Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για τη δημοκρατία της χώρας. Στην Καταλονία δεν ακολουθήθηκαν οι νόμοι και το σύνταγμα».

Βασιλιάς Φίλιππος: Η καταλανική κοινωνία είναι εύθραυστη
Η κατάσταση στην Ιβηρική χερσόνησο παραμένει εκρηκτική μετά την καταστολή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας την περασμένη Κυριακή. Ο βασιλιάς Φίλιππος  ο 6ος απηύθυνε μήνυμα πως το ισπανικό κράτος οφείλει να διασφαλίσει τη συνταγματική τάξη στην Καταλονία μετά το «εκτός νόμου» δημοψήφισμα.
Ο Βασιλιάς της Ισπανίας, ανέφερε στο διάγγελμα του πως «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για τη δημοκρατία της χώρας. Στην Καταλονία δεν ακολουθήθηκαν οι νόμοι και το σύνταγμα».
Σύμφωνα με το BBC o Φίλιππος ο 6ος πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα δείχνει έλλειψη αφοσίωσης στην Κυβέρνηση της χώρας. «Έσπασαν την αρχή της δημοκρατίας. Προσπάθησαν να βάλουν τέλος στην ενότητα της Ισπανίας», σχολίασε με αυστηρό ύφος. Ενώ έστειλε και το μήνυμα στους Καταλανούς, πως όλοι ζουν σε μία δημοκρατική χώρα και πως πρέπει να σέβονται τους νόμους και το σύνταγμα. «Εάν δεν το κάνουμε αυτό, τότε δεν υπάρχουν ισορροπίες».