Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. : Σε κίνδυνο η ζωή των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη - Περικοπές σε εργαστηριακές εξετάσεις και αντιδραστήρια

Σε συνέχεια του από 10.03.2016 δελτίου τύπου της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. προκύπτει σοβαρό ζήτημα και με την ποιότητα των ιατρικών εξετάσεων, γεγονός που θα αποβεί μοιραίο για την πορεία της υγείας των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα, η μείωση της τιμής των αντιδραστηρίων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρήση κατώτερων ποιοτικά υλικών με άμεση συνέπεια την εξαγωγή αναξιόπιστων αποτελεσμάτων, τα οποία δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην πορεία της υγείας των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, εφόσον δεν θα μπορούν να αξιολογηθούν από τον θεράποντα ιατρό τους. Συνέπεια όλων των παραπάνω θα είναι τα άτομα με διαβήτη να εξαναγκάζονται, λόγω των αναξιόπιστων αποτελεσμάτων, να πραγματοποιήσουν ξανά και σε διαφορετικό μικροβιολογικό εργαστήριο τις εξετάσεις με τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο την επιδείνωση της υγείας τους, αλλά και την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνσή τους.

Παράλληλα με το θέμα που προέκυψε στις 7 Μαρτίου με την ανάρτηση από την ΗΔΙΚΑ του ορίου των συνταγογραφούμενων εργαστηριακών εξετάσεων ανά ειδικότητα γιατρού, γίνεται φανερό ότι ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη θα πρέπει, για να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του διαβήτη του, να απευθύνεται σε περισσότερους από έναν γιατρούς και περισσότερα από ένα μικροβιολογικά εργαστήρια, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του και επιφέροντας την περαιτέρω οικονομική του εξαθλίωση.

Να θυμίσουμε ότι η ανάρτηση από την ΗΔΙΚΑ αφορά ουσιαστικά την απόφαση του Αυγούστου του 2014 και την τροποποίηση αυτής τον Ιανουάριο του 2015, όπου μπαίνουν συγκεκριμένα αριθμητικά όρια ανά ειδικότητα γιατρού και ανά ασφαλισμένο. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να αναρτώνται με τόση καθυστέρηση ψηφισμένες αποφάσεις και να μην ενημερώνονται ούτε καν οι επαγγελματίες υγείας. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του ΕΟΠΥΥ να καθιερώσει κανόνες ορθής συνταγογράφησης των διαγνωστικών πράξεων ανά πάθηση.


Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία για την κρισιμότητα της κατάστασης και απαιτεί την εξαίρεση του σακχαρώδη διαβήτη από το πλαφόν του ορίου συνταγογράφησης εξετάσεων από τους ειδικούς ιατρούς, καθώς και την εξασφάλιση της ποιότητας του αποτελέσματος των εργαστηριακών εξετάσεων. Δεν μπορεί τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί και η υγεία να θυσιάζεται στο βωμό των οποιονδήποτε περικοπών.

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ AQUA ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Οι "τριάρες" έπεσαν βροχή στην Κορινθίά

http://i.imgbox.com/2fbW1ei7.jpg
Με 3 - 0 ο Αστέρας Δερβενίου, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, νίκησε τον Πανκαμαριακό  στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας.
Με το ίδιο σκορ επικράτησαν, η πρωτοπόρος Κόρινθος ΄06 στο ΔΑΚ επί του Τενεάτη Αθικίων, ο ΑΟ Ζευγολατιού μεσα στο Κιάτο επί του Πέλοπα και  Ηρακλής Λεχαίου μέσα στο Χιλιομόδι επι του Ατρομήτου.
Στον Συνοικισμό η Κόρινθος επικρατησε με 1 - 0 επι  του Παννεμεατικού,όπως επικρατησε στο "Θώδειο"  και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επί  της  Δάφνης Εξαμιλίων στο ντέρμπι των "καταδικασμένων" 

 Στο Πετρί η Θύελλα σάρωσε με 6 - 0  τον ουραγό Κύψελο Κορίνθου, ενώ τέλος στο Βέλο η Ελλάδα με τον Ολυμπιακό Άσσου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1 .


Η 24η αγωνιστική  
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 1 - 1
 ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 1 - 0
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 1 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 0 -3
ΑΣΤEΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ- ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 3 - 0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06- ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 3 - 0
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 6 - 0
 ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ -ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 0 - 3 



Η Βαθμολογία
( Σε 24 αγώνες)
1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
80
-18
67
2
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
63
-12
65
3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
46
-22
44
4
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
39
-27
38
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
37
-34
37
6
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
30
-34
36
7
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
33
-35
34
8
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
37
-32
33
9
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
33
-43
33
10
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
34
-33
32
11
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
29
-40
31
12
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
25
-39
28
13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
35
-47
27
14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
23
-47
22
15
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
26
-52
14
16
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
13
-68
 5

Με σούπερ σταρ τον Τάσο Μπακασέτα, ο Πανιώνιος 3 - 0 την Skoda Ξάνθης

Μπακασέτα, εσύ σούπερ σταρ!
Ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ βρίσκεται πλέον ο Πανιώνιος μετά το 3-0 επί της Ξάνθης με τον Τάσο Μπακασέτα να πετυχαίνει τρία απίστευτα γκολ για τους Νεοσμυρνιώτες., το ένα πιο όμορφο από το άλλο, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ολυμπιακός: Έτοιμος για το ντέρμπι με τον Παο

Ολυμπιακός: Έτοιμος για το ντέρμπι
Έτοιμος είναι ο Ολυμπιακός για το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπόνηση που έγινε σήμερα στο Ρέντη και η οποία περιελάμβανε πολλή τακτική. Οι Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουΐ και Ζντιέλαρ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

4,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη


Συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις λαμβάνουν αυτή την ώρα αλλά και τη τελευταία εβδομάδα χώρα στη δυτική Κρήτη, κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Στις 14:40 σημειώθηκε ένας νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων. Ο σεισμός καταγράφηκε 12 χλμ βορειοδυτικά της Παλαιόχωρας με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων βάση καταγραφής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Πρόκειται για την ίδια περιοχή στην οποία είχε καταγραφεί το πρωί άλλη σεισμική δόνηση η οποία είχε γίνει εξίσου αισθητή, ωστόσο όχι στον ίδιο βαθμό και όχι με την ίδια διάρκεια όπως η τελευταία. Επίσης πρόκειται για την ίδια περιοχή που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες έντονη και συνεχή σεισμική δραστηριότητα.
 Ο σεισμός ήταν επιφανειακός ταρακούνησε πολλές περιοχές της Κρήτης και κυρίως στα νότια αλλά και στα βόρεια του νομού Χανίων. με τους κατοίκους να πετάγονται στους δρόμους μιας και η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή.
Θυμίζουμε ότι ο πρώτος σεισμός που είχε γίνει το πρωί στην ίδια περιοχή ήταν έντασης 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, ενω δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί...
Σε άρθρο του το Greek-Weather.Org επισήμανε τον κίνδυνο να γίνει ένας μεγαλύτερος σεισμός στη δυτική Κρήτη, μιας και η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής με τον τελευταίο μεγάλο σεισμός άνω των 6,0 Ρίχτερ να γίνεται το Φθινόπωρο του 2014. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν καθημερινά το φαινόμενο το οποίο μέχρι στιγμής εξελίσσεται ναι μεν φυσιολογικά, ωστόσο δεν αποκλείεται να καταγραφούν τις επόμενες μέρες νέες σεισμικές δονήσεις άνω των 4,0 Ρίχτερ.

Έρχονται νέες ταυτότητες και διαβατήρια με κόστος 10 ευρώ – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών

Το θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Στη διάρκεια της ζητήθηκε ενδελεχώς η προεργασία από πλευράς κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρξει η θεσμική κατοχύρωση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων.

Αποκάλυψη “βόμβα” – Σταματάει η μηνιαία καταβολή της επικουρικής σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι, στο εξής, κάθε τρεις μήνες θα χορηγείται το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που εισπράττουν χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Tαμείο βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν κατορθώνει να συγκεντρώνει κάθε μήνα το κονδύλι των 40 εκατομμυρίων που απαιτείται για την παροχή. 

Σε ποια κλιμάκια κατατάσσονται οι υπάλληλοι Ορισμένου Χρόνου με το νέο μισθολόγιο

Πολύ σημαντικές και συγκεκριμένες διευκρινήσεις σχετικά με την κατάταξη των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα κλιμάκια του νέου μισθολογίου, περιγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Αναλυτικότερα, το υπουργείο ενημερώνει:

Μετάθεση διεξαγωγής προ ημερησίας για τη Δικαιοσύνη

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, αντί της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016, θα  διεξαχθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΠΟΙΟΣ "ΧΤΥΠΑΕΙ" ΤΗΝ ΕΥΠ;

Απανωτά δημόσια χτυπήματα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τα τελευταία 24ωρα που προφανώς δεν κάνει καλά τη δουλειά της όπως έκανε τον προηγούμενο καιρό και αγγίζει ευαίσθητες χορδές οι οποίες ανενόχλητες έπαλλαν τις πατριωτικές φανφάρες τους επί σειρά ετών.
Η Εθνική μας Υπηρεσία Πληροφοριών αναμφισβήτητα έχει πλέον ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο στο να αναχαιτίζει τις ορδές αγνώστων στοιχείων ατόμων και οργανισμών που παρεισφρύουν στους δυστυχείς πρόσφυγες της Συρίας και διακινούνται τόσο οι ίδιες όσο και τα παράνομα αγαθά που μεταφέρουν στην επικράτειά μας και μέχρι πρότινος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Έκαναν καρνάβαλο τον Τσίπρα και τον έκαψαν χορεύοντας τα... Καγκέλια - ΒΙΝΤΕΟ

Έκαναν καρνάβαλο τον Τσίπρα και τον έκαψαν χορεύοντας τα... Καγκέλια - ΒΙΝΤΕΟ
Μια έκπληξη περίμενε όσους συμμετείχαν στο αποκριάτικο γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργιωτίκων "Άγιος Γεώργιος" λίγο έξω από το Ναύπλιο.
Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου είχαν κατασκευάσει το ομοίωμα του Πρωθυπουργού στο οποίο είχαν τοποθετήσει και μια πινακίδα που έγραφε "Αλέξη και όποιος αντέξει".
H καύση συνοδευόταν και από μουσική όπου οι παρευρισκόμενοι χόρευαν... τα Καγκέλια!


argolikeseidhseis