Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Τα αποτελέσματα της 2ης ημέραςτης φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος:


Περίπατο ο ΟΣΦΠ, «τριάρες» από Ξάνθη, Λεβαδειακό, «Χ» ο ΠΑΟΚ, ήττα ο Ατρόμητος


1ος όμιλος
Λάρισα - Πανελευσινιακός 2-1
Τρίκαλα - ΠΑΟΚ 0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τρίκαλα  5-0 4
ΠΑΟΚ 2-0 4
ΑΕΛ  2-3 3
Πανελευσινιακός  1-7 0

2ος όμιλος

Πλατανιάς - Σπάρτη 1-0
Χανιά - Ολυμπιακός 0-4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός  7-0 6
Πλατανιάς  1-3 3
Σπάρτη  4-1 3
Χανιά  0-7 0

3ος όμιλος

ΑΕΠ Ηρακλής-Απόλλων Σμ. 3-0
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ηρακλής  3-0 4
Απόλλων Σμύρνης  1-3 3
ΟΦΗ  2-2 3
Παναθηναϊκός 1-2 1

4ος όμιλος

Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 
Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής 3-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 6
Ξάνθη 3-2 3
Αγροτικός Αστέρας  2-2 3
Καλλονή 2-5 0

5ος όμιλος
Άρης - Αστέρας Τρίπολης 3-3
Βέροια - Αιγινιακός 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Άρης 6-3 4
Αστέρας Τρίπολης  4-3 4
Αιγινιακός  1-3 3
Βέροια  0-2 0

6ος όμιλος

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2
Κασσιόπη - Λαμία 1964 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΕΚ  6-2 4
Λαμία  3-2 4
Αναγέννηση Καρδίτσας 2-3 1
Κέρκυρα  2-6 1

7ος όμιλος
Παναιτωλικός - Πανθρακικός 1-0
Καλλιθέα - Ατρόμητος 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναιτωλικός  1-1 3
Πανθρακικός  3-1 3
Καλλιθέα  1-3 3
Ατρόμητος  1-1 3

8ος όμιλος

Κισσαμικός - Πανιώνιος Αναβλήθηκε
Λεβαδειακός - Πανσερραϊκός 3-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λεβαδειακός 3-1 4
Κισσαμικός 1  2-0 3
Πανιώνιος  1  0-0 1
Πανσερραϊκός  1-5 0

«Φωτιά» έβαλε η Καλλιθέα στον 7ο όμιλο, νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο

Καλλιθέα-Ατρόμητος 1-0
«Φωτιά» έβαλε η Καλλιθέα στον 7ο όμιλο, καθώς νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου και πλέον και οι τέσσερις ομάδες έχουν από μια νίκη και από 3 βαθμούς. Έτσι, τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου η Καλλιθέα θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό και ο Πανθρακικός τον Ατρόμητο.

Το γκολ της νίκης στο «Ελ Πάσο» σημείωσε στο 55' ο Σταματάκος, που μπήκε από δεξιά και σούταρε. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος πίεσε και έχασε ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή στο 73' και με τον Τόνσο να αστοχεί εξ επαφής.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Μουκτάρης (82′ Συριόπουλος), Γκίνη, Σταματάκος, Γουόρντεν (88΄Σμυρλής), Τσίπρας, Μπέλης (85′ Κυριζάκης), Σταμόπουλος, Μάκο, Πάτας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Ν. Παπαδόπουλος, Κατράνης, Ζησόπουλος, Κοντοές, Γκουγκούδης, Νάτσος, Γροντής (62′ Τόνσο), Κεϊτά (54′ Ούμπιντες), Μπρίτο (54′ Στόιτσεφ), Λημνιός, Δ. Παπαδόπουλος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού

Τα ηνία στον ΟυζουνίδηΟ Μαρίνος Ουζουνίδης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά ως τεχνικός για να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Αντρέα Στραματσόνι, καθώς τα βρήκε σε όλα με τον Γιάννη Αλαφούζο στη συνάντηση που είχαν .
Το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε συνάντηση στα γραφεία του Γιάννη Αλαφούζου με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια και μάλιστα με τις συνομιλίες να ολοκληρώνονται σε μικρό χρονικό διάστημα, απόδειξη της επιθυμίας που υπήρχε και από τους δύο γι' αυτή συνεργασία. 
Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 48χρονο  Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.   .
Ο 48χρονοςτέως τεχνικός του Πανιωνίου  που είχε φορέσει τα πράσινα ως ποδοσφαιριστής την πενταετία 1992-97, αναμένεται να αναλάβει άμεσα την ομάδα ενώ εκτός απροόπτου το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η πρόσληψη του Μπλένταρ Κόλα ως άμεσου συνεργάτη του.

ΜΕ... ΠΕΡΙΠΑΤΟ o Oλυμπιακός 4 - 0 στα Χανιά

Χανιά - Ολυμπιακός 0-4
Ο Ολυμπιακός, όπως αποτυπώνεται και στο τελικό σκορ, έκανε έναν υγιεινό περίπατο στα Χανιά. Επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 4-0 για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος  και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.. Οι «ερυθρόλευκοι» δε συνάντησαν καμιά αντίσταση από τους γηπεδούχους και έφτασαν, ενδεχομένως και πιο εύκολα απ' όσο περίμεναν, στη νίκη.
Παρά το γεγονός ότι ο Πάουλο Μπέντο χρησιμοποίησε αρκετά νέα πρόσωπα, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε σε κανένα σημείο να προβληματίζεται. Από την αρχή ως το τέλος κυριάρχησε απόλυτα. Με τον πρωτοεμφανιζόμενο κάτω από τα δοκάρια, Χουτεσιώτη, να είναι θεατής στην αναμέτρηση (από πολύπρονομιακή θέση). Προφανώς καθοριστική συμμετοχή, στο δεδομένο αυτό, είχε και η αδυναμία των γηπεδούχων να κοντράρουν, έστω και κατ' ελάχιστο, τους φιλοξενούμενους.
Ο... χορός των γκολ άρχισε στο 16'. Ο Φιγκέιρας έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά και  ο Καμπιάσο, με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Αθανασίου και «άνοιξε» το σκορ. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός διπλασίασε το σκορ με τον Ιντέγε. Ο οποίος, αμαρκάριστος μπροστά στην εστία, δέχτηκε την πάσα από τον Μπουχαλάκη. Και το μόνο που έκανε ήταν, με ωραίο πλασέ, να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Το 0-3 έγινε με αυτογκόλ. Στο 42' ο Ο Μάριν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Θεολόγου, στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε εντός της εστίας. Επτά λεπτά αργότερα, διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πάρντο έκανε ένα δυνατό σουτ, αρκετά έξω από την περιοχή, και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασίου.
Στο 69' ο Καρντόσο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, αλλά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ κι έτσι πάλι δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το πρώτο τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα. 
ΧΑΝΙΑ (Γκάτζιος): Αθανασιάδη, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος, Γκεμίσης, Τσουκάνης, Νικολόπουλος (46' Ντούμος), Μανιάς, Λύρας (58' Σταματής)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρομαό, Ντε λα Μπέγια (77' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Μαρίν, Μανθάτης (65' Ανδρούτσος), Πάρντο, Ιντέγε (46' Καρντόσο)

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017.

`Βόμβα` Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017
Μ’ ένα σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό ο Φρανσουά Ολάντ έθεσε εαυτόν εκτός διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος της Γαλλίας.    "Η εμπειρία μου προσέφερε την ταπεινότητα που είναι απαραίτητη στην δημόσια δράση. Η εξουσία δεν με έκανε να χάσω την ευκρίνεια μου. Σήμερα, έχω συνείδηση των κίνδυνων που θα είχε μια κίνηση, η οποία δεν θα συσπείρωνε τους πάντες γύρω από το όνομά μου. Ετσι, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για μια νέα θητεία", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους της Γαλλίας, 62 ετών, η δημοτικότητα του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ΠΑΟ - Στραματσόνι διαζύγιο με... ερωτηματικά!

Παναθηναϊκός - Στραματσόνι: Ανακοινώθηκε το διαζύγιο με... ερωτηματικά! Ανακοινώθηκε και επίσημα του τέλος του Στραματσόνι από τον Παναθηναϊκό. Μόνο που οι «πράσινοι» δεν κάνουν αναφορά σε απόλυση, αλλά μιλούν για παραίτηση του Ιταλού και αφήνουν ανοιχτή συνεργασία σε διαφορετικό επίπεδο.
Αναφέρουν δε ότι το τέλος της συνεργασίας έχει να κάνει με καταστάσεις που είναι έξω από τον έλεγχο της ομάδας. 

H ανακοίνωση του Παναθηναϊκού
«Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του προπονητή και του Προέδρου που επεδίωξαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα με φιλόδοξες προοπτικές, μια σειρά από αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες, οδήγησαν σε καταστάσεις έξω από το δικό τους έλεγχο.
Έπειτα από μακρά συνομιλία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αντρέα Στραματσόνι, με απόφαση του Προέδρου, για την προστασία της ομάδας από επικίνδυνες εξελίξεις, που δεν συνδέονται άμεσα με το ποδόσφαιρο, ο Αντρέα Στραματσόνι παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας.
Ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσόνι να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό».

Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολες νίκες για Λεβαδειακό και Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολες νίκες για Λεβαδειακό και Ξάνθη!Εύκολες νίκες σημείωσαν οι Λεβαδειακός και Ξάνθη. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε με 3-1 του Πανσερραϊκού, ενώ η ακριτική ομάδα επιβλήθηκε με 3-1 της Καλλονής.
Στη Βοιωτία, ο Παππάς άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στο 13΄ ο Ουόν, μετά από κόρνερ του Ζεζίνιο, διπλασίασε με σουτ τα τέρματα των Βοιωτών. Ο Γιακουμάκης με κεφαλιά στο 41΄, μετά από σέντρα του Τόπι, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στο 66΄ με διπλή προσπάθεια του Κάκκο.

Στην Ξάνθη, οι γηπεδούχοι, μετά την ήττα στην 1η αγωνιστική από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήθελαν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Η Ξάνθη προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με σουτ του Ράνου, ενώ το 2-0 έκανε ο Λάζιτς με σουτ έπειτα από απόκρουση του Μανιάτη σε κεφαλιά του Λισγάρα. Το ίδιο εντυπωσιακά ξεκίνησε η Ξάνθη και το 2ο ημίχρονο, όταν με πλασαριστό σουτ του Νιέτο στο 47΄ που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μανιάτη, προηγήθηκε με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 στο 70΄ με σουτ του Φράγκου.

Έκρηξη στα everest στην πλατεία Βικτωρίας. : Τραγικός απολογσμός μια γυναίκα νεκρή , πέντε ταυματίες

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξηΤραγική κατάληξη είχε η ισχυρή έκρηξη που έγινε στις 09.20 στο κατάστημα everest στη συμβολή της Χέυδεν με την 3η Σεπτεμβρίου. Από την έκρηξη δυστυχώς υπάρχει μια γυναίκα νεκρή. Στο υπόγειο του καταστήματος υπήρχε η κουζίνα και το λογιστήριο του καταστήματος. Η Βασιλική Παραστατίδου που ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο του καταστήματος είναι 42 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες μητέρα δυο παιδιών! Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία Γεννηματά και 401. Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένα άτομα πήγαν σε φαρμακείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο everest προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η ανακοίνωση των Everest 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έκανε Tweet: Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον άδικο χαμό μιας εργαζόμενης νέας γυναίκας.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον άδικο χαμό μιας εργαζόμενης νέας γυναίκας.

Τι θα πρέπει να πούμε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη

logo newsletter

santa.jpgΤι θα πρέπει να πούμε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη


Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις παιχνιδιών εν όψει Χριστουγένων δίνουν και παίρνουν και το παιδί σας ετοιμάζεται να γράψει το καθιερωμένο “γράμμα στον Άγιο Βασίλη”; Τι θα πρέπει να πουν οι γονείς στα παιδιά για τον αγαπημένο τους Άγιο;

Διαβάστε περισσότερα 

breakup2.jpgΤα 5 αναπόφευκτα στάδια μετά από έναν χωρισμό


Είστε ακόμη σε σοκ. δεν πιστεύετε ότι η σχέση σας τέλειωσε. Είστε θυμωμένος/η και νιώθετε πληγωμένος/η και εγκαταλελειμμένος/η. Φοβάστε ότι δεν θα ξαναβρείτε ποτέ κάποιον που να σας αγαπάει πραγματικά και να σας φροντίζει. Θρηνείτε τη σχέση που νομίζατε ότι θα κρατήσει για πάντα... 

Ξεκίνησε το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη- Εισηγήσεις και ζωντανή μετάδοση



Με τους χαιρετισμούς του Γ. Πατούλη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, ξεκίνησαν οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. To ετήσιο  τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία με δεδομένο ότι είναι ανοικτά σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν σε ειδικές θεματικές ενότητες ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση του κράτους και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά των Δήμων και η πρόσβαση στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην τοπική ανάπτυξη, τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι Δήμοι αλλά και η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης και του ρόλου των αιρετών.Τις εργασίες παρακολουθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει σήμερα το απόγευμα.
Παρόντες είναι και πραγματοποίησαν ομιλίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Οι εργασίες του συνεδρίου μεταδίδονται live 
Πατούλης: Πρέπει να μιλήσουμε για την ανάπτυξη
“Μέσα από αυτό το συνέδριο όλοι αναμένουμε, μετά από τη λήξη του, να έχουν δοθεί οι δυνατότητες να αποτυπώσουμε τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως να έχουμε βρει τον δρόμο εκείνο, που θα δώσει το οξυγόνο που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση για να πάμε μπροστά” ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι το συνέδριο μπορεί να μιλήσει με τρόπους αναπτυξιακούς, με λύσεις βέλτιστης πρακτικής, που σε πολλές χώρες της Ευρώπης ήδη έχουν δημιουργηθεί. Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι ο τόπος να αποφασίζει για τον τόπο, να υπάρξει μια αλλαγή στη στατικότητα που έχουν νιώσει όλοι και να δοθεί νέα ώθηση, ένα μήνυμα ελπίδας.
Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στους δήμους της χώρας ανέφερε ότι καμία απόφαση που θα ληφθεί δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι και κάλεσε εκπρόσωπό τους να χαιρετίσει τις εργασίες του συνεδρίου.
Τζιτζικώστας: Έρχονται νέες περικοπές στην Τοπική Αυτοδίοικηση
Τον κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης, εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της μετά και το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που ψήφισε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, κατά τον χαιρετισμό του.
Αναφερόμενος στα οικονομικά της αυτοδιοίκησης έκανε λόγο για νέες περικοπές και νέα κυβερνητική επιδρομή στους δήμους και τις Περιφέρειες, ενώ για την επικείμενη και πολυσυζητημένη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» είπε ότι «περισσότερα ερωτήματα γεννά, παρά δίνει απαντήσεις, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πού θέλει να το πάει η κυβέρνηση».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζιτζικώστας διερωτήθηκε: «Σκοπεύει να φέρει αρμοδιότητες και τους απαραίτητους αντίστοιχους πόρους στις περιφέρειες και τους δήμους; Σκοπεύει να κάνει το επόμενο βήμα της ουσιαστικής οικονομικής και θεσμικής αυτοτέλειας και της διοικητικής ανεξαρτησίας της αυτοδιοίκησης; Θα προχωρήσει στη φορολογική αποκέντρωση, ώστε να έχουν τα έσοδά τους οι περιφέρειες και οι δήμοι και να μην κρέμονται από τον κρατικό προϋπολογισμό;».
Εξέφρασε, άλλωστε, τη βεβαιότητα ότι ο διάλογος που θα γίνει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχει ιδιαίτερο θεσμικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και πρότεινε να διεξαχθεί το 2017 ένα κοινό συνέδριο της αυτοδιοίκησης, της ΚΕΔΕ και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Μπουτάρης: Χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κεντρικής Διοίκησης
Για “τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η αυτοδιοίκηση, μέσα στις γνωστές δύσκολες συνθήκες της χώρας” έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκίνησε σήμερα στο συνεδριακό κέντρο “Ι.Βελλίδης”.
“Ο καθημερινός μας μόχθος χρειάζεται στήριξη από την κεντρική διοίκηση, την οποία συχνά δεν τη βρίσκει. Αντίθετα, συναντούμε πλήθος προσκόμματα. Αρχίζοντας από τις περικοπές των πόρων, περνώντας στην ασφυκτική εξάρτηση από το κράτος και καταλήγοντας στην πληθώρα των ελεγκτικών μηχανισμών”, είπε ο κ.Μπουτάρης.
“Δεν είμαι, φυσικά, αφελής. Κάθε εξουσία κρύβει τον κίνδυνο της κατάχρησής της. Γι’ αυτό χρειάζονται και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Όχι, όμως, οι 14 που έχουμε πάνω από το κεφάλι μας. Οι έλεγχοι θα πρέπει να απλοποιηθούν και να ασκούνται από αξιόπιστο φορέα. Να είναι σοβαροί, γρήγοροι και αποτελεσματικοί” πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως είναι “θέμα ζωής και θανάτου η ριζική μεταρρύθμιση που θα κάνει την αυτοδιοίκηση το αφεντικό των δήμων και των πόλεων. Κοντεύουμε να καταντήσουμε απλοί διαχειριστές των προβλημάτων”.
Επίσης, ανέφερε πως στόχος του συνεδρίου της ΚΕΔΕ είναι να καταλήξει στις θέσεις της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και να τις καταθέσει στην κοινωνία και στον διάλογο που ανοίγει η κυβέρνηση για την αλλαγή του “Καλλικράτη”.
Ο κ.Μπουτάρης ζήτησε ακόμη η ΚΕΔΕ “να ξεφύγει από τον κομματικό έλεγχο”, ενώ για τα μνημόνια των τελευταίων ετών είπε πως “όλα τα λεφτά του κόσμου θα παν χαμένα, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι”.
Κυρίζογλου: Έχουμε προτάσεις για μεταρρύθμιση
Επτά χρόνια μετά τη διθυραμβική καθιέρωση του Καλλικράτη, ο ιδρυτικός νόμος έγινε αγνώριστος απο τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, διορθώσεις, αντικαταστάσεις και συπληρώσεις των διατάξεών του, με δεκάδες διατάγματα και αποφάσεις, που θα ενεργοποιούσαν υποτίθεται άλλες πτυχές του,δεν εκδόθηκαν ποτέ, είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Η κρίση, πρόσθεσε, καταρράκωσε τα δημοτικά έσοδα, η τρομακτική μείωση τους, συνεχίζεται και την επόμενη χρονιά, όπως προβλέπει το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2017.
Αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, είπε ότι τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα. Οι δήμοι τα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί τις πλέον εκτεταμένες περικοπές πόρων και την πλέον δραματική μείωση εσόδων από κάθε άλλη περιοχή, κλάδο ή φορέα του δημόσιου τομέα.
Ειδικά για τα παρακρατηθέντα είπε ότι η μη απόδοση μέχρι τώρα της τελευταίας δόσης των 214 εκατ. Ευρώ από τα μέχρι 31/12/2008, παρακρατηθέντα έσοδα των ΟΤΑ, προκαλεί ασφυξία στους δημοτικούς προϋπολογισμούς. Η αποστέρηση των ετήσιων δόσεων των παρακρατηθέντων –τόνισε- από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς των ετών 2017, κ.ε, σημαίνει ότι τα ήδη πενιχρά έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα υποστούν περαιτέρω μείωση. Γι’ αυτό είναι αδήριτη η ανάγκη αναζήτησης και ανάκτησης των πόρων, που προέρχονται από τη νέα γενιά των μετά από το 2009, μέχρι σήμερα παρακρατηθέντων δημοτικών εσόδων.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είπε στη συνέχεια ο κ. Κυρίζογλου, έχει προτάσεις για τη Μεταρρύθμιση, που οφείλει να εισακούσει η κρατική διοίκηση, οι οποίες θεμελιώνονται στην άριστη γνώση των πραγματικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών. Οι δημότες οι κάτοικοι, αλλά και φιλοξενούμενοι προσφυγικοί πληθυσμοί, έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και προβλήματα στα οποία , λύση μπορεί να δώσει κατά κανόνα, μόνο ο οικείος δήμος.
Γ. Καμίνης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί τους 60.000 πρόσφυγες
“Το προσφυγικό θέλει μεγάλη σοβαρότητα κι ευθύνη και να λειτουργήσουμε χωρίς προκαταλήψεις, συντονισμένα με την υπόλοιπη Ευρώπη”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο “Ι.Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καμίνης εξέφρασε τον προβληματισμό του και να ανέφερε ότι “ανά πάσα στιγμή, θεωρητικά μπορεί να ανοίξει η στρόφιγγα από τη γειτονική χώρα (Τουρκία) και να έρχονται άνθρωποι σωρηδόν. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί πως η χώρα μας δεν μπορεί να διαχειριστεί τους 60.000”.
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στις προσλήψεις προσωπικού στους δήμους, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα να προσλάβουμε προσωπικό. Το υπάρχον -που σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλής ποιότητας- να μπορέσουμε να το εκπαιδεύσουμε κατάλληλα και να το επιμορφώσουμε”.
Παράλληλα, όμως εξέφρασε την άποψη πως οι δήμαρχοι θα πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις και σε αυτούς που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. “Στους υπαλλήλους που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων να μπορούμε να επιβάλλουμε κυρώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις να χάνουν τη δουλειά τους, γιατί αυτό που προέχει είναι να παρέχουμε σοβαρές υπηρεσίες στον πολίτη” κατέληξε.
Τσαγκάρης: Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και η δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαγκάρης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, ζήτησε να υπάρξουν αποφάσεις προς όφελος των εργαζομένων και τάχθηκε υπέρ της διασφάλισης μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.
Απευθυνόμενος στην ΚΕΔΕ ζήτησε να διεκδικήσει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ κατέθεσε και υπόμνημα με τα σχετικά αιτήματα.

KEA: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε -Ύψος επιδομάτων, παροχές, προϋποθέσεις

Ξεκινάει από 1-1-2017, σταδιακά σε πανελλαδικό επίπεδο, η κατάθεση των αιτήσεων για τo Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το επίδομα θα δοθεί σε 700.000 δικαιούχους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Η χρηματοδότηση του, θα προέλθει από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και άλλες

«Η τέχνη του πολέμου για το ποδόσφαιρο»

είκονα-diastixo.gr

 

«Η τέχνη του πολέμου για το ποδόσφαιρο»του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου
Προδημοσίευση από το βιβλίο του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου Η τέχνη του πολέμου για το ποδόσφαιρο που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο από τις εκδόσεις Δίαυλος.
diastixo.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.JPG
Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Με σούπερ πύραυλο η μεταφορά των υλικών!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Με σούπερ πύραυλο η μεταφορά των υλικών!
Την πρώτη ανθρώπινη αποικία στη Σελήνη σχεδιάζει να κάνει ο Πούτιν, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν στο πρακτορείο TASS.
Την ώρα που η NASA έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον πλανήτη Άρη, η Μόσχα καταστρώνει τα σχέδιά της για να φτιάξει την πρώτη αποικία στη Σελήνη.
Ετσι, μετά από 40 χρόνια που ανθρώπινο πόδι πάτησε τη Σελήνη, ο αναπληρωτής

Μοναδικό υλικό: Οι πρώτες φωτογραφίες του Αρη από την αποστολή ExoMars

Μοναδικό υλικό: Οι πρώτες φωτογραφίες του Αρη από την αποστολή ExoMars
Το ευρω-ρωσικό σκάφος TGO έβγαλε τις πρώτες φωτογραφίες του Άρη και είναι πολύ καλές.
Η διαστημοσυσκευή «Σκιαπαρέλι» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της ρωσικής Roscosmos μπορεί να συνετρίβη στον ‘Αρη τον Οκτώβριο, αλλά το μητρικό σκάφος Trace Gas Orbiter (TGO), που τέθηκε σε δορυφορική τροχιά γύρω από τον γειτονικό πλανήτη, τα πάει θαυμάσια και ήδη έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες.
Δείτε το βίντεο με το υλικό

Ανθρώπινη Ασπίδα για το δημόσιο νερό από δεκάδες οργανώσεις στην 3η Πανελλαδική Συνάντηση για το νερό

Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου "Η Αλκυών"
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/11/2016 στη Αθήνα, η 3η Πανελλαδική Συνάντηση για το , που διοργάνωσε το «ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ» εκ μέρους της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το νερό.
Συμμετείχαν 40 φορείς, σωματεία, οργανώσεις, οικολογικές κινήσεις και τοπικές συλλογικότητες απ΄όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της απήχησης της συνάντησης η πλήρης κάλυψη των εργασιών της από την Ολλανδική τηλεόραση και τηλεοπτικό συνεργείο από τη Γερμανία. Οι εργασίες

Απάντηση Χρυσής Αυγής στις τουρκικές προκλήσεις για τα Ίμια

Τα Ίμια είναι Ελληνικό έδαφος, ποτισμένο με το αίμα των Ηρώων μας Παναγιώτη Βλαχάκου, Έκτορα Γιαλοψού και Χριστόδουλου Καραθανάση. Δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό Ελληνικής γης και Ελληνικής θάλασσας στους βάρβαρους τούρκους εισβολείς. Αντιθέτως, διεκδικούμε τα εδάφη που οι τούρκοι έχουν παράνομα καταλάβει: την Ιωνία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου 

Συνάντηση των βουλευτών-μελών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με θέμα “Σύγχρονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και κοινοβουλευτική διπλωματία”

Εμφάνιση IMG_2016_11_30_57.jpg
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των βουλευτών-μελών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας αποτελούν έναν ισχυρό θεσμό της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και έχουν να επιδείξουν ένα εξαιρετικά πλούσιο έργο. Στην αποτίμηση της μέχρι στιγμής λειτουργίας των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας αναφέρθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο οποίος σημείωσε

Αδικία και επίπλαστη εύνοια


Γράφει ο
Κώστας Παδουβάς
Μάλλον αδικείσθαι ή αδικείν.
(Καλύτερα να σε αδικούν παρά να αδικείς)
Πλάτων 427-347 π.Χ.

Στη σύγχρονη εποχή κατεξοχήν, αλλά και σε όλες τις παλαιότερες λιγότερο, οι άνθρωποι δέσμιοι με τις διαχρονικές κακές συνήθειες είτε ιδιότητες της ύπαρξης τους, δεν αντιστέκονται έγκαιρα και όσο επιβάλλεται στις προκλητικές άμεσες ριζικές αιτίες των αδικιών, αλλά και στις έμμεσες αιτίες των επίπλαστων (στημένων) ευνοιών (μεροληψιών-διακρίσεων), με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται οι εξ αυτών  προερχόμενες αποτρόπαιες εκδηλώσεις κοινωνικής οπισθοδρόμησης.
Στατιστικά οι αδικίες και οι επίπλαστες εύνοιες ευνοούνται  σε

Ζήγρας: Αν είναι γυναίκα μου η Βίκυ Σταμάτη, να μου δώσει διαζύγιο!

ZIGRAS_2014_10_10_16_55_4_b2Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξόδεψε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να… εκλεγεί το 2004 και το 2007 και να εξασφαλίσει τη βουλευτική ασυλία, υποστηρίζει το άλλοτε δεξί του χέρι…
Ως θύμα του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου εμφανίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νίκος Ζήγρας, κατηγορούμενος στην υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Πώς επιτρέψαμε να γεμίσει η Ελλάδα μας τόση μιζέρια;

Γράφει ο
Μάνος Οικονομίδης
Το 2021… καλά να είμαστε, θα γιορτάσουμε 200 χρόνια από την εθνική επανεκκίνηση. Από την έναρξη της Επανάστασης… αφύπνισης για την απελευθέρωση, και αφού είχαν προηγηθεί 400 χρόνια… συγκατοίκησης με τον κατακτητή.
Αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι, ως λαός ανεξάρτητου έθνους, ένα μικρό… θεματάκι με τον χρόνο το έχουμε.

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Γερμανία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η θέση του Βερολίνου στο περίφημο θέμα του ελληνικού χρέους είναι γνωστή. Κατά βάθος, όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούσε να είναι διαφορετική ενόψει των εκλογών στη χώρα αυτή.
Όσο και αν ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται (δια των γνωστών δηλώσεων Σόιμπλε), η πολιτική ανάλυση είναι συγκεκριμένη: Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις εσωτερικές γερμανικές πολιτικές εξελίξεις, ούτε να ανατρέψει το καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί υπέρ της κυβέρνησης και της καγκελαρίου, η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία.
Πολύ περισσότερο που η Γερμανία δέχεται ήδη αυτή τη στιγμή τις πιέσεις από την επερχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Το ζήτημα δεν είναι οι επιθυμίες μας, αλλά η...

Αδερφοκτονία για τα μάτια μιας γυναίκας στην Αγια Βαρβάρα.

dolofonia-agia-barbara-35xronos
Αδερφοκτονία για τα μάτια μιας γυναίκας σημειώθηκε στην Αγια Βαρβάρα.
Το περιστατικό εξελίχθηκε στις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας σε διαμέρισμα της οδού Στέφανου Σαράφη στην Αγ. Βαρβάρα.
Εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας άγριος καυγάς ανάμεσα στα δύο αδέρφια, 35 και 38 χρόνων, με αυτόπτη μάρτυρα τον πατέρα τους.

Πρώτα η φάρσα, μετά η τραγωδία



Το ανιαρό θέατρο της διαπραγμάτευσης οδηγεί σε νέο πακέτο μέτρων
Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup”. “Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης”. “Πολιτική λύση θέλει ο Τσίπρας”. “Σενάρια πρόωρων εκλογών”. Οποιοσδήποτε αρχισυντάκτης εφημερίδας ή δελτίου ειδήσεων με στοιχειώδη επαγγελματισμό θα έπρεπε να περιλάβει αυτές τις φράσεις στον κατάλογο των τίτλων που απαγορεύεται αυστηρά να χρησιμοποιούνται, καθώς

Απάντηση Παυλόπουλου σε Ερντογάν: «Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, μόνο εισβολή και κατοχή»


Απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν, σχετικά με την Κύπρο, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, στη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή ορκωμοσίας των νέων ακολούθων, που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών και στην οποία παρίστατο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά. «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της Ε.Ε. με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια ‘ΤΔΒΚ’» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, χθες ο Τούρκος πρόεδρος (δείτε εδώ).
Απαντώντας στον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το διεθνές δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού. Δεν θα το ανεχτούμε» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή. Δεν υπάρχει κρατική οντότητα. Επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».
Ο κ. Παυλόπουλος είπε, ακόμη, πως «δεν διεκδικούμε, αλλά και δεν παραχωρούμε. Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη, το κύρος και την κυριαρχία της», ενώ τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. «Είναι καλό να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι όταν υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα, υπερασπιζόμαστε και τα ευρωπαϊκά», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
eklogika.gr

Θα κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο | Μοσκοβισί: Όχι άλλη λιτότητα

Θα κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο | Μοσκοβισί: Όχι άλλη λιτότητα
Την πεποίθηση ότι μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, ενώ τάχθηκε κατά της επιβολής επιπρόσθετης λιτότηταςστην Ελλάδα. - Στις Βρυξέλλες σήμερα η υπουργός Εργασίας για διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα εργασιακά. - Την αισιοδοξία του πως θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά όχι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Δεν απέκλεισε ένα έκτακτο Eurogroup ενώ άφησε να εννοηθεί πως το θέμα θα λυθεί σε «πολιτικό επίπεδο»...
eklogika.gr

Παρέμβαση Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, στα πλαίσια της συζήτησης για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Την ανησυχία του για την έξαρση του εθνικισμού εξέφρασε με παρέμβαση του, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, στα πλαίσια της συζήτησης για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε.
Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:
Σίγουρα έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε τομείς όπως η δικαιοσύνη και την καταπολέμηση της διαφθοράς, όμως έχουμε και περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν μια έξαρση του εθνικισμού, όπως η σύλληψη δύο υπαλλήλων του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν προπαγανδιστικό υλικό για την Μεγάλη Αλβανία, χάρτες εν προκειμένου.
Σκοπός τους ήταν αυτό το υλικό, να μοιραστεί στους μαθητές Αλβανικής καταγωγής που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία. Αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο και σίγουρα δεν συμβαδίζει με την υποχρέωση για σχέση καλής γειτονίας. Για αυτό το λόγο θα καταθέσω και ανάλογες τροπολογίες.

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

H Sigma Group σας παρουσιάζει το πρώτο Art Mall της χώρας και σας προσφέρει τον δικό σας καλλιτεχνικό χώρο για να αναδείξετε τη δουλειά σας σε μια μοναδική εμπειρία! Ελάτε να τα δούμε όλα μαζί κι Αλλιώς ...

Αγαπητές φίλες,αγαπητοί φίλοι,

καλησπέρα σας.

Σας  στέλνουμε το παρόν  e-mail  με σκοπό την ενημέρωση σας  για τον καινούργιο πρωτότυπο 
χώρο  που εγκαινιάζει η Sigma Group την 1η Φεβρουαρίου 2017 ,στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος,λίγα μόνο
μέτρα απ΄το Γκάζι,7 λεπτά απ΄το μετρό του Μεταξουργείου και 7  λεπτά απ΄το μετρό
του Κεραμεικού,με την επωνυμία ΑΛΛΙΩΣ.

 ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΜΕΡΜΗΓΚΑ 5, ΑΘΗΝΑ ΤΚ 11251
ΤΗΛ. 210.8225246,
ΚΙΝ. 6931054873,
FAX 210.8228521

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας και εφέτος τέλεσε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας εφέτος τέλεσε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας εορτάζοντας τον ‘Αγιο Δαμασκηνό Στουδίτη (27.11), υμνογράφο του Στυμφάλιου Εθνομάρτυρα και Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς εξ Ιχθύος της Κορινθίας.
Ο Αγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης,για μας τους ψαραίους, Στυμφάλιους εν γένει και Κορινθίους, είναι ο Απόστολος του Αγίου Νικολάου εξ Ιχθύος της Κορινθίας, διότι χωρίς τον ‘Αγιο Δαμασκηνό δεν θα ήταν γνωστός ο ‘Αγιος Νικόλαος Νεοφανής και θεωρούμε ελάχιστο φόρο τιμής την τέλεση θείας λειτουργίας για τον ‘Αγιο Δαμασκηνό Στουδίτη. .
Η τέλεση της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε την 27.11.2016, ημέρα Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών. 
Ευχαριστούμε τον π. Θεμιστοκλή για την αποδοχή  της προτάσεώς μας.
Συλλειτούργησε ο Παπακώστας σ. ιερέας του αυτού ναού.
Παρέστησαν και μας τίμησαν ο γιός του χρηματίσαντος ιερέα στο Ψάρι (Παπαταμπάκη) Αντώνης Ταμπάκης, γνωστός εργατολόγος δικηγόρος Αθηνών, ο σ. και ποιητής του Ψαρίου Γεώργιος Χρ. Δούρος, ο ψαραίος πολιτευτής Κορινθίας 'Αρις Σκούρτης και πλήθος ψαραίων που διαμένουν στην Καρπούζης το γένος Δούρου (τρίτης γενιάς ψαραίος) και τον ευχαριστο Καρπούζης το γένος Δούρου (τρίτης γενιάς ψαραίος) και τον ευχαριστο ευχαριστούμε. 
Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Αγίου Δαμασκηνού Στουδίτου και η διάκρισή απ’ όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της Ορθοδοξίας μας, κατά τον 16 τους πνευματικούς ανθρώπους της Ορθοδοξίας μας, μας κάνει να ξαναμελετήσουμε με άλλο μάτι την υμνογραφία που έγραψε για τον Νεομάρτυρα άγιο Νικόλαο τον Νεοφανή τον εξ Ιχθύος της Κορινθίας το 1558, τέσσερα μόλις έτη μετά τη θυσία του 1554. 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Το Λουτράκι θα Λάμψει 2016

Εμφάνιση FB gia AFISA A3.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στο Λουτράκι.

Στην μοναδική αυτή γιορτή θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, χορευτικά από τμήματα Ευρωπαϊκών χορών του Δήμου της καθηγήτριας Ιωάννας Χατζηαθανασίου, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πολλές άλλες εκπλήξεις. Τους μικρούς μας φίλους θα περιμένει ο Μάγος Antonio!

Την εκδήλωση θα καλύψουν με μουσική, DJ's με στόχο να δημιουργήσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα για το άναμμα του δέντρου της πόλης και την έναρξη των Χριστουγέννων.

Μαζί μας θα είναι και το Νεανικό Συγκρότημα KINGS για να μας διασκεδάσουν με τα τραγούδια τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 16:00. Tο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και η φωταγώγηση της πόλης θα πραγματοποιηθεί στις 19:00.


Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου το Λουτράκι θα Λάμψει!
Σας περιμένουμε όλους!



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων