Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Τιμητικό αφιέρωμα στον Ηλία Κατσούλη από τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στις 21:30 στο Ανοικτό Θέατρο Άγγελος Σικελιανός πραγματοποίησε τιμητικό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα στιχουργό Ηλία Κατσούλη.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο βουλευτής κ. Γιώργος Ψυχογιός, οι αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Καλύβας, κ. Δημήτρης Κάσσιος, κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κα Σταυρούλα Μαγγίνα, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Βλάσης Τσώτος, ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας ο κ. Ανδρέας Ζάρρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ηλίας Κατσούλης, κ. Τάσος Παναγουλόπουλος, κ. Κώστας Ψυχογιός, κ. Λάμπης Φίλης, κα Γιόλα Βασιλάκη-Μαστέλλου, κ. Νίκος Λάσκος, κ. Σπύρος Αποστολόπουλος και η πρόεδρος της Δ.Κ. Ξυλοκάστρου κα Σπυριδούλα Καραπανάγου.
Η πρόεδρος του Ξυλοκάστρου μίλησε για τη ζωή και το έργο του μεγάλου στιχουργού:
- Οκτώ χρόνια μετά τον αποχαιρετισμό στον Ηλία Κατσούλη, όπου βρέθηκε σύσσωμο το έντεχνο τραγούδι, οι φίλοι του και πλήθος κόσμου, τιμούμαι το συντοπίτη μας από το Κ. Λουτρό, το φιλόλογο και αγαπημένο καθηγητή, το σημαντικότατο στιχουργό, το «στιχουργό των φτωχών» όπως τον
χαρακτήρισε η δημοσιογράφος Στέλλα Βλαχογιάννη.
Έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, «έναν αιώνιο έφηβο, έναν δημιουργό που οι στίχοι του που έγιναν τραγούδια, θα τραγουδιούνται όσο υπάρχουν Έλληνες», όπως είπε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος Άγγελος Κουτσούκης.
Το έργο του, περισσότερα από 350 τραγούδια στη δισκογραφία, οι συνεργασίες του με πολλούς και αναγνωρισμένους συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές «μαρτυρούν» την αξία της «προίκας»
που άφησε ο Ηλίας Κατσούλης.
Νίκος Τάτσης, Μιχάλης Τερζής, Γιάννης Σπανός, Χρίστος Νικολόπουλος, Νότης Μαυρουδής, Μανόλης Πάππος, Χάρις Αλεξίου, Μαν. Λιδάκης, Γ. Νταλάρας, Γλυκερία, Σοφία Παπάζογλου, Νίκος Ανδρουλάκης, Βούλα Σαββίδη, Ορφέας Περίδης, Κώστας Μάντζιος και πολλοί πολλοί άλλοι.
Πρωτοστάτης ο Παντελής Θαλασσινός, που τιμά την εκδήλωσή μας με την παρουσία του.
- Ηλία, «μελωδέ της καρδιάς μας» το όνομά σου – που δόθηκε στο Νομικό πρόσωπο του δήμου μας- θα κοσμεί για πάντα τον πολιτισμό στον τόπο μας σ' ευχαριστούμε για όσα έδωσες…..»
Ξεχωριστή στιγμή η απονομή τιμητικής πλακέτας, στη σύζυγο του Ηλία Κατσούλη, από το Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο. Στο μουσικό αφιέρωμα που ακολούθησε το κοινό απόλαυσε τα τραγούδια του στιχουργού από τον
Παντελή Θαλασσινό και άλλους ερμηνευτές. 
Μια υπέροχη βραδιά, μια πολύ όμορφη διοργάνωση, σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο.