Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

H Kόρινθος 2006 απέκλεισε στα πέναλτι την Καλαμάτα από το Κύπελλο Ελλάδος ( τελικά αποτελέσματα)


http://www.loutraki365.gr/sites/default/files/styles/760x/public/2006-2015-16-660x400.jpg?itok=7EM16zb1
Ξεκίνησε  σήμερα  το Κύπελλο Ελλάδος ( πρώτη φάσης) της σεζόν 2018-19, με συμμετοχή Κυπελλούχων των ΕΠΣ.
Το κορινθιακό ποδόσφαιρο στο Κύπελλο  Ελλάδος εκπροσωπεί  η φωτεινή φιναλίστα του Κυπέλλου Κορινθίας , η Κόρινθος 2006, καθώς ο φωτεινός  Κυπελλούχος Πέλοπας Κιάτου δεν δήλωσε συμμετοχή.. 
Στη πρώτη αυτή φάση  η Κόρινθος 2006 κατόρθωσε στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5 -4 να αποκλείσει την Καλαμάτα. Η μεσσηνιακή προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 6΄με τον Αθανασόπουλο, για να ισοφαρίσει η 2006  στο 66΄με τον Κοστόφ. Ακριβώς στο 90′  ο Μάκης Μυριωτης δέχθηκε  2η κίτρινη -κόκκινη και οι γηπεδούχοι έπαιξαν για περίπου 34’ με παίκτη λιγότερο. Με το ισόπαλο 1 – 1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου η κορινθιακή στο 101 πήρε προβάδισμα με τον Καμπιώτη για να ισοφαρίσει η «Μαύρη Θύελλα» στο 107 με τον Μπίζο. Η μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα ήταν στο 112′ όταν κέρδισε πέναλντι σε ανατροπή του Μπιτσιάνη από τον Σκλαβενίτη το εκτέλεσε ο Λαθύρης αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας Σκλαβενίτης απέκρουσε την μπάλα η οποία βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά της ο Αθανασόπουλος σούταρε άουτ. Έτσι με το ισόπαλο 2 – 2 οι 2 ομάδες έφτασαν στην διαδικασία των πέναλτι όπου η Κόρινθος 2006 (Φίλης, Καμπιωτης, Καπλατζης, Μαγγίνας, Τριμπόνιας )με σκορ 5 – 4 πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αντί της Καλαμάτας ( Ευστόχησαν για την Μαύρη Θυελλα οι Μπιζος, Πινδωνης, Λαθυρης, Αθανασόπουλος ενώ από την Καλαμάτα ο γκολκίπερ Κόκκαλης έστειλε την μπάλα άουτ).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006(Στ. Μπινιαρης ) :Σκλαβενιτης, Γκουριωτης, Φιλης, Μαγγινας, Μαυρελης, Βασιλαρης, Τριμπονιας, Καμπιωτης, Μυριωτης, Καπλατζης, Κοτοβ  (77′ Βρενοζι ). 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γ.Χριστόπουλος ) :Κοκκαλης, Οικονομεας, (49 λτ Χοτζας), Πινδωνης, Ζαχαροπουλος, Λαθυρης, Καραμπελας, Αθανασοπουλος, Μπιτσιανης, Μπιζος, Καννελοπουλος, (101’Καναλαι)  Παντσιωτης
Τα αποτελέσματα της Α φάσης του Κυπέλλου:


Άρης Αβάτου-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1 – 0 (75΄Ζωσιμίδης)
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου-ΑΟ Καρδίας 0 – 0 καν. αγώνας πεναλτι 3 - 4
Απόλλων Παραλιμνίου – Θράκη Φερών 4 - 0
Καβάλα –
FC Γιαννιτσά 0 – 1 ( 72΄Παντελίδης)
Ερμής Αμυνταίου – ΑΕ Καλαμπακίου 2 - 1
Αναγέννηση Πλαγιάς – Ηρακλή Πολυκάρπης 2 – 2 καν. αγ. παράταση 4  -2
Άνευ Αγώνα : Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων
Οικονόμος Τσαριτσάνης – ΑΕ Μεσολογγίου 1 – 0 (44΄Μούλτσιας)
Μακεδονικός Φούφα – Νίκη Βόλου (1 – 1καν. αγ.και παραταση) πεναλι 2 -3
Τηλυκράτης – ΑΟ Σελλάνων 2 - 1
Αστέρας Ιτέας – Θεσπρωτός 0 – 1( 84΄Μπίκας)
Παλληξουριακός – ΑΕ Ξηροβουνίου 1 – 0 (5΄Αντωνάτος)
Διαγόρας Βραχνεΐκων – Αιολικός 2/ 9 16:30
ΑΕ Ερμιονίδας – Δάφνη Δαφνώνα 7 – 1 ( 27΄, 54΄ Παλαιοπάνος, 35΄Μακρίδης, 50΄, 87΄Αρβανιτάκης, 73΄Τριμπόνιας, πεν. 94΄Γεωργακόπουλος – 92΄ Τριανταφύλλου  )
Θύελλα Καμαρίου – ΑΕ Κηφισιάς 2 – 0 ( 33΄ Μαυρομάτης, 82΄Ζανελάρι)
Κόρινθος΄06  – Καλαμάτα 1 – 1 κανονικός αγώνας παράταση 2 – 2
ΠΑΣ Κιθαιρώνας – ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού 2 /9 17:00
AO Χαλκίς – ΑΟ Επισκοπής 0 – 1
Εθνικός – ΑΟ Παλαιόχωρας 3 – 1
Ηρακλής Ελευσίνας – ΟΦ Ιεράπετρας 2 - 3
Αντίμαχος Κω – Θύελλα Ραφήνας 3 -1

ΔΕΡΒΕΝΙ: Πως εξαφανίστηκαν οι τσούχτρες από τον Κορινθιακό;

Πως εξαφανίστηκαν οι τσούχτρες από τον Κορινθιακό;
Οι τσούχτρες που είχαν "κατακλύσει" τον Κορινθιακό τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή τους... εξαφάνιση και η εξήγηση των ντόπιων. Το πρόβλημα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια στον Κορινθιακό με τις αμέτρητες, πραγματικά, τσούχτρες στα όμορφα νερά της περιοχής, είναι γνωστό.
Στο Δερβένι φέτος δεν εμφανίστηκαν τσούχτρες και επιχειρηματίας της περιοχής δίνει την δική του διάσταση για τον λόγο πίσω από την… απομάκρυνση των μεδουσών.
Τη δική του εξήγηση έδωσε μέσα από την εκπομπή «Σ/Κ Παντού» με τον Πέτρο Κουσουλό και τη Βάσω Μητρομάρα,στο  Etv, ο Ηλίας Ροδόπουλος για το φαινόμενο της εξαφάνισης τσουχτρών και μεδουσών από τον Κορινθιακό κόλπο μετά την τοποθέτηση μαρμάρινου σταυρού μέσα στη θάλασσα.
Δείτε το βίντεο :

ereportaz.gr

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία | Newsit.gr
Ο καιρός αποφάσισε να μας δείξει το… φθινοπωρινό του πρόσωπο και από τη Δευτέρα (27.08.2018) αλλάζει! Η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της πρόσκαιρης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι ισχυρές – κατά τόπους- καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Καιρός: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Αύριο Δευτέρα (27-08-2018)
Α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά
Β. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια και η Πελοπόννησος
2. Την Τρίτη (28-08-2018)
Α. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου
Β. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς η ανατολική και νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Τα… προεόρτια

Συννεφιασμένη θα είναι η Κυριακή 26.08.2018, με βροχές και καταιγίδες στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Ο καιρός, λοιπόν, κάνει φθινοπωρινές πρόβες και η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και τα Δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι αναμένονται δυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέθανε ο Τζον Μακέιν σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε ο Τζον Μακέιν σε ηλικία 81 ετών | Newsit.gr
Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ο “τελευταίος ήρωας” της αμερικανικής πολιτικής δεν μένει πια εδώ.
Η Αμερική ευγνωμονούσα, δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα δάκρυά της, στην είδηση του θανάτου του Τζον ΜακΚέιν.
Μια μέρα μετά την απόφασή του να διακόψει τη θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο στον εγκέφαλο, ο εμβληματικός Γερουσιαστής της Αριζόνα, “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών.

Θάνος Σιαφάκας και Νίνα Κασιμάτη έριξαν αυλαία… με χαμόγελα


Του Μανώλη Κομνηνού

Ο Θάνος Σιαφάκας και η Νίνα Κασιμάτη έριξαν αυλαία στην εκπομπη “Μαζί το Σαββατοκύριακο” της ΕΡΤ, που παρουσίασαν καθόλη τη διάρκεια του δύσκολου φετινού Αυγούστου.