Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Έκοψαν την πίτα τους ΑΟΞ και η ομάδα του Πευκιά Ξυλοκάστρου

 
Το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΑΟΞ και η ομάδα του Πευκιά Ξυλοκάστρου έκοψαν απόψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Καλή χρονιά εκκολαπτόμενες και εκκολαπτόμενοι παικταράδες!!!


A. Z.

Μπλοκάρουν τα οπωροκηπευτικά που μπαίνουν στην Αττική οι αγρότες από το μπλόκο της Κορίνθου - Έκλεισαν και τις Αφίδνες

Μπλοκάρουν τα οπωροκηπευτικά που μπαίνουν στην Αττική οι αγρότες - Έκλεισαν και τις Αφίδνες - ΒΙΝΤΕΟ

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι στις αγορές δε θα παρατηρηθούν ελλείψεις τις επόμενες 2 με 3 ημέρες, αργότερα όμως, θα αρχίσουν να... αδειάζουν τα ράφια από οπωροκηπευτικά, αφού πρόκειται για φρέσκα προϊόντα...

Οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους και πλέον εκτός από δρόμους, μπλοκάρουν και... προϊόντα. Όπως ήδη έχουμε γράψει στο newsIT.gr οι αγρότες που τροφοδοτούν την Αττική με φρέσκα οπωροκηπευτικά, θα σταματήσουν την προμήθεια των αγορών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αγρότες από τη Θήβα, τα Μέγαρα, την Εύβοια και τον Μαραθώνα ενώ οι ελλείψεις αναμένεται να φανούν μέσα στην εβδομάδα.
Ακούστε όλα όσα είπαν για το θέμα, στην εκπομπή LiveNews, οι αγρότες από το μπλόκο της Κορίνθου:

Απόψε έκλεισαν οι αγρότες και το μπλόκο στις Αφίδνες, στα διόδια, στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στην έξοδο από την Αθήνα προς τη Χαλκίδα.
Σε συνέντευξη τύπου που δώθηκε λίγο αργότερα στο Κάστρο, ανακοινώθηκε ότι στις 4 Φεβρουαρίου θα πάνε στην Αθήνα εκτός από τους αγρότες και εκπρόσωποι όλων των κλάδων που πλήττονται από το ασφαλιστικό με κοινό αίτημα την απόσυρσή του. 
newsit.gr

Τρέμουν στην κυβέρνηση εκτεταμμένα επεισόδια το Σάββατο - Aπαγορεύουν τις συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών

Τρέμουν στην κυβέρνηση εκτεταμμένα επεισόδια το Σάββατο - Aπαγορεύουν τις συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών

Στην απαγόρευση των αυριανών συγκεντρώσεων τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και των αντισυγκεντρώσεων προσανατολίζεται η ΓΑΔΑ, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών επεισοδίων.
Συνεπώς, τίθεται νομικό ζήτημα που ενεργοποιεί τη διάταξη απαγόρευσης συγκεντρώσεων.


Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ - Σε ποιους δρόμους απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις
Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Νίκης – δεξιά Καραγιώργη Σερβίας – αριστερά Σταδίου – δεξιά Βουκουρεστίου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Ι.Δ. Πατέρα – δεξιά Γενναδίου – αριστερά Ιασίου – δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση – δεξιά Λ. Β. Σοφίας – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – δεξιά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας).
Αύριο ήταν προγραμαμτισμένη η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια και την επέτειο 20 χρόνων, καθώς και αντιφασιστική συγκέντρωση. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου:
"Aντιφασιστική συγκέντρωση, αλλά και περιφρούρηση της πλατείας Βικτωρίας,

Σάββατο 30 Γενάρη στις 18.00, ημέρα που τα φασιστοειδή συσπειρώνονται και εξορμούν σε άτυπες ή τυπικές φιέστες εθνικιστικού παροξυσμού και ρατσιστικού μίσους. Προ συγκέντρωση 17.30 στη κατάληψη Νοταρά 26".
Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε επίσημα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στο Μοναστηράκι, όπου περίπου 20 Έλληνες αντιφασίστες ήρθαν στα χέρια με 15 Γερμανούς, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ακροδεξιοί και βρίσκονταν στην Αθήνα για να παραστούν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα 20 χρόνια από τα Ίμια. (Δείτε εδώ όλα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016

newsit.gr

Ο Λεβέντης επιμένει: Απαντήστε μου αν θα δώσετε τηλεοπτική άδεια σε Τούρκο επιχειρηματία

http://www.iefimerida.gr/news/248329/o-leventis-epimenei-apantiste-moy-tha-dosete-tileoptiki-adeia-se-toyrko-epiheirimatia
thedayaftergr.blogspot.gr

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στη συνάντηση του ΕΛΚ στη Μπρατισλάβα



Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συμμετείχε ως επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στη Μπρατισλάβα. Στη συνάντηση μετείχαν μαζί με τους επικεφαλής των άλλων ομάδων του ΕΛΚ  η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αρμόδια για Θέματα Προϋπολογισμού,  και η Μαριάν Τίσεν, Επίτροπος Απασχόλησης.

Στην παρέμβασή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε:

«H Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην πράξη κάτω από το βάρος μίας πρωτοφανούς προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Η ουσιαστική αντιμετώπισή της και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Και τόνισε ότι η θέση της Ελλάδος είναι στη ζώνη Σένγκεν. Είναι στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημειώνεται ότι τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στη διήμερη συζήτηση ήταν:
• Το «Μέλλον της Κοινωνικής Ευρώπης».
• Ο «Μακροπρόθεσμος Προϋπολογισμός της ΕΕ (2014-2020)».

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Τσίτα ΤΟ ΞΑΝΑ (Εκδ. Πατάκη) στο Βιβλιοπωλείο IANOS στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ και ο IANOS  σας προσκαλούν
τηv Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:30 στην παρουσίαση του βιβλίου
του Μάκη Τσίτα ΤΟ ΞΑΝΑ

Θα μιλήσουν:
Ανθούλα Δανιήλ, δρ. νεολ. λογοτεχνίας, κριτικός
Νίκος Μαθιουδάκης, δρ. γλωσσολογίας, κριτικός

Ο Μιχάλης Τερζής θα παρουσιάσει έναν μικρό κύκλο λυρικών-ερωτικών τραγουδιών του που θα ερμηνεύσει η Θεοδώρα Τζίτα. Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης.

IANOS ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ: Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210 3217917



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Την επαναλειτουργία του κερδοφόρου δημόσιου ΚΤΕΟ της Π.Ε. Κορινθίας ζήτησαν με παρέμβασή τους προς τον Υπουργό Μεταφορών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας




Το επιτακτικό τοπικό αίτημα για επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ του Νομού Κορινθίας, που λειτούργησε ανελλιπώς από το 1986 στην περιοχή του Λεχαίου με καθημερινές εισπράξεις άνω των 2000€, ανέδειξαν με Ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γιώργος Τσόγκας, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός και άλλες δύο βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρθηκαν αναλυτικά σε μια σειρά παραγόντων που οδήγησαν στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του διαγωνισμού του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού του ΚΤΕΟ Κορινθίας προκειμένου να επαναλειτουργήσει, και έθεσαν αιχμηρά και στοχευμένα ερωτήματα προς τον Υπουργό.
Παραθέτουμε αναλυτικά την Ερώτηση:

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Τελικά τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Ξαφνικά σε μία νύχτα του Ιουλίου μεταμορφώθηκε; Μέχρι τότε ήταν όλα καλά; Άλλος παίρνει τα μοιρογνωμόνια και βλέπει μνημονιακή στροφή και μετατόπισή του στην κεντροαριστερά. Άλλος θεωρεί ότι αυτά που κάνει δεν είναι αριστερά, αλλά παραμένει  αριστερά γιατί αυτά που κάνει τα κάνει γιατί ασκείται βία πάνω του. Υπάρχουν και άλλοι. Ο καθένας και τα ερμηνευτικά εργαλεία του…
     Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από αυτό που έκανε και κάνει. Δεν είχε ως προϋπόθεση προηγούμενου βίου, πολιτική βάση την  απόλυτα τριγενή αναγκαία διάσταση: 1. Ρήξη με το παλιό, ανήθικο, ανεπαρκές και κλεπτοκρατικό προσωπικό, 2. Ανασύσταση θεσμών δημοκρατίας και άρνηση του κρατισμού με επανεισαγωγή της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα και 3. Ένα στρατηγικό αναπτυξιακό πρόγραμμα θεμελιωμένο στην Ελληνική ιδιαιτερότητα.
     Αυτό το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ οργανωτικά προήλθε από σύγκλιση δυνάμεων, άλλες λόγω πολιτικής απαιδευσίας, άλλες λόγω καιροσκοπισμού. Η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς με εκδότη τον Ρ. Ρινάλντι υποστήριξε τον Τσίπρα μέχρι το τρίτο μνημόνιο αλλά δεν θέλησε να δει την οδυνηρή πραγματικότητα πολύ πριν την κατάληψη των κυβερνητικών ανακτόρων. Παρά το ότι έχει δημοσιεύσει δικά μου κείμενα στο παρελθόν, δεν δέχτηκε να δημοσιεύσει το παρακάτω που έκανε προφανή την Συριζαίικη πορεία …
     Ακολουθεί το κείμενο που τους έστειλα πέρυσι, ένα μήνα πριν τις εκλογές της 25ης του Γενάρη και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. ( Γρηγόρης Κλαδούχος-Ξυλόκαστρο-29/01/2016)   
 
 «ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΥ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών : ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ζητάμε κ. Υπουργέ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών αποστέλλει ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως εξής :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ 
Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των φίλτρων αιμοκάθαρσης από την Ελληνικό Κράτος έχουν εξοργίσει τους νεφροπαθείς σε όλη την χώρα, αφού όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Σ.Ν.Θ (επισυνάπτεται) αποτελούμε παιχνίδι στα χέρια κερδοσκόπων της Υγείας που έχουν στήσει πάρτι εκποίησης  της ζωής μας κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους θεσμούς της πολιτείας. 

Απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για ορισμό Αναπληρωτών Γραμματέων και Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης



Αρχική
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται:

·           Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης ο κ. Μηνάς Σαμαντζίδης.

·         Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Θεόδωρος Παπαφιλίππου, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Περιφερειακές Οργανώσεις Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Αττικής, Πειραιώς & Νήσων).

·         Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Στέργιος Χυτούδης, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (Περιφερειακές Οργανώσεις Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος).

·         Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Ευάγγελος Ρίζος, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου (Περιφερειακές Οργανώσεις Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων).

·         Αναπληρώτρια Γραμματέας Οργανωτικού, η κυρία Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Περιφερειακές Οργανώσεις Βορείου & Νοτίου Αιγαίου).

·         Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Στυλιανός Κονταδάκης, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (Περιφερειακή Οργάνωση Κρήτης).

·         Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Θεόδωρος Μητράκας, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Περιφερειακές Οργανώσεις Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης).

·         Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Κίμωνας Μηταλίδης, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στην περιοχή της Ηπείρου (Περιφερειακή Οργάνωση Ηπείρου).

·         Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Κωνσταντίνος Πηνιώτης, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στους Τομείς Κινητοποίησης, Ετεροδημοτών & Εκλογικής Ετοιμότητας-Διαδικασιών.

·         Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Χρήστος Βλαχοκώστας, σε θέματα Αξιολόγησης & Επιμόρφωσης Στελεχών με ευθύνη την Κεντρική & Βόρεια Ελλάδα.

Πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου



 http://www.protagon.gr/wp-content/uploads/2016/01/mpexrakis3.jpg
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης, στηρίζουν την υποψηφιότητα των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για το Νόμπελ Ειρήνης και ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους πάνω από 300.000 πολίτες από όλο τον κόσμο.

Οι Έλληνες νησιώτες όλους αυτούς τους μήνες που η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα μαζικό κύμα προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Αψηφούν τα πάντα για να σώσουν κατατρεγμένους ανθρώπους, που βγαίνουν βρεγμένοι, φοβισμένοι και ταλαιπωρημένοι από τις καταστραμμένες βάρκες τους στις ακτές των νησιών και σπεύδουν να τους προσφέρουν περίθαλψη, φαγητό, νερό, κουβέρτες και στεγνά ρούχα.

Εξέχουσες προσωπικότητες, ακαδημαϊκοί και καθηγητές από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Πρίνστον, του Χάρβαρντ, του Κορνέλ και της Κοπεγχάγης, θα πιέσουν ώστε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα των νησιωτών μας από τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο, τη Ρόδο και τη Λέρο για το Νόμπελ Ειρήνης.

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου εδώ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ



Διαβάστε στο ΕΜΠΡΟΣ που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Werner Hoyer.

            Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς επίσης και για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της αύξησης της ρευστότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

            Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κ. Nikolas Jennett, ο νέος επικεφαλής της Επενδυτικής ομάδας στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο οποίος ανέπτυξε τους βασικούς άξονες δράσης της ομάδας του.

            Στη συνάντηση, ήταν παρών από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος κ. Κωστής Χατζηδάκης.