Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Πόλη-«φάντασμα» αύριο η Αθήνα λόγω Ομπάμα – Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις

Ένα καλά φυλασσόμενο φρούριο θα θυμίζει την Τρίτη και την Τετάρτη η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου είναι πρωτοφανή τόσο στο κέντρο όσο και στον Αστέρα Βουλιαγμένης που θα μείνει. Το ξενοδοχείο θα είναι περικυκλωμένο τόσο από την ξηρά, όσο και από τη θάλασσα.
Απίστευτα τα μέτρα ασφάλειας

Η νύχτα έπεσε και η υπερπανσέληνος φώτισε την Ακρόπολη!

Πανσέληνος: Εντυπωσιακές εικόνες από το `σούπερ` φεγγάρι! [pics]

Διασωληνωμένος με σηψαιμία ο Θάνος Πλεύρης - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Θάνο Πλεύρη - Διασωληνωμένος με σηψαιμία

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού. 
Ο κ. Πλεύρης βρίσκεται στην εντατική μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού ως απόρροια μόλυνσης από παρακέντηση στο πόδι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης βρισκόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και μετά τις επιπλοκές μεταφέρθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο και από εκεί στο Ιατρικό Θεραπευτήριο, προκειμένου οι γιατροί εκεί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. 
 Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 
 "Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης εισήχθη χθες, Κυριακή 13/11/16, στις 10.00 π.μ., στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, με εικόνα σήψης. Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. 
 Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. 
 Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές. Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη."

Έρχεται ο Ομπάμα στην Αθήνα: Αλαλούμ με την απεργία στις συγκοινωνίες! Ποια μέσα θα λειτουργήσουν κανονικά

Ομπάμα στην Αθήνα: Αλαλούμ με την απεργία στις συγκοινωνίες! Ποια μέσα θα λειτουργήσουν κανονικά
Μπάχαλο επικρατεί τις τελευταίες ώρες με τις στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς το μεσημέρι τα σωματεία ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι απεργίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά και μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. 
Στην περίπτωση που οι απεργίες πραγματοποιηθούν κανονικά:
- Μετρό: Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 10:00 π.μ. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 προς και από το αεροδρόμιο θα ξεκινήσουν μετά τις 11:20 π.μ. (Πρώτο δρομολόγιο Μετρό από το Αεροδρόμιο στις 11:30 Πρώτο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο στις 10:56).
- Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 12:00 και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ του Μετρό, καθ υπόδειξη της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.
- Άγνωστο αν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα αρχίσουν στις 10:00 π.μ. ή από την έναρξη της βάρδιας. (Επισήμως ισχύει η απεργία)
- Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.
- Προαστιακός: Από ώρα 10:00 έως και τουλάχιστον 11:30 θα ανασταλούν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην περιοχή του Αεροδρομίου
- Από τις 5:00 π.μ. αναμένεται κλείσιμο δρόμων περιμετρικά του Πολυτεχνείου και προσωρινές τροποποιήσεις διαδρομών των Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς και μεταφορά των αφετηριών που βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο.
Χάος θα επικρατεί στους δρόμους, τόσο αύριο. Τρίτη, όσο και την Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο Πανηλειακός τρένο στην Ηλεία , πέτυχε το 9Χ9, και ξέφυγε στο +2 από τον Ξενοφώντα Κρεστένων


Στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Ηλείας για την 9η αγωνιστική , ο Πανηλειακός συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, καθώς σήμερα Δευτέρα πέρασε νικηφόρα και από το Χάβαρι , επικρατώντας με 2 - 1 επί της τοπικής ομάδας. Με την νίκη του αυτή ο Πανηλειακός με το απόλυτο των βαθμών οδηγεί μόνος με +2 την "κούρσα" στην Ηλεία , καθώς, χθες, ο Ξενοφών Κρεστένων, έχασε πόντους , μετά το ισόπαλο 1 - 1 με τον Ηλειακό Λεχαινών , στο γήπεδο Κουρτεσίου.
 
Τα αποτελέσματα :
Εθνικος Αμπελοκαμπου - Αίας Γαστούνης 2 - 0
Ηλειακος Λεχαινων - Ξενοφών Κρεστένων  1 - 1
Θυελλα Πύργου - ΑΠΟ Κουρτεσιου  2 - 2
Ολυμπιακος Σαβαλιων - Αλφειος Επιταλιου 1 - 0
Κεραυνος Χειμαδιου - Προοδευτική Μανωλάδας 1 - 4
Δοξα Νεας Μανωλαδας - Ενιππευς Λατζοιου 1 - 0

Κενταυρος Μαγουλας - Ηλειακός Βαρθολομιού 3 - 1
Νικη Τραγανου - Ατρομητος Καβασιλων  0 - 0
ΑΟ Χαβαρίου - Πανηλειακός 1 - 2

 Η Βαθμολογία
(Σε 9 αγώνες) 
1 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 27 

2 ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 25
3 ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 18
4 ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 17

5 ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ 17
6 ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ 13
7 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 13
8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ 13 

9 ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ 13 10 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 12

11 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ 12
12 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ 10

13 ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ 9
14 ΕΝΙΠΠΕΥΣ ΛΑΤΖΟΙΟΥ 9
15 ΑΟ ΧΑΒΑΡΙΟΥ 8
16 ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ 8
17 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ 3
18 ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ 0

Προσλήψεις: Όλες οι θέσεις που «τρέχουν» την τελευταία εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

Πρόσληψη Γεωπόνου στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Aνακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Επιχείριση «Ρίξτε την κοιλιά»


koil.ets.jpgΑν το αντιαισθητικό «σωσίβιο» γύρω από τη μέση είναι ο χειρότερος «εχθρός» σας, και το γυμναστήριο -λόγω έλλειψης χρόνου- παραμένει «όνειρο», υπάρχει λύση: δύο ασκήσεις που εκτελούνται πανεύκολα, σε λιγότερα από 5’ και θα σας βοηθήσει να φορέσετε ακόμη και το πιο στενό μικρό μαύρο φόρεμα, χωρίς να... ρουφάτε την κοιλιά σας.


Διαβάστε περισσότερα  


perit.ets.jpg

Περιτομή: Ένα παράδοξο «εμβόλιο» που προστατεύει από λοιμώξεις


Ένα χειρουργικό «εμβόλιο» έναντι μιας ευρείας ποικιλίας λοιμώξεων, δυσμενών ιατρικών καταστάσεων και πιθανώς θανατηφόρων νόσων αποτελεί η περιτομή των ανδρών. Η απλή και ανώδυνη επέμβαση αποδεικνύεται ότι μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη τόσο σε άνδρες όσο και στις συντρόφους τους.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr 

Ο Χρίστος Δήμας στις εγκαταστάσεις της Google και της Microsoft


Στις εγκαταστάσεις της Google στη Ζυρίχη βρέθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ.Δήμας ενημερώθηκε για προγράμματα προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας του ψηφιακού κολοσσού και ξεναγήθηκε στους χώρους των εργαστηρίων. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας με πολίτες, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υπεύθυνο του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστο Δήμα, καθώς και στελέχη του Κόμματος, επισκέφθηκαν το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Hellas.
Μετά την επίσκεψη, οι κ. Παναγιωτόπουλος και Δήμας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Επισκεφθήκαμε σήμερα τα γραφεία της Microsoft Hellas, όπου συζητήσαμε με στελέχη της εταιρείας και ιδιοκτήτες startup επιχειρήσεων (Quizdom, AmongDoctors, Kinems, Marpoint) για θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνολογικών εξελίξεων.
Ανταλλάξαμε απόψεις για τις δυσκολίες του επιχειρείν στην Ελλάδα, αλλά και για τις προοπτικές που δημιουργεί η Microsoft σε νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας τη στέγη της, τις υποδομές της σε υλικοτεχνικά μέσα και το τεράστιο κύρος της παγκόσμιας φήμης της εταιρείας.
Η Ελλάδα έχει τους ανθρώπους, τα μυαλά και τις δυνατότητες για να αναπτυχθεί μια δυναμική και εξωστρεφής κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων που αξιοποιούν εργαλεία προηγμένης τεχνολογίας, αλλά το Κράτος μας δεν έχει οικοδομήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ενώ αντιθέτως δημιουργεί συνεχώς δυσκολίες σωρεύοντας ολοένα και περισσότερα φορολογικά βάρη.
Αν αυτά τα αντικίνητρα δεν εκλείψουν, το εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό, νέων επιστημόνων σε τεχνολογικά αντικείμενα αιχμής και νέων επιχειρηματιών σε νεοφυείς επιχειρήσεις, θα αναγκαστεί να δημιουργήσει και να πετύχει αλλού και αυτό θα αποτελεί μία ακόμη τεράστια ζημιά για τη χώρα».

Πέτρος Τατούλης «Να ζητήσει συγγνώμη από τον Πελοποννησιακό λαό η αντιπολίτευση για την άρνησή της στα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια»

«Πολιτικά αδόκιμη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να ζητήσει τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης του προγράμματος του ΕΣΠΑ και τόνισε ότι «αυτό που θα είχε σημασία θα ήταν μια πρωτοβουλία σύσσωμης της αντιπολίτευσης να ζητήσει συγγνώμη από τον Πελοποννησιακό λαό για την απόλυτα αρνητική στάση της στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια».
«Αποτελούν βαρίδια στην προσπάθεια της Περιφέρειας» συνέχισε ο κ. Τατούλης, «Συμμετέχουν σε όλα τα όργανα που λαμβάνονται οι αποφάσεις και θα έπρεπε να τα γνωρίζουν. Βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής μας προσπάθειας, αποτέλεσμα της οποίας είναι η υλοποίηση μεγάλων έργων στην Πελοπόννησο για πρώτη φορά. Έχουμε υλοποιήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και με το παραπάνω, η Πελοπόννησος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και για αυτό το έργο είναι περήφανη η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου».  

Μεγάλη γιορτή για τα 35 χρόνια της Εταιρείας Συγγραφέων

Εμφάνιση 35-xronia-ES.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη εορταστική εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» η Εταιρεία Συγγραφέων, το σημαντικότερο σωματείο δημιουργών λόγου της χώρας.

Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η απονομή των λογοτεχνικών της βραβείων (βραβείο «Διδώ Σωτηρίου», βραβείο «Δαίδαλος», βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή, βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» για πρωτοεμφανιζόμενο μυθιστοριογράφο), η υποδοχή των νέων της μελών, καθώς και η παρουσίαση του νέου ιστότοπου (www.authors.gr), του e-book «Greek Writers Today» (εκδ. Πατάκη), του ημερολογίου 2017 «Πολλαπλές Αρχαιότητες» (εκδ. Πατάκη) και του συλλογικού τόμου με κείμενα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων «Πάθη στη Λογοτεχνία» (εκδ. Καστανιώτη).

Τα βραβεία θα απονείμουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ Αντώνης Καρατζάς, η Αλίκη Βαρβέρη και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης και οι πρώην πρόεδροι Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βασιλικός και Αλέξης Ζήρας.

Για τις νέες εκδόσεις της Εταιρείας Συγγραφέων «Greek Writers Today» (e-book), και «Πολλαπλές Αρχαιότητες» (Ημερολόγιο 2017), και τα δύο από τις εκδόσεις Πατάκη, θα μιλήσει η εκδότρια Άννα Πατάκη, και για τον συλλογικό τόμο «Πάθη στη Λογοτεχνία» (εκδ. Καστανιώτη) θα μιλήσει ο υπεύθυνος ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη Δημήτρης Ποσάντζης και η επιμελήτρια του τόμου Ηρώ Νικοπούλου.

Για τον Ζήση Σαρίκα θα μιλήσει ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ και συγγραφέας Βασίλης Κάλφας, και για τον Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής και επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Άγγελος Δεληβορριάς.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική, και στο τέλος θα παρατεθεί κοκτέιλ.

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ, τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, τα Ελληνικά Πετρέλαια. Την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» παραχώρησε ευγενικά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 19:30
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851,
Στάση Μετρό «Κεραμεικός», τηλέφωνο210-3452150



ΕΝΤΑΞΗ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εντάχθηκαν δύο σημαντικά έργα για την Κορινθία: Η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου και περιβάλλοντος χώρου στη Νεμέα – με προϋπολογισμό 102.000 ευρώ – και η κατασκευή αποδυτηρίων του γηπέδου Ζευγολατιού – με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.
Κύριος στόχος της αθλητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η ενίσχυση και η προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση χρηματοδοτείται η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών αλλά και η βελτίωση των ήδη υφιστάμενων ανά την Ελλάδα. Η υλοποίηση αυτών των δύο έργων για την Κορινθία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, ώστε να αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας και να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο νέο κόσμο να ασχοληθεί με τον υγιή αθλητισμό.
Η ένταξη των δύο αυτών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έγινε έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες των Βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες Δημοτικές Αρχές.
Κόρινθος, 14.11.2016

Γράφειο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

260 προσλήψεις στους δήμους και τις περιφέρειες Ν. – Β. Αιγαίου ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής

Σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης στους νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες της χώρας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, η κυβέρνηση προωθεί 200 προσλήψεις στους νησιωτικούς δήμους και άλλες 60 στις δύο περιφέρειες, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις σε προσωπικό.

Επίσης όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, προκειμένου να ενισχυθούν οι λειτουργικές δαπάνες των δήμων φέτος, μετά από ανακατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των δήμων, αποδόθηκαν στους μικρούς δήμους και ορεινούς δήμους επιπλέον 20 εκ. ευρώ, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί να τους αποδοθούν πόροι και από τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων.

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η ναυτική εκπαίδευση στη χώρα μας, με την ίδρυση αντίστοιχου τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου η Ελλάδα, μια κατεξοχήν ναυτική χώρα, να έτοιμη να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς εργασίας, που σύμφωνα με μελέτες υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν πάνω από 140.000 θέσεις παγκοσμίως.

πηγή:www.localit.gr

Χάος και σκάνδαλα στη Βραζιλία (που επίσης εκθείαζε ο κ. Τσίπρας)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μιλώντας συνεχώς για τη Βενεζουέλα αυτόν τον καιρό, σχεδόν ξεχάσαμε το άλλο πρότυπο του κ. Τσίπρα, τη Βραζιλία της «συντρόφισσας Ντίλμα», όπως συνηθίζει να την αποκαλεί – αλλά από τότε που βρέθηκε στα κάτω της, δεν ακούσαμε ούτε μια λέξη συμπαράστασης.
Στη Βραζιλία, λοιπόν, την οποία (μαζί με την Αργεντινή) επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας τον Δεκέμβριο του 2012 και δήλωσε «το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής», γίνεται χαμός.

Η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος των τελευταίων 70 ετών

Σήμερα η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος των τελευταίων 70 ετών
Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν σήμερα είχαν  την ευκαιρία να δουν τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνο που έχουν αντικρίσει έως τώρα.Χθες  η Σελήνη πλησίασε στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, σε απόσταση περίπου 348.400 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη πανσέληνο από το 1948.
Η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα βρεθεί πάλι τόσο κοντά και θα φαίνεται τόσο μεγάλο και φωτεινό, θα είναι το Νοέμβριο του 2034, σύμφωνα με τη NASA.
Η σούπερ-πανσέληνος έφθασε στο μέγιστό της, σήμερα  Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. στις 15:52 ώρα Ελλάδος  Θεαματική θα είναι, επίσης και η επόμενη πανσέληνος της 14ης Δεκεμβρίου, αν και όχι όπως η χθεσινή.

Και το λάπτοπ θέλει φροντίδα -4 συμβουλές για να σου κρατήσει περισσότερο

Και το λάπτοπ θέλει φροντίδα -4 συμβουλές για να σου κρατήσει περισσότερο
Τα λάπτοπ είτε είναι εργαλεία δουλειάς, είτε μέσα διασκέδασης έχουν γίνει για όλους απαραίτητα.
Βέβαια, αυτές οι φορητές συσκευές έχουν ευαίσθητα εξαρτήματα τα οποία αν παραμελήσεις απ΄τη στιγμή της αγοράς, θα σου εμφανίσουν προβλήματα μελλοντικά και το πιθανότερο είναι είτε το λάπτοπ σου να υπολειτουργεί είτε να

Αγριος καβγάς Βενιζέλου-Φώφης -Ολοι οι διάλογοι

venizelos708fofi
Μάρτυρες μιας άγριας αντιπαράθεσης μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Φώφης Γεννηματά έγιναν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ όπου συνεδρίασαν χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.
Αφορμή υπήρξε η δημόσια διαφωνία του πρώην προέδρου του Κινήματος με την νυν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την στάση που έπρεπε να

‘Οραμα Γερόντισσας που συγκλονίζει: «Όσα θα γίνουν στην Ελλάδα… »

GERODISSA

Arouraios.gr 

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ»

Εμφάνιση ΚΠΕ_Δημ_Συμπαραταξης_Μανιάτης_1.jpg
Ομιλία Γ. Μανιάτη στην Κοινή συνεδρίαση των ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών, 13/11/2016, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα 

Είναι ανιστόρητο, γραφικό και τελικά προσβλητικό για όλους μας το ερώτημα, με ποιον είμαστε. Με αφορμή τις θέσεις μας στο ΕΣΡ ρωτούσαν κάποιοι μήπως είμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό με αφορμή τις θέσεις μας στο νόμο για την απλή αναλογική δήθεν ρωτούσαν μήπως είμαστε με τη δεξιά. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

vaggelis-meimarakis.jpg
Τα λόγια μίσους και διχόνοιας που ξεστόμισε ο Αντώνης Σαμαράς από την Ξάνθη, στο πλαίσιο παρουσίασης της πλατφόρμας του νέου του κόμματος με το όνομα «Ισχυρή Ελλάδα», δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν απαθή οποιοδήποτε σώφρονα, μετριοπαθή πολιτικό.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε: «η επίσκεψη Ομπάμα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς, ώστε ο Αμερικανός Πρόεδρος να βεβαιωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών απαιτεί αλλαγή πολιτικής για την έξοδο από την κρίση και κυρίως εθνική συνεννόηση  για τη διευθέτηση του χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων, που αποτελούν εθνικούς στόχους. Για την επίτευξη αυτών χρειάζεται εθνική συλλογική προσπάθεια».
Θυμίζουμε πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως αρχηγός της ΝΔ και πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, είχε παρουσιάσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που απαιτούσε την εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας και τη δημιουργία εθνικών ομάδων διαπραγμάτευσης και εκπόνησης αναπτυξιακού σχεδίου με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων και των κομμάτων που συντάσσονται με το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας.
Με τη σημερινή του παρέμβαση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στέλνει μία ηχηρή προειδοποίηση στον Αντώνη Σαμαρά, πως τα λόγια διχασμού δεν θα περνάνε αναπάντητα. Ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές που η χώρα υποδέχεται τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας.
Στο ναρκοπέδιο που στήνει ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του, κατά της χώρας, θα βρει σθεναρές αντιστάσεις.
«Ο Κεντροδεξιός»

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ

kostas-karamanlis-jr-karamanlis.jpg
Ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, με συνέντευξή του στη «Real Νews», βάζει ταφόπλακα στα σενάρια αυτών που ονειρεύονται μία ΝΔ, «ανοιχτή» στους πολιτικούς οπορτουνιστές που έκαναν καριέρα υβρίζοντας τον πρώην Πρωθυπουργό και τη ΝΔ.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ξεκαθαρίζουμε, βέβαια, ότι η Ν.Δ. ούτε θα διασώσει πολιτικά, αλλά ούτε και θα σωθεί η ίδια από κάποιους χτεσινούς υβριστές της.» (http://wp.me/p7nJQ5-Ym).
Και φυσικά δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, δεν μιλάει με τον ξάδερφό του… Ο νοών νοείτω!

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ – ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

samaras-periodeia.jpg
Σε πολιτικές κινήσεις μίσους και διχόνοιας επιδίδεται ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πολιτικός που από το 1993 συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και αποσταθεροποιεί την Ελλάδα, με διάφορους ρόλους και από διαφορετικά κόμματα, βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης περιοδείας και συναντήσεων με στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης  και πρόθυμους άεργους τυχοδιώκτες.

Συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στον Νίκο Παπαδημητρίου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

  Η συνέντευξη που παραχώρησε  ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης στον Νίκο Παπαδημητρίου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


 ΕΡ: Κύριε Πρόεδρε, η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ήταν, λοιπόν, ένα γεγονός-τομή στη μακρά πορεία διευθέτησης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου;
   ΑΠ: Ναι, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Κατ’ αρχήν έχει μια ιδιαίτερη σημασία ότι συγκροτήθηκε η 5η συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή, άρα έγινε δυνατό μέσα σε δέκα μήνες και οι πέντε Αρχές να συσταθούν εξ αρχής - και αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Μιλάμε για εξαετείς θητείες όλων των συμμετεχόντων. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είχε καθυστερήσει πάρα πολύ και ενώ η επιταγή του Συντάγματος -διότι περί επιταγής πρόκειται και όχι περί παρότρυνσης- είναι σαφής προς τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα: να συγκροτούν τα 4/5 για να γίνονται οι Ανεξάρτητες Αρχές.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 - Bαθμολογίες




1ος όμιλος
Γαλλία - Σουηδία 2-1 (58' Πογκμπά, 65' Παγέτ - 54' Φόρσμπεργκ)

Λουξεμβούργο-Ολλανδία 1-3 (44' Σανό- 36΄Ρόμπεν, 58΄, 84΄Ντεπάι)

Βουλγαρία-Λευκορωσία 1-0(10΄ Ποπόφ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γαλλία 10 (7-2)
2. Ολλανδία 7 (8-4)
3. Σουηδία 7 (6-3)
4. Βουλγαρία 6 (6-10)
5. Λευκορωσία 2 (2-6)
6. Λουξεμβούργο 1 (5-9)



2ος όμιλος
Ελβετία-Νήσοι Φαρόε 2-0 (27΄ Ντερντιγιόκ, 83΄Λιχτστάινερ)
Ουγγαρία-Ανδόρα 4-0 (34΄ Γκέρα, 43΄ Λανγκ, 73΄Γκιούρσκο, 88΄Σαλάι)
Πορτογαλία-Λετονία 4-1 (28΄πεν., 85΄ Ρονάλντο, 70΄ Γουίλιαμ, 90+2 Μπρούνο Άλβες- 67΄ Ζούζινς)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ελβετία 12 (9-3)
2. Πορτογαλία 9 (16-3)
3. Ουγγαρία 7 (8-3)
4. Νήσοι Φερόε 4 (2-8)
5. Λετονία 3 (2-8)
6. Ανδόρα 0 (1-13)


3ος όμιλος
Τσεχία - Νορβηγία 2-1 (11' Κέρμεντσικ, 47' Ζμέρχαλ - 86' Κινγκ)
Βόρεια Ιρλανδία - Αζερμπαϊτζάν 4-0 (27' Λάφερτι, 40' Μακόλεϊ, 66' Μακλάφλιν, 83' Μπραντ)
Σαν Μαρίνο - Γερμανία 0-8 (7' Κεντίρα, 9', 58', 76' Νιαμπρί, 32', 65' Χέκτορ, 82' αυτ. Στεφανέλι, 85' Φόλαντ)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γερμανία 12 (16-0)
2. Βόρειος Ιρλανδία 7 (8-2)
3. Αζερμπαϊτζάν 7 (2-4)
4. Τσεχία 5 (2-4)
5. Νορβηγία 3 (5-7)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-17)


4ος όμιλος
Αυστρία - Ιρλανδία 0-1  (48' Μακλίν)
Γεωργία - Μολδαβία 1-1 (16' Καζαϊσβίλι - 78' Γκάτσκαν)

Ουαλία - Σερβία 1-1  (30' Μπέιλ - 85' Μίτροβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ιρλανδία 10 (7-3)
2. Σερβία 8 (9-5)
3. Ουαλία 6 (8-4)
4. Αυστρία 4 (6-7)
5. Γεωργία 2 (3-5)
6. Μολδαβία 1 (2-11)


5ος όμιλος
Αρμενία - Μαυροβούνιο 3-2 (50' Γκριγκοριάν, 74' Χαρογιάν, 90+3' Γκαζαριάν - 36' Κογιάσεβιτ,ς 38' Γιόβετιτς)
Δανία - Καζακστάν 4-1 (15' Κορνέλιους, 36' πέν., 90+2' Έρικσεν, 78' Άνκερσεν - 17' Σουγιουμπάγεβ)
Ρουμανία - Πολωνία 0-3 (11' Γκροσίτσκι, 82', 90+1' πέν. Λεβαντόβσκι)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πολωνία 10 (10-5)
2. Μαυροβούνιο 7 (9-4)
4. Δανία 6 (7-5)
3. Ρουμανία 5 (6-4)
5. Αρμενία 3 (4-10)
6. Καζακστάν 2 (3-11)



6ος όμιλος
Αγγλία - Σκωτία 3-0 (24' Στάριτζ, 51' Λαλάνα, 61' Κέιχιλ)
Μάλτα - Σλοβενία 0-1 (47' Βέρμπιτς)
Σλοβακία - Λιθουανία 4-0 (12' Νέμετς, 15' Κούτσκα, 36' Σκέρτελ, 86' Χάμσικ)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αγγλία 10 (6-0)
2. Σλοβενία 8 (4-2)
3. Σλοβακία 6 (7-2)
4. Λιθουανία 5 (5-7)
5. Σκωτία 4 (6-8)
6. Μάλτα 0 (1-10)



7ος όμιλος

Αλβανία - Ισραήλ 0-3  (18' πέν. Ζάχαβι, 66' Έινμπιντερ, 83' Ατάρ)
Λίχτενσταϊν - Ιταλία 0-4  (11', 44' Μπελότι, 12' Ιμόμπιλε, 32' Καντρέβα)
Ισπανία - Σκόπια 4-0  (34' αυτ. Βελκόσκι, 63' Βιτόλο, 85' Μονρεάλ, 86' Αντούριθ)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ισπανία 10 (15-1)
2. Ιταλία 10 (11-4)
3. Ισραήλ 9 (8-5)
4. Αλβανία 6 (4-6)
5. Σκόπια 0 (4-11)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-16)


8ος όμιλος

Κύπρος-Γιβραλτάρ 3-1 (29΄Λαίφης, 66΄ Σωτηρίου, 87΄ Σιέλης - 51΄Λ. Κασκιάρο)
Βέλγιο-Εσθονία 8-1 (8΄ Μενιέ, 16΄, 68΄ Μέρτενς, 25΄ Αζάρ, 62΄ Καράσκο, 64΄ αυτ. Κλαβάν, 83΄, 88΄ Λουκάκου - 31΄ Ανιέρ)
ΕΛΛΑΔΑ-Βοσνία 1-1 (32΄ αυτ. Καρνέζης, 90+5 Τζαβέλλας)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέλγιο 12 (21-1)
2. Ελλάδα 10 (9-2)
3. Βοσνία 7 (8-5)
4. Κύπρος 3 (3-8)
5. Εσθονία 3 (5-15)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-17)
 

9ος όμιλος

Τουρκία - Κόσοβο 2-0  (51' Γιλμάζ, 55' Σεν)
Ουκρανία - Φινλανδία 1-0  (24' Κράβετς)
Κροατία - Ισλανδία 2-0 (15', 90+1' Μπρόζοβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κροατία 10 (10-1)
2. Ουκρανία 8 (7-3)
3. Ισλανδία 7 (6-5)
4. Τουρκία 5 (5-5)
5. Φινλανδία 1 (3-6)
6. Κόσοβο 1 (1-12)



*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας.

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς.

Με περιπατο το Βέλγιο διέλυσε με 8-1 την Εσθονία


Το Βέλγιο διέλυσε με 8-1 την Εσθονία, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα. Το σκορ άνοιξε ο Μενιέ στο 8΄, για να «πάρει την σκυτάλη» ο Μέρτενς στο 16΄, ενώ στο 25΄ ο Αζάρ διαμόρφωσε το 3-0, για να μειώσει προσωρινά ο Ανιέρ στο 30΄ σε 3-1. 

Στο 62΄ ο Καράσκο έγραψε το 4-0 και μόλις δύο λεπτά αργότερα (64΄) ο Κλαβάν με αυτογκόλ έκανε το 5-1. Στο 68΄ ο Μέρτενς με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του έκανε το 6-1. Το τελικό 8-1 διαμόρφωσε ο Λουκάκου με δύο τέρματα στο 83΄ και το 88΄. Με αυτή την νίκη του το Βέλγιο ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου με τρεις βαθμούς διαφορά απο Ελλάδα και Βοσνία.

Βέλγιο (Ρ. Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Βερτόνγκεν, Βίτσελ (88΄ Σίμονς), Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Αζάρ (73΄ Μιραλάς), Μέρτενς (79΄ Τιέλεμανς), Μενιέ, Καράσκο, Σιμάν

Εσθονία (Μ. Ριμ): Ακσάλου, Ντμιτρίγεφ, Ανιέρ (85΄ Ογιάμα), Βασίλιεφ, Κλάβαν, Μοσνίκοφ (63΄ Καμς), Λουτς (84΄ Μάριν), Μετς, Καλάστε, Μπαράνοφ, Τενίστε

Η Ολλανδία επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Λουξεμβούργο με 3-1 και "έπιασε" την Σουηδία στην 2η θέση του 1ου ομίλου. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Βουλγαρία νίκησε με 1-0 την Λευκορωσία.

Στον 2ο όμιλο είχαμε άνετες νίκες των φαβορί. Συγκεκριμένα η Ελβετία έκανε το "4 στα 4" επικρατώντας με 2-0 των Νήσων Φαρόε, η Ουγγαρία διέλυσε με 4-0 την Ανδόρα, ενώ η Πορτογαλία νίκησε εύκολα με 4-1 την Λετονία. 

Πρώτη νίκη για την Κύπρο, 3-1 του Γιβραλτάρ

Πρώτη νίκη για την Κύπρο, περίπατος για το Βέλγιο
Πρώτη νίκη για την Κύπρο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, καθώς επικράτησε με 3-1 του Γιβραλτάρ, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του 8ου ομίλου, όπου μετέχει και η Εθνική Ελλάδας. 
Η Κύπρος προηγήθηκε με τον Λαΐφη στο 29΄, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τέρμα του Λι Κασκιάρο στο 51΄. Στο 66΄ ο Σωτηρίου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Κύπρο, με τον Σιέλη στο 87΄ να διαμορφώνει το τελικό 3-1. 
Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση το Γιβραλτάρ λόγω αποβολής του Τζέις Ολιβέρο (2η κίτρινη) στο 80΄.

Κύπρος (Χ. Χριστοφόρου): Παναγή, Σιέλης, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Σωτηρίου (86΄ Μυτίδης), Χριστοφή, Κυριάκου (89΄ Νικολάου), Εφραίμ (73΄ Χαραλαμπίδης), Αρτυματάς, Λαΐφης, Καστανός.

Γιβραλτάρ (Τζ. Γουντ): Ιμπραχίμ, Τσιπολίνα, Ρ. Κασκιάρo, Λ. Κασκιάρo, Κ. Κασκιάρo (74΄ Γκάρο), Γουόκερ, Καμπρέρα (85΄ Πρίστλεϊ), Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Μπαρντόν (69΄ Ερνάντεζ), Γκαρσία.

Ζωντανή με τη φωτοβολίδα Τζαβέλα στο 95΄ η Εθνική. Ελλαδα - Βοσνία 1 - 1

Ελλάδα - Βοσνία 1-1
Με γκολ του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις η Ελλάδα «έκλεψε» το βαθμό από τη Βοσνία. Η οποία είχε προηγηθεί με τον Πιάνιτς στο 32’. Με δέκα παίχτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες λόγω αποβολής, στο 80’, των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Τζέκο (2η κίτρινη). Η «γαλανόελυκη», έστω και στα «τελιώμαστα» διατήρηση τη διαφορά των τριών πόντων από τη Βοσνία.