Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Με πρωτοβουλία Τατούλη πιο κοντά στην Πελοπόννησο η Sparkasse



 Εμφάνιση IMG_2572.JPG
Η πολιτική συμφωνία για την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Γερμανού Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Χανς Γιοαχιμ Φούχτελ, του κ. Felzen υψηλόβαθμου στελέχους της Sparkasse, των Γερμανών Επάρχων του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer και του Calw κ. Helmut Riegger και του κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, συνεργάτη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.

«ΑλλάΖΟΥΜΕ για να Ζούμε»: Εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

logo newsletter

 

 

«ΑλλάΖΟΥΜΕ για να Ζούμε»: Εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

IMG_4189-Large-500x375.jpg
Με το σύνθημα «ΑλλάΖΟΥΜΕ για να ζούμε καλύτερα» η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) μάς καλεί να συμμετέχουμε όλοι στην εβδομάδα κατά του καρκίνου που θα πραγματοποιηθεί 15-20

Σε Φ.Ε.Κ προκήρυξη 257 θέσεων στην Υγεία (Προκήρυξη 5Κ/2017)

PROSLIPSIS_STIN_YGEIA.jpg
Στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 257 συνολικά θέσεων τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής ,τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων) προχωράει ο ΑΣΕΠ με προκήρυξη  που εκδόθηκε σε ΦΕΚ 5Κ/2017.
Αναλυτικά οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι οι εξής:

Ζαχάρω: «Καμπανάκι» για τη διασταύρωση Θολού


Την ανάγκη δραστικής παρέμβασης στη διασταύρωση του Θολού ζητά για μία ακόμα φορά ο Δήμος Ζαχάρως εν όψει καλοκαιριού, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων τους θερινούς μήνες αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της τουριστικής κίνησης προς την παραλία, αλλά και προς τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και τους καταρράκτες της Νέδας.

11 Μαϊου 330μΧ – Ο Μέγας Κωνσταντίνος εγκαινιάζει την «Βασιλίδα των Πόλεων» Κωνσταντινούπολη! Η αυγή της Χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας

47-1--4-thumb-medium
Κωνσταντινούπολη, το κέντρο του Χριστιανισμού
Ο Μ. Κωνσταντίνος μετά τη Σύνοδο της Νικαίας αποφάσισε να χτίσει νέα πρωτεύουσα στο ανατολικό τμήμα της αυτοκρατορίας και μετά από πολλές σκέψεις κατέληξε στην εκλογή του αρχαίου Βυζαντίου στο Βόσπορο. Οι ιστορικοί αποδίδουν, σε διαφορετικά ο καθένας αίτια, τους λόγους που οδήγησαν τον Κωνσταντίνο σ’ αυτήν την απόφαση:

Επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς για το Ασφαλιστικό: η κυβέρνηση αυξάνει έως 61% τις ασφαλιστικές εισφορές – όλοι στους δρόμους στις 18 Μαΐου – προσωπική ευθύνη όσων χειρίστηκαν και όσων ψηφίσουν τα νέα μέτρα

Εμφάνιση 20170511_epitstimonikoi_foreis_asfalistiko_1.jpg 
Συνάντηση για το συντονισμό των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων κατά των νέων ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό που επιβαρύνουν υπέρμετρα το σύνολο των ασφαλισμένων και οδηγούν σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας τόνισαν ότι η κυβέρνηση μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ έρχεται και αυξάνει έως 61% τις εισφορές, επιβαρύνοντας αυτούς που υποτίθεται ότι θα ευνοούσε το νέο

«TΙΤΑΝΑΣ»: Το Ελληνικό Μη Επανδρωμένο Όχημα που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό της Airbus

«TΙΤΑΝΑΣ»: Το Ελληνικό Μη Επανδρωμένο Όχημα που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό της Airbus
 
Ο Κωνσταντίνος Δαλάκας ξεκίνησε να σπουδάζει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2008 και βρέθηκε γρήγορα να αναζητά νέες τεχνολογικές λύσεις στην εξέλιξη της βιομηχανίας στον χώρο των Μη Επανδρωμένων Οχημάτων, των γνωστών σε όλους μας drone.
H παγκόσμια αγορά Μη Επανδρωμένων Οχημάτων, βρίσκεται σε πορεία ραγδαίας ανόδου αφού, ενδεικτικά, μόνο στις ΗΠΑ περισσότερα από 770.000 Μη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


http://s.kathimerini.gr/resources/2014-09/dora-thumb-large-thumb-large.jpgΑθήνα, 11 Μαΐου 2017 

Ερώτηση στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου και Τουρισμού κ. Κουντουρά

 
ΘΕΜΑ: Καθυστερήσεις στην έκδοση Περιφερειακών Χωροταξικών Σχεδίων
 
Όπως είναι γνωστό, το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης του 2009, καθώς και η τροποποίησή του που θεσμοθετήθηκε το 2013, έχουν καταργηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπρόσθετα, τα περιφερειακά χωροταξικά της χώρας, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους θεσμοθετήθηκαν κατά την περίοδο 2003 – 2004, είναι πλέον παρωχημένα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αθήνα, 11 Μαΐου 2017
 

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου
http://s.kathimerini.gr/resources/2014-09/dora-thumb-large-thumb-large.jpg
ΘΕΜΑ: Ασαφές χρονικό πλαίσιο στην ολοκλήρωση επενδύσεων που έχουν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας εμπαίζει τους δυνητικούς επενδυτές, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις διατάξεις των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων, ακολουθώντας μια ιδιότυπη τακτική στον ορισμό

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού

Εμφάνιση
 Σε μια υπέρλαμπρη επίσημη εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση
στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. Κατά την 8η Μαΐου αναγνωρίζεται διεθνώς η ανεξάντλητη συμβολή και τα σπουδαία επιτεύγματα των εκατομμυρίων εθελοντών και στελεχών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, οι οποίοι κάθε μέρα με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν την αταλάντευτη δέσμευση του Κινήματος στον σεβασμό και την προστασία κάθε

Υποψηφιότητα Ευστάθιου Γκουρβέλου για ΕΠΣ Κορινθίας



 Εμφάνιση 18425655_1352198934865634_195859781_n.jpg
Δήλωση Ευστάθιου Γκουρβέλου

Εμφάνιση 18301996_672181399644369_5077996343876915586_n.jpgΜε αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω την κάθοδο μου στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και του Δ.Σ. της  Ε.Π.Σ.Κορινθίας.

Την προσπάθεια μου αυτή συντροφεύουν μια σειρά ανθρώπων εγνωσμένης αξιοσύνης και προσφοράς,τόσο στον αθλητικό,όσο και στον κοινωνικό ,αυτοδιοικητικό και επαγγελματικό χώρο.

Ξεχωριστή τιμή αποτελεί η συστράτευση του Φάνη Σιτέ και των συνεργατών του ,σε ένα αρραγές μέτωπο με γνώμονα την ανανέωση-όχι στα χαρτιά-αλλά με τρόπο ρηξικέλευθο,του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.

Γκουρβέλος Ευστάθιος
Υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΠΣ Κορινθίας

29α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας




 Εμφάνιση received_1451031014917750.jpeg
Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα 29α Κυριακίδεια, στον Πύργο Κορινθίας.
Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου,  προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, συγκέντρωσαν για άλλη μια φορά δρομείς κάθε ηλικίας καθώς και πλήθος θεατών. 

Εμφάνιση received_1451032464917605.jpeg
Εμφάνιση received_1456716357683104.jpegΕπίσημος προσκεκλημένος των αγώνων, ο γιός του Μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης.  Από πλευράς Δήμου το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, επίσης οι Βουλευτές Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός και Γ. Τσόγκας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγ. Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλ. Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ. Κάσσιος, Κ. Κουσουλός, Π. Καλύβας και Μ. Αλογογιάννης, ο Αρχηγός της μείζονος μειοψήφιας κ. Βλ. Τσώτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αν. Γκιολής, κ. Ν. Κεκερής και Σπ. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύργου κ. Π. Βυζάς και η Πρόεδρος του Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη.
Μετά το πέρας των αγώνων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Χοράνθη» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

 

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στο 3ο ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA BAND FESTIVAL



 Εμφάνιση received_1456715867683153.jpeg
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Young Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, με τη συμμετοχή στο 3ο ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA BAND FESTIVAL, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017.
Την μουσική αποστολή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου στο Ναύπλιο πλαισίωσαν με τη παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Καλύβας, η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δερνδρινέλλη, ο Καθηγητής Κλασικής & Ευρωπαϊκής Μουσικής, Διδάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής κ. Ανδρέας Γλυνιάς, καθώς και οι γονείς των μουσικών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου.
Το 3ο ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA BAND FESTIVAL διοργάνωσε η ARTIVA, υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παρελάσεις και συναυλίες από τις φιλαρμονικές μπάντες και τα μουσικά σύνολα:
1)Μουσικό Σύνολο Ανατολικής Αιγιαλείας (από τις Φιλαρμονικές Αιγείρας και Ακράτας)
2) Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου
3) Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
4) Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης
Οι παρελάσεις ξεκίνησαν στις 19:00 και οι συναυλίες στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
Η Young Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παναγιώτη Παναγάκου, τόσο στην παρέλαση όσο και στο πρόγραμμα που παρουσίασε στη συναυλία, καταχειροκροτήθηκε και  απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια της Δημοτικής Αρχής και του κοινού για την εξαιρετική της εμφάνιση.