Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μία νεκρή γυναίκα από τον ισχυρό σεισμό 6.1Ρίχτερ που σάρωσε τη Λεσβο

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/lesvos-seismos-1000.jpgΝεκρή ανασύρθηκε γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια σπιτιού στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6,1 βαθμών που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 χιλιόμετρα του νησιού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την 45χρονη (κατ' άλλους 57χρονη) γυναίκα ανέσυραν νεκρή τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν στην περιοχή. Τα σωστικά συνεργεία δεν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της.

Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/kaiti-papanika-1300.jpg
Σε ηλικία 75 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή, στην οικία της στη Νέα Φιλαδέλφεια.Είχε πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 50 ταινίες και έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τον τελευταίο καιρό.
Οι γονείς της ήταν από τις Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε με Άριστα. Διδάχτηκε την

«Ο δικός μου ο μπαμπάς»: Ένα ιδανικό βιβλίο-δώρο για τη Γιορτή του Πατέρα στις 18 Ιουνίου

Εμφάνιση exofyllo-mpampas.jpg
ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ
Ο δικός μου ο μπαμπάς
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Εκδόσεις Πατάκη


«Όλοι οι μπαμπάδες είναι καλοί. Αν ρωτήσετε τα παιδιά τους, θα σας το πουν. Όμως ο δικός μου ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος! Και αυτό που λέω είναι πέρα για πέρα αλήθεια».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Έτοιμο το σχέδιο της Περιφέρειας για τη μαρίνα Ναυπλίου με ΣΔΙΤ»



 Εμφάνιση IMG_2831.JPG
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημητρίου Κωστούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου σχετικά με το ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι η δημιουργία της μαρίνας θα λειτουργήσει ευεργετικά στον κοινό στόχο Περιφέρειας και Δήμου για την ποιοτική αναβάθμιση του προφίλ του Ναυπλίου ως προορισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί ώστε το ΣΔΙΤ της μαρίνας Ναυπλίου να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αξιοποιήσει τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Πελοποννήσου και να ενισχύσει την περιφερειακή οικονομία της Πελοποννήσου. 

Η Βουλή τιμά τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Τον σπουδαίο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή, τιμά η Βουλή των Ελλήνων για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας, αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 5 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης και θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης.
Ο Νίκος Κούνδουρος υπήρξε ο δημιουργός σημαντικών ταινιών όπως «Μαγική πόλις» (1954), «Ο δράκος» (1956), «Το ποτάμι» (1960), «Μικρές Αφροδίτες» (1963), 1922 (1978), οι οποίες αγαπήθηκαν από το κοινό και εκπροσώπησαν τον ελληνικό κινηματογράφο στο εξωτερικό κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση από τις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ενώ μετά τον πόλεμο εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 από γονείς Κρήτες, που τον μετέφεραν αμέσως μετά τη γέννησή του στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να πολιτογραφηθεί Κρητικός. Απεβίωσε στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2017.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τη νέα Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα

  Εμφάνιση IMG_2017_06_12_034.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τη νέα Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου  στην Αθήνα κ. Kate Smith.

Η χαμένη Εθνική Συναίνεση

karamanlis-gap
Όταν ο Κώστας Καραμανλής «προσκαλούσε» τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μαξίμου για να ζητήσει τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που χτυπούσε και την πόρτα της Ελλάδας, έβαζε ψηλά τον πήχη και οριοθετούσε την πατριωτική στάση απέναντι στα δύσκολα.
Η λέξη κλειδί για τον Κώστα Καραμανλή ήταν «συναίνεση» για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι ως έθνος την οικονομική κρίση. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πατριώτης πολιτικός που απειλήθηκε και σπιλώθηκε γιατί

Ο «καθαρός διάδρομος» και η… λεωφόρος των αγορών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (6 Ιουνίου 2017) και όλες οι δηλώσεις των κυβερνητικών – με πρώτες και καλύτερες αυτές του κ. Τσίπρα – σχετικά με την ανάγκη να βγούμε στις αγορές αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας.
Όπως αναφέρεται, «στηρίζουμε τις προσπάθειες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για μια καθαρή λύση για το χρέος που θα αποκαθιστά το συντομότερο δυνατό την πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος».
Ανέφεραν επίσης ότι αποτελεί «εθνική προσπάθεια» η «επίτευξη του στόχου βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Δασικές πυρκαγιές Οδηγίες Προστασίας


Αρχική σελίδα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο
  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΓΠΠ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Αρχική σελίδα

                                                    ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πάτρα,  09– 06 – 2017

Αρ.Πρωτ.:  129589
Σχετ.:          129134

Ταχ. Δ/νση

Πληροφ.
Τηλέφωνο   
Fax
Email

: Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 158
  26442 – Πάτρα
: Κ. Κοσιώνη
: 2610 - 461433
: 2610 - 461434
: dpp@apd-depin.gov.gr

ΠΡΟΣ:    


ΚΟΙΝ.:1)
2)

Περιφέρειες & Δήμους Α.Δ.Π.Δ.Ε. & Ι.
 με email

Γρ. Συντονιστή Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.
ΓΓΠΠ/ Δ/νση Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού-Εκπαίδευσης & Εκδόσεων






ΘΕΜΑ: Προβολή ενημερωτικού μηνύματος της Γ.Γ.Π.Π. για δασικές πυρκαγιές 
Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 4168/8-6-2017 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την προβολή ενημερωτικού μηνύματος στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις δασικές πυρκαγιές. Το οπτικοακουστικό υλικό που εξεδόθη, διατίθεται προς ενημέρωσή σας και περαιτέρω αξιοποίηση μέσω της εφαρμογής «wetransfer» στην ακόλουθη
υπερσύνδεση:
https://we.tl/xoQy0uiQlj 

Η λήψη του αρχείου από την εφαρμογή θα πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 6 ημερών ή εναλλακτικά από την ιστοσελίδα www.civilprotection.gr   στο πεδίο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ/ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ-TV SPOT.
 
Ο  Συντονιστής της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου


Νικόλαος Παπαθεοδώρου

«Επιστημονική Επετηρίδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας»

Κυκλοφόρησε  το 5ο τεύχος του περιοδικού «Επιστημονική Επετηρίδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας» Ιούνιος 2017. 
Η έκδοσή του 5ου Τεύχους περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων και συμβάλλει και έστω κατ’ ελάχιστο, στη δημιουργία, τη διάδοση, τον πλουραλισμό και την εκμετάλλευση της επιστημονικής, εικαστικής και τεχνολογικής γνώσης ώστε οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί φορείς, κυρίως δάσκαλοι και μαθητές, να γίνονται κριτικοί αναγνώστες της εμπειρικής έρευνας στο επιστημονικό τους πεδίο, ώστε να είναι σε θέση να την αξιοποιήσουν στην πράξη...
Περισσότερα...   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( 5ο Τεύχος)
.

Θρίλερ με νεαρό από το Αγρίνιο: Έψαχνε δουλειά στην Ολλανδία και βρέθηκε νεκρός

Αυλαία με τραγικό τρόπο σε μια πολυσυζητημένη υπόθεση στο Αγρίνιο με την εξαφάνιση 35χρονου άντρα.
Η εξαφάνιση είχε δηλωθεί από τη μητέρα του στις 29 Μαρτίου στην Ασφάλεια Αττικής. Τότε ανήσυχη η γυναίκα ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές πως

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΤΣΟΓΚΑ ΣΕ Π/Ν ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 8/6/2017


1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου


H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α), προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου, με ελεύθερη θεματολογία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 15-6-2017



http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/13381056-2555-43e1-9988-12346e107c94/logo_1_2_3_4_5_6_7_8_9_10_11_12_13_14_15.jpg
                               


                                                          
           
ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΔΑ: 04-04Μ4
ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
     Αθήνα, 9 Ιουνίου 2017
                                     Αρ. Πρωτ.: 511                                      

Προς
τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος

Κυρία / Κύριε Συνάδελφε,
Παρακαλείσθε να προσέλθετε την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.00΄, (Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» - 223), σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Θέμα ημερήσιας διάταξης:
          Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου.

Την Επιτροπή θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Ιωάννης Καζόγλου, Συνεργάτης