Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ και με τη… βούλα του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων


Η "Μεγάλη Δευτέρα” για την αμερικανική πολιτική έφτασε, καθώς το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων ψηφίζει σήμερα για να αναδείξει και τυπικά τον Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ.
Ο Εκλεγμένος Πρόεδρος κατάφερε στην αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου να
σαρώσει σε εκλεκτορικές ψήφους, συγκεντρώνοντας 306, έναντι 270 που χρειαζόταν για να εκλεγεί Πρόεδρος, την ώρα που η Χίλαρι Κλίντον… φρέναρε στις 232 εκλεκτορικές ψήφους, παρόλο που επικράτησε του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της στη λαϊκή ψήφο.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στα μέλη του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων να… αλλάξουν τη λαϊκή εντολή που τους δόθηκε στις 8 Νοεμβρίου, και να μην ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έπεσε στο κενό προσπάθεια να υπάρξει ενημέρωσή τους για το σενάριο… χακαρίσματος των αμερικανικών εκλογών από τη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, αρκετοί εκλέκτορες ζήτησαν από τις αρχές… προστασία, καθώς ειδικά τις τελευταίες μέρες έγιναν δέκτες απειλών για τη ζωή τους, στην περίπτωση που δεν αλλάξουν στάση, και επιμείνουν να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με την ανάλυση των αμερικανικών ΜΜΕ, δεν αναμένονται… ανατροπές στη σημερινή ψηφοφορία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, αν και, ακόμη και στην περίπτωση που… κάτι πήγαινε στραβά, την απόφαση για την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ θα την έπαιρνε η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία επίσης οι Ρεπουμπλικανοί διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία.