Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Σε ηλικία 89 ετών Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε στο ΚΑΤ ο Γιάννης Μιχαλόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός ηθοποιός υπεβλήθη σε επέμβαση στο πόδι και λίγες ώρες μετά την ανάνηψη υπέστη ανακοπή.Σήμερα τα ξημερώματα στο ΚΑΤ η νοσηλεύτρια ενημέρωσε τους γιατρούς ότι ο ηθοποιός δεν είχε πλέον σφυγμό. Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας την τελευταία δεκαετία.

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου μιας και η φωνή του ήταν πολύ χαρακτηριστική.
Ο κατεργάρης (αφίσα).jpgΌμως στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική.
Στον κινηματογράφο έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους. Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων: «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», και άλλες.

Στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές, με πιο γνωστή το «Ορκιστείτε παρακαλώ», από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές κωμικές σειρές της δεκαετίας του 1980 στη δημόσια τηλεόραση όπου πρωταγωνιστούσε ως δικαστής.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 από το νεκροταφείο Ζωγράφου.

Το DNA "μίλησε" - Είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ο οδηγός του μοιραίου τζιπ

thriler-me-ton-ekdoti-mauriko-skotwthike-se-troxaioΟ 45χρονος εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο οδηγός του μοιραίου Porsche Cayenne που τυλίχθηκε στις φλόγες την Πέμπτη (09/06/2016) στην Αττική Οδό. Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα από τη νεκροψία ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του.
Αυτό που μένει να ερευνηθεί είναι από τη νεκροτομή, αν υπήρχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που οδήγησε στο τροχαίο δυστύχημα.
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέλυσαν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο όλο το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού. Η πορεία που διέγραψε το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου λέει πολλά για τις συνθήκες που μπορεί να οδήγησαν στη φωτιά και τον τραγικό θάνατο του εκδότη την Πέμπτη (09/06/2016) λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι.
Τα τελευταία μέτρα της μοιραίας διαδρομής από το ύψος του Mall ως το σημείο που τελικά ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο του εκδότη δεν έδωσαν στοιχεία που μπορεί να δώσουν απαντήσεις στους αστυνομικούς.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο έρωτας με την Ελισάβετ και οι παροιμιώδεις γκάφες του

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο έρωτας με την Ελισάβετ και οι παροιμιώδεις γκάφες του
Όσο προσεκτική είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β,΄τόσο αδέξιος και γκαφατζής είναι ο πρίγκιπας Φίλιππος που γιορτάζει σήμερα τα 95α γενέθλιά του, τα οποία επισκιάζει ο επίσημος εορτασμός των 90ών γενεθλίων της συζύγου του, την οποία στηρίζει σταθερά, από τη σκιά, για περισσότερο από μισό αιώνα. 
Πράγματι μια μεγαλοπρεπής τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου για τα γενέθλια της βασίλισσας, η οποία είναι περισσότερο από ποτέ δημοφιλής στους υπηκόους της και η οποία κατέρριψε το ρεκόρ μακροβιότητας στον θρόνο, το οποίο κατείχε η προγιαγιά της Βικτωρία.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συγχαίρει τον ΕΟΠΥΥ για το έργο του

logo newsletter


YPYGEIAssss.jpg 

 

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συγχαίρει τον ΕΟΠΥΥ για το έργο του


Το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο υλοποίησης ενός συγκροτημένου σχεδίου στήριξης και αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας, ενισχύει και επικροτεί την επιτυχή ενεργοποίηση αποτελεσματικών, πρωτοποριακών δράσεων, που παρέχουν οφέλη στο σύνολο των πολιτών της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Εσωτερικών: Πρόσληψη 784 ατόμων σε Δήμους, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ (λίστα)

Στην έγκριση συνολικά 784 προσλήψεων σε δήμους, σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών με δύο αποφάσεις που υπογράφει ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας.
Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣΔΑ εγκρίνει τη σύναψη 101 συµβάσεων µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου για χρονικό διάστηµα έως 8 µήνες ή έως 9 µήνες (για αναγνωρισµένες σχολές) ή έως 11 µήνες (για παιδικούς σταθµούς) και 45 συµβάσεων µίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα έτος, σε ΝΠΙ∆ για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίµου από τις ωφελούµενους.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Επιπλέον εγκρίνει τη σύναψη 540 συµβάσεων µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου για χρονικό διάστηµα έως 8 µήνες ή έως 9 µήνες (για αναγνωρισµένες σχολές) ή έως 11 µήνες (για παιδικούς σταθµούς) και 98 συµβάσεων µίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα έτος, σε ΟΤΑ και ΝΠ∆∆.
ΑΠΟΦΑΣΗ 

aftodioikisi.gr

ΙΚΑ: Έτσι θα γίνεται η χορήγηση του ΕΚΑΣ (εγκύκλιος)

Τον τρόπο χορήγησης του ΕΚΑΣ, με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας, περιγράφει εγκύκλιος που εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΚΑΣ

aftodioikisi.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εμβληματική η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο»



«Η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο το Νοέμβριο του 2016 θα αποτελέσει την εμβληματική αφετηρία επανεκκίνησης της προσπάθειάς της να ξεπεραστούν προβλήματα, φοβίες και προβληματικές πολιτικές για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση εργασίας στο Βερολίνο την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πρέπει να προσδιορίσει τους προγραμματικούς της στόχους και να αναλάβει κοινές δράσεις, ώστε η προσπάθειά της αυτή να έχει πρακτικό αποτέλεσμα στους πολίτες και πρόσθεσε την αναγκαιότητα να διαμορφωθεί ένας οδικός χάρτης μετρήσιμων δεδομένων, τα οποία θα αξιολογούνται σε κάθε διάσκεψη και θα αποτελούν τον οδηγό διαμόρφωσης της περαιτέρω στρατηγικής.

Αλκίφρων: Ξενοδοχείο σαν σε…παραμύθι

Τα Καλά Νερά στο Πήλιο



Ζήστε μοναδικές στιγμές στα Καλά Νερά στο Πήλιο έχοντας ένα μοναδικό ορμητήριο

Ο παράδεισος απέχει λίγες ώρες μόνο από τα αστικά κέντρα είτε μιλά κάποιος για την Αθήνα είτε για την Θεσσαλονίκη.

 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

 

Συνεδρίαση οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λουτρακίου...



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Λουτράκι  10- 06- 2016
    ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                              Αριθ. Πρωτ.:10099
                Δ Η Μ Ο Σ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
             ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                                 
                                                                                               

Π Ρ Ο Σ:         
Tα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
           
 Θ Ε Μ Α  :    "Πρόσκληση   σε   τακτική συνεδρίαση ".

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την  15η  Ιουνίου 2016, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 14:00  για συζήτηση και λήψη  απόφασης  επί των κατωτέρω  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Η Πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος της Ταϊβάν

Γράφει ο
Ηλίας Ηλιόπουλος*
 
Ορκίσθηκε προ ημερών (20/5) ως 14ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας (RepublicofChina, κοινώς γνωστής ως Taiwan) η Κυρία TsaiIng-wen, ηγέτις του «Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος» (DPP). Η Κυρία Tsai και το DPP ανεδείχθησαν νικητές κατά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 16ης Ιανουαρίου τρέχοντος έτους.

Η αλήθεια γι’ αυτά που ψηφίστηκαν για το Υπερταμείο το καλοκαίρι του 2015

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή για τον ΣΥΡΙΖΑ το ψέμα είναι πρώτη φύση και τελικά δεν μπορεί κανείς ποτέ να βρει άκρη μαζί τους, έχει αξία να δούμε τι ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία του Ιουλίου 2015 με τους δανειστές, η δήλωση του Eurogroup του καλοκαιριού και ο νόμος που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015, παραμονή της Παναγίας.
Κι’ αυτό, διότι σήμερα ισχυρίζονται πως όσα ψήφισαν περί υπερταμείου, υπηρχαν στη συμφωνία του δραματικού εκείνου καλοκαιριού του 2015, μετά το γελοίο δημοψήφισμα και τα καταστροφικά capital controls.

Δύο νέες ιστοσελίδες από το ΚΚΕ





http://www.iliaoikonomia.gr/sites/default/files/456f513de677e4fc67664113e10b55b1_0.gifΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΕ του ΚΚΕ πρόκειται σύντομα να αναρτήσει στο διαδίκτυο δυο νέες ιστοσελίδες.
Α) Ιστοσελίδα προσφορών στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://arxeio.kke.gr 
Β) Ιστοσελίδα αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στη διεύθυνση: http://dse.kke.gr

Αρχίζει το EURO 2016: «Αυλαία» απόψε με το Γαλλία-Ρουμανία

Έναρξη του Euro 2016

Ανοίγει απόψε στις 10 η «αυλαία» του EURO 2016 με τον αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και στη Ρουμανία.
Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της «Γηραιάς Ηπείρου» σε επίπεδο εθνικών ομάδων ξεκινάει στο επιβλητικό «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, με την αναμέτρηση ανάμεσα στην «οικοδέσποινα» του τουρνουά και στους Βαλκάνιους. 
Το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί, που είναι οι «τρικολόρ», ωστόσο, η κάθε πρεμιέρα κρύβει πάντα παγίδες και η Ρουμανία θα επιδιώξει να χαλάσει το...

Στο Λουισβιλ του Κεντακι Λαοθάλασσα στη μουσουλμανική κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/moxament1.jpg
Χιλιάδες άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, φίλαθλοι και απλοί θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι παρέστησαν την Πέμπτη στη μουσουλμανική τελετή που οργανώθηκε στη μνήμη του μεγάλου πυγμάχου και προσευχήθηκαν πάνω από τη σορό του ανθρώπου που αγωνίστηκε μέσα στα ρινγκ για τη νίκη και έξω από αυτά για την ειρήνη.
Η ζανάζα, η κηδεία στα αραβικά, τελέστηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Φρίντομ Χολ, στο ίδιο συγκρότημα όπου ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών νίκησε τον Γουίλι Μπέσμανοφ το 1961, στον τελευταίο αγώνα που έδωσε στο Λούισβιλ του Κεντάκι.
Την τελετή παρακολούθησαν 14.000 άνθρωποι κάθε φυλής και δόγματος. Σχεδόν όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν κατ’ επανάληψη στον Άλι χαρακτηρίζοντάς τον «πρωταθλητή του λαού».

Ποιοι είναι οι τσάμηδες; 10 ερωτήσεις 10 απαντήσεις που αποκαλύπτουν τα πάντα!

tsamides1

Ποιοι είναι αυτοί οι τσάμηδες που έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα; Αποδεδειγμένα ανθέλληνες,πιστοί συνεργάτες των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών ναζί ,καταδικασμένοι ως εγκληματίες πολέμου σε αναλογία ένας στους δέκα!!!
Αυτοί έχουν το θράσος να …διαμαρτύρονται!
Όλη η αλήθεια σ΄ ένα εξαιρετικό κείμενο του κ.Κωνσταντίνου Χολέβα από το palio.antibaro.gr
10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ

                                       τοῦ Κωνσταντίνου Χολέβα
                                       Πολιτικοῦ Ἐπιστήμονος

         Τόν τελευταῖο καιρό γίνεται καί πάλι συζήτηση γιά τούς “Τσάμηδες”. Ἡ ἀλβανική προπαγάνδα ἐπαναφέρει ἕνα ζήτημα τό ὁποῖο δημιουργεῖ ἀρνητικό κλῖμα στίς ἑλληνοαλβανικές σχέσεις καί προκαλεῖ ἤδη τήν ἀνησυχία πολλῶν Ἑλλήνων, ἰδίως στίς περιοχές που συνορεύουν μέ τήν Ἀλβανία, δηλαδή στούς Νομούς τῆς Δυτικῆς Μακεδονίας καί τῆς Ἠπείρου. Γιά νά δώσουμε μιά σύντομη εἰκόνα τοῦ θέματος κατά τρόπο κατανοητό ἀπό τόν ἀναγνώστη παρουσιάζουμε δέκα ἐρωτήσεις μέ τίς ἀντίστοιχες ἀπαντήσεις γιά τό θέμα τῶν Τσάμηδων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αρχή έφταιγε ο ΓΑΠ, μετά ο Σαμαράς και στο τέλος οι Τσίπρας Καμένος. Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε. Μία κοινωνία δομημένη όπως τα ομόλογα του Κώστα Καραμανλή, οι μετοχές του Κώστα Σημίτη, τα εξοπλιστικά του Άκη και οι κλαδικές του Ανδρέα αναζητεί "τις πταίει", αρνούμενη να κοιτάξει στον καθρέπτη της ιστορίας, να ξεφύγει του θηριοδαμαστή της που τη δαμάζει.

Μία χώρα σκλαβωμένη και παραδομένη στους δανειστές ξεπουλά το έδαφός της, τους στρατώνες της, γεμάτη περηφάνια και κηρύττει τη σωτηρία της αυτο-γελοιοποιούμενη διεθνώς. Ευτελίζοντας την Ελλάδα.

Πρόσφερε ΑΙΜΑ, Χάρισε Ζωή

ΕΛΤΑ Couriet logoΣτις 14 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα εθελοντή - αιμοδότη, θα πραγματοποιηθεί αιμοληψία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας μας (Λ. Βουλιαγμένης 115-117, ΑΘήνα, 11680, ώρες: 09:00-13:00).
Η ΕΛΤΑ Courier συνεργάζεται με την Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τα σποτ προώθησης της δράσης.
Πρώτο Σποτ
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους κ.κ. Μαρία Κορινθίου, Νίκο Βουρλιώτη, Τόνυ Δημητρίου, Πάρη Σκαρτσολιά, Μάνο Παπαγιάννη και Θοδωρή Βισκαδουράκη.



Δεύτερο Σποτ


Η σχετική είδηση είναι δημοσιευμένη και στην επίσημη ιστοσελίδα μας (http://www.elta-courier.gr/news/69​).
Με εκτίμηση,
ΕΛΤΑ Courier
 

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, στους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Τον Πρόεδρο της Βουλής πλαισίωσαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης και κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης. Τη συνέντευξη παρακολούθησαν, επίσης, στελέχη της Βουλής.
Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής, κ. Αδαμαντία Καρυοφύλλη.

 Η Συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στο video που ακολουθεί: