Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Εγγύηση βιώσιμων λύσεων για τα πυρηνελαιουργεία η Περιφέρεια Πελοποννήσου»



https://peloponnisosexpo.gr/wp-content/uploads/2016/10/sinentefxi-nikolakou.jpg
Σχολιάζοντας την ερώτηση των Βουλευτών της Μεσσηνίας κ.κ. Κοζομπόλη και Κωνσταντινέα για το θέμα των πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου προέβη στην εξής δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ερώτηση των Βουλευτών της Μεσσηνίας στη Βουλή,  για τα πυρηνελαιουργεία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Έναυσμα του εορτασμού της Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια Παλιγγενεσίας η έκθεση του Θεόδωρου Βρυζάκη» - Εγκαίνια της έκθεσης από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Τριπολιτσά 200 χρόνια Παλιγγενεσίας. Θεόδωρος Βρυζάκης, Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος.(VIDEO)

Εμφάνιση IMG_6904.JPG
Εμφάνιση IMG_6907.JPG Εμφάνιση IMG_7108.JPG
Εμφάνιση IMG_7098.JPG Εμφάνιση IMG_7067.JPG
Εμφάνιση IMG_7043.JPGΕμφάνιση IMG_6985.JPG
Εμφάνιση IMG_6969.JPGΕμφάνιση IMG_6926.JPG

Bίντεο με το χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου:

Συζήτηση Τσίπρα – Όρμπαν: Περί ανέμων και υδάτων!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στην Ουγγαρία, προκειμένου να παρουσιάσει τα φοβερά και τρομερά επιτεύγματα της κυβέρνησής του στον τομέα της υγείας – την ίδια εκείνη ημέρα ανακοινωνόταν πως η χώρα μας έπεσε (για την ακρίβεια… γκρεμίστηκε) από την 26η στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά την ικανοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης σχετικά με την υγεία των πολιτών.
Εκεί στη Βουδαπέστη, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν

Σημαντική νίκη του Γιώργου Καλαπόδη αθλητή του ΑΟ Ποσειδώνα Λουτρακίου



Εμφάνιση Λιβαδεια Καλαπόδης.jpg Εμφάνιση Λιβαδεια.jpg
Άλλη μία  νίκη  κατακτήθηκε  από τον  αθλητή των μεγάλων αποστάσεων του Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιώργου  Καλαπόδη       στον  5ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο δρόμο,  που έγινε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στην Λιβαδειά.   Συγκεκριμένα  ο Γιώργος  κάλυψε την απόσταση  των 21.100μ  σε χρόνο 1.14’30’’ και κατετάγει πρώτος νικητής.   Ο αθλητής του Ποσειδώνα το

Συλλυπητήριο ψήφισμα της ΕΠΣ Κορινθίας για τον απροσδόκητο θάνατο του ποδοσφαιριστού του ΑΟ Λυκοποριάς

 


 
Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Κορινθίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βλάση Καρβελά, ποδοσφαιριστή του σωματείου ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ, για τον απροσδόκητο θάνατό του κατά την διάρκεια Ποδοσφαιρικού Αγώνα μεταξύ των Σωματείων ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
Επίσης η Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων αποφάσισε τα κάτωθι:
1. Κατάθεση Στεφάνου
2. Παρουσία Μελών του Δ.Σ στην νεκρώσιμη ακολουθία.
3. Αναβολή Κλήρωσης Γ΄ Κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 25.9.17 ώρα 18.00.
4. Αναβολή προπονήσεων Προεπιλογής Μικτών Ομάδων
5. Αναβολή του αγώνα 2ης Αγωνιστικής Β΄ Κατηγορίας ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ-ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
6. Ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 2ης Αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένοι για την 30/9 και 1/10/2017

Ε.Π.Σ. Κορινθίας

Κατακερματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα της ΝΔ 13% σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%.
Τρίτη είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 7,5%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% και το Ποτάμι με 1%.  Το 16% απάντησε «δεν ξέρω δεν απαντώ»

Αναβλήθηκε σε ενδειξη πένθους η σημερινή προπόνηση του Αστέρα Δερβενίου

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/7/79/ASTERASgif.gifΦωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
Η προπόνηση του αγωνιστικού τμήματος του Αστέρα Δερβενίου για σήμερα αναβάλετε, σε ένδειξη πένθους για τον χάμο του αθλητού του Α.Ο Λυκοποριάς Βλάσση Καρβελά.
Σύσσωμο το Δ.Σ και το τεχνικό επιτελείο θα παραστεί στο τελευταίο αντίο!!

Καλο παράδεισο φίλε Βλάσση!! 
 Kώστας Κουσουλός
Γενικός Αρχηγός Αστέρα Δερβενίου

Σαν να μην έφυγε ποτέ! Επέστρεψε για 4η φορά στον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής

Με μία λιτή ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τάκη Λεμονή.
Αυτή είναι η 4η επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού, πέντε μήνες αφού (αντικατέστησε τον.. υπηρεσιακό Βούζα, μετά την απόλυση του Μπέντο), σήκωσε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και αντικαταστάθηκε από τον Μπέσκιν Χάσι.
Τωρα ο Έλληνας τεχνικός παίρνει τα… κλειδιά των “ερυθρόλευκων” από τον Μπέσνικ Χάσι,   έχοντας για αποστολή να αναστρέψει το κλίμα στην ομάδα και να τη φέρει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών.
Ο Έλληνας τεχνικός είχε τα… ηνία της ομάδας και τις περιόδους 2000-02, 2006-08.
Ο Μπέσνικ Χάσι αποτελεί… παρελθόν από τον  Ολυμπιακό μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ 
 

Η απόπειρα απαξίωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-18GLCtKvulfA6FGFebpqTvGPxal6J_bYfyovxsp3qiqcUaPfYG57PlcYNYyywNj6iHPoFmgb69tRIiexgyau_68laGnG0oY6LGS_KbcMy9Cv9AwoCkgvgNO4k5RmnyQW694Ab5FO7qY/s1600/geraris-xrhstos.jpgΑρθρο του κ. Χριστου Γ. Γεραρή
επιτίμου προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας


Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι υπό εξέλιξη μια διαδικασία που απαξιώνει την ιστορική πορεία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπηρέτησα το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Χώρας για σαράντα δύο χρόνια (1963-2005) και είμαι ο αρχαιότερος εν ζωή επίτιμος πρόεδρός του. Αισθάνομαι, λοιπόν, ότι είμαι υποχρεωμένος να λάβω δημόσια θέση για μια χωρίς προηγούμενο κυβερνητική ενέργεια.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ- ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Αγαπητοί φίλοι του Κορινθιακού 

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς πραγματοποιούμε εκστρατεία ενημέρωσης με κεντρικό σύνθημα: «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση της ρύπανσης που προκαλούν οι πλαστικές σακούλες στο παράκτιο, θαλάσσιο, και όχι μόνο, περιβάλλον του Κορινθιακού κόλπου.
Στο link Πείτε τη γνώμη σας για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό παρουσιάζονται τα μέτρα πολιτικής που μπορούν να εφαρμοσθούν και μπορεί ο ερωτώμενος να καταχωρεί την εκτίμησή του, για κάθε μέτρο

Θρήνος στο Δερβένι κι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ

Θρήνος στο Δερβένι κι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ ! 
Mε τραγωδία ξεκίνησε χθες η πρώτη μέρα του πρωταθλήματος της β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Κορινθία. Ένας 32χρονος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο του Δερβενίου στο οποίο διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Λυκοποριά – Πρόοδος Αγίου Βασιλείου, ένιωσε αδιαθεσία, μετά από λίγο έχασε τις αισθήσεις του και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τελικά κατέληξε.
Και τώρα είναι η ώρα να χυθούν τα κροκοδείλια δάκρυα, να ειπωθούν τα αμέτρητα συλλυπητήρια και οι γνωστές φράσεις: «Κρίμα», «Ήταν κάτι τραγικό», «Δεν μπορούμε ακόμα να το πιστέψουμε» και πολλά άλλα. Άντε λοιπόν! Κλάψτε και συγκινηθείτε ακόμα μια φορά! Και το επόμενο Σαββατοκύριακο, όλα θα είναι

Χρυσό πιάνεις και τον κάνεις κάρβουνο…



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi0Ebc9Qc_Ubf80W-cPMpX3dLFqFZm2IVZpTM7duYSmZ7tNUn4DGh5204PO5fdgD5Z6AmPo6hB009BkKe0kG4vCOHxW3N4QuCk3Wuy73AhyVmSQqHKesxrLA7HSLh3vH67XiNdLdcDBI4/s640/photo.jpgΤης Γιώτας Μπάγκα

Είχα παρακολουθήσει πέρυσι τον κολυμβητικό αγώνα “SWIM THE CANAL” που είχε πραγματικά γράψει ιστορία. Για πρώτη φορά,  από το πρώτο έτος κατασκευής της Διώρυγας πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κολυμβητικός διάπλους. Η ιδέα ήταν πρωτοποριακή και καθιστούσε την Κορινθία και τη Διώρυγα κέντρο του αθλητικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως. Βασίστηκε σε μια πρωτοποριακή σύλληψη αξιοποίησης της εμβληματικής Διώρυγάς μας  με μια εντυπωσιακή αθλητική διοργάνωση που πρόβαλε το Νομό μας σε όλο σχεδόν τον πλανήτη προσελκύοντας αθλητές και κοινό από όλα τα μήκη και πλάτη της

Η ζωή που τρέχει και χάνεται…

Πρεμιέρα με το "αριστερο" για τον Αστέρα Δερβενίου... Έπονται τα δύσκολα

 Αποτέλεσμα εικόνας για αστερασ δερβενιου - ηρακλησ ξυλοκάστρου
Με το "αριστερό" μπήκε στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, ο Αστέρας Δερβενίου. Οι "κυανόλευκοι" της Δυτικής Κορινθίας αν και ήσαν υπέρτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι κατόρθωσαν να χάσουν , ιδίως στο β  μέρος , λόγω λαθεμένων επιλογών , με 0 - 2 από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.  Τα τέρματα των "πρασίνων" του Νίκου Κολιμάδη σημείωσαν ο Ματθαιόπουλος στο 78' και ο Αθανασούλης στο 92'!..
Η επόμενη αγωνιστική (2η) ημέρα για τις δύο συνδημότισσες ομάδες της Δυτικής Κορινθίας, είναι αρκετά δύσκολη, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τις  2 βασικές πρωταγωνίστριες , με στόχο τον τίτλο, ομάδες  της Κορίνθου.
Ο Αστέρας Δερβενίου έχει δύσκολη αποστολή, στην Κόρινθο, κόντρα στον ΠΑΣ Κόρινθος, ενώ ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου μάχεται στην έδρα του , με την Κόρινθο 2006, η οποία μπήκε πολλή "φουριόζα" και με εκοφαντικό τρόπο στο πρωτάθλημα, μετά το 9 - 1 επι του Τενεάτη. Πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι μετά το πέρασμά της από το Ξυλοκαστρο, η Κόρινθος 2006 , την 3η αγωνιστική, επισκέπτεται και το Δερβένι...

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μοναδικό γεωφυσικό φαινόμενο του Κορινθιακού Κόλπου!

patraikos.jpg
Για δεύτερη χρονιά φέτος Έλληνες και… Γάλλοι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) πραγματοποιούν στην Πάτρα και στη Ναύπακτο, μεταξύ 24 και 26 Σεπτεμβρίου, ένα εκπαιδευτικό θερινό σχολείο σχετικά με τις γεωφυσικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στον Κορινθιακό Κόλπο.
Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου του «Εργαστηρίου της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου» (Corinth Rift Laboratory 2017), θα γίνουν παρουσιάσεις

Γερμανικές εκλογές «Ματωμένη» πρωτιά για Μέρκελ, θρίαμβος για τους ακροδεξιούς και ντροπιαστική ήττα για Σουλτς

germania-ekloges-exit-poll-708 «Πολιτικό σεισμό» προκάλεσαν οι γερμανικές εκλογές: «Ματωμένη» πρωτιά για Μέρκελ, θρίαμβος για τους ακροδεξιούς και ντροπιαστική ήττα για Σουλτς
Πολιτικό σεισμό στη Γερμανία έφεραν οι γερμανικές εκλογές καθώς ύστερα από 60 χρόνια ένα ακροδεξιό κόμμα μπαίνει ξανά στη γερμανική βουλή ενώ η Μέρκελ δεν μπορεί να πανηγυρίσει όπως θα ήθελε για το γεγονός πως για τέταρτη φορά θα είναι καγκελάριος καθώς έχασε πολλούς ψηφοφόρους.
Παρά τις μεγάλες απώλειες των χριστιανικών ενώσεων CDU/CSU στις φετινές γερμανικές εκλογές, η Άγκελα Μέρκελ βγήκε… ζωντανή. Έτσι, γίνεται μαζί με τον

Τέλος ο Μπέσνικ Χάσι από τον Ολυμπιακό

Τελειώνει άμεσα από τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι 
Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Μπέσνικ Χάσι από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Η ήττα από την ΑΕΚ, κυρίως από τον τρόπο που προήλθε, εξόργισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πήρε την απόφαση να «τελειώσει» άμεσα τον Αλβανό τεχνικό.

Αν και έχανε με 2-0 στο 64' Στην κορυφή με ανατροπή η ΑΕΚ, 3-2 τον Ολυμπιακό

Στην κορυφή με ανατροπή η ΑΕΚ, 3-2 τον Ολυμπιακό
Ολα έμοιαζαν χαμένα για την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είχε καθίσει αναπαυτικά στην κορυφή της βαθμολογίας, όταν προηγήθηκε 0-2 στο ΟΑΚΑ (22΄ Μάριν, 46΄ Οτζίτζα Οφόε) στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League.
Ομως, με επική αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο ο «Δικέφαλος» του Μανόλο Χιμένεθ πέτυχε την ολική ανατροπή, επικράτησε 3-2 και παραμένει στην κορυφή. Πρωταγωνιστής της μεγάλης επιστροφής, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που ισοφάρισε με τέρματα στο 64' και το 79', ενώ τη νίκη έδωσε ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος στο 89'.