Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η Φώφη Γεννηματά στην Κόρινθο: Δεν θα αφήσουμε, η fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού»

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά μίλησε σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ» στο Δημοτικό Θέατρο στην Κόρινθο, εικόνα σε καμία περίπτωση δε θύμιζε προηγούμενες συγκεντρώσεις.
«Το μήνυμα μας ξεκάθαρο: Δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση. Δεν θα αφήσουμε, η fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού», τόνισε.

Λυκόσουρα: η πρώτη πόλη που είδε το φως του ήλιου

 http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2015/11/03/13471645_Lykosoura.%20Temple%20of%20Demetra%20and%20Despoina.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter
Σε απόσταση 15 χλμ δυτικά από τη Μεγαλόπολη, στις νότιες υπώρειες του Λυκαίου όρους, βρίσκονται τα λείψανα της Λυκόσουρας, της πρώτης κατά τον Παυσανία πόλης που είδε το φως του ήλιου. Η αρχαιότατη πόλη, σύμφωνα με τις παραδόσεις, ιδρύθηκε από τον Λυκάονα, γιο του Πελασγού και γενάρχη των Αρκάδων.

«Μολών λαβέ» από την Ιεραρχία για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

«Μολών λαβέ» από την Ιεραρχία για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας 
Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος, με την οποία ζητά από την Πολιτεία να μην προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας και να μην θέσει θέμα διαχωρισμού τους, εξέδωσε η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η Εκκλησία ορίζει τις σχέσεις της προς την Πολιτεία με όρους κοινωνίας και όχι με όρους ιδεολογίας και δεν γνωρίζει τον όρο «χωρισμός» αφού δεν μπορεί αυτός να υπάρξει στην κοινωνία, ακόμη και αν επιβληθεί μονομερώς από την

ONEclickLIS - ενιαίος ψηφιακός χάρτης: λύση για κάθε είδους επένδυση στη χώρα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που προτείνει ο Γ. Στασινός

 
  Γ. Στασινός: Όλες οι διοικητικές πράξεις με ένα κλικ στον υπολογιστή για όλους τους πολίτες και τους επενδυτές
·         Το έργο μπορεί να είναι έτοιμο σε δύο χρόνια, εάν υπάρξει πολιτική βούληση να αρχίσει άμεσα
·         Αναπτυξιακό, ανταποδοτικό και απολύτως αναγκαίο για την προώθηση των επενδύσεων και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας
·         Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη «ΟΝΕ click LIS»

Σοβαρούς κινδύνους για την ζωή των καρδιοπαθών εγκυμονεί το ροχαλητό




Εμφάνιση Ο κ Μηνάς Αρτόπουλος.jpgΣοβαρούς κινδύνους για την ζωή των καρδιοπαθών εγκυμονεί  το ροχαλητό, που προκαλεί την άπνοια κατά την διάρκεια του ύπνου!
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη της διάσημης αμερικανικής κλινικής Mayo Clinic «για εκείνους με υποκείμενη καρδιακή νόσο, η υπνική άπνοια μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο λόγω καρδιακής ανακοπής. Επίσης μεγάλος είναι ο κίνδυνος να προκαλέσει σε κάποιον μακροπρόθεσμη βλάβη».
Το ροχαλητό λοιπόν, όπως αναφέρει η μελέτη, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση του συντρόφου, δηλαδή το σύμπτωμα μιας σοβαρής κατάστασης υγείας και να εγκυμονεί κινδύνους για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την  καρδιά τους.

Ενός λεπτού σιγή στη Περιφερεια Πελοποννήσου στη μνήμη του Νίκου Πετρόπουλου



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyu53pnVKxCOhJNU9sbkLg3uX2w7HZ6C76-ZUpo7iAyohPb3lEB4fNhoQjvRCQerg1V3eaEZqG-vpmIwnLl9_0SqgRwPQl31YC11JQx70g53s6PhcYf7HRlWSLdT9UG4muXBTSB46bqMo/s1600/parakato.gr+%25282%2529.jpg
Κατά τη διάρκεια της 17ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης,  ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ν. Πετρόπουλου, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ζητώ να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Νίκου Πετρόπουλου, που κόσμησε την αυτοδιοίκηση, υπηρέτησε την εργατική τάξη από θέσεις ευθύνης και έδωσε ένα σημαντικό θετικό πρόσημο στην Κορινθία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».
Στην συνέχεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Καλλίρη εγκρίθηκαν τα εξής έργα:

Ομιλία Γιώργου Τσόγκα στη Βουλή για την "Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου"





1.    ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Το ζήτημα της προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την ειδική, μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος. Το θέμα είχε ξανατεθεί το 2012, ωστόσο η παρούσα επιτροπή φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για τη βιώσιμη λύση του.

Όπως είναι ευρέως γνωστό ο Κορινθιακός Κόλπος είναι ένα κλειστός και ευπαθής

Τα νέα επικίνδυνα δεδομένα στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ επιβάλλουν άμεσες αποφάσεις και δράσεις

http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2016/04/a812.jpg

Tου Θανάση Μπούμη*

Κλείνοντας ο Σεπτέμβρης 2017, έχουμε τα εξής δεδομένα, νέα στοιχεία, που προκύπτουν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
·         Σύμφωνα με την εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), την Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) και την Άδεια Λειτουργίας του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, προβλέπεται να εισέρχονται στο χώρο απορρίμματα 12.600 τόνων/έτος. Μάλιστα με σαφήνεια και μονοσήμαντα προσδιορίζονται τα πληθυσμιακά δεδομένα μόνο των περιοχών των πρώην  Καποδιστριακών Δήμων ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ & ΦΕΝΕΟΥ που μπορούν να αποθέτουν τ’ απορρίμματα τους στον ΧΥΤΑ. Ήδη με τα απορρίμματα των τέως Δήμων ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ & ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ, τα φορτία των απορριμμάτων έχουν

Ελληνικό: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό πηγαίνει από εμπλοκή σε εμπλοκή, με τον ΚΑΣ να διακόπτει ξανά και ξανά και να αναβάλλει ξανά και ξανά τις συνεδριάσεις του.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πως για να ληφθεί επιτέλους κάποια στιβαρή απόφαση επί του θέματος, έπρεπε να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα!
Συγγνώμη, αλλά από πότε το Πολιτικό Συμβούλιο ενός κόμματος αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει σε μια επένδυση;

Ερωτηματολόγιο 1ου Προσυνεδρίου Ν.Δ.


    Ερωτηματολόγιο 1ου Προσυνεδρίου    
 
 
  Η Νέα Δημοκρατία διευρύνει το πλαίσιο του προσυνεδριακού της διαλόγου, ζητώντας την άποψή σας, σε πραγματικά διλήμματα πολιτικής, με τη μορφή (ενός) ερωτηματολογίου.

Τα ερωτήματα διαμορφώνονται με βάση τη θεματολογία των 7 Προσυνεδρίων, που θα διεξαχθούν, το επόμενο διάστημα.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε, από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη 5/10 και ώρα 23:59, στο ερωτηματολόγιο για το 1ο Προσυνέδριο, με θέμα: "Για τους εργαζομένους και του ανέργους".

Με εκτίμηση,
Νέα Δημοκρατία

 
 
 
Έναρξη έρευνας

Πέτρος Τατούλης «Η αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής της χώρας»



Εμφάνιση IMG_4149.JPG
Πρωτόγνωρο πολιτικό εγχείρημα στη χώρα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αυτοδιοικητικός ζητά την ευθύνη ενός πολιτικού χώρου», όπως δήλωσε κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017.

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 43 χρόνια απ΄0 την Ιδρυση της Νέας ΔημοκρατΙας

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα 43 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ – «Να αφήσουμε πίσω μας τον διχασμό» | Newsit.gr 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα 43 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«“Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Αυτά ανέφερε η ιδρυτική διακήρυξη του Kόμματός μας, την οποία παρουσίασε  πριν από 43 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στη Βουλή το φιάσκο του διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου

Στη Βουλή το φιάσκο του διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου | Newsit.gr 
Ως το Κοινοβούλιο έφτασαν οι καταγγελίες για ελλιπή διοργάνωση του κολυμβητικού διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου «Cross the Euro Canal – Corinth Canal», που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου. 
Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατέθεσε επερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού-Αθλητισμού και Ναυτιλίας και

Δεν είναι μόνο η Καταλονία – Αυτές είναι οι περιοχές της Ευρώπης που θέλουν να αποσχιστούν



Το δημοψήφισμα στην Καταλονία την περασμένη Κυριακή σήμανε μια νέα εποχή στην διαμάχη της περιοχής με την κεντρική διοίκηση της Ισπανίας για την αυτονόμησή της. Ωστόσο αυτή δεν είναι και η μόνη περιοχή στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να αποσχιστεί από την χώρα στην οποία ανήκει. 
Εύκολα το μυαλό όλων πάει στην Χώρα των Βάσκων ως μία από αυτές, η οποία βρίσκεται επίσης επί Ισπανικού εδάφους. Η λίστα όμως περιέχει και άλλες… όχι

Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα...

George OrwellΘυμάμαι μικρός που μου ‘λεγε η γιαγιά μου το εξής στιχάκι “Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα καημένα, μην τάχα σαν και μένα και κεινα δεν πονούν”. Ωστόσο μετά από λίγο την καμάρωνα να κυνηγά συνεχώς τις γάτες και τον “κόπρο” του κυρ. Σταύρου γιατί γάβγιζε πολύ.

Χρόνια μετά ακόμα πιστεύω ότι αυτό το στιχάκι  είναι κάπως άτοπο και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και τα ζώα που ρώτησα το ίδιο λένε. Τι εννοείς δεν τα πειράζω; Αφού κάθε Κυριακή γίνονται στο φούρνο με πατάτες! Είχα πάει προχθές σε μια συγκέντρωσή τους και τα ρώτησα τι πιστεύουν τα ίδια.

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Τσακνής

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Τσακνής 
Παραιτήθηκε την Τρίτη από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής, μετά από έρνα διάστημα που συζητούνταν έντονα σε δημοσιογραφικούς κυκλους ότι ετοιμάζεται για μια τέτοια κίνηση μετά από διαφωνίες που είχε και τις συνεχείς συγκρούσεις του με τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι αναφορές από κυβερνητικα στελέχη που επισκέφθηκαν το Ραδιομέγαρο την Τρίτη σε κακοδιαχείρηση και ατασθαλείες διοικητικής φύσης.

 
Ο κ. Τσακνής ένοιωσε θιγμένος για όσα ειπώθηκαν και υπέβαλε την παραίτησή του καθώς, όπως είπε - σύμφωνα με πληροφορίες - περίμενε από τα κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο να τον υπερασπιστούν.
Ένας νέος κύκλος αναστάτωσης στο Ραδιομέγαρο μόλις ξεκίνησε.

Σεισμός 4,3 ρίχτερ ανοιχτά της Μεσσηνίας

Σεισμός 4,3 ρίχτερ ανοιχτά της Μεσσηνίας
«Ταρακουνήθηκε» η Μεσσηνία το πρωί της Τετάρτης με την κλίμακα να δείχνει 4,3 ρίχτερ σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θάλασσια περιοχή, στα 63 χλμ. δυτικά των Φιλιατρών και 77 χλ. νότια της Ζακύνθου και το εστιακό του βάθος στα 60 χλμ.

Από πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς διώροφη μονοκατοικία στο κέντρο της Ζαχάρως

02E655C4 B611 41C1 85B7 5A9F91003709
Στις φλόγες παραδόθηκε μια διώροφη μονοκατοικία στη Ζαχάρω το μεσημέρι της Τρίτης. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο και αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς.
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Ζαχάρως, κοντά σε τραπεζικό υποκατάστημα της πόλης. Γύρω από τη μονοκατοικία δεν υπήρχαν

Σεισμός: Σοκ! Μέχρι και 6,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει τα φράγματα

Σεισμός Ρίχτερ Ελλαδα φράγματα

Μια παγκόσμια έρευνα για τους σεισμούς που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος και όχι ο Εγκέλαδος είναι αποκαλυπτική και για την Ελλάδα. Ο Σεισμός μπορεί να προκληθεί από επεμβάσεις στη φύση, όπως τα φράγματα και οι τεχνητές λίμνες. Οι δονήσεις στην Ελλάδα ήταν ως και 6,5 Ρίχτερ! 
Σεισμός ανθρωπογενείς ήταν εκείνος που χτύπησε τον Μαραθώνα το 1938 με 5,7 Ρίχτερ, ενώ ο ισχυρότερος που καταγράφηκε στην Ελλάδα ήταν στη Κοζάνη και

Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για τη δημοκρατία της χώρας. Στην Καταλονία δεν ακολουθήθηκαν οι νόμοι και το σύνταγμα».

Βασιλιάς Φίλιππος: Η καταλανική κοινωνία είναι εύθραυστη
Η κατάσταση στην Ιβηρική χερσόνησο παραμένει εκρηκτική μετά την καταστολή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας την περασμένη Κυριακή. Ο βασιλιάς Φίλιππος  ο 6ος απηύθυνε μήνυμα πως το ισπανικό κράτος οφείλει να διασφαλίσει τη συνταγματική τάξη στην Καταλονία μετά το «εκτός νόμου» δημοψήφισμα.
Ο Βασιλιάς της Ισπανίας, ανέφερε στο διάγγελμα του πως «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για τη δημοκρατία της χώρας. Στην Καταλονία δεν ακολουθήθηκαν οι νόμοι και το σύνταγμα».
Σύμφωνα με το BBC o Φίλιππος ο 6ος πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα δείχνει έλλειψη αφοσίωσης στην Κυβέρνηση της χώρας. «Έσπασαν την αρχή της δημοκρατίας. Προσπάθησαν να βάλουν τέλος στην ενότητα της Ισπανίας», σχολίασε με αυστηρό ύφος. Ενώ έστειλε και το μήνυμα στους Καταλανούς, πως όλοι ζουν σε μία δημοκρατική χώρα και πως πρέπει να σέβονται τους νόμους και το σύνταγμα. «Εάν δεν το κάνουμε αυτό, τότε δεν υπάρχουν ισορροπίες».

Σαραντατρία χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

Σαν σήμερα 
Σαν σημερα στις 4 Οκτωβρίου το 1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύει την Ιδρυτική της Διακήρυξη.

Το βράδυ που ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους Έλληνες να ακούσουν την αλήθεια (video)


Του Μάνου Οικονομίδη

Το χλιμίντρισμα της Ιστορίας, 8 χρόνια μετά από “εκείνη” την ομιλία, ακούγεται θυελλώδες στην προσμονή του μέλλοντος.

Ήταν Παρασκευή 2 Οκτωβρίου του 2009, όταν ο Κώστας Καραμανλής αποχαιρετούσε, ως Πρωθυπουργός, τους Έλληνες, στην κεντρική ομιλία του στο Πεδίον του Άρεως.

Δυο μέρες αργότερα, στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, η πλειοψηφία όσων