Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Έκτακτο Δ.Σ. για το Κύπελλο Ελλάδος!


Η Super league εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία γνωστοποίησε πως το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ. με κύριο θέμα αυτό του Κυπέλλου.Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να βρει μία λύση, ώστε να διεξαχθεί επιτέλους ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣΤΕ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ


Ενσωματωμένη εικόναΗ χειραγώγηση ενός λαού προϋποθέτει την απαξίωσή του, την διαστρέβλωση της εικόνας του, την προπαγάνδα κατωτερότητάς του. Έτσι έκαναν οι αποικιοκράτες, κάτι τέτοιο κάνει ο Ευρωπαϊκός ρατσισμός προς τον Νότο. Η χολερική προπαγάνδα του τεμπέλη, του ανορθολογικού Έλληνα.
       Οι καλύτερες υπηρεσίες στο ανθελληνικό αφήγημα παρέχονται στο εσωτερικό της χώρας από την εγχώρια πολιτική τάξη. Μία λεγόμενη εκσυγχρονιστική τάση προσπάθησε και προσπαθεί με αφετηρία την «υστέρηση του λαού» να επιβάλει την βίαιη προσαρμογή σε επιλογές εξωελληνικών παραγόντων. 

Ολυμπιακός: Δικός του ο Μπακασέτας αλλά μένει Νέα Σμύρνη



Ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε το προσύμφωνο που είχε με τον Πανιώνιο για τον Τάσο Μπακασέτα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Sportday» ο επιθετικός του Πανιωνίου είναι ένα βήμα πριν τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους».
Η υπόθεση του 23χρονου Κορίνθιου επιθετικού δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Πάντως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να τον αφήσει στον Πανιώνιο για να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία.

'ΜΗΝΑΣ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ'' Ο ΜΑΙΟΣ!


Σε εξέλιξη το ειδικό πρόγραμμα  ξεναγήσεων και εκδηλώσεων για την ανάδειξη του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Καλαβρύτων!

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 120 ετών λειτουργίας του , που εμπνεύστηκε και ολοκλήρωσε ο Χαρίλαος Τρικούπης -επιτυγχάνοντας έναν κατασκευαστικό άθλο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Σκοπός είναι η καθιέρωση του Μαΐου κάθε έτους, σε “Μήνα Οδοντωτού”.


Ο Οδοντωτός είναι ένα από τα σπάνια οδοντωτά τραίνα στον κόσμο, λόγω του μικρού πλάτους της γραμμής του (μόλις 75 εκατοστά), η οποία ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, “το κύμα με το βουνό”, διασχίζοντας το πανέμορφο Φαράγγι του Βουραϊκού που είναι ενταγμένο στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ .ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΑΟΖ - ΑΟ ΖΩΡΦΙΑΣ

''ΤΡΟΜΑΞΕ'' Η ΚΥΠΡΟΣ!


Σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη να υπολογίζεται στους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη της Λάρνακας, ενώ έγιναν αισθητοί σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 03.19 σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκαν τρεις συνεχόμενοι σεισμοί συνολικής διάρκειας 7 δευτερολέπτων στην περιοχή της Λάρνακας. Οι σεισμοί ήταν μεγέθους 4,1, 4,3 και 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

2 ΧΡΟΝΙΑ Εν Δερβενίω!!!

O ... κόφτης, κόβει χιλιάδες παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς. Έκκληση της ΚΕΔΕ

Δραματική έκκληση να μην επαναληφθεί στην ερχόμενη σχολική χρονιά ο... κόφτης που από πέρσι λειτούργησε στην επιχορήγηση των ...
airetos.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ιζαμπέλ Αλιέντε

είκονα-diastixo.gr

στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

«Παρ’ όλο που είμαι Χιλιανή, γεννήθηκα συμπτωματικά στη Λίμα. Είχα έναν πατέρα που εξαφανίστηκε χωρίς ν’ αφήσει αναμνήσεις. Η μητέρα μου ήταν ο φάρος της ζωής μου· ίσως γι’ αυτό μου είναι πιο εύκολο να γράφω για γυναίκες. Εκείνη μου έδωσε, σε μια ηλικία...

diastixo.gr

Δημόσιο: Ποιοι είναι οι 971 φορείς και υπηρεσίες (λίστα)

Η aftodioikisi.gr παρουσιάζει την «ακτινογραφία» των φορέων και των υπηρεσιών του ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του «Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης» έτους 2016 του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (εγκύκλιος). Ο παρακάτω πίνακας (αρχείο excel) περιλαμβάνει 971 φορείς και υπηρεσίες ταξινομημένους ανά ονομασία, εποπτεύον υπουργείο, νομική μορφή – είδος υπηρεσίας, τομείς πολιτικής.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Με επιτυχία στέφθηκε η κοινή συνεδρίαση των επιτροπών με θέμα την προβολή του έργου της Βιβλιοθήκης της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 
Ο ιστορικός χαρακτήρας και ο ρόλος της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, οι προκλήσεις, οι δυνατότητες και οι στόχοι της στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης, της πληροφορίας και της διά βίου μάθησης αναδείχθηκαν σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής, της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου. Το έργο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, τα πεδία δραστηριοτήτων της, τους στόχους και τις προκλήσεις σε μια κοινωνία που συνεχώς μεταβάλλεται και αλλάζει, παρουσίασε αναλυτικά η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Ελένη Δρούλια.   

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της AHEPA


Η οικονομική και προσφυγική κρίση που πλήττουν την Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση με τον Πρόεδρο και μέλη της αντιπροσωπείας της AHEPA (American Hellenic Education Progressive Associate), στην οποία επίσης παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ κ.κ. Ιωάννης Τραγάκης και Ανδρέας Μιχαηλίδης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Λουτράκι  12/5/2016
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                    Αριθμ. Πρωτ.: 7777
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 16η  Μαΐου 2016, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση ισολογισμού έναρξης της 1/1/2014 του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας”.

2.Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (απολογισμού - ισολογισμού), έτους 2014, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας”.

3.Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (απολογισμού - ισολογισμού), έτους 2015, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας”.

4.Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2016, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας”.

5.Διάθεση πίστωσης για τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων στον Δήμο μας.

6.Δέσμευση εγγραφής πίστωσης στον δημοτικό προϋπολογισμό, έτους 2017, για την εκτέλεση παροχής υπηρεσιών ιατρού εργασίας.



7.Οριστική & μερική εκκαθάριση της ιδιοκτησίας (1) της υπ’ αριθμ. 2/2009 Πράξης Αναλογισμού στο Κ.Χ. 125 του σχεδίου πόλης Λουτρακίου, δυνάμει της αριθμ. 120/2015 Απόφασης Εφετείου Ναυπλίου.

8.Αποδοχή ποσού #46.300,00# € από ΥΠ.ΕΣ.&Δ.Α., για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Σχολείων του Δήμου (Β’ κατανομή έτους 2016) και κατανομή αυτού στις Σχολικές Επιτροπές.

9.Έγκριση επεκτάσεων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στη Δ.Ε. Λουτρακίου - Περαχώρας.

10.Χορήγηση ή μη στον ΣΜΥΡΛΗ Κων/νο άδειας λαϊκής αγοράς παραγωγού, άνευ θέσης.

11.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: “Διαπλάτυνση χώρου πρόσβασης στο υπόγειο των αποδυτηρίων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου” (αρ. μελ. 31/2013).

12.Επιστροφή ποσού στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού  από την εκτέλεση του έργου “Κατασκευή 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου”.

13.Διαγραφή ή μη οφειλής από βεβαιωτικό κατάλογο τελών λαϊκών αγορών, για το Α’ τρίμηνο 2016, επονόματι ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιωάννη και διαγραφή ή μη ημερών προσέλευσής του σε λαϊκές αγορές του Δήμου μας.

14.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων  ανέγερσης & διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών στη Δ.Κ. Λουτρακίου - Περαχώρας, επονόματι διαφόρων οφειλετών.

15.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου & Αντιδημάρχων εκτός έδρας. Διάθεση πίστωσης.


                                                             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

                                                                ΠΕΤΡΟΥ Παναγιώτης

Απάντηση κ. Αβραμόπουλου στον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη για τα δημοσιεύματα που αφορούν την δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων

Τα δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού τύπου που αναφέρονται στη δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων τύπου Ιορδανίας και Λιβάνου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έθεσε ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόοδο της Τουρκίας στη διαδικασία ελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε ερώτηση προς τον αρμόδιο Επίτροπο για τη Μετανάστευση κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφορικά με το αν υπάρχει Plan b που «προβλέπει τη δημιουργία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ημί-μόνιμων στρατοπέδων προσφύγων τύπου Ιορδανίας και Λιβάνου στην περίπτωση που καταρρεύσει η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκία και δεν προχωρήσει το θέμα της βίζας»
Απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα Plan b», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «η φημολογία και όλα αυτά που γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό δεν έχουν καμία βάση». Όπως τόνισε «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πάνω στην αρχή της αλληλεγγύης που είναι και ο οδηγός μας». Ολοκληρώνοντας ο Επίτροπος σημείωσε ότι «εγγυητής για την εφαρμογή όσων έχουμε αποφασίσει εδώ είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».
Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Ανδρουλάκη προς τον κ. Αβραμόπουλο

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 
Είναι αδιανόητο να καθίσταται αναγκαίο, για δεύτερη συνεχή ημέρα, να προβαίνω σε διάψευση επί στοιχείων, που η ίδια η Βουλή έχει αναρτήσει για το «πόθεν έσχες».
Συγκεκριμένα, όχι πλέον για τα δήθεν ακίνητά μου, αλλά για δήθεν καταθέσεις μου.
Ουδέποτε είχα καταθέσεις σε τράπεζες και μάλιστα ύψους 40 ή 48 χιλιάδων ευρώ, όπως παρουσιάζεται από κάποιες ιστοσελίδες και ορισμένες εφημερίδες.

Ο Ηλίας Ανδρικόπουλος στη σΣυνεδρίαση της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣΔΑ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας

Ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου την Τετάρτη 11/05/2016 στις 10:30 πμ συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ κατόπιν της πρόσκλησης του Προέδρου του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για την διαχείριση των στερεών απόβλητων» του Υπ. Εσωτερικών.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης έγινε προ-συνάντηση του Δ.Σ. του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις των ΦΟΔΣΑ επί του νομοσχεδίου.
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης η ΚΕΔΕ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου :

 

Ομόφωνο ΟΧΙ του ΔΣ της ΚΕΔΕ στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Τεράστιες οι νομοτεχνικές ατέλειες, σημαντικός αριθμός αντιφάσεων και συρραφή αιτημάτων χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, τονίζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ, που ζητά ομόφωνα παράταση ενός μήνα της διαβούλευσης και επαναδιατύπωση των διατάξεων.

 Τουλάχιστον ένα μήνα παράταση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας»  και αναδιαμόρφωση των διατάξεων με βάση τις προτάσεις που θα καταθέσει στο μεταξύ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητά ομόφωνα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα για το θέμα.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο σημειωτέον δεν συνυπογράφει ο αρμόδιος για την εφαρμογή του ΕΣΔΑ, υπουργός Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζεται από τεράστιες νομοτεχνικές ατέλειες, σημαντικό αριθμό αντιφάσεων και παραπέμπει περισσότερο σε συρραφή αιτημάτων, παρά στην ουσιαστική αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με βάση και τους περιφερειακούς σχεδιασμούς.
Επισημάνθηκε ακόμη ότι πολλές από τις προτεινόμενες διατάξεις αφαιρούν ή περιορίζουν τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  για τη διαχείριση των απορριμμάτων ενώ, αντιθέτως, δίνονται υπέρμετρα μεγάλες εξουσίες στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Επίσης υπογραμμίστηκε ότι η δημιουργούμενη εκκρεμότητα και αναδιάταξη του τοπίου των ΦΟΔΣΑ, θα προκαλέσει εκ των πραγμάτων, μεγάλη καθυστέρηση στην ωρίμανση έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΣΑ), και μάλιστα ακριβώς τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η σχετική πρόσκληση. Η αλλαγή αυτή μπορεί να προκαλέσει ακόμη και την ανάγκη επανεκπόνησης των ΠΕΣΔΑ.

Νέα έργα για το οδικό δίκτυο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



http://www.krokeai.com/pictures/townpictures_12-2002/Panoramic/center_of_townSM.jpg 
Δύο ακόμα έργα στο επίπεδο των υποδομών του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Λακωνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 12 Μαΐου 2016.

Πρόκειται για τη δημοπράτηση των έργων «εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου προς Λίμνες από τη συμβολή με επαρχιακή οδό Τυρού – Λεωνιδίου» στην Π.Ε. Αρκαδίας και «Συντήρηση της με αρ. 25 Επ. Οδό  Κροκεές – Αλαημπεη – Στεφανιά, της με αρ. 26 Επ. Οδό Σκάλα – Γύθειο και της με αρ. 29 Επ. Οδό Σκάλα – Έλος – Γλυκόβρυση – Άγιος Ιωάννης» στην Π.Ε. Λακωνίας.