Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τερματικός σταθμός LNG και αεριοποίησή του στην Κόρινθο


Αγαπητοί φίλες/οι χαίρετε,
Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μου  για τις  πλωτές εγκαταστάσεις  υγροποιημένου φυσικού αερίου που προγραμματίζει  να κατασκευάσει η MOTOR OIL στην θαλάσσια περιοχή των Αγ. Θεοδώρων, σήμερα σας αποστέλλω
Ένα κείμενο  με τους κινδύνους  που απορρέουν από αυτό. Δέστε  επισυναπτόμενο  αρχείο.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ   (   Γ.Γ. του Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΛΚΥΩΝ )

Διώρυγα Gas: Αίτηση για κατασκευή πλωτού τέρμιναλ LNG στη Κόρινθο - energy-...




Κίνδυνοι από το υγροποιημένο φυσικό αέριο
Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την ασφάλεια των τερματικών σταθμών ΥΦΑ είναι σε συζήτηση για πολλές δεκαετίες. Το ατύχημα στο Κληβελαντ το 1944, μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στο οποίο σκοτώθηκαν 128 άτομα που δημιούργησε φόβους για τους κινδύνους του ΥΦΑ που εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. Βελτιώσεις στην τεχνολογίας και πρότυπα ασφαλείας από το 1940 έχουν κάνει ασφαλέστερες τις εγκαταστάσεις ΥΦΑ, παρολα αυτα σοβαροί κίνδυνοι παραμένουν, γιατί το ΥΦΑ είναι εγγενώς ασταθής και συνήθως μεταφέρεται  και αποθηκεύεται σε μεγάλες ποσότητες. Τον Ιανουάριο του 2004, το ατύχημα σε τερματικό ΥΦΑ  στην Skikda της

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε ψευτοαντίμετρα.

Μηνύματα από το σώμα μας για να κόψουμε το αλάτι;

ALATI_STOP.jpg

Μηνύματα από το σώμα μας για να κόψουμε το αλάτι;


Είναι γενικά γνωστό ότι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μέσω της διατροφής μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική επίπτωση στην υγεία όσων το παρακάνουν με το αλάτι.

Τα αλμυρά φαγητά μπορεί να προκαλέσουν και άλλες παρενέργειες στο σώμα. Το τελευταίο δείχνει αυτή την υπερβολική πρόσληψη με διάφορα

Νέος Γεν. Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων νήσων ο Νίκος Παπαθεόδωρου.

 
Την απόφαση για τους εφτά νέους επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που επελέγησαν από το ΑΣΕΠ υπέγραψε συμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

NONPAPER video ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ 17052017

http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2015/02/idiotropos.jpg
Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία "υπάρχει και φιλότιμο", που έλεγε: "θα σας εξαφανίσωμεν":





Ραντεβού την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 7μμ, στην Πλατεία Συντάγματος



Στην κυβέρνηση άλλα λένε και άλλα κάνουν στο ασφαλιστικό…

Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία – Βίντεο με στοιχεία – Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω



Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω! Πέμπτη, 18 Mαΐου, 7 μ.μ., Σύνταγμα!
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε:

Πέτρος Τατούλης, H Περιφέρεια θα αναλάβει τις ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες στη Μάνη



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20170228/low/assets_LARGE_t_420_55310334.JPG 
Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να αναλάβει την ευθύνη των ενστάσεων στους δασικούς χάρτες για την περιοχή της Μάνης ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ. την Τρίτη 16 Μαΐου 2017.

Άξονες αναπτυξιακής πολιτικής Τατούλη για το περιβάλλον




http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/720_142318_64be132c93-8b95abe2779840f3.jpghttp://i2.wp.com/messiniapress.gr/wp-content/uploads/2017/05/%CF%84%CE%B1%CF%84.jpg?resize=480%2C384
Πέντε άξονες πολιτικής του αναπτυξιακού σχεδίου των Περιφερειών που συναρτώνται με το Υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, την Τρίτη 16 Μαΐου 2017.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε την έκθεση γελοιογραφίας «Sweet Europe»

 
Αποτέλεσμα εικόνας για έκθεση γελοιογραφίας «Sweet Europe» («Γλυκιά Ευρώπη» 
http://www.newmoney.gr/media/k2/items/cache/82625ce859f92b8a7b8985546db1281b_XL.jpg?t=-62169984000http://cdn.thebest.gr/media/images/original/incifouxsp5915801de40b2.jpg
Την έκθεση γελοιογραφίας «Sweet Europe» («Γλυκιά Ευρώπη»), με σκίτσα Ελλήνων και Βρετανών γελοιογράφων, εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, χθες βράδυ, στον εκθεσιακό χώρο του Σταθμού Μετρό Συντάγματος. Η έκθεση περιλαμβάνει 150 γελοιογραφίες 29 Ελλήνων και 28 Βρετανών σκιτσογράφων, με αφορμή το Brexit αλλά και όλα τα θέματα που συζητούνται με ένταση διεθνώς και στη χώρα μας: το ελληνικό χρέος, το προσφυγικό, η πολιτική και οικονομική κρίση, τα μνημόνια, ο φασισμός, η ξενοφοβία, η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

Ανανεωτική Συνεργασία Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης/ Bλάσης Τσιώτος:Γαλάζιες Σημαίες και Λευκές Πετσέτες

ananeotikisinergasia.gr
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4eQ7friO8mprzNBlA7nVtyZn6KYyHjyETwRVWSC4VaJVcj-hsFg2vTIQUCki92Vd4i-t9FJ26zdgz-ODlT3YN3rQIbs9KLLkeEisEUr3vAIDR1a-5NRGI1Nj6PGsMvCQx83pFmaBVNpyy/s400/Photo-0231.jpg

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η θέση μας  για τις Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο μας είναι κρυστάλλινη σαν τα νερά της θάλασσας μας και την έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα.
Η ύπαρξη Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί μια απλή πιστοποίηση της καθαρότητας των νερών αλλά κυρίως της οργάνωσης και της ασφάλειας των παραλιών.   
Οι 7 Γαλάζιες Σημαίες  ( 3 Ξυλόκαστρο- 1 Μελίσσι-1 Συκιά -1 Καμάρι -1 Δερβένι ) τις οποίες διαθέταμε το 2014 (όταν όλη η υπόλοιπη Κορινθία μαζί διέθετε άλλες 7)  αποτελούσαν ,ανεξάρτητα από την ουσία , ένα κεκτημένο για τον Δήμο μας. Λόγω της οικονομικής κρίσης θα αντιμετωπίζαμε με κατανόηση μια λογική μείωση του αριθμού τους. Η μη ύπαρξη τώρα πια όμως Γαλάζιας Σημαίας σε όλο τον Δήμο μέσα σε μόλις 3 χρόνια , αποτελεί για μας σημαντικό πλήγμα για το γόητρο της περιοχής και στέλνει μήνυμα αδυναμίας και εγκατάλειψης.

Από τη στιγμή που η καθαρότητα της θάλασσάς μας είναι αδιαμφισβήτητη, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση μιας Δημοτικής Αρχής η οποία ευαγγελίζεται την τουριστική ανάπτυξη η εξασφάλιση της οργάνωσης , της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των παραλιών του Δήμου μας ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη Γαλάζιας Σημαίας. Η εγκατάλειψη και η απαξίωση των παραλιών μας από την Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη μη διεκδίκηση Γαλάζιας Σημαίας. Το να κατεβάζεις τις Γαλάζιες Σημαίες για να υψώσεις λευκές πετσέτες δεν είναι επιλογή. Είναι μία ακόμη παραίτηση και αποτυχία αυτής της Δημοτικής Αρχής.
Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όπως ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα για να εκπονήσει Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης , για να διοργανώνει παιχνίδια στη άμμο, να παραδίδει τιμητικές πλακέτες και να χρηματοδοτεί πλήθος παρόμοιων εκδηλώσεων , έτσι είναι υποχρεωμένος να βρει τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για την συντήρηση και ανάδειξη των παραλιών μας. Αν έχεις πραγματικά στόχο την βελτίωση του προϊόντος το οποίο διαθέτεις , θα πρέπει κάθε χρόνο να προσθέτεις στοιχεία σε αυτό και όχι να αφαιρείς ακόμη και τα ελάχιστα τα οποία σου έχουν απομείνει.
Οι Γαλάζιες Σημαίες δεν αποτελούν βασικό τρόπο προσέλκυσης τουριστών. Αποτελούν μια πιστοποίηση υπηρεσιών.  Είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η Δημοτική Αρχή έχοντας επίγνωση της παντελούς ανικανότητάς της να βελτιώσει την τούρτα αποφάσισε να πετάξει και το κερασάκι.


Ανανεωτική Συνεργασία Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Τσιώτος Βλάσης

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πυλώνας ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας η μετατροπή της Πελοποννήσου σε ενεργειακό κόμβο»



http://kafeneio-megalopolis.gr/wp-content/uploads/2016/02/diktya-817x404_c.jpg«Η μετατροπή της Πελοποννήσου σε ενεργειακό κόμβο παραμένει βασική πολιτική μας στόχευση για την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της διασύνδεσης της γραμμής ρεύματος Πελοπόννησος – Κρήτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Πέτρος Τατούλης «Καθοριστική για την ανάπτυξη του Άργους η Περιφέρεια Πελοποννήσου» - «Ένα ακόμα εμβληματικό έργο της Περιφέρειας στο Δήμο Άργους – Μυκηνών το Φεστιβάλ «Άργος – Μυκήναι: Διεθνής Τόπος»



http://i1380.photobucket.com/albums/ah162/astroskynourianews/images_zpsydsuz3bl.jpgΤο Φεστιβάλ «Άργος – Μυκήναι: Διεθνής Τόπος» θα είναι το δεύτερο, μετά την ανάπλαση της πλατείας του Άργους, εμβληματικό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι το Φεστιβάλ Άργους έχει μεγάλη και σημαντική ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, καθώς προϋπήρχε του Φεστιβάλ Αθηνών και διακρινόταν για τις πρωτοπόρες και πειραματικές δράσεις του, που άνοιξαν δρόμους στον πολιτισμό της Ελλάδας.

Έβγαλαν θηριώδες πλεόνασμα αλλά δανείστηκαν πάνω από 7 δις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καθώς η κυβέρνηση με χαρά ψηφίζει και ετοιμάζεται να επιβάλει δυο – τρία ακόμη μνημόνια, πανηγυρίζοντας για θηριώδη πλεονάσματα και για μια συμφωνία  που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τη χώρα σε απόλυτη φτωχοποίηση – υποστηρίζοντας μάλιστα (το είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο) ότι αυτό είναι το… εξιτήριο για την έξοδο από την επιτροπεία και επειδή πρώτη φορά πληρώνει κανείς εισιτήριο για να πάρει εξιτήριο, αξίζει να

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: Πως το Βερολίνο «βύθισε» σωτήρια προσφορά του Πεκίνου – Η ωμή εντολή από την καγκελαρία


Η νέα πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν είναι οι Βρυξέλλες, ούτε το Στρασβούργο, το σπίτι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου –αλλά το Βερολίνο.
Αυτό κρατάμε από το βιβλίο «Adults in the Room: My Battle With Europe’s Deep Establishment», που φιλοξενεί τα απομνημονεύματα του πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνει το Marketwatch, το οποίο επικαλείται το capital.
Ο Βαρουφάκης περιγράφει λεπτομερώς και ειλικρινώς τις ανοησίες που γίνονταν

Έκκληση Μίκη και πνευματικών ανθρώπων: Όλοι στο Σύνταγμα (Πέμπτη 18/5, 7μ.μ.)


http://newpost.gr/storage/photos/c_800px_400px/201302/mikis_the44odorakis.jpgΟ Μίκης Θεοδωράκης έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο – έκκληση του, το οποίο συνυπογράφουν άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης και με το οποίο καλούν όλους/ες στο Σύνταγμα την Πέμπτη 18/5, 7 μ.μ. σε μια μεγάλη  ενωτική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ανυπακοής και αντίστασης ενάντια στο 4ο Μνημόνιο που πάει να ψηφισθεί εκείνο το βράδυ από άθλιους εθελόδουλους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνενόχους της μνημονιακής αντιπολίτευσης, που ανεξαρτήτως ψήφου, θα νομιμοποιήσουν μια διάτρητη πραξικοπηματική διαδικασία.
Ολόκληρο το κείμενο – έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη και των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης έχει ως εξής:

Πέθανε ο Αριστείδης Αλαφούζος

 
.Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών άφησε, τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Μαΐου ο "πατριάρχης" της οικογένειας Αλαφούζου, ο Αριστείδης Αλαφούζος.
Ο Αριστείδης Αλαφούζος αφήνει πίσω του μια πολυσχιδή κληρονομιά, καθώς ανέπτυξε με ανιδιοτέλεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έντονο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο στη

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΕΝΟΥ : ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!



Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ)  μελών και στελεχών του Κόμματος ,την Δευτέρα 15/5/2017 και  ώρα 18.00 μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας την  οποία συγκάλεσε η ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας στα πλαίσια της οργάνωσης σε πανελλαδικό επίπεδο ανοιχτών εκδηλώσεων πολιτικού διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες. 
Κεντρικός ομιλητής ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών του κόμματος, , τοποθετήθηκε σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας.


Η Νέα Δημοκρατία μέσω του Προέδρου 

της Κυριάκου Μητσοτάκη ζητάει την διενέργεια εκλογών διότι οι κυβερνητικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν φτάσει την χώρα σε αδιέξοδο απομακρύνοντας οποιαδήποτε ελπίδα για ανάπτυξη και ευημερία .
Πριν την ομιλία του Γιώργου Κουμουτσάκου προγήθηκε συνέντευξη τύπου στο τοπικά ΜΜΕ
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την Κυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου ως κυβέρνηση ανίκανων και επικίνδυνων.
Σε ερώτηση του Λάκη Γιαννιδάκη αν ο Ελληνικός λαός τελικά στις επόμενες εκλογές θα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε καλά και κακά μνημόνια , σε πολύ σκληρά και λιγότερο σκληρά μέτρα , σε πολύ φτώχεια ή ακραία φτώχεια ο Γιώργος Κουμουτσάκος αντέταξε ότι τα τελευταία 40 χρόνια με τα όπια λάθη και παραλείψεις των Κυβερνήσεων ο Ελληννικός λαός περνούσε καλά . Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει έλθει απελπισία , ακραία φτώχεια και ο λαός έχει χάσει την ελπίδα του.
«Αν ρωτούσες έναν οποιοδήποτε Έλληνα πριν μερικά χρόνια πως πάμε θα σου λέγε καλά ή μια χαρά. Αν τον ρωτήσεις σήμερα θα σου πει , καταστραφήκαμε , γονατίσαμε ,πτωχεύσαμε κ.λ.π» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος
Και συνέχισε :"Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό και να αναλάβει μια σοβαρή και υπεύθυνη Κυβέρνηση".
Η ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος για την συμμετοχή τους, ιδιαιτέρως τον επικεφαλή του Τομέα Εξωτερικών και Βουλευτή της Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας ,Κο Γιώργος Κουμουτσάκο και τον βουλευτή μας Κο Χρίστο Δήμα.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Γραμματέα της Π.Ε Κο Αυγενάκη Λευτέρη και τον Γραμματέα Οργανωτικού Κο Κονταδάκη Στέλιο για την υποστήριξη τους.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας
Κορδώσης Χρήστος