Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Στην Παραβόλα Αγρινϊου 22χρονος κατέσφαξε τη μάνα του μετά από καυγά

Φρίκη στο Αγρίνιο! 22χρονος κατέσφαξε τη μάνα του μετά από καυγά

Μοιραίος ήταν ο καυγάς ενός 22χρονου στο χωριό Παραβόλα κοντά στο Αγρίνιο με την 45χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους.

Ο 22χρονος νεαρός ύστερα από έναν άγριο καυγά που είχε με την μητέρα του και με θολωμένο το μυαλό του, πήρε ένα μαχαίρι και κυριολεκτικά κατέσφαξε την μητέρα του, η οποία έπεσε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού.
Τον καυγά τον άκουσαν γείτονες της οικογένειας και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Μπαίνοντας οι αστυνομικοί στο σπίτι βρέθηκαν μπροστά σε μία λίμνη αίματος. Η 45χρονη γυναικα βρισκόταν στο έδαφος και είχε στο σώμα της πολλές μαχαιριές κυρίως στην περιοχή του λαιμού και του θώρακα.
Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και εξαφανίστηκε πριν φτάσει η αστυνομία. Μισή ώρα μετά το τραγικό συμβάν, αξιωματικοί της αστυνομίας εντόπισαν τον 22χρονο μητροκτόνο σε ερημική τοποθεσία, στην προσπάθειά του να κρυφτεί και να διαφύγει της σύλληψης.
Τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την οικογενειακή τραγωδία ακόμα ερευνώνται.

Σεισμός από τις αποκαλύψεις για το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας κατά της Ελλάδας - Έγγραφα με τους διαλόγους φωτιά Ερντογάν-Γιούνκερ

Σεισμός από τις αποκαλύψεις για το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας κατά της Ελλάδας - Έγγραφα με τους διαλόγους φωτιά Ερντογάν-Γιούνκερ
Ένα ασύλληπτο παζάρι φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή το προσφυγικό και αυτό στις πλάτες της Ελλάδας και των αθώων προσφύγων που δίνουν μάχη για να έχουν μία καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο στη Συρία.
Οι αποκαλύψεις έρχονται από το Euro2day.gr και από τις οποίες προκύπτει πως ενώ η χώρα είναι αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση εν μέσω σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων, έχει να αντιμετωπίσει και την εχθρική στάση πολλών χωρών της Ευρώπης που κατακρίνουν καθημερινά την χώρα πως δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να ανακόψει τη ροή των προσφύγων.

Το αποκριάτικο γλέντι της Βαλκανικής Ένωσης Φιλίας



Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 09/02/2016

ΠΡΟΣ: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε να προσέλθετε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, στις 09 Φεβρουαρίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 73 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα :
  1. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορές οδούς του Δήμου.
  2. Κυκλοφοριακή ρύθμιση επί ανωνύμου δημοτικής οδού από Λυκοποριάπρος Ελληνικό και Καλλιθέα.
  3. Ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία της γραμμής ΚΤΕΛ Ζεμενό–Καρυώτικα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου.
  4. Τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης στη ΤΚΜ.Σ.Τρικάλων.
  5. Χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων στο κατάστημα του κ. Βασιλάτου Παναγή στο Δερβένι.

Σεμινάριο Διαιτητών – Κριτών ΠΟΚ στο Ξυλόκαστρο

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός συνέβη στο Ξυλόκαστρο το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου 2016 .
Στα πλαίσια της προσπάθειας για αναβάθμιση ,εξέλιξη και κύρος του αθλήματος του kick boxing ,στη χώρα μας, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ μπόξινγκ- ΠΟΚ-, διοργανώθηκε , με την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης το 1ο πιστοποιημένο Σεμινάριο διαιτητών-κριτών kick boxing, Tatami styles, με την ονομασία «ΠΡΟΜΑΧΟΣ Ο ΠΕΛΛΗΝΕΥΣ».

Σκαρφάλωσε 4ος ο Πανιώνιος, 2-0 τον Παναιτωλικό

«Πάνθηρες» για Ευρώπη (vid)
 Μεγάλες στιγμές ζει ο Πανιώνιος, ο οποίος  επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη και βρίσκεται μαζί με τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 21 αγωνιστικές.
Τα γκολ του Πανιωνίου σημείωσαν ο Ανσαριφάρντ στο 64΄ και ο Καραμάνος στο 70΄. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 52΄ λόγω αποβολής του Ρουσκουγέδα.

Θρίαμβοι Λαμίας και Καλλιθέας που σταμάτησαν Λάρισα και Κέρκυρα

Κι όμως η Λάρισα δέχθηκε γκολ, θρίαμβος για Λαμία (vds)
Η 18η αγωνιστική αποδείχθηκε αφιλόξενη για τις πρωτοπόρους ομάδες της βαθμολογίας της Football League. Νωρίτερα η Καλλιθέα νίκησε στο «Ελ Πάσο» την Κέρκυρα και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής η Λαμία «λύγισε» στο «κάστρο» της την πρωτοπόρο Λάρισα. Και αίφνης η κορυφή πήρε «φωτιά».
Το παιχνίδι στη Λαμία ήταν μια πραγματική μάχη, με ένταση εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι γηπεδούχοι με κοντινό πλασέ από τον Μίλιεβιτς στο 52', πήρε τη νίκη 1-0, κρατώντας το εντός έδρας αήττητο (7-2-0) και υποχρεώνοντας την πρωτοπόρο Λάρισα στην πρώτη ήττα της μακριά από την έδρα της, έπειτα από οκτώ αγώνες και στη 2η συνολικά στο πρωτάθλημα.

Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στους Αρκάδες Αθλητές



«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές Παναγιώτη Κοκκάλα, Ευγενία Σαρρή, Σταματίνα Γεωργίτση, Θανάση Σαρρή, Αποστόλη Κωτσομητόπουλο και Ερμή Βελή για τις επιτυχίες τους για ακόμη μια φορά στις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν.
Ο Παναγιώτης Κοκκάλας, με το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και την ένταξή του στην Εθνική Ομάδα, η Ευγενία Σαρρή , με το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, η Σταματίνα Γεωργίτση, με το ασημένιο μετάλλιο επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Νεανίδων, ο Θανάσης Σαρρής, με το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Εφήβων και ο Ερμής Βελής με το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Kick Boxing, γράφουν χρυσές σελίδες στην αθλητική ιστορία της Αρκαδίας.
Οι επιτυχίες τους αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι με την πίστη στις δυνάμεις τους, με σκληρή δουλειά, με επίμονη και επίπονη προσπάθεια ξεπερνούν εμπόδια και κατακτούν σημαντικούς στόχους. Η διάρκεια δε των επιτυχιών τους, τους καθιστά πρότυπο μίμησης όχι μόνο για τις νεότερες γενιές, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες.
Επαναλαμβάνω ότι το παράδειγμά τους συνιστά μια διαφορετική ελπίδα για την Πελοπόννησο, για τη χώρα και οδηγό για όλους μας ώστε ποτέ να μην τα παρατάμε και να δουλεύουμε σκληρά με αφοσίωση στο στόχο μας.
Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι επιτυχίες θα συνεχιστούν στο μέλλον και από άλλους αθλητές της Αρκαδίας, δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο στην αθλητική και όχι μόνο ιστορία του τόπου μας.
Σας ευχαριστούμε. Μας κάνετε περήφανους και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα σας».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου 

μια ματιά στα τελευταία βίντεο του YouTube




Οι Γορτύνιοι της Ηλείας έκοψαν την πίτα τους
πριν από 3 ώρες  •  24 προβολές

orttvgr
  + 19 ακόμη  





GGM iReport: Νίκος Πλατύραχος & Γιώργος Νταλάρας «Τα Άστεγα» (Παρου...
πριν από 5 ημέρες  •  704 προβολές

GetGreekMusic





Γιάννης Ιερεμίας - Μην Αργήσεις | Giannis Ieremias - Min Argiseis -...
πριν από 3 ώρες  •  730 προβολές

Spicy Official
  + 1 ακόμη  





Χριστίνα Γεράνη - Μαζί σου μόνο ζω | Christina Gerani - Mazi sou m...
πριν από 3 ημέρες  •  3.869 προβολές

Cobalt Music
  + 1 ακόμη  





Αποστολία Ζώη - Καλημέρα Να Μου Λες | Apostolia Zoi - Kalimera Na M...
πριν από 3 ημέρες  •  4.070 προβολές

Heaven Music



Προτεινόμενα



Some of the best beaches in Greece! 720p/HD
από Doctor Gravity
745.794 προβολές





Medical Mystery: What happened to 'Tree man'?
από HLN
467.378 προβολές





Χάρις Αλεξίου - Οι Φίλοι Μου Χαράματα
από klatsios9
736.141 προβολές


Τα διαδίκτυά μας - Βιβλιοκριτική - Βασίλης Μπαλάφας


Τα διαδίκτυά μας - Book Review
Book Review για το βιβλίο της Ειρήνης Βουτσκόγλου, "ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑ ΜΑΣ - Μια αναγνωριστική πορεία στην πραγματικότητα του διαδικτύου", 2016, εκδόσεις Δίσιγμα.
Στο πρόσφατο βιβλίο τους με τίτλο «Big data : a revolution that will transform how we live, work, and think» (εκδ. Houghton Mifflin Harcourt, 2013), οι Viktor Mayer-Schonberger και Kenneth Cukier δίνουν έναν εξαιρετικό ορισμό για τον σύγχρονο άνθρωπο, που συμβαδίζει πλήρως με το πνεύμα της εποχής μας, γράφοντας πως «η νέα σκέψη είναι ότι οι άνθρωποι είναι το άθροισμα των κοινωνικών τους σχέσεων, των διαδικτυακών δράσεών τους και των συνδέσεών τους. Προκειμένου να ερευνηθεί πλήρως ένα άτομο, οι αναλυτές χρειάζεται να δουν το ευρύτερο δυνατό φάσμα δεδομένων που περιβάλλει αυτό το άτομο όχι μόνο ποιους ξέρει, αλλά και ποιους ξέρουν αυτοί που ξέρει, και ούτω καθεξής».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μαζί με τους πολίτες δημιουργούμε την ελπίδα και την προσδοκία για την Πελοπόννησο»




«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προηγείται από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας σε όλα τα επίπεδα και στην αποτελεσματικότητα και στις πολιτικές της εκτιμήσεις και πρωτοβουλίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οδηγός για τη χώρα

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια πιλοτική Περιφέρεια με αξιοσημείωτο έργο που αποτελεί οδηγό για τη χώρα» ήταν η διαπίστωση του προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής κ. Γάκη, όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι η Περιφερειακή αρχή έλαβε τα εύσημα του Προέδρου της Επιτροπής, «παρότι εκπροσωπεί διαφορετικό πολιτικό χώρο και αυτό έχει τη δική του σημασία».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 8/2/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για νέες Πρωθυπουργίες, ούτε για εγωισμούς, ούτε για σενάρια εκλογών. Στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας χρειάζεται κάποια στιγμή να κυριαρχήσει η λογική και να βρεθεί η χώρα πάνω από τα κόμματα. Μοναδική λύση αυτή τη στιγμή πέρα από την οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες δεν υπάρχει. Ας το κατανοήσουν επιτέλους όλοι εκείνοι που ονειρεύονται τις καρέκλες του Μαξίμου. 

Από το Γραφείο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 8/2/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Εάν είχε εφαρμοστεί από το 2009 ένα πρόγραμμα εσωτερικής λιτότητας όπως ακριβώς αναφέρει η Ένωση Κεντρώων, θα είχαμε βγει γρήγορα από τα μνημόνια. Κανείς όμως δεν έκοψε τις παθογένειες και τις αδικίες, κανείς δεν θέλησε να απαλλαγεί από το πελατειακό κράτος και τους κομματικούς στρατούς. Αν η κυβέρνηση δεν βάλει τάξη σε όλα τα προαναφερθέντα, οι δανειστές θα σκληραίνουν την στάση τους και θα ζητούν περισσότερα. Δεν βρισκόμαστε στο 1981, είμαστε στο 2016 και οφείλουμε να διορθώσουμε τα τραγικά λάθη του παρελθόντος που μας έφτασαν εδώ.

Από το Γραφείο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 7/2/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Θα λειτουργούσε προς όφελος των πολιτών και δεν θα επικρατούσε αυτό το χάος στις εθνικές οδούς αν η κυβέρνηση συζητούσε άμεσα για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλουν να σκεφτούν ότι με τα μπλόκα δεν τιμωρούν την κυβέρνηση αλλά όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας προεκλογικά εξηγούσε πως υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα, άρα με αυτή τη λογική θα έπρεπε να είχε φτάσει στους στόχους που υπέγραψε το καλοκαίρι, εφαρμόζοντας όμως κόψιμο στις παθογένειες και όχι στερώντας ουσιαστικά την εργασία στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Από το Γραφείο Τύπου

Κωνσταντίνος Κιτσόπουλος

Tweet, Tweet, Tweet


ττττττττττττττττττ

Πιο εύκολη η έκδοση πιστοποιητικού μ’ ένα κλικ – Τι αλλάζει για ΚΕΠ και ΕΡΜΗ (ρύθμιση)

 
Ευκολότερη κάνει για τους πολίτες τη διαδικασία έκδοσης και χρήσης εγγράφων μέσω της Διαδικτυακής Πύλης ΕΡΜΗΣ, δηλαδή πρακτικά μ’ ένα κλικ από τον υπολογιστή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, το άρθρο 34 του νομοσχεδίου για το Δημόσιο υποχρεώνονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να αναζητούν τα σχετικά έγγραφα ή πιστοποιητικά που είναι αποθηκευμένα στην ηλεκτρονική θυρίδα του πολίτη.
Παράλληλα με το ίδιο άρθρο απαγορεύεται ρητά στα υπουργεία να αλλάζουν τη διαδικασία που έχει  καθορισθεί να διεκπεραιώνεται μέσω ΚΕΠ αν προηγουμένως δεν έχει ληφθεί απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.
Να σημειωθεί ότι η εγγραφή του πολίτη στον ΕΡΜΗ γίνεται πλέον με τους κωδικούς του TAXISnet
ydmed_axiologisi_kep_aftodioikisi

100 sites για δωρεάν κατέβασμα χιλιάδων βιβλίων!

Ανακαλύπτουμε ακόμη ένα ανοιχτό θησαυροφυλάκιο 100 νόμιμων sites γεμάτο δωρεάν βιβλία, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε στον υπολογιστή σας. Δείτε τα όλα εδώ!

Ανοίγει από 1 Απριλίου σε 30 δήμους, η πλατφόρμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Την 1η Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για δήλωση συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. To πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους, ενώ από το 2017 αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, προωθείται ο εξορθολογισμός, στην καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών υπάρχει σχέδιο αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής πολιτικής.

«Τους εξέθεσα και τους παρουσίασα το σχέδιο που έχουμε για την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα γίνει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, για να το νομοθετήσουμε, μέχρι τον Δεκέμβριο» σημείωσε η ίδια.

Μεταξύ άλλων, η Θ. Φωτίου ανέφερε ότι, από την 1η Απριλίου 2016, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όπως είπε, σύμφωνα με την Έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας, «η Ελλάδα δίνει για κοινωνική προστασία 2,1% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 4,2%».

Παράλληλα, η Θ. Φωτίου σε δηλώσεις της τόνισε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός όλου του συστήματος επιδομάτων. «Εξετάζω όλα τα επιδόματα στη βάση των αλληλοεπικαλύψεων ανά ωφελούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

airetos.gr

“Elec.Tec”: Έκθεση με αποδοχή από τους φορείς και την αγορά

Με την αιγίδα και την υποστήριξή του, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στηρίζει την πρωτοβουλία της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» να διοργανώσει τη διεθνή έκθεση “Elec.Tec” από τις 26 ως τις 29 Φεβρουαρίου, στο MEC της Παιανίας. Το μήνυμα για το “RESTART” στην αγορά του Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού γίνεται επίκαιρο και αποδεκτό.

Η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης ανταποκρίθηκαν αμέσως και θετικά στο αίτημα να δώσουν την θεσμική αιγίδα τους στη διεθνή έκθεση “Elec.Tec” η οποία έρχεται να αναδείξει τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής αγοράς που επιβιώνουν στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες με εξωστρεφή αντίληψη, ευελιξία και επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής.
Για το λόγο αυτό μάλιστα, εκπρόσωποι του υπουργείου θα βρεθούν στα εγκαίνια αλλά και στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.
Στο ίδιο πλαίσιο, την αιγίδα τους έδωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΕΒΕΑ).
Ο πρόεδρος των δύο φορέων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ανταποκρίθηκε στο αίτημα που κάνει η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» και στηρίζει την “Elec-Tec”. Ο κ. Μίχαλος έχει δηλώσει ήδη ότι θα παραστεί στα εγκαίνια και στις εκδηλώσεις της έκθεσης.

Αυξάνονται οι συμμετοχές

Π. Ε. Κορινθίας: Διαβούλευση με τους εμπορικούς συλλόγους για διασφάλιση της εύρυθμης και αρτιότερης λειτουργίας της τοπικής αγοράς



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnSG59oUjddSg7AYEpgoXk-QVCqXv3TbA1BPulCn5e3hIyVYMCS7TqQ8O5UkS3pfqbJedDhDpy3BYj6n1kYBg5Gd3wl1f3ydGz99HIUO4prO0cPXq1Ca9h2GMEjd-nBC0SHsdEn_zfmGPX/s320/%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%A1%CE%97%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A3ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» και με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, κ. Καλλίρη Πελοπίδα πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας διαβούλευση με τους εμπορικούς συλλόγους που ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα της Π.Ε. Κορινθίας, αναφορικά με τη προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν, μετά από σχετική ειδοποίηση προς όλους τους εμπορικούς συλλόγους της Κορινθίας, καθώς και προς το σύλλογο των εργαζομένων Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, κ. Καβέλης Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων, κ. Σώτος Θωμάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, κ. Μπαρλιάς Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, κ. Γεώργαρης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, κ. Παγώνης Βασίλειος και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Κορινθίας, κα Ταουξίδη Μαρίνα.  

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου

http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2016/02/08/20902/main/despotopoulos.jpgΜεγάλη απώλεια για την Ελλάδα αποτελεί ο θάνατος του σπουδαίου αντιστασιακού, πανεπιστημιακού και ακαδημαϊκού, Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους σημαντικότερους μελετητές και διανοητές της φιλοσοφίας, με ευρωπαϊκή και διεθνή ακτινοβολία, που σφραγίζει με το έργο που αφήνει πίσω του την πολιτιστική ιστορία του νεότερου ελληνισμού.
Ηγετικό στέλεχος του ΕΑΜ, με έντονη αντιστασιακή δράση, πρωτοστάτησε με το σπινθηροβόλο πνεύμα του και την απαράμιλλη πένα του στους αγώνες για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας κατά τη νεότερη ιστορία μας.
Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου προς τους οικείους του.
 

Η Λαχειοφόρος του πολιτιστικού συλλόγου ΕΥ ΖΗΝ Ευρωστίνης


Μεγάλη επιτυχία σημειώσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα που διοργάνωσε σε κέντρο του Στομίου ο πολιτιστικός σύλλογος ΕΥ ΖΗΝ Ευρωστίνης.
Οι λαχνοί που κερδίζουν:


Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!

Ο σύλλογος ΕΥ ΖΗΝ καλεί τα μέλη του στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ που θα γίνει το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Σχολείο Λυγιάς. Τα θέματα της συνέλευσης θα είναι:

1. Απολογισμός για το έτος 2015.
2. Σχεδιασμός για το έτος 2016.
3. Εκλογές νέου Δ.Σ.

Συνελήφθη 26χρονος για την άγρια ληστεία στα Εξαμίλια

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2014/03/astunomia_2-530x330.jpg
Συνελήφθη στα Εξαμίλια Κορινθίας ένας 26χρονος ο οποίος φέρεται να χτύπησε και να λήστεψε έναν ηλικιωμένο στο χωριό, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και ακόμη έναν συνεργό του, αγνώστων στοιχείων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που έγινε από την ασφάλεια Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 26χρονος, μαζί με ακόμη έναν συνεργό του, προχθές το βράδυ στα Εξαμίλια Κορινθίας, μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και αφού τον χτύπησαν τον λήστεψαν, παίρνοντάς του όσα χρήματα βρήκαν να έχει στο σπίτι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
 Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της ασφάλειας Κορίνθου, ο 26χρονος εντοπίστηκε μέσα στο χωριό και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση του συνεργού του 26χρονου.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν δρόμους, τρένα, εφορίες, τράπεζες - 20.000 θα κατέβουν στην Αθήνα!


Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν δρόμους, τρένα, εφορίες, τράπεζες - 20.000 θα κατέβουν στην Αθήνα!Νέο όχι στο διάλογο και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμούς δρόμων και παραδρόμων, λιμανιών, σιδηροδρομικών γραμμών, τελωνείων, αεροδρομίων αλλά και "απόβαση" στην Αθήνα για να... κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα αποφάσισαν οι αγρότες. Η... "απόβαση" των τρακτέρ στην Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή.
Στη συνάντηση της Νίκαιας αποφασίστηκε επίσης να αρνηθούν άλλη μια πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο για το ασφαλιστικό: δεν θα προσέλθουν την Τρίτη (09.02.2016) στη διακομματική επιτροπή που έχει συγκαλέσει στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μια... "ειρηνευτική πρωτοβουλία" που ξεκίνησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Εκτός από τους αγρότες των 68 μπλόκων που συνεδρίασαν στη Νίκαια, στη συνάντηση της Τρίτης δεν θα παραβρεθούν ούτε οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών κι άλλου.