Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο Αστέρας Δερβενίου "πέταξε" βαθμούς στο Λουτράκι .

Msui1upy 
Σ’ έναν αγώνα, που γρήγορα θα ξεχαστεί για την ποιότητά του, ένας αγχωμένος Αστέρας Δερβενίου ήρθε ισόπαλος στο Λουτράκι με τον τοπικό Ολυμπιακό με σκορ 1 – 1. Στο 74' ο Αγγέλου άνοιξε το σκορ για το Λουτράκι και 2 λεπτά αργότερα ο Βασιλάρης ισοφάρισε με κεφαλιά.


Ο Αστέρας αδικείται από το αποτέλεσμα, γιατί είχε την μπάλα στην κατοχή του το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αν δεν δεχόταν το πιο εύκολο τέρμα του πρωταθλήματος μετά από τραγικό λάθος της άμυνας και του τερματοφύλακά του, ίσως έφευγε νικητής. Οι νίκες έρχονται μετά από επίτευξη τερμάτων και εκεί αρχίζει να φαίνεται μια δυσκολία για τον Αστέρα. Ο Ολυμπιακός, που σχεδόν σ’ όλο το β’ μέρος συνεχώς αμύνονταν, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας χάρις και στον τερματοφύλακά του Κόντη, που αποσόβησε με εντυπωσιακές ενέργειες στο Γ της εστίας του δύο σίγουρα τέρματα σε σουτ των Αντωνόπουλου και Δημόπουλου.
2bqculfb
Το α’ μέρος ήταν πολύ κακό ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη. Όμως ο Αστέρας, μετά το αρχικό 15λεπτο, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Κυκλοφορούσε τη μπάλα καλύτερα, αλλά κατά κανόνα σταματούσε στην περιοχή του Ολυμπιακού. Οι δύο μεγάλες φάσεις που δημιούργησε ήταν από στημένες μπάλες. Η πρώτη στο 36’ σε φάουλ του Αντωνόπουλου από το ύψος της περιοχής, το οποίο ο Κόντης απέκρουσε σε κόρνερ, όπως προαναφέρθηκε και η δεύτερη στο 41’ όταν σε κόρνερ του Δημόπουλου οι Βασιλάρης και Αντωνόπουλος απέτυχαν σχεδόν εξ επαφής να σκοράρουν, με τον Κόντη εκτός φάσης. Προηγούμενα στο 18’ σε φάση τετ-α-τετ ο Παναγιωτόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το έξυπνο πλασέ του Ν. Παπαδημητρίου. Ήταν η μοναδική στιγμή σ’ όλο τον αγώνα που ο Ολυμπιακός έφτασε σε θέση βολής.
Hcn5mu0l
Στο β’ μέρος ο Αστέρας έδειξε να θέλει τον αγώνα περισσότερο, αλλά οι τελικές πάσες των παικτών του ήταν βεβιασμένες. Οι Αντωνόπουλος, Βασιλάρης, Δημόπουλος και Μεντής, που είχαν σταθερά καλή απόδοση, προσπαθούσαν, αλλά οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν τα εύκολα δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά, ο Αστέρας έφτασε κοντά στην επίτευξη τέρματος με τον Δημόπουλο, που στο 54’ σούταρε δυνατά, μετά από ασθενή απόκρουση των αμυντικών του Ολυμπιακού σε οργανωμένη επίθεση του Αστέρα από τα αριστερά, και τον Κόντη να απογειώνεται για να αποκρούσει. Μια κεφαλιά, μετά από κτύπημα φάουλ, στο 61’του αμαρκάριστου Αντωνόπουλου έφυγε για λίγο άουτ και στο 70’ ένα πλασέ του πιεζόμενου Τόλια έφυγε και αυτό άουτ.
ZcjgeqvtΣτο 74’ ο Μεντής γύρισε τη μπάλα στον Παναγιωτόπουλο και αυτός, αντί να την απομακρύνει και προσπαθώντας να παίξει με συμπαίκτη του, έδωσε την ευκαιρία στον Αγγέλου να τη στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Αστέρα για το 1 – 0. Η ψυχρολουσία των παικτών του Αστέρα ήταν ολοφάνερη, μιας και βρέθηκαν αντί να κυνηγούν νικητήριο τέρμα, αφού δεν δεχόντουσαν πίεση από τους αντιπάλους, έπρεπε τώρα να ισοφαρίσουν. Πράγματι σε πολύ λίγο χρόνο, στο 76’, ο Δημόπουλος κτύπησε φάουλ και ο Βασιλάρης, από κοντά με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, ισοφάρισε σε 1 – 1. Οι του Αστέρα είχαν από τότε και μετά την ευκαιρία να πάρουν τους βαθμούς της νίκης, γιατί οι αντίπαλοί τους άρχισαν να αμύνονται συνεχώς, αλλά δεν μπόρεσαν, παρά την καθολική υπεροχή τους, να δημιουργήσουν άλλη αξιόλογη φάση, αφού οι τελικές τους πάσες ή τα σουτ τους ήταν βεβιασμένα.
Η διαιτησία των κ.κ. Παν. Κακριδή, Κέκερη, Κλεπετσάνη ήταν εξαιρετική.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : Κόντης, Σπανίδης, Τόσκα, Σαλοδημήτρης, Μπάγκατζ (85’ Ζούμης), Ν. Παπαδημητρίου, Μπάρμπας, Αντωνίου, Δήμας (70’ Αγγέλου), Στούλικα (61’ Βαραβέρης), Γκαρμίρης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Μαγγίνας (46’ Τάφα), Βασιλάρης, Μεντής, Αντωνόπουλος, Δημόπουλος, Πρίφτης (77’ Βυζάς), Τόλιας Χάντης (65’ Φωλιάς).