Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Με βαρυχειμωνιά σε όλη την Ελλάδα μπαίνει το 2019 - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Καιρός πρωτοχρονιάς: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων | Newsit.gr
«Ραφαήλ» με τη «Σοφία» καταφθάνουν στην χώρα μας τς επόμενες ώρες φέρνοντας δριμύ ψύχος καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Πολλές περιοχές αναμένεται να κάνουν λευκή πρωτοχρονιά. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν. Σε ισχύ παραμένει και το έκτακτο δελτίο επιδείνωση καιρού από την ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα για την παραμονή Πρωτοχρονιάς,  αναμένονται ισχυρές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας – Θράκης), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 – 500 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.
Ανεμοι από ανατολικές διευθύνσεις από το μεσημέρι βαθμιαία 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τη νύχτα βορειοανατολικοί πιθανώς 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες