Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας
Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό ζήτημα, όπως ταιριάζουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, υπό όρους ανθρωπισμού και Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Γάλλο Υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά την αποψινή τους συνάντηση και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και των ευρωπαίων εταίρων μας και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η σημασία της ταχείας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, επισημάνθηκε στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ

Η σημασία της ταχείας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, επισημάνθηκε στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ
Την κεντρική θέση ότι οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Το προσφυγικό ζήτημα κυριάρχησε στη συνάντηση, συζητήθηκε ωστόσο και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Στους «4» με νέα νίκη η ΑΕΚ

Στους «4» με νέα νίκη και... Σουκουλίνι! (vid+pics) 
Εννέα ματς, ισάριθμες νίκες μέσα στο 2016 για την ΑΕΚ, που σήμερα επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», στη ρεβάνς των προημιτελικών κυπέλλου. Ετσι, σε συνδυασμό με το 4-1 του ΟΑΚΑ, ο «Δικέφαλος» έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «4» μετά τον Ολυμπιακό. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 50ο λεπτό.

Από εμάς εξαρτάται το τι θα γίνει…


180.000 από εμάς έχουμε ήδη προσθέσει τη γνώμη μας – κάνε κλικ εδώ για να δεις πώς τα μέλη του Avaaz αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματα του κινήματος για το 2016 ή αν δεν το έχεις κάνει ήδη, λάβε μέρος στην παγκόσμια δημοσκόπηση: 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Πέρυσι, αποδείξαμε ότι όλοι έχουμε μέσα μας τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο και ότι, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές Κορινθίας κόβουν την Πίτα τους

Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Νομού Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή πίτας του Συνδέσμου την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου το βράδυ στην Ταβέρνα < Η Στρούγκα> Παραλία Λουτρακίου Λ.Ποσειδώνος 69!

korinthostv.gr

Ισθμός Κορίνθου - Το μπλόκο των αγροτών από ψηλά (VIDEO)



 Ισθμός Κορίνθου - Το μπλόκο των αγροτών από ψηλά.
korinthostv.gr

Στη Βουλή το ν/σ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο – Τι προβλέπει για Μητρώο στελεχών, επιλογή προϊσταμένων, προαγωγή υπαλλήλων (έγγραφα)

Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ το (πολυαναμενόμενο) νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση και την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.
Το πρώτο κεφάλαιο του σχεδίου νόμου περιλαμβάνει την σύσταση Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης (θα τηρείται στο ΑΣΕΠ) στο οποίος όπως έχει πει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, «είναι 40.000 – 45.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι που εν δυνάμει μπορούν να συμμετάσχουν». Με βάση αυτό το Μητρώο θα καλύπτονται διοικητικές θέσεις αυξημένης ευθύνης στο Δημόσιο. Από το Μητρώο θα επιλέγονται και οι Γενικοί Γραμματείς και Ειδικοί Γραμματείς των υπουργείων με εξαίρεση τους Γενικούς Γραμματείς που προΐστανται αυτοτελών Γενικών Γραμματειών. Η επιλογή θα γίνεται από τον οικείο υπουργό κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αξιολόγησης των προσόντων των υποψηφίων από Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) που εισηγείται σχετικά. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ρύθμιση για την οποία έχει εκφραστεί καταρχήν θετικά ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης.
Στο Μητρώο θα μπορούν να ενταχθούν κατόπιν αίτησής τους:

Διορισμένος Γενικος Γραμματέας μηνύει Αιρετούς Δημάρχους.





Διορισμένος Γενικος Γραμματέας μηνύει Αιρετούς Δημάρχους. Σφοδρή αντίδραση της ΚΕΔΕ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με ψήφισμά του κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση καταδικάζει ομόφωνα την ενέργεια της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ...



ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανές να μηνύονται από Γενικό Γραμματέα αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το νέο δείγμα αυταρχισμού και θεσμικής ανευθυνότητας της ...

Δημοφιλή Tweet Tweet Tweet





Ελληνική Αστυνομία @hellenicpolice
 
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, στον κόμβο Μικροθηβών Μαγνησίας έως 17:00΄' bit.ly/1Qc2RwI

Προβολή στο Twitter






christos koutras @ckoutras
 
Η αριστερά λεει ό,τι έλεγε στο πρόσφατο παρελθόν η δεξιά. Κάποιοι απ τη δεξιά αριστερίζουν. Ο Σόιμπλες το βιολί του(λύσσα κακία). Όμορφα!!!

Προβολή στο Twitter






Dim. Papadimoulis @papadimoulis
 
Υπερψήφιση τροπολογίας της Ευρωομάδας της Αριστεράς για τη νησιωτικότητα, από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ow.ly/XW84C

Προβολή στο Twitter






Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Ο Καμμενος τι λέει για το σενάριο αγοράς καναλιού απο Τούρκο επιχειρηματία; #laikismos

Προβολή στο Twitter






FILIATRA-NET @filiatranet
 
Φιλιατρά: Ψυχή δεν κυκλοφορεί... κλειστά τα μαγαζιά!


Προβολή στο Twitter



Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά. Υποβάθμιση της θέσης της Ελλάδας εντός της ζώνης Σένγκεν

 
Ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά

 
Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2016
 
ΘΕΜΑ: Υποβάθμιση της θέσης της Ελλάδας εντός της ζώνης Σένγκεν
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεθοδεύεται εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ενίσχυση των συνοριακών υποδομών της ΠΓΔΜ για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Ο σχεδιασμός, μάλιστα, αφορά στη δημιουργία σχετικών εγκαταστάσεων εντός της επικράτειας της ΠΓΔΜ, μακριά από την ελληνική μεθόριο. Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, προωθείται η ιδέα να χρησιμοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια της Γενικής Διεύθυνσης Διεύρυνσης της Κομισιόν. Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για προνομιακή μεταχείριση κράτους - μη μέλους της Ε.Ε. και ταυτόχρονα πρωτοφανή κίνηση σε βάρος της Ελλάδας, η οποία ούτως ή άλλως χρειάζεται υποστήριξη στα σύνορά της για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αντί να σχεδιαστούν υποδομές στα ελληνοτουρκικά σύνορα (χερσαία και θαλάσσια), που αποτελούν και σύνορα της Ε.Ε., προωθούνται λύσεις που μετά βίας μπορούν να θεωρηθούν «κοινοτικές», υποβαθμίζοντας δραματικά τη θέση της Ελλάδας εντός του χώρου Σένγκεν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Κατά πόσο η κυβέρνηση είναι ενήμερη για τους ανωτέρω σχεδιασμούς; Έχει παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
2. Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, προκειμένου να διαφυλαχθεί η θέση της Ελλάδας στη ζώνη Σένγκεν;
 
Η ερωτώσα βουλευτής

                                                                                               Ντόρα Μπακογιάννη

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας


Με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, επ’ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, όπως καθιερώθηκε η 4η Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου, της οργάνωσης που συντονίζει τις δράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για την πιο κοστοβόρα αλλά και με βαριές κοινωνικές επιπτώσεις παγκοσμίως ασθένεια.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αναστάσιος Κουράκης, αν. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο εργαστήριο Γενετικής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ιατρός, κ. Νικόλαος Μανιός. Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, ογκολόγος, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, νευροχειρουργός, κ. Νικόλαος Κορδιολής, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Χούχουλας.
Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η αξία του προληπτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης, τομείς οι οποίοι έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και η μεγάλη σημασία της ενημέρωσης για την προστασία της υγείας των πολιτών. Τονίσθηκε επίσης η ιδιαίτερη σημασία του κατάλληλου προγραμματισμού και των στοχευμένων δράσεων όσον αφορά και τη διάθεση των περιορισμένων οικονομικών πόρων, προκειμένου να επιτυγχάνεται υψηλή αποτελεσματικότητα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δραστηριότητα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και κάλεσε τους ειδικούς επιστήμονες που την απαρτίζουν να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις και συνέργειες με την Πολιτεία, ώστε να υπάρξουν συντονισμένες, οργανωμένες και αποτελεσματικές δράσεις.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με τη συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας, με θέμα την πρόληψη του καρκίνου στη χώρα μας.

Γιγαντώνεται η ανθρώπινη τραγωδία - Ερώτηση Ανδρουλάκη προς την Ευρωπαϊκή επιτροπή για τις δηλώσεις του Brian Donald

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το μείζον θέμα που προέκυψε μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Europol Brian Donald, περί “εξαφάνισης 10.000 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων κατά την διάρκεια του 2015 στην Ευρώπη” κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης απεύθυνε ερώτηση στην Επιτροπή αφενός για το αν συμφωνεί με την εκτίμηση του Brian Donald, αφετέρου για το αν έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τον εντοπισμό και την αποτελεσματική προστασία των εξαφανισμένων ανηλίκων προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό o ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις ο συνολικός αριθμός μη συνοδευόμενων ανηλίκων που διήλθαν των Ευρωπαϊκών συνόρων το 2015 υπολογίζεται σε 26.000 ενώ η Europol εκτιμά τους ανήλικους πρόσφυγες συνολικά σε 270.000. Αναλυτικά η Ερώτηση: Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής της Europol κος Brian Donald αναφέρθηκε στην εξαφάνιση 10.000 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων κατά την διάρκεια του 2015 στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε διάφορα Κράτη Μέλη, ο εντοπισμός τους σήμερα δεν είναι εφικτός. Υπογραμμίζω ότι σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις ο συνολικός αριθμός μη συνοδευόμενων ανηλίκων που διήλθαν των Ευρωπαϊκών συνόρων το 2015 υπολογίζεται σε 26.000 ενώ η Europol εκτιμά τους ανήλικους πρόσφυγες συνολικά σε 270.000. Επιπρόσθετο σημείο προβληματισμού αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον κ. Donald ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες είναι καταχωρημένες στην βάση δεδομένων Phoenix της Europol ως ενεργές σε δραστηριότητες σχετιζόμενες με εμπόριο ανθρώπων και σωματεμπορίας, εμφανίζονται προσφάτως να εμπλέκονται και στη διακίνηση προσφύγων. Με δεδομένη την εύλογη ανησυχία που προκαλούν τα άνωθεν δεδομένα τα οποία γιγαντώνουν την ανθρώπινη τραγωδία, Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: - Συμφωνεί με την εκτίμηση για 10.000 εξαφανισμένα παιδιά? - Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για τον εντοπισμό και την αποτελεσματική προστασία των εξαφανισμένων ανηλίκων προσφύγων?
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (.word)


Γραφείο Τύπου Νίκου Ανδρουλάκη
Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Μέλος του S&D
www.androulakinikos.gr
press@androulakisnikos.gr

Ογκώδη συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό, κλειστό το κέντρο. Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα


Μεγάλα σε συμμετοχή ήταν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για την απόσυρση του Ασφαλιστικού.
 Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00 της Πέμπτης η πορεία για το ασφαλιστικό στην Αθήνα, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.  
 Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συμμετείχαν περίπου 25.000 άτομα.

Η Αστνομία έκανε λόγο για άλλους 15.000 διαδηλωτές στο κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ακολούθησε με κατεύθυνση από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα. Αλλά 5.000 ατόμα διάφορων συλλογικοτήτων συγκρότησαν πορεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Greekradio web tv channel ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΡΑ ΑΠ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ!!!

Το Ειδησιογραφικό διαδικτυακό κανάλι της Κορινθίας GREEKRADIO WEB CHANNELπου ανοίγει παράθυρο σε ολόκληρο τον κόσμο πριν από λίγο μετέδωσε από το μπλόκο του Ισθμού το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ
!


Νέες εκλογές την Άνοιξη «βλέπει» η Bild – «Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος χαμένος της Ευρώπης» γράφει το Focus

Untitled-1
Για μία από τις μεγαλύτερες γενικές απεργίες των τελευταίων ετών κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας τις σημερινές κινητοποιήσεις στη χώρα μας.
Τα περισσότερα γερμανικά δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι, σχεδόν όλα τα επαγγέλματα απεργούν σήμερα με την κυβέρνηση των Αθηνών να διαψεύδει τις φήμες για νέες εκλογές.
Από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη δικές της πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες την διάλυση της βουλής αφού ο ίδιος θέλει εκλογές.

Απεργία Live : από τον Ισθμό της Κορίνθου από το Μπλόκ των Αγροτών

http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2016/02/02/20329/main/apergia.jpg
Από το Ramona. Tv http://www.ramona.me/ σε Live Streaming http://www.ramona.me/index.php/live
από τον Ισθμό της Κορίνθου σε Ζωντανή κάλυψη από το Μπλόκ των Αγροτών και τη μεγάλη απεργία ....στο Νομό Κορινθίας
Γιατί η Φωνή έχει αξία .....για μας......

 

Αποκλεισμένη η... Πελοπόνησσος

http://air.news.gr/cov/tr/trakter_2016_1_21_14_33_31_b2.jpg
Παραμένει κλειστή για πολλοστή ημέρα η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού από αγρότες, ενώ πριν από λίγο οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι. Οι αγρότες από τον Ισθμό αφήνουν να περάσουν μόνο ασθενοφόρα και επείγοντα περιστατικά, ενώ οι οδηγοί από και προς την Αθήνα περνούν από μια παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι την οποία υπάρχει πληροφορία ότι οι αγρότες αργότερα ετοιμάζονται να την κλείσουν.
Το μπλόκο του Ισθμού θα ενισχυθεί αργότερα και από άλλες επαγγελματικές τάξεις, μόλις ολοκληρωθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κόρινθο. Επίσης, από χθες στις 6.00 το απόγευμα οι αγρότες έχουν κλείσει και τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης και θα μείνουν εκεί τουλάχιστον έως σήμερα τα μεσάνυχτα. Η κλυθκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό μέσω Αχλαδόκαμπου.
Το μπλόκο των αγροτών στη Νεστάνη μετά τις συγκεντρώσεις που ξεκινούν σε λίγο στην Τρίπολη θα ενισχυθεί και από τους οδηγούς ταξί που θα πάνε στα διόδια με τα αυτοκίνητά τους. Επί της ουσίας αξίζει να αναφέρουμε ότι το ταξίδι από την Αθήνα ως την Τρίπολη που διαρκεί υπό κανονικές συνθήκες δύο ώρες, τώρα ξεπερνά τις πέντε ώρες. Να σημειώσουμε ότι οι αγρότες για δύο ώρες έκλεισαν και το δρόμο Κεραμωτή - Νεάπολη στη Λακωνία. Επίσης, στη Λακωνία οι αγρότες με τα τρακτέρ από όλο το νομό κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Σπάρτη.

Δεμένα θα είναι τα πλοία στο λιμάνι της Πατρας, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Ούτε κηδείες σήμερα; Απεργούν τα γραφεία τελετών!

Απεργία: Κλειστά και τα Γραφεία Τελετών!Δεν είναι αστείο! Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι Λειτουργοί Γραφείων Κηδειών.
Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση θα σημάνει το τέλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συντασσόμαστε στον κοινό αγώνα για την επιβίωσή μας, λένε στην ανακοίνωσή τους.
Και συνεχίζουν: «Αν δεν αντιδράσουμε θα μας τελειώσουν! Συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τόπους!»

Μ' αεροπλάνα και βαπόρια (και τρένα) δεν πάει κανείς πουθενά σήμερα!




Φωτογραφίες: Reuters

Ποιοι απεργούν

Μάκης Τσίτας: Σε περιμένω στον ΙΑΝΟ , Το Ξανά

img2

Γενικό «λουκέτο» στη χώρα: Απεργούν ακόμη και οι… καφετέριες – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) αλλά και άλλους κλάδους που αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.  Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων. Ενδεικτικό της καθολικότητας της απεργίας είναι ότι σε πολλές περιοχές θα μείνουν κλειστές ακόμη και οι….καφετέριες.  Αντίστοιχα, σήμερα, θα απεργήσουν ακόμη και τα γραφεία κηδειών!
Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια. Mάλιστα, Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι). Στις συγκεντρώσεις αναμένεται να συμμετέχουν και αγρότες από τα μπλόκα.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν:

Η κατάρα του κινήματος «Δεν πληρώνω». Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία ευθύνη;


tsipras-valavaniΜε αφορμή την περίπτωση του κυρίου που καλείται να πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο για τη μη καταβολή διοδίων, έρχεται στο μυαλό μας, η όχι μακρινή εποχή που οι αγανακτισμένοι πάσης φύσεως έδεσαν τη στάση ζωής τους επάνω στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, οι πολιτικοί αυτουργοί των κινημάτων όπως ο Τσίπρας, η κα Βαλαβάνη και άλλοι πολλοί που κραύγαζαν στα κανάλια, ήρθαν να ζητήσουν από αυτούς που ωθούσαν στην παρανομία, να πληρώσουν πρόστιμα για αυτή...

Αλήθειες και ψέματα για τη Ζώνη Σένγκεν

Γράφει η
Ελίζα Βόζεμπεργκ
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε στην Ευρώπη μία κατάσταση αληθινής παραφροσύνης γύρω από τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ζώνης Σένγκεν και τις συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Ο χώρος ελεύθερης διακίνησης Σένγκεν αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέχρι σήμερα. Η αναστολή του με οποιονδήποτε τρόπο συνιστά οπισθοδρόμηση και κλονίζει την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών, στην οποία στηρίζεται πρωτίστως κάθε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Νεολαία δίχως Δασκάλους - Πολιτική δίχως αξίες


Γράφει ο
Δρ. Δημήτρης Ε. Γκίκας
 
Κάποτε ζούσε ένας φιλόσοφος, ονόματι Σωκράτης. Διακήρυττε την πίστη του σε μια ηθική ζωή, την ελπίδα του στον άνθρωπο που θα μπορούσε να διαπεράσει το σκοτάδι της αμάθειας, αρκεί να παραδεχόταν ότι δεν γνώριζε και να ενδιαφερόταν να μάθει.

Αργεντινή – Ελλάδα, βίοι παράλληλοι;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πολλά τα ηρωικά που έχουν κατά καιρούς ακουστεί περί της Αργεντινής, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά έχουν παρουσιάσει ως… πρότυπο («μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή», ήταν η περίφημη φράση του από το βήμα της Βουλής όταν η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής χρεοκόπησε το φθινόπωρο του 2014).
Η είδηση που ούτε στα ψιλά δεν πέρασε είναι ότι ο νέος πρόεδρος της χώρας Μαουρίτσιο Μάκρι από το Νταβός όπου και αυτός βρέθηκε δήλωσε στο Ρόιτερ’ς ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Αργεντινής και των πιστωτών, οι οποίοι δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση των ομολόγων της, δεν εξελίσσονται καλά, καθώς «το βασικότερο αγκάθι στη συζήτηση είναι το θέμα των προστίμων στα ομόλογα που δεν πληρώθηκαν».

Αγρίεψαν οι αγρότες - Προετοιμάζουν 24ωρους αποκλεισμούς δρόμων, αεροδρομίων και λιμανιών!

Αγρίεψαν οι αγρότες - Προετοιμάζουν 24ωρους αποκλεισμούς δρόμων, αεροδρομίων και λιμανιών!

Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών που έγινε σήμερα στην Κατερίνη, με τη συμμετοχή 62 μπλόκων, αποφάσισε την παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου.






Ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου