Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ , ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ - ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ



http://asterasderveniou.gr/images/home_news/Pelopas_entos.JPG
Η αγωνία καλά κρατεί στην φίλαθλη ποδοσφαιρική κοινή γνώμη της Κορινθίας, καθώς  στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, τίποτα δεν έχει κριθεί  ακόμη , για τίτλο και άνοδο , ενώ  υπολείπονται  τρεις αγωνιστικές  μέχρι την λήξη του.
Τρείς αγωνιστικές ακόμη για να δούμε αν ο ΑΟ Ζευγολατιού  ή  η Κόρινθος 2006 κατορθώσουν να κατακτήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας  που οδηγεί  μέσω  αγώνων μπαράζ , με τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ Δυτικής Αττικής , Ανατολικής Αττικής και Σάμου στην Γ΄ Εθνική.
Και οι  δύο διεκδικήτριες  του τίτλου  στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής  νίκησαν εντός  έδρας, Το  μεν Ζευγολατιό (74 β.) με 4 – 2 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου   ή δε Κόρινθος  2006 (73 β,) με 3 – 1 τον Αστέρα Δερβενίου
Στους 3 επόμενους αγώνες 
Το Ζευγολατιό αντιμετωπίζει  την Δάφνη Εξαμιλίων ( εκτός έδρας), τον Ηρακλή Λεχαίου (εντός) και τον Τενεάτη Αθικίων  (εκτός έδρας)/
Η Κόρινθος ΄06  αντιμετωπίζει την Κόρινθο ( εκτός έδρας), την Ελλάδα Βέλου {εντός) και τον Παννεμεατικό (εκτός έδρα).

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ  ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η ΕΝΔΟΞΗ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΟΡΗ ΣΤΟ GREEKRADIO WEB CHANNEL!



Συνέντευξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Συγκλονιστική η προσφορά και η συμμετοχή των πολιτών στην «Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» της Περιφέρειας Πελοποννήσου Μόνο ρεαλιστικό σχέδιο αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον 1ο Θεματικό Τουριστικό Σιδηρόδρομο Πελοποννήσου Χωρίς τα 50 εκατομμύρια από το πρόγραμμά μας η γέφυρα της Τσακώνας δεν θα είχε ολοκληρωθεί Η κωλυσιεργία της Κυβέρνησης και η αδυναμία ορισμένων Δημάρχων οι αιτίες αν γεμίσει με σκουπίδια η Πελοπόννησος



Συγκλονιστική η προσφορά και η συμμετοχή των πολιτών στην «Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συγκλονιστική χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την προσφορά και συμμετοχή των Πελοποννησίων πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής αρχής «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας εκφράζοντας ταυτόχρονα την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Καταγγελία Υπουργείου Υγείας για προσπάθεια απαξίωσης του ΕΣΥ


logo newsletter

 

Καταγγελία Υπουργείου Υγείας για προσπάθεια απαξίωσης του ΕΣΥ


ypourgeio
ygeias ktirio 
Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας καταγγέλει την προσπάθεια απαξίωσης του ΕΣΥ και την δημιουργία κλίματος ανασφάλειας προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει:
Διαβάστε περισσότερα


Νέο μεταπτυχιακό από την ΚΕΔΕ, την ΕΕΤΑΑ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων», ξεκίνησε με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδoς ...

Στην Πεντέλη η Ανθούσα και το Ντράφι με το νέο Καλλικράτη

Φουντώνουν τα σενάρια για τη νέα χωρόθετηση της Ανθούσας και του Ντραφίου,με τις αλλαγές στον Καλλικράτη που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών και για τις όποιες ...

Τι αλλάζει στο χωροταξικό του Καλλικράτη – Οι σκέψεις του ΥΠΕΣΔΑ για το ποιοι δήμοι μπορούν να “σπάσουν” (λίστα)

Στην αλλαγή του «Καλλικράτη» έως τα τέλη του 2016 προχωρά η κυβέρνηση. Η αρχή γίνεται με την Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5 του Ν 4368/2016 (σ.σ. το λεγόμενο “παράλληλο πρόγραμμα”) που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σε αντίθεση με την ...

Μιας και άνοιξε ξανά η συζήτηση για το Σκοπιανό…



Του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΜΟΙΡΑ*

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/parapolitikaold/mediadefaultimagesimg_24770.jpgΛίγο το κλείσιμο των συνόρων, λίγο οι δηλώσεις και οι διατυπώσεις κάποιων κυβερνητικών -και μη- στελεχών, επέστρεψε στη δημόσια συζήτηση το Σκοπιανό. Θέλουμε όμως να το συζητήσουμε σοβαρά, ή να ανταλλάσουμε εντυπώσεις; Αν ισχύει το πρώτο, ας βάλουμε κάτω κάποιες βασικές σκέψεις.

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ (VIDEO)

Η Πορεία Αγώνα κατά της Ανεργίας, Πάτρα - Αθήνα, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, έφτασε στο Δερβένι.
Τους συμμετέχοντες στον αγώνα, τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Συνδικάτα, Εργατικά Σωματεία, Επιστημονικούς κι Επαγγελματικούς Συλλόγους, νέους και νέες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού και χιλιάδες άλλους αγωνιστές της ζωής, οι οποίοι συμμετέχουν, διαμαρτύρονται και διεκδικούν "Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα", υποδέχτηκαν οι κάτοικοι και ο εμπορικός κόσμος του  Δερβένιου .

Η υποδοχή στο Δερβένι ήταν πολύ ζεστή. Στα μικρομάγαζα, στα μίνι μάρκετ και τα μανάβικα, στα καφενεία, βγαίνει έξω ο κόσμος να δει την πορεία: «Οι άνεργοι, τα παιδιά απ' την Πάτρα, έρχονται!».
Δεν είναι τυχαίο: Πολύς κόσμος έχει φύγει τα τελευταία χρόνια για Πάτρα και Αθήνα, προς αναζήτηση δουλειάς. «Κάποτε από το δρόμο δεν μπορούσες να περάσεις το πρωί. Τώρα που φύγαν όλες οι υπηρεσίες από δω με τον Καποδίστρια, μείναμε 700 - 800, μαζί με τους πεθαμένους», μας λένε οι κάτοικοι του Δερβενίου. Όσοι αντέχουν ακόμα. «Κάνουμε όλοι δυο τρεις δουλειές, από 'δω κι από 'κει, για να πληρώνουμε λογαριασμούς». Η πορεία τους καλεί να μη συμβιβαστούν με τη μιζέρια: «Εδώ, εδώ, μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε, με 400 ευρώ».
Την πορεία υποδέχτηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ ζην». Από το ΔΣ του Συλλόγου ο Στέφανος Φειδάκης, καλωσορίζοντας την πορεία σημείωσε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία και πρόσθεσε «Είναι άδικο το 1% του κόσμου να ελέγχει το 99% του κόσμου και του πλούτου. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».


Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου - ΕυρωστίνηςΚωνσταντίνος Κουσουλός, στο σύντομο χαιρετισμό του έδωσε τα συγχαρητήριά του τονίζοντας ότι είναι ένας μεγάλος αγώνας. «Μπράβο στο Δήμο Πατρέων που διοργάνωσε αυτήν την πορεία», σημείωσε.
«Σας ευχαριστούμε για την υποδοχή», τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης προσθέτοντας ότι «έτσι αντλούμε κουράγιο». «Το μήνυμά μας είναι "δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων". Αυτή η φωνή θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Θα γίνουμε μια γροθιά». «Είμαστε οι άνεργοι, ο λαός που αγωνίζεται, που στηρίζεται στα χέρια του και με τα χέρια του χτίζει τα πάντα», πρόσθεσε.
Οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν την πορεία τους με μικρη στάση στην Λυκοποριά για το Ξυλόκαστρο, οπου θα τους υποδεχτουν η Δημοτική αρχή και φορείς της περιοχής...

VIDEO

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: 19.000 θέσεις σε 51 δήμους μέσα στον Απρίλιο

Εντός Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη πρόσκληση για τη δημιουργία 6.900 θέσεων εργασίας σε 17 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας ...
Στην πρώτη φάση του προγράμματος εντάσσονται οι  δήμοι – θύλακες υψηλής ανεργίας: Άργους - Μυκινών και Κορινθίων.

Στη δεύτερη φάση εντάσσονται οι  δήμοι – θύλακες υψηλής ανεργίας: Ηλίδας,  Πατρέων και Πύργου 

airetos.gr

Δυο λέξεις σκιαγραφούν 2 ποιήματα

Γράφει η
Ιωάννα Γκουτζιαμάνη 
 
Δυο λέξεις: Πρόσωπο-Αγαπημένη σκιαγραφούν δυο ποιήματα : «Καντάτα» και  «Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας».
Πρόσωπο: Η κορωνίδα στο σώμα του ανθρώπου. Δύο είναι τα συνθετικά της: Η πρόθεση προς και όψη από το ρήμα οράω-ορώ. Εδώ μπορούμε να δούμε κατά περίπτωση κομμάτια που αποκόβονται ή σταγόνες που ξεχειλίζουν και ρέουν από το κέντρο του μυαλού και την άβυσσο της ψυχής μας. 
Φωνές, ήχοι, εικόνες, συμβάντα, ένα βλέμμα, μία κίνηση, ένα άγγιγμα, προκαλούν το ερέθισμα και τότε το κάτι που ξεκολλάει ή περισσεύει στο μέσα του ανθρώπου έρχεται και κάθεται ή απλώνεται πάνω στο πρόσωπο του. Οι δίοδοι πολλές. Δύο οι πιο μεγάλες: Τα μάτια μαγνήτες συγκεντρώνουν όλη τη δύναμη και ζωγραφίζουν και εκπέμπουν όλα: πόνο, θλίψη, αγωνία, φόβο, θυμό, απορία…  (φράσεις)

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξαν και επίσημα τα σύνορα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την περασμένη εβδομάδα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε στη Βουλή τον Νόμο για «Οργάνωση κα λειτουργία Υπηρεσιών Ασύλου, Αρχής Προσφύγων, Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής», που περιλάμβανε και την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε κοινοτικές οδηγίες.
Το θέμα παρουσιάστηκε ως αναγκαία συνθήκη για να εφαρμοστεί η συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για την επαναπροώθηση, δηλαδή ως κάτι το πολύ θετικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησαν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, αλλά οι Έλληνες ουδόλως ενημερώθηκαν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΚΩΝΑ νεοεκλεγέντα Προέδρου ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Δήμου Κορινθίων



Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της  ΔΗΜ. Τ.Ο.  Νέας Δημοκρατίας Δήμου Κορινθίων, κ. Γιάννης Τσάκωνας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

Η ανάδειξη νέων οργάνων στις δημοτικές τοπικές οργανώσεις ολοκληρώθηκε. Ο αγώνας για ανανέωση δικαιώθηκε μέσα από μια αξιοπρεπή προεκλογική διαδικασία. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δήμου Κορινθίων με περίσσια υπομονή, με εξουσιοδότησαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσω από την θέση του Προέδρου της τοπικής οργάνωσης. Ευθύνη μεγάλη, με ιδιαίτερη πρόκληση για να μπορέσουμε να αλλάξουμε όσα μας δυσαρεστούν. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει την ιστορική υποχρέωση να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Σε αυτό θα συμβάλλουμε όλοι μαζί. Η συστράτευση όλων μας είναι απαραίτητη.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο και την υποστήριξη τους.
Ζητώ εκ μέρους του κόμματος μας μια μεγάλη συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναμονή όλων κατά την προσέλευση στο εκλογικό κέντρο.    

                                                   Με εκτίμηση
                                                                                 
                                                                     Γιάννης  Χ. Τσάκωνας
                                                                  
                                                                  Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
                                                                        Δήμου Κορινθίων
                                                                            6944 775437
                                                                 ioannis.tsakonas@yahoo.gr