Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

4 Ιανουαρίου 1823. Η μάχη στα Μαύρα Λιθάρια. - Η καταστροφή των υπολοιμάτων της στρατιάς του Δράμαλη

Ελληνική Επανάσταση: Διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας η περίφημη ομώνυμη μάχη μεταξύ Ελλήνων υπό τους οπλαρχηγούς Γεραρή, Ζαΐμη και Πετιμεζά και Τούρκων με στρατό 3.500 ατόμων υπό το Ντελή Αχμέτ από την μεγάλη στρατιά του Δράμαλη. Θα διασωθούν μόνο 600 Τούρκοι, φεύγοντας προς την Πάτρα.
Μετά την ήττα του Δράμαλη στα Δερβενάκια τα λείψανα της στρατιάς του , είχαν καταφύγει στην Κόρινθο. Αρχικά, το μεγάλο στρατιωτικό σώμα δεν είχε πρόβλημα επισιτισμού, γιατί εφοδιαζόταν τα χρειώδη από διάφορα πλοία που έφθαναν από την Πάτρα. Αφότου, όμως, πέντε υδραίικα καράβια απέκλεισαν το λιμάνι της Κορίνθου, το πρόβλημα των επτά χιλιάδων στρατιωτών οξύνθηκε. Κοντά σ' αυτό, μεγάλωνε ο εκνευρισμός και η αγωνία τους, βλέποντας να

Μητσοτάκης: Να εκφράσει ενιαία θέση για ΠΓΔΜ η κυβέρνηση «Ο Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την καρέκλα»

Μητσοτάκης: Να εκφράσει ενιαία θέση για ΠΓΔΜ η κυβέρνηση
Να εκφράσει η κυβέρνηση ενιαία θέση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προκειμένου να τοποθετηθεί, ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτοξεύοντας παράλληλα «πυρά» κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας. «Θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του υπουργού».
«Για να μπορέσω να τοποθετηθώ για το αν υπάρχει πραγματικά χαμένη ευκαιρία,

Τέλος ο Tάκης Λεμονής από τον Ολυμπιακό - Την Παρασκευή ο διάδοχος

Τέλος από τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει "τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τάκη Λεμονή.
Ο κ. Λεμονής ανέλαβε την ομάδα σε ειδικές συνθήκες και ο Σύλλογος τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.
Ήδη έχει προταθεί στον κ. Λεμονή, άνθρωπο σημαντικό για όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια, να συνεχίσει να βρίσκεται στον Σύλλογο, σε άλλο πόστο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του Τάκη Λεμονή την Παρασκευή (5/1). Όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο Όσκαρ Γκαρσία, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται ακόμα κάτι από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Όσον αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΛ, στο τιμόνι του Ολυμπιακού θα βρεθεί ο Χρήστος Κόντης που ήταν μέχρι πρότινος βοηθός του Τάκη Λεμονή.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ 2018, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ , ΣΕ latin-hip hop-techno-blues-disco-rock ΡΥΘΜΟΥΣ!

Φωτογραφία του Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.
Οι μουσικοι, ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου και η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη σας εύχονται χρόνια πολλά, καλά και πάντα με υγεία και πολλή αγάπη για όλο το κόσμο!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ ΤΟ 2018!!
 

 Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου

Οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου καλωσόρισαν το νέο έτος 2018, με τη καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία και κοπή της Πίτας της Φιλαρμονικής, που πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου!
Μια παρεα ολοι μας εκεινη τη βραδια, κοινό και μουσικοί!
Το πρώτο οπτικοακουστικό υλικό απο τη συναυλία  είναι απο το jazz blues "GEORGIA ON MY MIND", του Ray Charles!

Soloist ο κ. Αντώνης Γκόγκος
Διεύθυνε ο αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής
Δερβενίου, κ. Παναγιώτης Παναγάκος.

Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας:

Ε.Σ.Ε. - Κ.Λ.Η.: Σεμινάριο – Εργαστήριο (48 ώρες) για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου»

 
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης οργανώνουν εξειδικευμένο
Σεμινάριο – Εργαστήριο για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου».
24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 / ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00 – 21:15
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΝΤΥΠΑ 34)
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους εκείνους που οραματίζονται, με μέσον τη μεγάλη δύναμη

Σε εγρήγορση οι κάτοικοι στο Καστόρι μετά τις επαναλαμβανόμενες κλοπές


Με αφορμή μια ακόμη κλοπή στο Καστόρι Λακωνίας, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, καλεί όλους, κατοίκους, συλλόγους, τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, βουλευτές, την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, στις 7:00 μ.μ. στη αίθουσα Π. Μπακή.
Σκοπός της συνάντησης, είναι όπως τονίζεται να γίνει εκτενής συζήτηση και να

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ Φ.233 ΤΗΣ ΕΜΠΡΟΣ

Εμφάνιση EMPROS-01.jpg
Διαβάστε στο φύλλο 233 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Επώδυνες για τους Κορίνθιους οι «πολιτικές γκάφες» του κ. Πνευματικού» Κωνσταντίνα Νικολάκου «Επώδυνες για τους Κορίνθιους οι «πολιτικές γκάφες» του κ. Πνευματικού»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3JXW2kIWCxg1pvoC2AtgILAMUolejuZTFyOZMzjgvsPargbhUEzdkfpkuh05DnYH2LIuCHzgGpHanp-E1gtZ5-nwZ6fOV_FZRuq0Db0GNY_QbPyAhIupFzX8-ZPhaHu25VbQ8K8vrFjYi/s1600/protinews.jpghttp://www.pna.gr/media/k2/items/cache/e939e174a494bc3e6b02b21f9d767cf7_Generic.jpg
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων κ. Πνευματικού σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επίθεσή του στην περιφερειακή αρχή η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Γεγονός πλέον η διεθνής καταξίωση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου»

http://www.paratiritis-news.com/wp-content/uploads/2013/02/%CE%9F-%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD...-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%81%CF%86%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85.jpg

Σημαντική επιτυχία της εξωστρεφούς πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 989 κ. Χάρη Ντιγριντάκη, τη διεθνή καταξίωση της Πελοποννήσου από το περιοδικό Travel and Leisure, ως έναν από τους 50 καλύτερους προορισμούς για το 2018.

Προσλήψεις ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 8.171 μόνιμων δήμων: Ορίστηκε η Κεντρική Επιτροπή επιλογής προσωπικού (απόφαση)

 
Την ώρα που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ετοιμάζεται η προκήρυξη για τους 8.171 μόνιμους στους δήμους, το ΑΣΕΠ προετοιμάζεται πυρετωδώς για το επόμενο στάδιο. Δηλαδή, την επιλογή των επιτυχόντων από τους δεκάδες χιλιάδες, που, όπως εκτιμάται, θα υποβάλλουν σχετική αίτηση. Στόχος, να έχουν

«Μούσες που έγιναν ηρωίδες… (Λόρενς, Έλιοτ, Φλομπέρ, Μίλερ)» του Πέτρου Γκάτζια

«Μούσες που έγιναν ηρωίδες… (Λόρενς, Έλιοτ, Φλομπέρ, Μίλερ)» του Πέτρου Γκάτζια
Πέτρος Γκάτζιας  

Τα παθιασμένα ζευγάρια, οι γάμοι σε αδιέξοδο, τα ερωτικά τρίγωνα και οι ζηλότυποι εραστές, που πρωταγωνιστούν στα μυθιστορήματα, συχνά, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι προϊόντα φαντασίας. Οι συγγραφείς, οι οποίοι ζουν οι ίδιοι έντονες καταστάσεις, τις περιγράφουν στο χαρτί και ξαφνικά οι ηρωίδες

Το πολιτιστικό προφίλ των Αθηναίων: Οι αμέτοχοι, οι μονοθεματικοί και οι δραστήριοι

Το πολιτιστικό προφίλ των Αθηναίων: Οι αμέτοχοι, οι μονοθεματικοί και οι δραστήριοι
Πόσα βιβλία διαβάζει κάθε χρόνο ο μέσος Αθηναίος; Πόσες ταινίες βλέπει στο σινεμά και πόσες παραστάσεις στο θέατρο; Ποια μουσεία έχει επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει η έρευνα της εταιρείας Public Issue για τον πολιτισμό στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε πριν από λίγες μέρες σε σχετική

ΟΑΕΔ-Προγράμματα: Προσλήψεις 54.500 ανέργων το πρώτο εξάμηνο του 2018

 
Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο τη δημιουργία 54.500 νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.
Την δρομολόγηση των προγραμμάτων επιβεβαίωσε και με συνέντευξη της, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μ. Καραμεσίνη.
Συγκεκριμένα:

EllinikoTheatro wishes you a Happy New Year!


Maori Bacchae
With humble thanks for your continued support of our work, we wish you a marvelous new year. Take a moment to celebrate the great poems and plays that have sustained you. Find strength in the moral clarity of great art, and let it guide you through these times.
             We look forward to being part of your poem again in 2018!
Yannis Simonides
Yannis Simonides
Artistic Director
yannis.simonides@ellinikotheatro.org
Elliniko Theatro
Greek Τheatre Foundation
203 West 103rd Street
Suite 6C
New York, NY 10025– USA 

Elliniko Theatro

Δύο σημαντικά έργα για την Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Agios_Petros%2C_Arcadia%2C_Greece.jpg/1200px-Agios_Petros%2C_Arcadia%2C_Greece.jpg
Τις συμβάσεις δύο σημαντικών έργων της Αρκαδίας υπέγραψε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας για το έργο της ύδρευσης της Βασκίνας – Αη Γιάννη – Παλαιόχωρας και τη σύμβαση του έργο της αποκατάστασης της βατότητας της επαρχιακής οδού Καστρί – Άγιος Πέτρος – Ι.Μ. Μαλεβής – Άγιος Ιωάννης. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μέλη του ΚΕΘΕΑ ξεναγήθηκαν στη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόγραμμα ξεναγήσεων και ενημέρωσης για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου σε μέλη του ΚΕΘΕΑ που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης εγκαινίασε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων, φιλοξενώντας 32 μέλη των Θεραπευτικών Κοινοτήτων Νόστος και Διάβαση, μαζί με 5 συνοδούς και τον Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ κ.  Γιώργο Μπαρδάνη.
Η πρωτοβουλία για το πρόγραμμα, το οποίο οργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ανήκει στον βουλευτή κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

Aφιερωμένη στη Δυναστεία των Strauss η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου



 Εμφάνιση FB_IMG_1514735929027.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τον ιδανικότερο τρόπο αποχαιρέτησε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου το 2107!
Η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ράλι ομολόγων και άλλα παραμύθια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί τον τελευταίο καιρό στην προπαγάνδα περί ομολόγων. Στην αποκλιμάκωσή τους η κυβέρνηση στηρίζει και την γενικότερη προπαγανδιστική εκστρατεία περί εξόδου από τα μνημόνια και γενικώς περί «καθαρής εξόδου».
Και εκεί στηρίχθηκε και η πολύ επιθετική συζήτηση περί διαφωνίας με τον κεντρικό τραπεζίτη, ο οποίος στην έκθεσή του υποστήριξε την ανάγκη ύπαρξης ενός «προληπτικού προγράμματος», με τους κυβερνητικούς να επιδίδονται σε ύβρεις εναντίον του.
Για να δούμε όμως τι ισχύει και ποιος έχει δίκιο.
Πράγματι υπάρχει μια αποκλιμάκωση των