου Νοέμβριος 2016 όταν άρχισαν να “σκάνε” σαν βόμβες εκατοντάδες περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν υπηρετήσει ως Αιρετοί, από τους οποίους το ΕΤΕΑΕΠ ζητούσε να επιστρέψουν επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ παροχές που νομίμως είχαν λάβει από το Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων (πρώην ΤΑΔΚΥ) και από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων (πρώην ΤΠΔΚΥ) αντιστοίχως.

Καθιστική ζωή: Πώς γίναμε θύματα του «τρομακτικότερου ιού» στη σύγχρονη εποχή


kathistiki-zoi-pos-giname-thymata-tou-tromaktikoterou-ioy-sti-sygxroni-epoxi.jpgΓια κάποιους είναι το «νέο τσιγάρο», άλλοι μιλάνε για τον «τρομακτικότερο ιό στη σύγχρονη εποχή». Ακόμη όμως και εκείνοι που θα χρησιμοποιούσαν πιο επιεικείς χαρακτηρισμούς θα συμφωνούσαν: η καθιστική ζωή βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr


Μνημείο εμπαιγμού και υποκρισίας προς τους συνταξιούχους η έφεση Αχτσιόγλου


Γράφει ο
Γιάννης Βρούτσης
 
Όσοι διάβασαν την έφεση, που άσκησε η υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου κατά πρωτόδικης απόφασης συνταξιούχου, το σίγουρο είναι πως δε θα πίστευαν στα μάτια τους!
Η κυρία Αχτσιόγλου προσπάθησε να τεκμηριώσει την αντίθεσή της στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε τον συνταξιούχο, με ένα πρωτοφανές κείμενο που υπερασπίζεται

Εκτός από τους ιερείς «απελευθέρωσαν» και την προπαγάνδα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά από δέκα μέρες ιερόσυλης περιπλάνησης, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναπαύεται πια στη βασανισμένη βορειοηπειρωτική γη που τόσο αγάπησε. Ελευθερώθηκε επιτέλους η ψυχή του, που σίγουρα δεν έβρισκε ησυχία όσο το σώμα παρέμενε σε βέβηλα χέρια.
Στο μεταξύ, στην Αθήνα το καθεστώς καταργούσε στην πράξη τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και «απελευθερώνονταν» ιερείς και προπαγάνδα…
Την ώρα που ο κ. Τζανακόπουλος «απελευθέρωνε» (sic) δέκα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους με την απόλυση δέκα χιλιάδων ιερωμένων – στερώντας τους την ανεξαρτησία και την ασφάλεια που παρέχει η ιδιότητα και μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου έναντι οποιουδήποτε αυταρχισμού – στα Τίρανα οι Αλβανοί

«Πολεμώντας για την Ειρήνη: Ελλάδα–Ιταλία–Ισπανία στη δεκαετία του ’80»: Ο Πρόεδρος της Βουλής θα εγκαινιάσει τη νέα έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση Πολεμώντας για την Ειρήνη: Ελλάδα - Ιταλία - Ισπανία στη δεκαετία του ’80.
Η έκθεση παρουσιάζει το αντιπολεμικό κίνημα στον ευρωπαϊκό Νότο, μέσα από  μια πολύπλευρη ιστορική αναδρομή στη δεκαετία του 1980. Την επαύριο του Β΄ Παγκοσμίου και στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, το αίτημα για την ειρήνη και

Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιουΑποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιου
   
   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Λουτράκι  13 - 11- 2018
         ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                   Αριθ. Πρωτ.:18854
                Δ Η Μ Ο Σ
  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
             ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                   


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την  15η  Νοεμβρίου   2018, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 8:30 π.μ. για την συζήτηση και λήψη  απόφασης  επί των   κατωτέρω  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1.Εισήγηση επί της 5ης μερικής αναμόρφωσης του δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2018.

2.Έγκριση ή μη του 2ου πρακτικού της Αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου για την εκτέλεση της προμήθειας  μηχανολογικού εξοπλισμού με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) διάρκειας πέντε ετών (Αρίθ. μελ. 58/2017)΄΄.

3.Απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος υπηρεσιών – προμηθειών για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον Δήμο μας από  έντονα καιρικά φαινόμενα .

4.Απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος της προμήθειας πετρελαίου κίνησης για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου,
προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Δήμου .    
              
Ο  Πρόεδρος 
Γκιώνης Αλκ. Γεώργιος 
Δήμαρχος